18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Shevko
Kontakt:

Re: 18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Shevko » 14 jun 2026, 10:03

Nisam očekivao takvu mahalaštinu u ekipi kakva je Švicarska. Jučer je bila čista zajebancija s njihove strane.

U jednom trenutku su se prestali vraćati nazad. A znamo taj osjećaj ko god je lopte igrao, pustiš protivnika da odigra pas ili primi loptu, misleći da će pogriješiti.

Oni pod velikim pritiskom ulaze protiv nas i imamo šansu da preuzmemo inicijativu.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 14 jun 2026, 10:24

Virtu4l je napisao/la:
14 jun 2026, 09:49
dubioza144 je napisao/la:
14 jun 2026, 09:36
Na kraju cemo tek skontat da smo uzeli odlican bod protiv Kanade kad raspu i svicu i katar
Sad izgleda tako, ali sinoćnji meč Švicarske se poprilično pogrešno tumači. Ljudi su trebali zabiti pet komada, bili nonšalantni i kažnjeni su, na kraju se ispostavilo autogolom. Švicarska je i dalje najkvalitetnija ekipa u ovoj grupi, s tim što su sad sebi stvorili bespotreban pritisak, pa ćemo vidjeti kako će se to odraziti na njih.

Kanada i mi imamo tu utakmicu protiv Katara gdje bi rutinski trebali obezbijediti prolaz, Švicarska više nema taj luksuz.
Tačno je da Švica ima najkvalitetnije pojedince ali Kanada ima najuigraniju i fizički najspremniju ekipu i to će se vidjeti u njihovom međusobnom susretu. Siguran sam da će Kanada izaći ko pobjednik.
Isto tako mislim da Švicarska nema šanse da nas pobijedi.
P.S.
Pogledah sinoć našu tekmu ponovo. Mi smo jednostavno bili bolji protivnik, to ko ne vidi, a ima ih prilično ovdje, nema veze o loptanju.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 14 jun 2026, 10:35

perun je napisao/la:
14 jun 2026, 10:24
Virtu4l je napisao/la:
Na kraju cemo tek skontat da smo uzeli odlican bod protiv Kanade kad raspu i svicu i katar
Sad izgleda tako, ali sinoćnji meč Švicarske se poprilično pogrešno tumači. Ljudi su trebali zabiti pet komada, bili nonšalantni i kažnjeni su, na kraju se ispostavilo autogolom. Švicarska je i dalje najkvalitetnija ekipa u ovoj grupi, s tim što su sad sebi stvorili bespotreban pritisak, pa ćemo vidjeti kako će se to odraziti na njih.

Kanada i mi imamo tu utakmicu protiv Katara gdje bi rutinski trebali obezbijediti prolaz, Švicarska više nema taj luksuz.
Tačno je da Švica ima najkvalitetnije pojedince ali Kanada ima najuigraniju i fizički najspremniju ekipu i to će se vidjeti u njihovom međusobnom susretu. Siguran sam da će Kanada izaći ko pobjednik.
P.S.
Pogledah sinoć našu tekmu ponovo. Mi smo jednostavno bili bolji protivnik, to ko ne vidi, a ima ih prilično ovdje, nema veze o loptanju.
Ma 100%, namjerno pustali precke, stative i sklanjali lopte sa gol linije.
Jes da ne primamo puno golova, ali meni djeluje nekako na srecu. Npr. ovo kod Australije sinoc se zove dobra/planirana odbrana, dok kod nas neki buckuris sa srecom.
Zadnja izmjena: Fudo, dana/u 14 jun 2026, 10:38, ukupno mijenjano 1 put.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Marokanci58
Kontakt:

Post Postao/la Marokanci58 » 14 jun 2026, 10:37

perun je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

P.S.
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
BRATSTVO GRAČANiCA

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 14 jun 2026, 10:39

Marokanci58 je napisao/la:
14 jun 2026, 10:37
perun je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

P.S.
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Neki nas ekspert.
:rol: :rol:
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Herson

Post Postao/la Herson » 14 jun 2026, 10:41

perun je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

P.S.
Momak, ti si zaluto ovdje izgleda.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 14 jun 2026, 10:44

