18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: 18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina
Dzeko i Kerim moraju bitit pocetni
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Za Bendžamina pretpostavljam nema odmora?PSV je napisao/la: ↑14 jun 2026, 20:17U kontaktu sam sa nasim igracima, navodno je cilj da se odmore Seo i Basic. Sunjic pocinje, kao i Memic. Dzeko od 60' minute mjenjati ce Lukica. Trnokop nazalost planiran za svih 90'. Bazdar bez sansi protiv Suisse kao i Burnic. Mahmic ce dobiti sansu, verovatno i Gigovic/Malic. Tabak igra protiv Qatara. Biti ce zanimljivo nema govora, svi su uzbudzeni.![]()
Nakon sinoć po prvi put prije utakmice, briga i nervoza za utakmicu sa Švicarskom.
- GrbavicaHrammm
- Kontakt:
U kontaktu si ti sa mojim obrezankomPSV je napisao/la: ↑14 jun 2026, 20:17U kontaktu sam sa nasim igracima, navodno je cilj da se odmore Seo i Basic. Sunjic pocinje, kao i Memic. Dzeko od 60' minute mjenjati ce Lukica. Trnokop nazalost planiran za svih 90'. Bazdar bez sansi protiv Suisse kao i Burnic. Mahmic ce dobiti sansu, verovatno i Gigovic/Malic. Tabak igra protiv Qatara. Biti ce zanimljivo nema govora, svi su uzbudzeni.![]()
-
zeljovac21
- Kontakt:
Ma pusti sistem kad primi loptu 50 posto veca opasnost po protivnika jos je mali nabrijan i gori od zelje da se pokaze na svjetskom, obavezno od prve minute. Moze Memic i u drugom, bio je dobar protiv Paname s klupe. Al treba Alajbega pustit da igra.Sindikat12 je napisao/la: ↑14 jun 2026, 20:22Po cemu je duplo bolji, u ovoj igri koju mi forsira protiv jacih timova nije, tu je Memic jedan od najbitniji zbog defanzivni zadataka. Kerim ni blizu ne moze pomoci veznom i Seji kao Memic… protiv slabijih repki i kada ganjamo gol onda je Kerim dosta korisniji… ali da me neko ne razumijem pogresno Kerim je sigurno nas najveci talenat svih vremena i bit ce velika igracina.. ali ovaj sistem njemu najmanje pase…
-
signalidunapark
- Kontakt:
Ma pusti sistem i primi 7 komada ko Kuracsao. Ha ja.zeljovac21 je napisao/la: ↑14 jun 2026, 21:11Ma pusti sistem kad primi loptu 50 posto veca opasnost po protivnika jos je mali nabrijan i gori od zelje da se pokaze na svjetskom, obavezno od prve minute. Moze Memic i u drugom, bio je dobar protiv Paname s klupe. Al treba Alajbega pustit da igra.Sindikat12 je napisao/la: ↑14 jun 2026, 20:22Po cemu je duplo bolji, u ovoj igri koju mi forsira protiv jacih timova nije, tu je Memic jedan od najbitniji zbog defanzivni zadataka. Kerim ni blizu ne moze pomoci veznom i Seji kao Memic… protiv slabijih repki i kada ganjamo gol onda je Kerim dosta korisniji… ali da me neko ne razumijem pogresno Kerim je sigurno nas najveci talenat svih vremena i bit ce velika igracina.. ali ovaj sistem njemu najmanje pase…
-
rossonero85
- Kontakt:
Znači kako god okreneš, na kraju ispadne da je naš najveći talenat Kerim Alajbegović osuđen na ulazak sa klupe oko 60.-70. minute zbog sistema igre Sergeja Barbareza. 
Kerim je počinjao s klupe zbog taktičkih razloga i to se do sada pokazalo ispravnim.
Doci će vrijeme kada ce početi i od prve minute. Malo strpljenja.
Doci će vrijeme kada ce početi i od prve minute. Malo strpljenja.
-
zeljovac21
- Kontakt:
Jesi siguran da nije vrijeme? Najjaci eksponat drzimo za 15 minuta, al eto vjerujem Barbi i ekipi. Nije nikakva kritika samo konstatacija.
-
rossonero85
- Kontakt:
A kad bi se to moglo dogoditi ako smo zaključili da Memić igra jer je korisniji u odbrani od Kerima i često mora da pokriva Kolašinca? Kad će doći vrijeme da počinje od prve minute u ovom sistemu gdje je prvenstveni prioritet odbrana? Za sada ulazi kao džoker kad moramo ganjati rezultat.
Zadnja izmjena: rossonero85, dana/u 14 jun 2026, 21:30, ukupno mijenjano 1 put.
Ja ne znam ili nisam u toku, Ali jel se on nije jos oporavio of povrede? Nekako mi djeluje spreman.
Kontam sigurno je zeljan igrati jer mu je ovo poslijedni svjtesko prvenstvo.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Protiv protivnika koji nije toliko dominantan i jak po Kerimovoj strani. Tipujem da bi protiv Katara mogao startati. Pa cak mozda i protiv Švicarske gdje nemamo puno toga za izgubiti.rossonero85 je napisao/la: ↑14 jun 2026, 21:26
A kad bi se to moglo dogoditi ako smo zaključili da Memić igra jer je korisniji u odbrani od Kerima i često mora da pokriva Kolašinca? Kad će doći vrijeme da počinje od prve minute u ovom sistemu gdje je prvenstveni prioritet odbrana? Za sada ulazi kao džoker kad moramo ganjati rezultat.
@zeljovac, složio bih se za minute. Ako i počne s klupe, trebalo bi ga makar uvesti oko 60.minute. Dobio bi on sigurno te minute pa i poluvrijeme da smo imali negativan rezultat. Ali smatram da svakako treba uci oko 60.minute čak i kada vodimo.
Trčkarara i trenira ali posto nije odigrao ni minute pripremnih mislim da nije sto posto spreman. Za ove utakmice mora biti potpuno spreman.J1897 je napisao/la: ↑14 jun 2026, 21:30
Ja ne znam ili nisam u toku, Ali jel se on nije jos oporavio of povrede? Nekako mi djeluje spreman.
Kontam sigurno je zeljan igrati jer mu je ovo poslijedni svjtesko prvenstvo.
Ima li neki stručnjak da objasni zašto igramo sa dva napdača?
- Principatus
- Kontakt:
A Džemaili je siguran da su se Švicarci napokon probudili nakon šoka od 1:1: "Ponekad vam je potreban takav poziv na buđenje. Za mene je jasno: reprezentacija će dobiti četiri do šest bodova iz sljedeće dvije utakmice."
Pojma oni nemaju kakav hladni tus dolazi protiv nas i Kanade.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Isto bi rekao mi ih dobijamo i remi s Kanadom izgleda da ce totalno podbaciti mn vuce sve na to, juce je ono bilo bas slabo a i bas podcjenjivacki ekipe koje druge podcijene nisu mentalno jake a u ovakvim utakmicama je to najvaznije. Ovo je grupa gdje svako svakoga moze dobiti i bas ce se lomiti na psihi u knjucnim minutama utakmica sve cemo vidjeti vec u cetvrtak, gdje ocekujem da ce oni podbaciti pod pritiskom i da cemo ih savladati lakse nego Rumune u Zenici. Rutinski 2 0.Principatus je napisao/la: ↑14 jun 2026, 22:22A Džemaili je siguran da su se Švicarci napokon probudili nakon šoka od 1:1: "Ponekad vam je potreban takav poziv na buđenje. Za mene je jasno: reprezentacija će dobiti četiri do šest bodova iz sljedeće dvije utakmice."
#CarsijaOdjebi
Zasto sada i i Salt Lake citiyu borave u hotelu i trenirati ce na obližnjem stadionu. Zar nisu konačno trebali biti u kampu. Zna li neko više o tome. Koliko sam ispratio druge reprezentacije imaju kamp u kojem borave i treniraju?
Pretpostavljam zato sto Dzeko kao nas najvazniji igrac ne moze zbog godina i fizikalija iznijeti teret da bude sam u vrhu. Ovako uz sebe ima jednog pokretljivijeg igraca koji odvlaci dio odbrane a pri tome i vise trci i vrsi presing na zadnju liniju protivnika.
S 2 napadaca u niskom bloku zatvaramo put kroz sredinu gdje smo najslabiji i u teoriji tjeramo protivnika da igra po stranama. Istovremeno se ostavlja sirina krilima i bekovima koji su trenutno opet bolji ofanzivno od opcija na sredini.
Na kraju mislim i da je 442 najjednostavniji sistem za uigrati, nema puno nekih rotacija ni komplikovanih oblika.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Koga briga za to. I njima treba promjene u toku dana a ne da iz sobe kroče na trening teren. Dug je dan.
4-IN-A-ROW
Trenutno korisnika/ca: al87, Google [Bot], Rule_hz, Shevko, tuzlanskinacin i 50 gostiju.