P.S. Ova nasa ekipa ce biti dosta bolja kad budu tekme za evropsko takmicenje.
12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina
Re: 12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina
Ja sam zadovoljan, moze jedino biti zal za tim drugim golom, ali sta je tu je. Kanada je bila nabrijana, otvaranje kod kuce, dali su svoj maksimum. Pita se i protivnik nesto, nije sve do nas. Idemo dalje, neka dadnu sve od sebe i valjda bude dovoljno. Sretno 
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
samo za onaj lakat što ga je čini mi se demirović popio sudije znaju crveni izvaditi, i za lakše prekršaj od onog
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Brate bili smo bolji i od Walesa i Italije. Pa Wales smo pregazili u drugom poluvremenu i imali nevjerovatan peh da odemo u produzetke uopste.
Protiv Italije penal je trebao sve rijesit unutar 90
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- BenjooJutub
- Kontakt:
Koliko god nama izgledalo da je sve ovo plod sreće, to nije tako. Devet utakmica u nizu te ne prati sreća, što naravno ne potvrđuje ovu tezu, ali je zato potvrđuju sledeće činjenice, ne što se tiče nas, nego općenito sistema u današnjem nogometu.
Sve mi se više čini da ovdje najviše komentara ostavljaju ljudi koji su zaglavili tamo u 2010 što se tiče fudbala. Jeste, i meni je današnji fudbal negledljiv, ne pratim ga kao prije a uzrok je upravo taj sistem u današnjem fudbalu.
Danas, svaka ekipa koja gradi ovakav i sličan sistem ima rezultate i to je činjenica. Neki veće, neki rezultate iznad očekivanja ali sve u svemu, rezultati su tu. Pogledajte samo pet najjačih liga u Evropi i sve ce vam biti jasno. Razlika između mjesta koje vode u Evropu i zone ispadanja je u vrh glave 10 bodova, što je potvrda da danas imaš dvije vrste ekipa: top ekipe i ekipe koje su tu negdje. U reprezentativnom fudbalu je drugačije ali vidimo iz godine u godinu da se taj trend mijenja i da nekada ekipe za nabijanje danas postižu (za njihove standarde) rezultate. Za koju godinu taj "gap" će biti još manji.
Što sve ovo pišem? Pa zbog toga što hocu da kazem da ovaj naš rezultat nije slucajnost, nego jednostavno "rupa u sistemu" sa kojom npr Getafe izbori evropu sa 35 postignutih golova u sezoni ili Girona prije par godina LP. Jeste negledljivo, ali rezultat je tu.
Šta vrhunske ekipe izdvaja od ostalih je broj top igrača u ekipi ali to ne znači da mogu samo svojim prisustvom donijeti rezultat, kao što se nekada moglo. Pa tako imamo slučajeve da City, Liverpool, Real pojedine ekipe nabiju po 5-6 golova razlike, ali i od istih tih ekipa izgube u istoj sezoni. Minimalno odstupanje momentalno bude kažnjeno, a maksimalan pristu u 99% slučaja bude nagrađen.
Sve mi se više čini da ovdje najviše komentara ostavljaju ljudi koji su zaglavili tamo u 2010 što se tiče fudbala. Jeste, i meni je današnji fudbal negledljiv, ne pratim ga kao prije a uzrok je upravo taj sistem u današnjem fudbalu.
Danas, svaka ekipa koja gradi ovakav i sličan sistem ima rezultate i to je činjenica. Neki veće, neki rezultate iznad očekivanja ali sve u svemu, rezultati su tu. Pogledajte samo pet najjačih liga u Evropi i sve ce vam biti jasno. Razlika između mjesta koje vode u Evropu i zone ispadanja je u vrh glave 10 bodova, što je potvrda da danas imaš dvije vrste ekipa: top ekipe i ekipe koje su tu negdje. U reprezentativnom fudbalu je drugačije ali vidimo iz godine u godinu da se taj trend mijenja i da nekada ekipe za nabijanje danas postižu (za njihove standarde) rezultate. Za koju godinu taj "gap" će biti još manji.
Što sve ovo pišem? Pa zbog toga što hocu da kazem da ovaj naš rezultat nije slucajnost, nego jednostavno "rupa u sistemu" sa kojom npr Getafe izbori evropu sa 35 postignutih golova u sezoni ili Girona prije par godina LP. Jeste negledljivo, ali rezultat je tu.
Šta vrhunske ekipe izdvaja od ostalih je broj top igrača u ekipi ali to ne znači da mogu samo svojim prisustvom donijeti rezultat, kao što se nekada moglo. Pa tako imamo slučajeve da City, Liverpool, Real pojedine ekipe nabiju po 5-6 golova razlike, ali i od istih tih ekipa izgube u istoj sezoni. Minimalno odstupanje momentalno bude kažnjeno, a maksimalan pristu u 99% slučaja bude nagrađen.