Moze se rec da smo bili bolji ako gledas tako da smo im cijeli vrijeme prepustili loptu i sve da kruze oko gola a mi se odlicno branili i citali i izbujali dosta nekih pokusaja, sanse koje su imali to ce promaknut svima ako se odluci branit, mi imamo problem sto ne zelimo igrat napadacki sto ne zelimo preuzet inicijativu i napadat makar u nekim minutama a taj napad smo vidjeli u dosta tekmi koje smo gubili pa krenemo igrat napadacki i to djeluje fino. Jos jedan problem prosle utakmice je tvrdoglavost sš koji konstantno zeli igrat te neke svoje sisteme, mi smo nerijeseno igrali samo zbog izmjena Bazdar se nije smio ubacit do kraja se moglo privest sa jednim napadacem popunit sredinu il je kompletnu zamijenit jer su ovi fizicki puno jaci i osvjezit, u tom svemu imas Kolasinca koji ti ne moze igrat 90 i uvijek moras za njega cuvat izmjenu.

Ako nista u ovom prvenstvu nema bas nekih specijalnih ekipa i svako svakom moze uzet bod/ove sto se do sad vidjelo. Tako da ako budemo htjeli pobujedit svicarce i u nekim trenutcima ih napadat mi cemo ih i pobijedit, odbrana je nama utegnuta koliko toliko svaka ekipa ce go primit ako se zeli branit 90 tako da moramo malo pocet igrat i napadacki ako zelimo pobjedjivat.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 jun 2026, 10:46

Ništa nama ne mijenja ovo od sinoć. I prije prvenstva smo znali da nam Švica više odgovara stilom igre nego Kanada iako je Švica kvalitetnija ekipa po imenima ali tu očekujem bolju igru naših. Nema potrebe da ih se bojimo pa ako nismo dokazali da možemo igrati protiv ekipa ovog ranga onda ne znam kad ćemo. Idemo ih pobijediti pa šta bude bude, možemo to i imamo kvalitet.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 14 jun 2026, 10:48

I ja imam dojam da je Brabarez opet fulio s izmjenama, ili ih uradio kasno. Mozda je trebao pojačati vezu umjesto Bazdara.

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 14 jun 2026, 10:49

FerdinandF je napisao/la:
14 jun 2026, 10:48
I ja imam dojam da je Brabarez opet fulio s izmjenama, ili ih uradio kasno. Mozda je trebao pojačati vezu umjesto Bazdara.
Pa pojacao je vezu

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 14 jun 2026, 10:56

zeljovac21 je napisao/la:
14 jun 2026, 10:49
FerdinandF je napisao/la:
14 jun 2026, 10:48
Pa pojacao je vezu
Pa to izgleda da su 3 u vezi bila al dzaba kad ti tad glumi krilo Bazdar il sta je vec on igro pa onda onaj 3 veznjak mora gore stizat i za bazdara
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 14 jun 2026, 11:00

E jeste čudni, ne znate ni uživati u SP. A sve ide idealno po nas...

PSV
Kontakt:

Post Postao/la PSV » 14 jun 2026, 11:13

Iceplayer je napisao/la:
14 jun 2026, 04:53
Kakva kuknjava u pitanju ovo je idealan rezultat za nas, sad samo pametno :bih:
Bas to. Svica sad mora zapet i protiv Kanade.

Confiance
Kontakt:

Post Postao/la Confiance » 14 jun 2026, 11:13

Virtu4l je napisao/la:
14 jun 2026, 10:01
Goalgetter je napisao/la:
14 jun 2026, 09:58
Ali sigurno da neke stvari ne stimaju u Svicarskoj, Xhaka vec sedmicama govori da nije zadovoljan sa ekipom, tako da ima tu nesto sigurno. Psihicki gledano, sigurno su vec sada pod vecim pritiskom nego mi, sto nam isto igra u karte.

Oni su sad u najtežoj situaciji u ovoj grupi, jer moraju pobijediti nas ili Kanadu, jedan ili dva remija, ili poraz ih eliminiše iz takmičenja.
Prosli bi oni i sa 3 remija. 3 boda i gol razlika 0 bi trebalo da vodi u drugi krug (96% sanse prema statistikama)

myself
Kontakt:

Post Postao/la myself » 14 jun 2026, 11:31

JohnCleese je napisao/la:
14 jun 2026, 09:45
myself je napisao/la:
14 jun 2026, 09:27

Ma i dalje bi ostaje Kanada kao favorit za 1 mjesto.

