12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina

We are 26

Rezultat utakmice Kanada - BiH?

Pobjeda BiH
126
66%
Nerijeseno
53
28%
Pobjeda Kanade
13
7%

Ukupno glasova: 192

rishovski
Kontakt:

Re: 12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la rishovski » 13 jun 2026, 22:51

Madal je napisao/la:
13 jun 2026, 22:32
rishovski je napisao/la:
13 jun 2026, 22:09
HariTz je napisao/la:
13 jun 2026, 20:32

Možda me nisi najbolje razumio.

Ako je mogla završiti 0:2, a nije, nego je 1:1, znači li to da su Kanađani imali sreće jer smo mi promašili čist zicer i vrlo vjerovatno time bi riješili utakmicu? Može se to gledati sa dvije strane i vjeruj da su Kanađani sinoć molili Boga da samo izjednače.

Ako pričamo o igri, naravno da ono nije lijepo gledati. Antifudbal, bez kvalitetnog veznog reda (što SŠ itekako zna), po meni je jedini način da se izborimo sa onakvom reprezentacijom koja igra na apsolutni presing i tranziciju.

Nije tačno da se samo skupimo u 16 metara, ali hajde, znam da tako izgleda. Opterećenje je došlo na zadnju liniju, koja nam je i najkvalitetnija, tako da se to moglo očekivati.

Što se tiče kondicije i fizičke spreme, možemo se donekle složiti. Jeste da je tu falilo snage, ali s obzirom na sve okolnosti, to je izgledalo, barem meni, solidno. Momci daju i posljednji atom snage, borba i želja su tu i nema izgubljene lopte, što je veliki napredak ako uporedimo sa prošlom generacijom.
Ma ja samo kazem da jos ni jednu utakmicu nismo uspjeli kontrolisat,tj da imamo plan sta cemo i kako cemo... Svi pricaju o nekim formacijama ali je realnost da mi na terenu igramo bez ikakve organizacije,napucaj je prema centru i ako se desi neka kontra u prvom poluvremenu to je to... Poslije 55 minuta mi se redovno raspadnemo i protivnici nam lagano kontrolisu posjed a u takvoj situaciji ces rijetko prezivjeti da ne primis gol.. Previse se oslanjamo na srecu... a to nikad nije dobro.. Kad nemamo snage dzaba zelja i pozrtvovanost..
Drug ziv i zdrav bio ali mi smo ovu utakmicu itekako kontrolisali.
Zdrav i ziv i ti bio... To koliko smo kontrolisali dovoljno je da pogledaš koliko se puta Bog opsuje i majka igračima od strane onih koji gledaju..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 13 jun 2026, 22:55

rishovski je napisao/la:
13 jun 2026, 22:51
Zdrav i ziv i ti bio... To koliko smo kontrolisali dovoljno je da pogledaš koliko se puta Bog opsuje i majka igračima od strane onih koji gledaju..
Ne znam iskreno ja im nisam psovao niti ovi oko mene. Utakmicu smo igrali tacno kako smo planirali i zeljeli i kontrolisali je poprilicno dobro u cijeloj utakmici
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 13 jun 2026, 23:00

Madal je napisao/la:
13 jun 2026, 22:55
rishovski je napisao/la:
Ne znam iskreno ja im nisam psovao niti ovi oko mene. Utakmicu smo igrali tacno kako smo planirali i zeljeli i kontrolisali je poprilicno dobro u cijeloj utakmici
Pa meni eto nije jasno kako onda svaku utakmicu strepimo do zadnje minute.. To za mene nije kontrola utakmice kad nas protivnik svede na 30% posjeda lopte..al ok.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 jun 2026, 23:05

rishovski je napisao/la:
13 jun 2026, 22:48
Beduin je napisao/la:
13 jun 2026, 22:14

A po vama pojedincima je sve ovo stvar srece i nafake, eto nemamo nikakav plan i idemu nego izadjemo na teren i rekne se igracima "de nabijajte loptu gore pa ako ko naleti na nju nek proba dati gol".