BenjooJutub je napisao/la: ↑14 jun 2026, 11:30Koliko god nama izgledalo da je sve ovo plod sreće, to nije tako. Devet utakmica u nizu te ne prati sreća, što naravno ne potvrđuje ovu tezu, ali je zato potvrđuju sledeće činjenice, ne što se tiče nas, nego općenito sistema u današnjem nogometu.

Barbin Haramball
- Beduin
- Kontakt:
Nema fajde im objasnjavati vise. On i onaj PepermintSA bi mijenjali formaciju i druge stvari pred samo prvenstvo ili tokom samog SP, sto je van svake pameti. Ono sto te odvelo na prvenstvo ne diras, kao sto ne mijenjas ni ekipu koja pobjedjuje, osim ako si prinudjen. U toku utakmice logicno je mijenjati neke stvari, formaciju, igrace, stil igre prilsgoditi potrebama.HariTz je napisao/la: ↑14 jun 2026, 05:50Izvinite obojica što vam se "kačim" na diskusiju, ali želim odgovoriti i na ovo.rishovski je napisao/la: ↑13 jun 2026, 23:14Druže stvari se trebaju ispravljat do SP a ne kad SP prođe... I zato i sluze pripreme i utakmice da probaš ispravit ono sto je bilo loše u kvalifikacijama.To im ja zamjerim...Jer nisu mrdnuli qurcem...Mi smo mala država i moramo iskoristit priliku kad nam se ukaze.. Samo ne zelim reprizu ko s Papetom poslije SP... unazadio nas 100 godina.
Mi smo se plasirali 31.03. i ovo niko nije očekivao, pa čak ni najveći optimisti. Za ta dva mjeseca ne možeš ispravljati neke krupne stvari, već uglavnom uigravati ono što već imaš i ne praviti eksperimente u ove tri utakmice (nadam se i više od tri).
Plan je bio EP i pravljenje ekipe. To da nisu mrdnuli qrcem baš je onako maliciozno rečeno i vjerujem da ti to nije bila namjera, jer je ovaj stručni štab, odnosno Spahić, zaista odradio mnogo posla i doveli toliko mladih momaka.
Mahmić je, evo, kao debitant pozvan za SP upravo zato što nam može dati dodatnu dimenziju, ali očekivati još neka nova imena na spisku za Svjetsko prvenstvo nije realno.
Liga nacija nam slijedi u septembru i tu već očekujem neke nove klince. Kao što svi već znamo, ima nekoliko igrača koji se povezuju s nama, a upravo su veznjaci. S tim novim imenima bismo, nadam se, konačno mogli dobiti balans u sredini i očekivati da posjed, distribucija lopte i sve ostalo izgledaju mnogo bolje.
Do tada, ovo je to što imamo.
Opet kazem, nakon prvenstva i ja ocekujem da se proba sa dodatnim veznim, Mahmicem iza napadaca, jer Dzeko vise nece moci niti ima potrebe ginuti, neka usmjerava suigrace i pomogne im da se izdignu iznad prosjeka i pocnu vise vjerovati u sebe, kao sto se evo vec pocelo raditi.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Za one koji vole poslusat lijepe analize i malo ih detaljnije zanima fudbal, a nisu jos pogledali, odlicna diskusija utakmice likova sa Tribine. Na oko 17 minuta pocinje detaljnija analiza.
Uglavnom, kao sto bilo ko sa malo vise od dva grama mozga je mogao skontati, ovo nije bio ni po cemu lose odigran mec sa nase strane. Ima stvari koje su mogle bit bolje ali sve u svemu fer.
Uglavnom, kao sto bilo ko sa malo vise od dva grama mozga je mogao skontati, ovo nije bio ni po cemu lose odigran mec sa nase strane. Ima stvari koje su mogle bit bolje ali sve u svemu fer.
Stekne se dojam po ovim komentarima da mnogi nisu gledali (jos) dovoljan broj svjetskih i evropskih prvenstava. Grcka je najbolji primjer kako su dosli do finala ili Ceska 1996, Turska 2002, pa Bugarska 1994, Hrvatska 1998 i 2018, Maroko do polufinala proslo svjetsko. Sve su to autsajderi bili.
Poenta je da ne aludiram na to da cemo do 1/4 finala ili polufinala, nego bih zdvojio bih ove manje reprez. jer su oni primjer kako se borbom a ne leprsavom igrom dogura daleko. Ovo je turnir, svjezina i borba odlucuju dalje, jer imamo kratku i siromasnu klupu. Ne moze se u prvoj utakmici igrati 250 na sat. Prevelika ocekivanja imamo, treba ici iz tekme u tekmu. Treba se malo spustiti na zemlju, jer nemamo mi 7,8 kvalitetnih igraca za koje se moze reci da bi trebali dalje.
Poenta je da ne aludiram na to da cemo do 1/4 finala ili polufinala, nego bih zdvojio bih ove manje reprez. jer su oni primjer kako se borbom a ne leprsavom igrom dogura daleko. Ovo je turnir, svjezina i borba odlucuju dalje, jer imamo kratku i siromasnu klupu. Ne moze se u prvoj utakmici igrati 250 na sat. Prevelika ocekivanja imamo, treba ici iz tekme u tekmu. Treba se malo spustiti na zemlju, jer nemamo mi 7,8 kvalitetnih igraca za koje se moze reci da bi trebali dalje.
Remi protiv Kanade za mene je veliki uspjeh kada se uzme u obzir gdje igraju njihovi, a gdje naši fudbaleri. Svjetsko prvenstvo nije takmičenje u ljepoti igre nego turnir na kojem su najvažniji bodovi i rezultat. Nemamo ekipu koja će dominirati posjedom i magijom u veznom redu, već tim čija se igra zasniva na čvrstoj odbrani, disciplini i borbenosti.
Ova reprezentacija je i dalje u fazi uigravanja i postepenog podizanja kvaliteta, zbog čega je potrebno imati strpljenja i pružiti joj podršku. Sam plasman na ovakvo takmičenje je veliki uspjeh i razlog za ponos. Uostalom, Australija je pobijedila Tursku, Katar je remizirao sa Švicarskom, što pokazuje da su iznenađenja sastavni dio fudbala i da se na velikim turnirima na kraju najviše računaju bodovi.
Ova reprezentacija je i dalje u fazi uigravanja i postepenog podizanja kvaliteta, zbog čega je potrebno imati strpljenja i pružiti joj podršku. Sam plasman na ovakvo takmičenje je veliki uspjeh i razlog za ponos. Uostalom, Australija je pobijedila Tursku, Katar je remizirao sa Švicarskom, što pokazuje da su iznenađenja sastavni dio fudbala i da se na velikim turnirima na kraju najviše računaju bodovi.
„Pravi džentlmen nikada ne napušta svoju damu“,
Aleksandro Del Piero
Aleksandro Del Piero
Rekao bih djeca ali nazalost ima i veliki broj starijih koji ne razumije bit.Stroj1946 je napisao/la: ↑14 jun 2026, 12:25Stekne se dojam po ovim komentarima da mnogi nisu gledali (jos) dovoljan broj svjetskih i evropskih prvenstava. Grcka je najbolji primjer kako su dosli do finala ili Ceska 1996, Turska 2002, pa Bugarska 1994, Hrvatska 1998 i 2018, Maroko do polufinala proslo svjetsko. Sve su to autsajderi bili.
Bod dobija vise na znacaju jer nismo forsirali nedovoljno oporavljene Sunjica i Dzeku, nismo prenatrpani kartonima i ne djeluje da smo isli 200 na sat i izgorili. Dakle za pocetak prvenstva mnoge pozitivne stvari koje treba uzeti u obzir itekako.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
- PeppermintSA
- Kontakt:
Vidim da me iznad ovaj delegat izprozivao za moje insistiranje da ne možemo igrati 4-4-2. Vrijeme će pokazati ko je u pravu.
No, ostavimo to po strani. Htio bih nešto drugo istaći. Naša reprezentacija jeste u izgradnji i to svi s pravom ističu, no niko da kaže šta to konkretno znači. Šta znači doći na SP sa reprezentacijom koja je još uvijek u izgradnji? Kao prvo, to znači da fali još 5-6 kvalitetnih pojedinaca u njoj da bi bila zaokružena. U našem slučaju, to podrazumijeva dijasporu, dakle sva ona imena koja se spominju - Pejčinović, Topalović, Ćatović, Ličina, Busuladzic itd. Međutim, s druge strane to podrazumijeva i iskorak u karijerama trenutnih mladih igrača u reprzentaciji. Svjetska prvenstva su najveće platforme za promociju mladih fudbalera. Kada se ispromoviše neki mladi igrač na SP, njegova karijera kreće uzlaznom putanjom. Gledali ste sinoć Brazil-Maroko. Premda se o Bouaddiju priča već mjesecima kao o top mladom igraču, činjenica da je pred očima 5 milijardi ljudi izdominirao Brazil - doslovno izdominirao, će ga lansirati u neki Real, Barcelonu, City, štatijaznam. On je samo jedan u moru primjera, no da bi se to desilo, reprezentacija za koju takav mladi igrač igra mora igrati fudbal i pravom smislu te riječi. Grčka je postala prvak Evrope haramballom, koji je to grčki igrač postao neki faktor u Evropi? Da li je najednom grčka liga postala centar interesovanja za evropske skaute? Da li je i jedan mladi igrač iz Grčke takoreći “naplatio” taj uspjeh? Naravno da nije.
Ako mi konstantno pričamo kako imamo neke velike talente - Alajbegovića, Dedića, Bajraktarevića, pa navodno i tog Mahmića, svi od reda ofanzivni (Dedić je ofanzivni bek), a mi igramo fudbal koji ne da guši bilo kakvu ofanzivnu igru, nego čak traži od njih da prevashodno budu defanzivci - Dedić koji prosječno ima 14 ubacivanja u napad po utakmici, protiv Kanade nije imao ni jedno, što znaci da je to bila taktika, onda se postavlja pitanje kakve fajde će ovo SP imati za nas? Da eventualno nekim haramballom prođemo grupu kao treći i onda ispadnemo u 1/16 finala i samo se utopimo u sivilo mora žlj reprezentacija koje će tako proći? Evo, sinoć je dosta nas gledalo Haiti - Škotska. Ko je ikad čuo za onog Experiencea iz Haitija? Priznajem da ja nisam, a garantujem vam da će dečko na SP završiti u nekom ozbiljnom klubu. To je trebao biti put za gore pobrojane naše igrače. Alajbegović je trebao umjesto Rome dobijati ponude Liverpoola, Cityja, Arsenala itd. zahvaljujući stand out performansa na ovom Mundijalu, a ne da ulazi 10 minuta sa klupe i igra haramball. Ako ovo SP ne donese nama ništa osim par noći slavlja zbog iščupanog neriješenog rezultata protiv Kanade i eventualno Švicarske, uz neatraktivnu, suhoparnu igru koja tjera neutralne gledaoce da okrenu kanal, mi u suštini ništa nismo uradili upravo zato što je ovo SP learning experience.
E sad, možda je sve to zato što ja želim da mi za 2-3 godine budemo kao Maroko, za 10 igrača u najboljim svjetskim klubovima i da se zaista nadigravamo sa Brazilom i sve ispod toga mi je bljutavo.
No, ostavimo to po strani. Htio bih nešto drugo istaći. Naša reprezentacija jeste u izgradnji i to svi s pravom ističu, no niko da kaže šta to konkretno znači. Šta znači doći na SP sa reprezentacijom koja je još uvijek u izgradnji? Kao prvo, to znači da fali još 5-6 kvalitetnih pojedinaca u njoj da bi bila zaokružena. U našem slučaju, to podrazumijeva dijasporu, dakle sva ona imena koja se spominju - Pejčinović, Topalović, Ćatović, Ličina, Busuladzic itd. Međutim, s druge strane to podrazumijeva i iskorak u karijerama trenutnih mladih igrača u reprzentaciji. Svjetska prvenstva su najveće platforme za promociju mladih fudbalera. Kada se ispromoviše neki mladi igrač na SP, njegova karijera kreće uzlaznom putanjom. Gledali ste sinoć Brazil-Maroko. Premda se o Bouaddiju priča već mjesecima kao o top mladom igraču, činjenica da je pred očima 5 milijardi ljudi izdominirao Brazil - doslovno izdominirao, će ga lansirati u neki Real, Barcelonu, City, štatijaznam. On je samo jedan u moru primjera, no da bi se to desilo, reprezentacija za koju takav mladi igrač igra mora igrati fudbal i pravom smislu te riječi. Grčka je postala prvak Evrope haramballom, koji je to grčki igrač postao neki faktor u Evropi? Da li je najednom grčka liga postala centar interesovanja za evropske skaute? Da li je i jedan mladi igrač iz Grčke takoreći “naplatio” taj uspjeh? Naravno da nije.
Ako mi konstantno pričamo kako imamo neke velike talente - Alajbegovića, Dedića, Bajraktarevića, pa navodno i tog Mahmića, svi od reda ofanzivni (Dedić je ofanzivni bek), a mi igramo fudbal koji ne da guši bilo kakvu ofanzivnu igru, nego čak traži od njih da prevashodno budu defanzivci - Dedić koji prosječno ima 14 ubacivanja u napad po utakmici, protiv Kanade nije imao ni jedno, što znaci da je to bila taktika, onda se postavlja pitanje kakve fajde će ovo SP imati za nas? Da eventualno nekim haramballom prođemo grupu kao treći i onda ispadnemo u 1/16 finala i samo se utopimo u sivilo mora žlj reprezentacija koje će tako proći? Evo, sinoć je dosta nas gledalo Haiti - Škotska. Ko je ikad čuo za onog Experiencea iz Haitija? Priznajem da ja nisam, a garantujem vam da će dečko na SP završiti u nekom ozbiljnom klubu. To je trebao biti put za gore pobrojane naše igrače. Alajbegović je trebao umjesto Rome dobijati ponude Liverpoola, Cityja, Arsenala itd. zahvaljujući stand out performansa na ovom Mundijalu, a ne da ulazi 10 minuta sa klupe i igra haramball. Ako ovo SP ne donese nama ništa osim par noći slavlja zbog iščupanog neriješenog rezultata protiv Kanade i eventualno Švicarske, uz neatraktivnu, suhoparnu igru koja tjera neutralne gledaoce da okrenu kanal, mi u suštini ništa nismo uradili upravo zato što je ovo SP learning experience.
E sad, možda je sve to zato što ja želim da mi za 2-3 godine budemo kao Maroko, za 10 igrača u najboljim svjetskim klubovima i da se zaista nadigravamo sa Brazilom i sve ispod toga mi je bljutavo.
Evo sad ide repriza na Areni1 
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Bod protiv Kanade, koja nije ekstra velika fudbalska reprezentacija, ali je isto tako sasvim solidna reprezentacija plus domaćin je uspjeh. Utakmica je imala i dobrih i loših strana što se naše reprezentacije tiče. Borba, kompaktnost su svakako dobre strane. Dobra atmosfera vlada u ekipi. Mi smo imali prvu priliku na utakmici, zabili prvi gol, imali šansu veliku za drugi, ali su oni generalno imali više šansi. Tako da je remi realan i sasvim je ok.
Naša odbrana dosta toga dobro počistila. Ponekad neki pomalo amaterski izgubljen duel se nazad ne smiju dešavati, ali defanziva zajedno s golmanom bila na visini zadatka. Dosta toga dobro počišećno. Vezni red je limitiran, ne možemo tehnički dobro i dugo zadržavati loptu i s posjedom uvijek logično imamo problem.
Problem će biti protiv Katara protiv kojeg jesmo favoriti, ali morat ćemo imati posjed. Tu se nekako treba izboriti.
Prije toga probati protiv Švicarske nešto uzeti i nadati se da oni ostanu neefikasni i protiv nas, kao u ovoj prvoj utakmici.
Nadat se svakako da će Džeko u naredne dvije utakmice biti bitan faktor i naravno da s njim to sve drugačije, bolje izgleda. Značajno je već i kad gore loptu dobro zadrži, a da ne govorimo o prijetnji po protivničke golove.
Naša odbrana dosta toga dobro počistila. Ponekad neki pomalo amaterski izgubljen duel se nazad ne smiju dešavati, ali defanziva zajedno s golmanom bila na visini zadatka. Dosta toga dobro počišećno. Vezni red je limitiran, ne možemo tehnički dobro i dugo zadržavati loptu i s posjedom uvijek logično imamo problem.
Problem će biti protiv Katara protiv kojeg jesmo favoriti, ali morat ćemo imati posjed. Tu se nekako treba izboriti.
Prije toga probati protiv Švicarske nešto uzeti i nadati se da oni ostanu neefikasni i protiv nas, kao u ovoj prvoj utakmici.
Nadat se svakako da će Džeko u naredne dvije utakmice biti bitan faktor i naravno da s njim to sve drugačije, bolje izgleda. Značajno je već i kad gore loptu dobro zadrži, a da ne govorimo o prijetnji po protivničke golove.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Prošlost je vrijeme kada su igrači bili “vruća roba” zbog SP-a.
Skauting, analize igrača i sve to postoji mnogo prije svakog SP-a, a turnir samo može da potvrdi ili razbije već stvorenu sliku.
Ako misliš da će ijedna reprezentacija birati ljepotu igre i eventualnu promociju pojedinih igrača ispred plasmana u 1/8 finala, to se neće desiti. Svi će uvijek birati plasman.
Što se nas tiče, otvorena igra može samo pokazati sve naše slabosti i mane igrača, i većini ćemo ostati simpatična nacija kao 2014. godine, nedorečena. Znamo svi šta se desilo nakon toga i kako je reprezentacija izgledala.
Pragmatičan pristup, defanzivna disciplina, tranzicija bazirana na krilima i čvrsta zadnja linija su ono što nam je donijelo plasman, i na taj način svi imaju priliku da vide Memića, Alajbegovića, Esmira, Muharemovića, Katića, Lukića i ostale na ovom prvenstvu.
- Beduin
- Kontakt:
Sta ima covjece vrijeme pokazati, zar nije pokazalo? Otisli smo na prvenstvo sa tom formacijom i taktikom, vodili smo na otvaranju prvenstva protov domacina i objektivno jaceg protivnika od nas i zamalo i pobijedili, sta ti vise nije jasno?PeppermintSA je napisao/la: ↑14 jun 2026, 14:05Vidim da me iznad ovaj delegat izprozivao za moje insistiranje da ne možemo igrati 4-4-2. Vrijeme će pokazati ko je u pravu.
Ova formacija i taktika je jedina zasad dala rezultat i to je jedina istina, jer je Dzeko MORAO igrati, Demirovic kao i sam Dzeko najbolje igra sa jos jednom napadacem uz sebe, tako da je ocekivano sve ovo. Ermedin trci i za Dzeku, dok ovaj drugi radi sve ostalo sto treba i to uspjesno.
I da ponovom posljednji put, nakon ovog prvenstva ocekujem manju minutazu za Dzeku i da se umjesto njega isprobava Mahmic ili neki drugi ofanzivniji veznjak pa da to izgleda modernije sa vise dodira lopte, uigranije i smislenije. Ali ovo do sad je dalo rezultat i nije imalo smisla mijenjati dok ne zavrsimo sa SP.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Ne znam kako još uvijek postoje ljudi koji ne vide da je ovaj 'haramball' jedini način na koji mi možemo igrati protiv većine reprezentacija na ovom svijetu. Za neku igru, kombinatoriku, fluidnost u posjedu ti trebaju kvalitetni veznjaci, mi takvih nemamo ni na vidiku na spisku.
Naša snaga su disciplinovana odbrana, kontre iz tranzicija, individualni kvalitet pojedinaca (Džeko, Alajbegović, Bajraktarević) jer se uvijek s njima na terenu možeš nadati da će izmisliti gol, trka, borba do kraja utakmice i visina/prekidi. U suštini, imamo u arsenalu sve što je potrebno za ekipu koja planira igrati turnir ovakvog formata. Naravno da bih i ja volio da smo puno bolji u posjedu lopte, da lakše dolazimo do prilika i stopostonih šansi, ali takve stvari su naučna fantastika dok su nam god veznjaci ti što su pozvani. Boljih svakako nema.
Sve dok igru baziramo na stvarima gdje smo jaki, možemo se nadati rezultatu protiv većine reprezentacija osim onih koji pretenduju da budu prvaci svijeta. Niko se ne veseli igrati protiv nas jer znaš da moraš krv pišati da nam zabiješ jer se momci na glavu bacaju da brane gol. Također, svjesni su da i ovakav Džeko od 40 godina je i dalje opasnost za svakoga jer se zna postaviti na pravo mjesto u pravo vrijeme, imaš Alajbegovića i Bajraktarevića koji su itekako opasni ako se nađu 1 na 1, mogu iskreirati poziciju i za sebe i za napadače.
Ova ekipa da ima Pjanića u najboljim godinama, npr. iz prve dvije sezone u Juventusu bi bila haos ****. S takvom klasom u sredini bi puno lakše bilo i odbrani i napadu jer bi imao nekoga da poveže ekipu i drži balans na terenu, da stane na loptu i da oduška odbrani koja je kod nas konstantno pod opsadom jer nam veznjaci ne mogu dugo zadržati loptu u nogama. Imaš to što imaš, stručni štab se poprilično dobro tome prilagođava i to je to.
Furati ovakav stil fudbala dok se ne pojavi kvalitetan veznjak, valjda je taj Ćatović kvalitet u najavi dostojan prve postave već za Evropsko prvenstvo. Mahmić je ofanzivniji profilom, njemu nije mjesto na terenu u ovoj formaciji, a vjerujem da ćemo se okrenuti na 4-2-3-1 kada se Džeko oprosti ili kada mu se doziraju minute.
Naša snaga su disciplinovana odbrana, kontre iz tranzicija, individualni kvalitet pojedinaca (Džeko, Alajbegović, Bajraktarević) jer se uvijek s njima na terenu možeš nadati da će izmisliti gol, trka, borba do kraja utakmice i visina/prekidi. U suštini, imamo u arsenalu sve što je potrebno za ekipu koja planira igrati turnir ovakvog formata. Naravno da bih i ja volio da smo puno bolji u posjedu lopte, da lakše dolazimo do prilika i stopostonih šansi, ali takve stvari su naučna fantastika dok su nam god veznjaci ti što su pozvani. Boljih svakako nema.
Sve dok igru baziramo na stvarima gdje smo jaki, možemo se nadati rezultatu protiv većine reprezentacija osim onih koji pretenduju da budu prvaci svijeta. Niko se ne veseli igrati protiv nas jer znaš da moraš krv pišati da nam zabiješ jer se momci na glavu bacaju da brane gol. Također, svjesni su da i ovakav Džeko od 40 godina je i dalje opasnost za svakoga jer se zna postaviti na pravo mjesto u pravo vrijeme, imaš Alajbegovića i Bajraktarevića koji su itekako opasni ako se nađu 1 na 1, mogu iskreirati poziciju i za sebe i za napadače.
Ova ekipa da ima Pjanića u najboljim godinama, npr. iz prve dvije sezone u Juventusu bi bila haos ****. S takvom klasom u sredini bi puno lakše bilo i odbrani i napadu jer bi imao nekoga da poveže ekipu i drži balans na terenu, da stane na loptu i da oduška odbrani koja je kod nas konstantno pod opsadom jer nam veznjaci ne mogu dugo zadržati loptu u nogama. Imaš to što imaš, stručni štab se poprilično dobro tome prilagođava i to je to.
Furati ovakav stil fudbala dok se ne pojavi kvalitetan veznjak, valjda je taj Ćatović kvalitet u najavi dostojan prve postave već za Evropsko prvenstvo. Mahmić je ofanzivniji profilom, njemu nije mjesto na terenu u ovoj formaciji, a vjerujem da ćemo se okrenuti na 4-2-3-1 kada se Džeko oprosti ili kada mu se doziraju minute.
- svrakino1921
- Kontakt:
Sramotna provokacija navijača Kanade brzo obišla svijet: "Pazite na snajperiste"
- PeppermintSA
- Kontakt:
Ne slažem se. Nisi pobijedio u 6 posljednjih utakmica što bi samo po sebi moralo pokrenuti sve moguće crvene alarme, kvalifikacije nisi odigrao narocito dobro, plasirao si se spletom okolnosti, protivničkih crvenih kartona, promašenih zicera, prečki itd. Stoga, otputovati na SP sa stavom da je sve ružičasto i da je ono što igramo recept je deluzivnoy Igrati s dva špica-sidraša u 2026. je prosto pogrešno. Postoji razlog zašto niko drugi tako ne igra. Postoje zemlje sa 5 špiceva koji su bolji nego što je Džeko ikad bio, pa njihove reprezentacije ne forsiraju igru sa dva klasična centarfora, upravo zato što time bivaš oslabljen na sredini, a sredina je ključ za sve. Stoga, kad si slab u sredini, onda sredinu moraš pojačati upravo kako bi nadomjestio nedostatak kvalitete. Lako je kad imaš Kantea koji moze trčati za dvojicu. Ali kad nemaš, moraš imati tu dvojicu. Mi de facto igramo sa igračem manje. Meni je jasno zašto Barbarez forsira ovu igru. Nema to nikakve veze s Dzekom, jer da ima, onda ne bi izašao s dva špica kad Dzeke pa i Tabakovića nema. Njegova je logika da izađe sa što višom postavom, stane u niski blok, drži nulu, ima dva visoka špica u defanzivnom skoku prilikom prekida za protivnika, a da preskakanjem igre dođemo u neke opasne situacije, da izvučemo neki faul iz kojeg može doći centaršut, korner itd. Da krila budu defanzivno orijentisana, da bekovi ne prelaze centar. Dakle, sve ono što smo radili protiv Kanade je bilo do kraja sprovedena taktika koju su igrači ispoštovali do samog kraja - samo što ono ne valja kurcu jer nije samo poenta ne izgubiti - poenta je i pobijediti, a mi ovom igrom NE pobjeđujemo.Beduin je napisao/la: ↑14 jun 2026, 17:30Sta ima covjece vrijeme pokazati, zar nije pokazalo? Otisli smo na prvenstvo sa tom formacijom i taktikom, vodili smo na otvaranju prvenstva protov domacina i objektivno jaceg protivnika od nas i zamalo i pobijedili, sta ti vise nije jasno?PeppermintSA je napisao/la: ↑14 jun 2026, 14:05Vidim da me iznad ovaj delegat izprozivao za moje insistiranje da ne možemo igrati 4-4-2. Vrijeme će pokazati ko je u pravu.
Ova formacija i taktika je jedina zasad dala rezultat i to je jedina istina, jer je Dzeko MORAO igrati, Demirovic kao i sam Dzeko najbolje igra sa jos jednom napadacem uz sebe, tako da je ocekivano sve ovo. Ermedin trci i za Dzeku, dok ovaj drugi radi sve ostalo sto treba i to uspjesno.
I da ponovom posljednji put, nakon ovog prvenstva ocekujem manju minutazu za Dzeku i da se umjesto njega isprobava Mahmic ili neki drugi ofanzivniji veznjak pa da to izgleda modernije sa vise dodira lopte, uigranije i smislenije. Ali ovo do sad je dalo rezultat i nije imalo smisla mijenjati dok ne zavrsimo sa SP.
Utakmice Svica - Katar i Australija - Turska su pokazale kako je na turniru lakše napraviti rezultat kada krećeš s čvrstom odbranom nego da probaš igrati. To je činjenica. Imaš 90 minuta da daš gol, možeš igrati dominantno, ali je jednostavno teško ugurati loptu. Zato velikani redovno podbacuju. Naravno, to nije dovoljno da osvojiš turnir, ali mislim da je ovo najbolji pristup.PeppermintSA je napisao/la: ↑14 jun 2026, 17:48Ne slažem se. Nisi pobijedio u 6 posljednjih utakmica što bi samo po sebi moralo pokrenuti sve moguće crvene alarme, kvalifikacije nisi odigrao narocito dobro, plasirao si se spletom okolnosti, protivničkih crvenih kartona, promašenih zicera, prečki itd. Stoga, otputovati na SP sa stavom da je sve ružičasto i da je ono što igramo recept je deluzivnoy Igrati s dva špica-sidraša u 2026. je prosto pogrešno. Postoji razlog zašto niko drugi tako ne igra. Postoje zemlje sa 5 špiceva koji su bolji nego što je Džeko ikad bio, pa njihove reprezentacije ne forsiraju igru sa dva klasična centarfora, upravo zato što time bivaš oslabljen na sredini, a sredina je ključ za sve. Stoga, kad si slab u sredini, onda sredinu moraš pojačati upravo kako bi nadomjestio nedostatak kvalitete. Lako je kad imaš Kantea koji moze trčati za dvojicu. Ali kad nemaš, moraš imati tu dvojicu. Mi de facto igramo sa igračem manje. Meni je jasno zašto Barbarez forsira ovu igru. Nema to nikakve veze s Dzekom, jer da ima, onda ne bi izašao s dva špica kad Dzeke pa i Tabakovića nema. Njegova je logika da izađe sa što višom postavom, stane u niski blok, drži nulu, ima dva visoka špica u defanzivnom skoku prilikom prekida za protivnika, a da preskakanjem igre dođemo u neke opasne situacije, da izvučemo neki faul iz kojeg može doći centaršut, korner itd. Da krila budu defanzivno orijentisana, da bekovi ne prelaze centar. Dakle, sve ono što smo radili protiv Kanade je bilo do kraja sprovedena taktika koju su igrači ispoštovali do samog kraja - samo što ono ne valja kurcu jer nije samo poenta ne izgubiti - poenta je i pobijediti, a mi ovom igrom NE pobjeđujemo.Beduin je napisao/la: ↑14 jun 2026, 17:30Sta ima covjece vrijeme pokazati, zar nije pokazalo? Otisli smo na prvenstvo sa tom formacijom i taktikom, vodili smo na otvaranju prvenstva protov domacina i objektivno jaceg protivnika od nas i zamalo i pobijedili, sta ti vise nije jasno?PeppermintSA je napisao/la: ↑14 jun 2026, 14:05Vidim da me iznad ovaj delegat izprozivao za moje insistiranje da ne možemo igrati 4-4-2. Vrijeme će pokazati ko je u pravu.
Ti brate miješaš turnirski i ligaški fudbal. Uostalom, imaj na umu, pošto mi nikada ne igramo turnire, ovo je njima prvi put da mogu trenirati povezano par sedmica i imati nekoliko utakmica zaredom, što prijateljskih, što takmičarskih.
A za ovih 6 tekmi, nismo mi ni svjesni koji su nam protivnici ovo bili i kako su zapravo teške utakmice bile. Austrija je po mnogima favorit da napravi neki iskorak na ovom turniru, Wales je solidna repka, Italija da ne pričamo. Kanada će mnogima stvoriti probleme, baš kao što je i nama. vjerujem da ce dobiti svicu
A inače, što se tiče sredine i manjka igrača, slažem se s tobom, ali je Barbarez jednu interesantnu stvar rekao na presici poslije utakmice s Kanadom. Rekao je da mi, kada imamo neku sigurnost u igri, težimo tome da igramo previše pasivno, nema agresivnosti. Da li on to vidi na treninzima, ili je vidio u nekim utakmicama prije ili se ušunja taj balkanski mentalitet, nemam pojma
-
Coolpanda24
- Kontakt:
https://www.fifatrainingcentre.com/medi ... -V-BIH.pdf
Ovdje imate kompletan izvještaj utakmice od strane FIFE, pa koga zanima.
Ovdje imate kompletan izvještaj utakmice od strane FIFE, pa koga zanima.
Trenutno korisnika/ca: ArtemisFowl, nerkolfc i 18 gostiju.