ABD da prođemo najgore nam je zavrsiti drugi.
Ceka nas Meksiko ili Juzna Koreja, obje ekipe bolje od nas a prosjecni bosanski mindset poraz bi predstavio kao katastrofu jednaku neprolasku grupne faze :thumbdown
Gore je ako završiš treći jer ćeš dobiti onda nekog favorita.
To bi bio domacin USA potaman ;)
Slažem se ali može biti i Njemačka

stanjejepsihoticno
Kontakt:

Post Postao/la stanjejepsihoticno » 14 jun 2026, 11:34

myself je napisao/la:
14 jun 2026, 11:31
14 jun 2026, 09:45
myself je napisao/la:

Gore je ako završiš treći jer ćeš dobiti onda nekog favorita.
To bi bio domacin USA potaman ;)
Slažem se ali može biti i Njemačka
Sanse da bude njemacka su 0.01,football meets data objavio da samo u jednoj simulaciji od 450 su igrali B3 I E1,ako budemo treći igramo protiv Amera vjerovatno,ako budes drugi koreja vjerovatno,a ako budes prvi iran ili egipat zavisi ko bude 2 u toj grupi

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 14 jun 2026, 11:53

Xhaka i dalje udara po ekipi, jednog je posebno kritikovao, nije spomenuo imenom, ali svi su sigurni da misli na Manzambija.
You have to do what the coach asks and not somehow be the showmaker alone," said the Sunderland midfielder in the interview after the game. “It also has to do with discipline. When a coach brings in a player and he tries to do everything alone, then it becomes difficult.” However, he did not want to reveal exactly which teammate he meant by that.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 14 jun 2026, 12:03

Goalgetter je napisao/la:
14 jun 2026, 11:53
Xhaka i dalje udara po ekipi, jednog je posebno kritikovao, nije spomenuo imenom, ali svi su sigurni da misli na Manzambija.
You have to do what the coach asks and not somehow be the showmaker alone," said the Sunderland midfielder in the interview after the game. “It also has to do with discipline. When a coach brings in a player and he tries to do everything alone, then it becomes difficult.” However, he did not want to reveal exactly which teammate he meant by that.
Njima je atmosfera već neko vrijeme narušena, ako se još posvađaju dva najbolja igrača ne piše im se dobro.

Po izjavi Dedića i Barbareza naši će biti poprilično gladni ofanzivne igre, Švicarska je tipična europska ekipa sa sporom kreacijom napada ako im se inicijalno pritisnu krila, ne radi se give & go već se vraća Xhaki.

Bilo je dosta situacija gdje su u odbrani izgledali nesigurno, a u napadu nabijali centaršuteve napamet kao mi protiv Velsa i Italije u završnici.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 14 jun 2026, 12:06

Samo nek im se nervoza uvlaci pod kozu i nemir u ekipi, bolje za nas.

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 14 jun 2026, 12:12

Katar je i nakon primljenog gola igrao sa sedmoricom u liniji sto dovoljno govori o njihovim ambicijama prema naprijed i da pokusaju izvuci neki bod.
Taj gol je dosao kako jeste nespretnom intervencijom,a ne kao plod neke ofanzive.

Neambiciozni Katar i vrucina dovela je do toga da su ovi jedva cekali kraj bez velike potrosnje,i pored toga imali su par izglednih sansi za gol.
Sve upucuje na to da nam se otvara put dalje i da je ovo nase SP.

Budemo li namazani,i budemo li znali postaviti igru protiv Svicarske izgubiti necemo,ako se Barbarez nepotrebno zaigra formacijom,vodjenjem tekme i izmjenama,ne gine nam 3 komada.

Vjerujem da niko nece uzeti vise od 5 boba u grupi.
Sve je stalo kompletna grupa u nasu tekmu u cetvrtak.
Ne iskljucujem da zavrsimo sa 7 boba,ali ako nas uzmu uzet ce i Kanadu.

1.Kanada….5………1.Svica……7……..1.BiH………..7
2.BiH…………5……..2.Kanada..4…….2.Svica……..4
3.Svica……..3……..3.BiH………4……..3.Kanada….4
4.Katar……..1……..4.Katar…..1…….4.Katar……..1

…….38%……………………38%…………………..24%……….
„Neki pojedinci imaju dosta upitnika kad ne igraju, a ja imam upitnike kad igraju.“ ZZ
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Appollon, Bing [Bot], Bordo10, dena24, General505, husrefbeg, jasmin10, LeCoq, majstorS35, Pensioner26, TETRAPAK i 78 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []