Ako si gledao utakmicu Svicarska Katar mogao si vidjeti kako je Katar iznosio loptu jednostavno od nogedo noge na prvu tako su se odmarali u odbrqni ,a u nas kako smo dali go branili smo se nista nismo mogli uvezati i to je onosto je nas problem ovaj fazon sa Tahirovicem Basicem ne funkcionise Tahirovic Sunjic isto ,a i Gugovic Hafziahmetovic su slabi i zato nemoj biti siguran da cemo mi tako lako sa SvissPrincipatus je napisao/la: ↑14 jun 2026, 22:22A Džemaili je siguran da su se Švicarci napokon probudili nakon šoka od 1:1: "Ponekad vam je potreban takav poziv na buđenje. Za mene je jasno: reprezentacija će dobiti četiri do šest bodova iz sljedeće dvije utakmice."
Pojma oni nemaju kakav hladni tus dolazi protiv nas i Kanade.
18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: 18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina
Nestvarna je qurcobolja bila protiv Qatara. U jednom trenutku su ljudi dzogirali nazad nakon izgubljene lopte a da ne pričam kako su se zajebbavali pred golom.Principatus je napisao/la: ↑14 jun 2026, 22:22A Džemaili je siguran da su se Švicarci napokon probudili nakon šoka od 1:1: "Ponekad vam je potreban takav poziv na buđenje. Za mene je jasno: reprezentacija će dobiti četiri do šest bodova iz sljedeće dvije utakmice."
Nikakvo buđenje neće biti, ta ekipa je izgleda mentalno truhla.
Ma i oni se tjese sa ovim izjavama. Realno, ne mogu oni sve probleme u timu rijesiti za 5-6 dana, a imaju ih ocigledno. Znaci nema sanse. Ogroman pritisak je na njima u cetvrtak. Ovo je mozda i bolje za nas, nego da su dobili.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Znaci pritisak Svice je u cet veci jer ,,lakse im je" da dobiju bodove od nas nego od Kanade,mi taj njihov pritisak iskoristimo kod nas jer nokaut fazu rijesavamo u zadnjoj utakmici,dok oni moraju protiv Kanade,koja je jača.Pa koja bombona
-
FerdinandF
- Kontakt:
Da li bi Alajbegovic mogao u vezu, na desetku, umjesto jednog napadača, da poveže to, i da s Benjom i Šunjom drži sredinu, da igramo malo?
-
napapijri1987
- Kontakt:
Isto mislim. Ti si prije pocetka SP nama predvidjao 5 bodova a ja 7. Mislim da si ti bio taj koga sam citirao. Ja sam ocekivao bod protiv njih te ostale dvije pobjede. Nazalost protiv Kanade nismo uzeli 3 ali jesmo jedan i imamo sve u svojim rukama. Imamo dvije mec lopte s tim da imamo luksuz da na jednoj kiksamo sto oni nemaju.tuzlanskinacin je napisao/la: ↑14 jun 2026, 22:28Isto bi rekao mi ih dobijamo i remi s Kanadom izgleda da ce totalno podbaciti mn vuce sve na to, juce je ono bilo bas slabo a i bas podcjenjivacki ekipe koje druge podcijene nisu mentalno jake a u ovakvim utakmicama je to najvaznije. Ovo je grupa gdje svako svakoga moze dobiti i bas ce se lomiti na psihi u knjucnim minutama utakmica sve cemo vidjeti vec u cetvrtak, gdje ocekujem da ce oni podbaciti pod pritiskom i da cemo ih savladati lakse nego Rumune u Zenici. Rutinski 2 0.Principatus je napisao/la: ↑14 jun 2026, 22:22A Džemaili je siguran da su se Švicarci napokon probudili nakon šoka od 1:1: "Ponekad vam je potreban takav poziv na buđenje. Za mene je jasno: reprezentacija će dobiti četiri do šest bodova iz sljedeće dvije utakmice."
Mi njih ako pobjedimo oni bi mogli zavrsit karijeru vec u grupi. Ali idemo oprezno i polako tekmu po tekmu kao sto smo i baraz rijesili. Sa oprezom ali i sa samopouzdanjem i vjerom u ekipu.
Edit cak vjerujem da je i bolje sto nismo Kanadu dobili. Ko bi nas trpio nakon te pobjede. Ovako smo samouvjereni ali cvrsto s obje noge na tlu
-
oelcaelala
- Kontakt:
Daleko sam od strucnjaka, ali moje misljenje je da dobrim dijelom ima uticaja to sto je Sergej po dolasku na klupu zakljucio da ima limitirane igrace koji igraju u razlicitim sistemima i ligama, i da ce svako kompleksno zonsko branjenje i pomjeranje (tesko je do savrsenstva dovesti i u klupskom nogometu, a pogotovo u reprezentativnom gdje postoji 10 ozbiljnih treninga na godisnjem nivou) biti nerealno za ocekivati protiv jacih reprezentacija, time se odlucio na odbranu M2M. Sistem 4-4-2 je mozda sistem koji igraca niske razine najduze drzi budnim u fazi odbrane, te izvlaci maksimum iz koncentracije i determinacije, jer nema ko preuzeti tvoje zadatke. Dva su vezna, nema treceg koji moze preuzeti, ti moras ispratiti do kraja. Krilo mora za bekom jer zna da je njegov bek svezan, da nema treceg veznog koji moze rasiriti dijagonalno, i tako dalje. Svi drugi sistemi, prvenstveno mislim na 4-3-3, 3-5-2 i 3-4-3, racunajuci i njihove podsisteme (4-2-3-1, 3-4-1-2, 3-4-2-1) obavezno u jednoj liniji imaju igraca vise, gdje se upada u tu neku nazovimo je nonsalanciju i odstupanje od takticke discipline. 4-4-2 je najosnovniji i najjednostavniji sistem za igrati, pogotovo kod neuigranih ili ozbiljno limitiranih ekipa. Drugi razlog je jasan, radi se o reprezentativnom fudbalu i moras utrpati sto je moguce vise svojih najboljih igraca u pocetnih 11, a da pri tome zadovoljis postulate nekog sistema nogometne igre. Najbolji igrac nam je jedan od najboljih "sidrasa" posljednjih 20 godina Evrope, a pored Edina tu je i Ermedin koji je jedan od rijetkih igraca koje imamo u ligama petice i nezamislivo je drzati ga na klupi, a uz to su i savrsen spoj iz konteksta profila igraca.
Zadnja izmjena: oelcaelala, dana/u 14 jun 2026, 22:50, ukupno mijenjano 1 put.
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Jeste taj samnapapijri1987 je napisao/la: ↑14 jun 2026, 22:43Isto mislim. Ti si prije pocetka SP nama predvidjao 5 bodova a ja 7. Mislim da si ti bio taj koga sam citirao. Ja sam ocekivao bod protiv njih te ostale dvije pobjede. Nazalost protiv Kanade nismo uzeli 3 ali jesmo jedan i imamo sve u svojim rukama. Imamo dvije mec lopte s tim da imamo luksuz da na jednoj kiksamo sto oni nemaju.tuzlanskinacin je napisao/la: ↑14 jun 2026, 22:28Isto bi rekao mi ih dobijamo i remi s Kanadom izgleda da ce totalno podbaciti mn vuce sve na to, juce je ono bilo bas slabo a i bas podcjenjivacki ekipe koje druge podcijene nisu mentalno jake a u ovakvim utakmicama je to najvaznije. Ovo je grupa gdje svako svakoga moze dobiti i bas ce se lomiti na psihi u knjucnim minutama utakmica sve cemo vidjeti vec u cetvrtak, gdje ocekujem da ce oni podbaciti pod pritiskom i da cemo ih savladati lakse nego Rumune u Zenici. Rutinski 2 0.Principatus je napisao/la: ↑14 jun 2026, 22:22A Džemaili je siguran da su se Švicarci napokon probudili nakon šoka od 1:1: "Ponekad vam je potreban takav poziv na buđenje. Za mene je jasno: reprezentacija će dobiti četiri do šest bodova iz sljedeće dvije utakmice."
Mi njih ako pobjedimo oni bi mogli zavrsit karijeru vec u grupi. Ali idemo oprezno i polako tekmu po tekmu kao sto smo i baraz rijesili. Sa oprezom ali i sa samopouzdanjem i vjerom u ekipu.
Edit cak vjerujem da je i bolje sto nismo Kanadu dobili. Ko bi nas trpio nakon te pobjede. Ovako smo samouvjereni ali cvrsto s obje noge na tlu
#CarsijaOdjebi
Ma gdje je bolje, više sam volio da su nabili Katar a nas podcijenili. Sad će protiv nas zapet, morat ćemo biti pravo disciplinovani i agresivniji u napadu.
oelcaelala je napisao/la: ↑14 jun 2026, 22:49Daleko sam od strucnjaka, ali moje misljenje je da dobrim dijelom ima uticaja to sto je Sergej po dolasku na klupu zakljucio da ima limitirane igrace koji igraju u razlicitim sistemima i ligama, i da ce svako kompleksno zonsko branjenje i pomjeranje (tesko je do savrsenstva dovesti i u klupskom nogometu, a pogotovo u reprezentativnom gdje postoji 10 ozbiljnih treninga na godisnjem nivou) biti nerealno za ocekivati protiv jacih reprezentacija, time se odlucio na odbranu M2M. Sistem 4-4-2 je mozda sistem koji igraca niske razine najduze drzi budnim u fazi odbrane, te izvlaci maksimum iz koncentracije i determinacije, jer nema ko preuzeti tvoje zadatke. Dva su vezna, nema treceg koji moze preuzeti, ti moras ispratiti do kraja. Krilo mora za bekom jer zna da je njegov bek svezan, da nema treceg veznog koji moze rasiriti dijagonalno, i tako dalje. Svi drugi sistemi, prvenstveno mislim na 4-3-3, 3-5-2 i 3-4-3, racunajuci i njihove podsisteme (4-2-3-1, 3-4-1-2, 3-4-2-1) obavezno u jednoj liniji imaju igraca vise, gdje se upada u tu neku nazovimo je nonsalanciju i odstupanje od takticke discipline. 4-4-2 je najosnovniji i najjednostavniji sistem za igrati, pogotovo kod neuigranih ili ozbiljno limitiranih ekipa. Drugi razlog je jasan, radi se o reprezentativnom fudbalu i moras utrpati sto je moguce vise svojih najboljih igraca u pocetnih 11, a da pri tome zadovoljis postulate nekog sistema nogometne igre. Najbolji igrac nam je jedan od najboljih "sidrasa" posljednjih 20 godina Evrope, a pored Edina tu je i Ermedin koji je jedan od rijetkih igraca koje imamo u ligama petice i nezamislivo je drzati ga na klupi, a uz to su i savrsen spoj iz konteksta profila igraca.
![]()
naprijed rejal
Bolje jer su pod ogromnim pritiskom. Samim time su puno podlozniji greskama. Ovaj mec ce biti laksi za igru nego protiv Kanade. Zapeli bi oni i protiv nas da su dobili. Jedino da treci mec igramo sa njima, pa da kazemo da ce odmarati najbitnije igrace.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ja bih Kerima stavio u startnu protiv Svicarske. Po toj strani je Ndoye, koji jeste kvalitetno krilo, ali nije sad da ga ne mozes uhvatiti i da Kolasinac ne moze sam. Pomagat ce mu Zakaria, koji u osnovi i nije bek ili Widmer, kojem karijera polahko ide silaznom putanjom. Bez dileme bih poceo s Kerimom lijevo, a nek se Sunjic iz te DMF pozicije povremeno izvlaci na tu stranu i pomaze Seadu kod potencijalnih okomitih napada Ndoyea. U drugom poluvremenu, ako Kolasinac vise ne bude mogao tako, najmanji problem je uvesti Esmira i prebaciti Memica na lijevo krilo.
Mislim da su svi previse naviknuti na ovu nasu formaciju i stil igre, jer zadnjih 5 utakmica igramo doslovno isto, a Alajbegovic u prvih 11 bi ipak bio poprilicna promjena. Mada, ne ocekujem da ce Barbarez tako postupiti, jer je previse okrenut prvenstveno branjenju naseg gola, sto u jednu ruku i ima smisla, ali treba nekad malo i rizikovati. Ako je Dzeko spreman da pocne, onda Lukic treba na klupu, a nikako Demirovic (kao sto se pise). S ovom dvojicom bi Svicarci prelahko dolazili na nasu polovinu i mogli bi komotno stopere drzati na centru.
Mislim da su svi previse naviknuti na ovu nasu formaciju i stil igre, jer zadnjih 5 utakmica igramo doslovno isto, a Alajbegovic u prvih 11 bi ipak bio poprilicna promjena. Mada, ne ocekujem da ce Barbarez tako postupiti, jer je previse okrenut prvenstveno branjenju naseg gola, sto u jednu ruku i ima smisla, ali treba nekad malo i rizikovati. Ako je Dzeko spreman da pocne, onda Lukic treba na klupu, a nikako Demirovic (kao sto se pise). S ovom dvojicom bi Svicarci prelahko dolazili na nasu polovinu i mogli bi komotno stopere drzati na centru.
bas ce biti zeznuto ovo vrijeme i termin u 12 sati s -1 u los angelesu naspram salt lake citya
- imekorisnicko
- Kontakt:
Ma da su ih razbili pisalo bi se kako ce nas zgazit Svica puna samopouzdanja. Uvijek je bolje protiv sebe imati poljuljanu nego samopouzdanu ekipu.
-
Sindikat12
- Kontakt:
Nemamo vezni red koji moze drzat loptu i kontrolisati utakmicu kroz posjed pa se zbog toga oslanjamo na direktniju igru i tranziciju. Sa dva napadaca imamo više prisustva u kaznenom prostoru, a uz igrace na bokovima koji mogu probiti i ubaciti dobijamo više opcija u petercu.
Ofanzivno nasa najace stvari su su bokovi i Dzekina target igra. Zato forsiramo direktniji stil kompaktan blok i brz izlazak prema naprijed. Šanse trazimo kroz tranziciju, centaršuteve i prekide, nekad to jako dobro izgleda (Austrija kuci) nekad losije.
Trenutno je to sistem koji najbolje odgovara nasem rosteru.
-
Marokanci58
- Kontakt:
Kada se u igračima pojavi glad i ratno raspoloženje kao protiv Rumunije i Italije u Zenici tada ne samo da ćemo dobiti Švicarsku nego i mnogo jače reprezentacije. Nešto ih treba razdrmati i motivisati.
BRATSTVO GRAČANiCA
Teško da će početi sa Memićem i Alajbegovićem na krilima. Najprije što smo vidjeli kada su Dedić i Memić igrali u tandemu da su smetali često jedan drugom jer su sličan profil, drugačije bi bilo da je Memić barem malo okomitiji i da ide barem malo više prema sredini ali u ovoj situaciji teško. Druga stvar Kolašinac i Alajbegović ne znam da su ikako igrali zajedno na terenu osim ovih nekoliko minuta protiv Kanade.Ghuraba je napisao/la: ↑14 jun 2026, 23:26Ja bih Kerima stavio u startnu protiv Svicarske. Po toj strani je Ndoye, koji jeste kvalitetno krilo, ali nije sad da ga ne mozes uhvatiti i da Kolasinac ne moze sam. Pomagat ce mu Zakaria, koji u osnovi i nije bek ili Widmer, kojem karijera polahko ide silaznom putanjom. Bez dileme bih poceo s Kerimom lijevo, a nek se Sunjic iz te DMF pozicije povremeno izvlaci na tu stranu i pomaze Seadu kod potencijalnih okomitih napada Ndoyea. U drugom poluvremenu, ako Kolasinac vise ne bude mogao tako, najmanji problem je uvesti Esmira i prebaciti Memica na lijevo krilo.
Dao Bog da izvede Kerima u prvu i nešto iskombinuje ali nekako nisam optimista za to.
Mi smo se citavu utakmicu protiv Kanade branili. Nikakve akcije, sve nam se svodili, odbrani se i opajdari loptu napred da malo odahnemo za novi nalet Kanade. Mi smo u ovoj grupi najlosije rangirana ekipa, mene zanima samo na osnovu cega postoji iole optimizan ovoliki za pobjedu protiv Svicarske.
Realno gledajuci nasa igra je na razini igre Katra, Paname i ostialih nizeragniranih ekipa. Ovdje cemo se boriti sa Katrom ko ce provi dalje. Kanada i Svica su dvije svjetlosne godine ispred nas.
Realno gledajuci nasa igra je na razini igre Katra, Paname i ostialih nizeragniranih ekipa. Ovdje cemo se boriti sa Katrom ko ce provi dalje. Kanada i Svica su dvije svjetlosne godine ispred nas.
Trenutno smo 'opravdano' formaciju i ekipu podredili kapitenu Edinu Džeki.Ghuraba je napisao/la: ↑14 jun 2026, 23:26Ja bih Kerima stavio u startnu protiv Svicarske. Po toj strani je Ndoye, koji jeste kvalitetno krilo, ali nije sad da ga ne mozes uhvatiti i da Kolasinac ne moze sam. Pomagat ce mu Zakaria, koji u osnovi i nije bek ili Widmer, kojem karijera polahko ide silaznom putanjom. Bez dileme bih poceo s Kerimom lijevo, a nek se Sunjic iz te DMF pozicije povremeno izvlaci na tu stranu i pomaze Seadu kod potencijalnih okomitih napada Ndoyea. U drugom poluvremenu, ako Kolasinac vise ne bude mogao tako, najmanji problem je uvesti Esmira i prebaciti Memica na lijevo krilo.
Već od Lige nacija je vrijeme da se ekipa podredi Kerimu. Predobar je igrač da bi bio na klupi.
Trenutno korisnika/ca: Drum, Edbh21, FerdinandF, Google [Bot], Maverick, MiranGlasnic, Semrush [Bot] i 38 gostiju.