Inace su nasi igraci retardi koji ne igraju profesionalan fudbal i nemaju pojma kako se ponasati na terenu, ne treniraju sa selektorom nista, ne razgovaraju, nisu svjesni mogucnosti, nego eto obuku drzavni dres i trckaraju po stadionu. :mrgreen:

A 9 utakmica bez poraza, onako bez ikakve organizacije i plana, blago nama takvima.
Pa hajde pogledaj tih 9 utakmica i kazi koga smo dobili u okviru 90 minuta.. Rumuniju smo dobili sa igračem vise.. Vels su odlucili penali a to je lutrija kao i sa Italijom.
Italiju nismo mogli dobiti iako smo imali 60 minuta igraca vise... Nikakav napredak u igri jos od Beča... puno je više sreće nego znanja u ovoj reprezentaciji. To što mi volimo uljepšavat neke stvari je posebna tema. Nekad se u životu poklope neke stvari pa dobijes vise nego sto zasluzujes,ali to je samo nekad.
Da bi imao konstantnost moraš imati sistem i plan,jer u suprotnom opet čekaš 12 godina da odes na neko prvenstvo. Tebi ako je uživanje da gledaš narednih 10 godina Tahiragu i remije s Kiprom i Panamom i Makedonijom i da te mlati Luksemburg,onda te razumijem.
Ti nemas pojma sta pises, bez ljutnje.
Nas je mlatio Luksemburg upravo sa onim bivsim igracima i selektorom, sa onim sistemom i "lijepom" igrom. Tebi su ogledalo nase repke revijalna utakmica sa Makedonijom i probna sa Panamom gdje se isprobavale neke stvari i fatala forma igraca, nemam onda sta s tobom pricati, iskreno.
A tek remi sa Kiprom u gostima, mi na SP, a taj Kipar kod kuce gleda nas i hvali se da su nam uzeli bod. Bas cool.

Mi smo srecu zasluzili nasom hrabrom i borbenom igrom, nasom zeljom i igranjem 90 minuta, bez da klonemo kad gubimo. Sve to je odlika hrabrih i velikih igraca i ekipa. Ja ne uzivam u nasoj igri, ja uzivam u nasoj borbi za drzavni dres, uzivam sto smo na Svjetskom. A kad prodje prvenstvo, onda sjesti i vidjeti sta popraviti i kako, da li mijenjati formaciju i sa kojim igracima, imati plan B. Za to ce nam i sluziti Liga Nacija i prijateljske utakmice, a ne ove tri tekme da improvizujemo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 13 jun 2026, 23:08

rishovski je napisao/la:
13 jun 2026, 23:00
Madal je napisao/la:
rishovski je napisao/la:
Pa meni eto nije jasno kako onda svaku utakmicu strepimo do zadnje minute.. To za mene nije kontrola utakmice kad nas protivnik svede na 30% posjeda lopte..al ok.
Ne svede nas protivnik, mi im damo loptu. Kad je dobijemo mi ne znamo graditi akcije vec pokusavamo u par pasova prema naprijed i to je cesto ako prodje - sansa, ako ne prodje - gubis momentalno posjed. Ali ne da mi se objasnjavati ti fudbal. Ziv i zdrav bio.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 13 jun 2026, 23:14

Beduin je napisao/la:
13 jun 2026, 23:05
rishovski je napisao/la:
13 jun 2026, 22:48
Beduin je napisao/la:
13 jun 2026, 22:14

A po vama pojedincima je sve ovo stvar srece i nafake, eto nemamo nikakav plan i idemu nego izadjemo na teren i rekne se igracima "de nabijajte loptu gore pa ako ko naleti na nju nek proba dati gol".

Inace su nasi igraci retardi koji ne igraju profesionalan fudbal i nemaju pojma kako se ponasati na terenu, ne treniraju sa selektorom nista, ne razgovaraju, nisu svjesni mogucnosti, nego eto obuku drzavni dres i trckaraju po stadionu. :mrgreen:

A 9 utakmica bez poraza, onako bez ikakve organizacije i plana, blago nama takvima.
Pa hajde pogledaj tih 9 utakmica i kazi koga smo dobili u okviru 90 minuta.. Rumuniju smo dobili sa igračem vise.. Vels su odlucili penali a to je lutrija kao i sa Italijom.
Italiju nismo mogli dobiti iako smo imali 60 minuta igraca vise... Nikakav napredak u igri jos od Beča... puno je više sreće nego znanja u ovoj reprezentaciji. To što mi volimo uljepšavat neke stvari je posebna tema. Nekad se u životu poklope neke stvari pa dobijes vise nego sto zasluzujes,ali to je samo nekad.
Da bi imao konstantnost moraš imati sistem i plan,jer u suprotnom opet čekaš 12 godina da odes na neko prvenstvo. Tebi ako je uživanje da gledaš narednih 10 godina Tahiragu i remije s Kiprom i Panamom i Makedonijom i da te mlati Luksemburg,onda te razumijem.
Ti nemas pojma sta pises, bez ljutnje.
Nas je mlatio Luksemburg upravo sa onim bivsim igracima i selektorom, sa onim sistemom i "lijepom" igrom. Tebi su ogledalo nase repke revijalna utakmica sa Makedonijom i probna sa Panamom gdje se isprobavale neke stvari i fatala forma igraca, nemam onda sta s tobom pricati, iskreno.
A tek remi sa Kiprom u gostima, mi na SP, a taj Kipar kod kuce gleda nas i hvali se da su nam uzeli bod. Bas cool.

Mi smo srecu zasluzili nasom hrabrom i borbenom igrom, nasom zeljom i igranjem 90 minuta, bez da klonemo kad gubimo. Sve to je odlika hrabrih i velikih igraca i ekipa. Ja ne uzivam u nasoj igri, ja uzivam u nasoj borbi za drzavni dres, uzivam sto smo na Svjetskom. A kad prodje prvenstvo, onda sjesti i vidjeti sta popraviti i kako, da li mijenjati formaciju i sa kojim igracima, imati plan B. Za to ce nam i sluziti Liga Nacija i prijateljske utakmice, a ne ove tri tekme da improvizujemo.
Druže stvari se trebaju ispravljat do SP a ne kad SP prođe... I zato i sluze pripreme i utakmice da probaš ispravit ono sto je bilo loše u kvalifikacijama.To im ja zamjerim...Jer nisu mrdnuli qurcem...Mi smo mala država i moramo iskoristit priliku kad nam se ukaze.. Samo ne zelim reprizu ko s Papetom poslije SP... unazadio nas 100 godina.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 13 jun 2026, 23:21

Madal je napisao/la:
13 jun 2026, 23:08
rishovski je napisao/la:
13 jun 2026, 23:00
Madal je napisao/la:

Ne svede nas protivnik, mi im damo loptu. Kad je dobijemo mi ne znamo graditi akcije vec pokusavamo u par pasova prema naprijed i to je cesto ako prodje - sansa, ako ne prodje - gubis momentalno posjed. Ali ne da mi se objasnjavati ti fudbal. Ziv i zdrav bio.
Pa o tome i pričam,što se nista ne radi da se to promijeni..nego guraš 2 godine Tahirovica i Šunjića a vidiš da ne ide. Kakav je to profesionalac Tahirovic kad ga Katić na Bilinom moli i maše mu rukama dođe i iznese loptu a on se sakrio iza 2 igraca i pravi se da ne vidi. Na kraju ga iznervir'o i Katić krenu udarat rukama po travnjaku..to je nešto neviđeno...

unavita
Kontakt:

Post Postao/la unavita » 14 jun 2026, 00:45

Po meni smo stvarno odigrali onako kako se moglo i ocekivati i kako smo i igrali od pocetka kvalifikacija, uz cvrstu odbranu i kreiranje prilika iz kontri i prekida.Ostaje zal sto nismo uspjeli ostvariti pobjedu, ali i bodom ne treba biti nezadovoljan.Takodjer koga god zanima ima masa STRUCNIH i profesionalnih analiza nase utakmice za pogledati i preporucujem svima, pogotovo dezurnim forumasima sto blate nasu ekipu iz utakmice u utakmicu.Nismo najbolja ekipa na mundijalu ali sigurno nismo ni africka plemena kako nas pojedinci ovdje opisuju.
"Kad je selo složno i jedna djevojka je dosta"

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 14 jun 2026, 04:47

unavita je napisao/la:
14 jun 2026, 00:45
Po meni smo stvarno odigrali onako kako se moglo i ocekivati i kako smo i igrali od pocetka kvalifikacija, uz cvrstu odbranu i kreiranje prilika iz kontri i prekida.Ostaje zal sto nismo uspjeli ostvariti pobjedu, ali i bodom ne treba biti nezadovoljan.Takodjer koga god zanima ima masa STRUCNIH i profesionalnih analiza nase utakmice za pogledati i preporucujem svima, pogotovo dezurnim forumasima sto blate nasu ekipu iz utakmice u utakmicu.Nismo najbolja ekipa na mundijalu ali sigurno nismo ni africka plemena kako nas pojedinci ovdje opisuju.
Prvo poluvrijeme nije bilo toliko ni lose iskreno. Raja je kivna na remi I igru jer vecina misle da nismo izvukli maksimum iz ekipe.
I nismo, imali smo srece realno trebali je biti 3 razlike za njih.
Ali ne zato sto su realno bolji, vecina njihovih igraca su slabiji od nasih, nego zato sto su nas pojeli na sredini terena kao sto nas je pojela austrija, vels, rumunija, kipar a u svim ovim utakmicama ima samo jedan te isti zajednicki sadrzilac a to je tahirovic a uz njega I sunjic.
Tahir je ubjedljivo najslabija karika u nasem timu. Premekan u defanzivi, trkacki limitiran da se konstantno ubacuje u napad, nema muda ,ni kvalitet a ni samopouzdanje da uzme loptu I diktira tempo. On igra kljucnu poziciju na timu a kad je on na terenu bukvalno nas svaka ama bas svaka ekipa izdominira na sredini.

Protiv austrije se sastavio s loptom nije. Protiv velsa ubjedljivo najlosiji, cim je on izasao proigrali smo. Protiv italije sekunda je falila crveni da dobije. Makedonija I Panama, poluamaterske ekipe I on je izgledao kao da ni njima nije dorastao.
Ni on sam ne zna koja mu je uloga na terenu. Je li DM, cm, box to box, deep-lying playmaker sta je? Takav nedefinisan, trkacki limitiran on ovoj ekipi nema sta ponuditi I upravo je ta nedefinisanost razlog zasto mu je karijera u padu vec 3 godine.

Protiv kanade je za 90 minuta napravio citavih 17 pasova od toga 12 tacnih, ljudi ovo je kriminalna statistika. Pa sve I jedan vezni igrac na svjetskom do Sada je imao vise pasova pocev od juzne afrike do Katara I Haitija. Zbog njegove nemogucnosti ustvari nesposobnosti da drzi loptu I stvori visak na sredini mi smo 90 minuta bili u situaciji da ne mozemo koristiti najpotentnije oruzje tj Bajraktarevica koji nije Puno napravio naprijed jer se previse trosio u defanzivi. Dedica skoro da nije bilo u napadu jer dok mi uzmemo loptu I on se ubaci u napad mi smo je vec izgubili jer Tahir nije sposoban da loptu zadrzi I okrene tempo igre u nasu korist. Lik je bukvalno licio na rekreativca u poredzenju sa kanadskim veznjacima Koji su mrtvo prosjek. Eustaqio igra u MLS a kone u Sassuolo.

Mi sa tahirom I sunjicem u sredini nemamo sta traziti ni protiv svicarske ni protiv Katara. Nece nas sreca I crveni kartoni protivnika uvijek vaditi. Pa gigovic je u zadnjih 10 minuta uputio vise pasova naprijed nego tahirovic za cijelu utakmicu( ovo Sam primjetio kad Sam pogledao snimak). Sunjic je toliko tragikomicno izgledao sa loptom u nogama I onim pokusajima dugih lopti, lik je zalutao na ovaj nivo fudbala. Ja vam garantujem da smo na sredini imali gigovica I hadziahmetovica da bi dobili utakmicu. Gigovic je barbinim glupim bravurama opet zavrsio na krilu iako to nikad u zivotu I nigdje nije igrao osim kod Barbe. Cak Ni protiv San marina nije mogao to da igra ali barba ga nazor gura da igra poziciju koju jednostavno ne zna I ne moze igrati

Ps pozivati tahirovica prije darija sarica je kriminal nad kriminalima.
Zadnja izmjena: Diadora, dana/u 14 jun 2026, 05:03, ukupno mijenjano 1 put.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 14 jun 2026, 05:01

Diadora je napisao/la:
14 jun 2026, 04:47
unavita je napisao/la:
Prvo poluvrijeme nije bilo toliko ni lose iskreno. Raja je kivna na remi I igru jer vecina misle da nismo izvukli maksimum iz ekipe.
Ali ne zato sto su realno bolji, vecina njihovih igraca su slabiji od nasih, nego zato sto su nas pojeli na sredini terena kao sto nas je pojela austrija, vels, rumunija, kipar a u svim ovim utakmicama ima samo jedan te isti zajednicki sadrzilac a to je tahirovic a uz njega I sunjic.
Tahir je ubjedljivo najslabija karika u nasem timu. Premekan u defanzivi, trkacki limitiran da se konstantno ubacuje u napad, nema muda ,ni kvalitet a ni samopouzdanje da uzme loptu I diktira tempo. On igra kljucnu poziciju na timu a kad je on na terenu bukvalno nas svaka ama bas svaka ekipa izdominira na sredini.

Protiv austrije se sastavio s loptom nije. Protiv velsa ubjedljivo najlosiji, cim je on izasao proigrali smo. Protiv italije sekunda je falila crveni da dobije. Makedonija I Panama, poluamaterske ekipe I on je izgledao kao da ni njima nije dorastao.
Ni on sam ne zna koja mu je uloga na terenu. Je li DM, cm, box to box, deep-lying playmaker sta je? Takav nedefinisan, trkacki limitiran on ovoj ekipi nema sta ponuditi I upravo je ta nedefinisanost razlog zasto mu je karijera u padu vec 3 godine.

Protiv kanade je za 90 minuta napravio citavih 17 pasova od toga 12 tacnih, ljudi ovo je kriminalna statistika. Pa sve I jedan vezni igrac na svjetskom do Sada je imao vise pasova pocev od juzne afrike do Katara I Haitija. Zbog njegove nemogucnosti ustvari nesposobnosti da drzi loptu I stvori visak na sredini mi smo 90 minuta bili u situaciji da ne mozemo koristiti najpotentnije oruzje tj Bajraktarevica koji nije Puno napravio naprijed jer se previse trosio u defanzivi. Dedica skoro da nije bilo u napadu jer dok mi uzmemo loptu I on se ubaci u napad mi smo je vec izgubili jer Tahir nije sposoban da loptu zadrzi I okrene tempo igre u nasu korist. Lik je bukvalno licio na rekreativca u poredzenju sa kanadskim veznjacima Koji su mrtvo prosjek. Eustaqio igra u MLS a kone u Sassuolo.

Mi sa tahirom I sunjicem u sredini nemamo sta traziti ni protiv svicarske ni protiv Katara. Nece nas sreca I crveni kartoni protivnika uvijek vaditi. Pa gigovic je za 10 minuta uputio vise pasova naprijed nego tahirovic za cijelu utakmicu( ovo Sam primjetio kad Sam pogledao snimak). Sunjic je toliko tragikomicno izgledao sa loptom u nogama I onim pokusajima dugih lopti, lik je zalutao na ovaj nivo fudbala. Ja vam garantujem da smo na sredini imali gigovica I hadziahmetovica da bi dobili utakmicu.

sta si ti gledao bgti? Gigovic je kriv za gol, i zamalo kriv da nam ga uvale u 96oj minuti jer nije pratio svog igraca kako treba.
Basic je svaki duel izgubio u prvom poluvremenu, i svaki put ispao iz pozicije. radi njega se skoro svaki kontar desio. Tahirovic jes limitiran, ali jos gori ispada zato sto imamo manjka igraca u sredini terena. Kao sto svak izgleda losiji.
Ipak junacki smo se borili. samo sto bosnjo to nece da vidi

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 14 jun 2026, 05:07

dena24 je napisao/la:
14 jun 2026, 05:01
Diadora je napisao/la:
unavita je napisao/la:

Mi sa tahirom I sunjicem u sredini nemamo sta traziti ni protiv svicarske ni protiv Katara. Nece nas sreca I crveni kartoni protivnika uvijek vaditi. Pa gigovic je za 10 minuta uputio vise pasova naprijed nego tahirovic za cijelu utakmicu( ovo Sam primjetio kad Sam pogledao snimak). Sunjic je toliko tragikomicno izgledao sa loptom u nogama I onim pokusajima dugih lopti, lik je zalutao na ovaj nivo fudbala. Ja vam garantujem da smo na sredini imali gigovica I hadziahmetovica da bi dobili utakmicu.

sta si ti gledao bgti? Gigovic je kriv za gol, i zamalo kriv da nam ga uvale u 96oj minuti jer nije pratio svog igraca kako treba.
Basic je svaki duel izgubio u prvom poluvremenu, i svaki put ispao iz pozicije. radi njega se skoro svaki kontar desio. Tahirovic jes limitiran, ali jos gori ispada zato sto imamo manjka igraca u sredini terena. Kao sto svak izgleda losiji.
Za gol je kriv vise tahirovic jer je stajao preduboko I nije izasao na vrijeme za zatvori prostor predasistentu. Lik se usetao bez problema odigrao pas i onda ona asistencija vanjskim. Isto tako kriv je I kolasinac jer nije pratio ofsajd liniju tj stajao je iza katica I tarika. Pogledaj opet.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 14 jun 2026, 05:13

Diadora je napisao/la:
14 jun 2026, 05:07
dena24 je napisao/la:
14 jun 2026, 05:01
Diadora je napisao/la:

Za gol je kriv vise tahirovic jer je stajao preduboko I nije izasao na vrijeme za zatvori prostor predasistentu. Lik se usetao bez problema odigrao pas i onda ona asistencija vanjskim. Isto tako kriv je I kolasinac jer nije pratio ofsajd liniju tj stajao je iza katica I tarika. Pogledaj opet.
kakav crni tahirovic bolan, vidis kako se kone setka pored gigovica tu se sve zavrsilo

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 14 jun 2026, 05:17

Ako vec trazite krivca za gol, sto je besmisleno, kriv je Muharemovic, jer ga je spic okrenuo, majstorski, al je ispao. Takodjer i u situaciji kad je Kolasinac izblokirao, on je ispao. Za nadat se da ce to popraviti.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 14 jun 2026, 05:25

nastrojeni21 je napisao/la:
14 jun 2026, 05:17
Ako vec trazite krivca za gol, sto je besmisleno, kriv je Muharemovic, jer ga je spic okrenuo, majstorski, al je ispao. Takodjer i u situaciji kad je Kolasinac izblokirao, on je ispao. Za nadat se da ce to popraviti.
kakav muharemovic :D nije to uopste bio njegov igrac. pogledaj opet pa ces vidjeti. ovo fakat sto vi pisete nema veze s mozgom :D Gigovic je jedini krivac za gol ako cemo objektivno. kad si se vec toliko priblizio onda ga srusi ako ga nmz stici vise. sta je tu sejo u milisekundi trebao uraditi? ubacis tri vezna i primis gol kroz sredinu

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 14 jun 2026, 05:37

rishovski je napisao/la:
13 jun 2026, 22:09
Ma ja samo kazem da jos ni jednu utakmicu nismo uspjeli kontrolisat,tj da imamo plan sta cemo i kako cemo... Svi pricaju o nekim formacijama ali je realnost da mi na terenu igramo bez ikakve organizacije,napucaj je prema centru i ako se desi neka kontra u prvom poluvremenu to je to... Poslije 55 minuta mi se redovno raspadnemo i protivnici nam lagano kontrolisu posjed a u takvoj situaciji ces rijetko prezivjeti da ne primis gol.. Previse se oslanjamo na srecu... a to nikad nije dobro.. Kad nemamo snage dzaba zelja i pozrtvovanost..
Razumijem ja šta ti želiš reći, ali tvoj narativ, odnosno fokus, isključivo je na našoj sreći i tome da je sve na "ho-ruk". Nije. Svjesno smo prepustili loptu, jer ne možemo s njima u onoj trci i presingu igrati takav fudbal. To bi tek bio cirkus, gdje bismo mogli primiti pet komada do poluvremena.

Ne oslanjamo se na sreću. Momci se nisu okupili na terminu i rekli "hajde, šta Bog da", već je teret jasno stavljen na zadnju liniju. Pogledaj gdje stoje naša krila i napadači prilikom njihovih napada, kao i kretnje naših bekova kada Kanađanima uzmemo loptu. To ti otprilike može reći sve o tome kakav je plan bio.

Njihovi napadi su, da ne pretjeram, u 85-90% slučajeva bili jalovi i bezidejni, a završavali su se nekim nerezonskim šutevima, da ih tako nazovem, i kornerima koje smo odlično branili koristeći našu visinu. Pogledaj statistiku Katića i Muharemovića.

Da je Demirović dao onaj zicer, da je Memić zabio onu šansu s početka ili da je Muharemović dao gol glavom, vjeruj da bi svima nama utisak bio drugačiji. Ali tako je kako je.

Teško nam bilo ko može uvaliti tri komada na ovom prvenstvu, pa čak i mnogo snažnije reprezentacije od naše, jer jednostavno tako igramo. Naravno da neke stvari mogu krenuti po zlu, individualne greške, manjak sreće ili koncentracije pa da rezultat bude katastrofalan, ali evo, od Rumunije naša igra izgleda ovako i jednostavno nije moguće da je uvijek u pitanju sreća. Može to biti jedna ili dvije utakmice, ali cijeli ciklus? Baraž? Pa evo i SP?

Imali smo fantastičan vezni red u prošloj generaciji, lijepo igrali, stvarali mnogo šansi, ali rezultat je konstantno izostajao. Bilo je to jedno SP i to je naš kompletan rezime zlatne generacije.

Sada se igra drugačije, više preko krila, tranzicije i prekida, i mnogo više se igra na rezultat. Ovi momci, da ne kažem djeca, imaju mnogo više snage i želje nego ta prošla generacija. Dva puta su igrali 120 minuta, dva puta gubili i vraćali se. Je li prije bio takav slučaj ili je uglavnom slijedio raspad naše igre nakon primljenog gola?

Kao što sam rekao, snage je definitivno falilo, ali uzmi u obzir da je bilo deset debitanata, vremensku zonu, vrućinu i pritisak jer igramo protiv domaćina koji je mnogo intenzivniji i fizički spremniji od nas. Zato sam rekao da je bilo solidno i očekujem da će u narednim utakmicama to izgledati sve bolje kada je u pitanju fizička sprema.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 14 jun 2026, 05:50

rishovski je napisao/la:
13 jun 2026, 23:14
Druže stvari se trebaju ispravljat do SP a ne kad SP prođe... I zato i sluze pripreme i utakmice da probaš ispravit ono sto je bilo loše u kvalifikacijama.To im ja zamjerim...Jer nisu mrdnuli qurcem...Mi smo mala država i moramo iskoristit priliku kad nam se ukaze.. Samo ne zelim reprizu ko s Papetom poslije SP... unazadio nas 100 godina.
Izvinite obojica što vam se "kačim" na diskusiju, ali želim odgovoriti i na ovo.

Mi smo se plasirali 31.03. i ovo niko nije očekivao, pa čak ni najveći optimisti. Za ta dva mjeseca ne možeš ispravljati neke krupne stvari, već uglavnom uigravati ono što već imaš i ne praviti eksperimente u ove tri utakmice (nadam se i više od tri :mrgreen: ).

Plan je bio EP i pravljenje ekipe. To da nisu mrdnuli qrcem baš je onako maliciozno rečeno i vjerujem da ti to nije bila namjera, jer je ovaj stručni štab, odnosno Spahić, zaista odradio mnogo posla i doveli toliko mladih momaka.

Mahmić je, evo, kao debitant pozvan za SP upravo zato što nam može dati dodatnu dimenziju, ali očekivati još neka nova imena na spisku za Svjetsko prvenstvo nije realno.

Liga nacija nam slijedi u septembru i tu već očekujem neke nove klince. Kao što svi već znamo, ima nekoliko igrača koji se povezuju s nama, a upravo su veznjaci. S tim novim imenima bismo, nadam se, konačno mogli dobiti balans u sredini i očekivati da posjed, distribucija lopte i sve ostalo izgledaju mnogo bolje.

Do tada, ovo je to što imamo.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 14 jun 2026, 06:03

lik haman rekord oborio u svojoj prvo tekmi na SP ali "mora se popraviti"....:D :D :D e moj bosnjo glupi , negdje sam cak procitao da je bio "tanak" :mrgreen:

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 14 jun 2026, 06:25

To što je on očistio 20 lopti ne mjenja cinjenicu da je on ispao kod gola, a sad sto ti nisi dovoljno inteligentan da to vidis, to je druga stvar, i nema potrebe da te ja u to uvjeravam kad nisi sposoban da sam to skontas. Jbg, treba se nekad fudbal gledat i mimo repke.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 14 jun 2026, 06:30

nastrojeni21 je napisao/la:
14 jun 2026, 06:25
To što je on očistio 20 lopti ne mjenja cinjenicu da je on ispao kod gola, a sad sto ti nisi dovoljno inteligentan da to vidis, to je druga stvar, i nema potrebe da te ja u to uvjeravam kad nisi sposoban da sam to skontas. Jbg, treba se nekad fudbal gledat i mimo repke.
ja nezz sto si tako retardiran, nije njegov igrac

Odgovori

Natrag na “FIFA WORLD CUP 2026”

Trenutno korisnika/ca: Sensei, Sheyi i 25 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []