18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Daduli
Kontakt:

Re: 18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Daduli » 15 jun 2026, 22:55

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:
15 jun 2026, 20:35
dha je napisao/la:
15 jun 2026, 13:46
slika

Kao što vidite, Tahirović ostavlja srce na terenu. Ubjedljivo najviše sprinteva ima u zoni 4, što mu oduzima mnogo energije. Mnogi od tih sprinteva se završe bezuspješno, ostavljajući mu manje energije za napadačke poteze. Ako želimo napadati po krilima, potrebna nam je kontrola lopte u centru, što nam nažalost nedostaje. Tahirović bi sigurno igrao bolje da je ispred sebe imao broj 10. Za mene bi Kerim ili Ermin M. bili odgovarajuće opcije. Naprijed s energičnim Ermedinom. Formacija 4-4-2 s ovim brojevima 8 funkcionira samo protiv Katara.
Pozdrav. Mozesli me reci sa kojeg portala je ova statistika?
Ma pusti ga ba. Došao sam do slike njegove na baušteli. On je u drugom redu, prvi slijeva u 4-4-2 formaciji isto.
slika
Glory Glory Man United

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 jun 2026, 22:56

donniedarko je napisao/la:
15 jun 2026, 15:51
Cini mi se da nisam bio aktivan ovdje jos od proslog prvenstva kad smo igrali, ali nekako sam morao ulogovati kad vidim kako pisete o nasim reprezentativcima. Ameri bi rekli da su pojedini ovdje totalno delusional ljudi, stvarno strasno. Ako vam toliku negativu izazivaju ovi igraci, sto uopste pratite ovo? 🫠
Zato sto se smatraju strucnim forumasima sa svojim strucnim analizama i sta trebamo mijenjati da bismo bili jaci od Francuske.
Mora ih se trpiti ovdje, sta ces. Samo Boga moliti da ne padnemo u neku crnu rezultatsku rupu, to bi nam oci iskopali da su bili u pravu i znali da ce se to desiti.

Al eto mi na SP, a oni nek laprdaju sa svoji analizama, mahanisanjem i negativom.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 15 jun 2026, 22:59

Protiv Kanade smo uspjeli da loptu drzimo dugo van igre da se tako izrazim. Naime po mjerenju "neto ili aktivne igre" nasa utakmica je predzadnja od svih dosadasnjih odigranih utakmica. Neto vrijeme igre je na nasoj tekmi bilo 55 min. Manje lopte su igrali samo cesi i Korejci koji su igrali 51 minutu.
Nadam se da cemo uz Sunjica i Edina spustiti to na nekih 40 minuta i zabiti jedan nakon kornera i dovidjenja.

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 15 jun 2026, 23:06

lisander je napisao/la:
15 jun 2026, 21:57
Sudi nam sudija koji je sudio u Austriji, loš je sudija, samo ću to reći
Koliko se sjecam u Austriji nam je sudjenje bilo top. Sviran i onaj faul nad Memicem kad su zabili go pa ponisten.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 jun 2026, 23:09

zeljovac21 je napisao/la:
15 jun 2026, 23:06
lisander je napisao/la:
15 jun 2026, 21:57
Sudi nam sudija koji je sudio u Austriji, loš je sudija, samo ću to reći
Koliko se sjecam u Austriji nam je sudjenje bilo top. Sviran i onaj faul nad Memicem kad su zabili go pa ponisten.
Cak je dopustio i grublju igru, sto nama itekako ide u prilog.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 15 jun 2026, 23:18

stanjejepsihoticno je napisao/la:
15 jun 2026, 21:03
dinoze je napisao/la:
15 jun 2026, 17:58
stanjejepsihoticno je napisao/la:
15 jun 2026, 17:24
u 9 večeras belgijanci igraju na Lumen Fieldu protiv katara. Zanimljivo je da se već danima dosta žale na vrućine i uslove za igru. Poslije toga, u 3 ujutro Iranci igraju na SoFi stadionu,gdje mi igramo protiv svicaraca.
Malo si ti momak polupao loncice.
sta sam polupo druze
Pa ne igra Belgija protiv Katara.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 15 jun 2026, 23:22

Kljukusar je napisao/la:
15 jun 2026, 21:50
Evo nek mi strucnjaci objasne igru Egipta gdje u timu ima 2 igraca koji igraju u ligi petice a sve ostalo iz egipatske lige tamo neki Pyramids picke materine...kako je moguce onda nasa igra onakva protiv Kanade a Egipcani sasvim ravnopravno igraju protiv Belgije, nemojte samo reci "Belgija nije sto je nekad bila" itd...
Moje misljenje je da Barbarez jednostavno nema muda da krene u napad, pa pravi autobuse ispred gola
I sta je Egipcanima njihova igra donjela 1 bod, sta je Barabarezu njegova igra donjela 1 bod.

Kljukusar
Kontakt:

Post Postao/la Kljukusar » 16 jun 2026, 00:33

dinoze je napisao/la:
15 jun 2026, 23:22
Kljukusar je napisao/la:
Evo nek mi strucnjaci objasne igru Egipta gdje u timu ima 2 igraca koji igraju u ligi petice a sve ostalo iz egipatske lige tamo neki Pyramids picke materine...kako je moguce onda nasa igra onakva protiv Kanade a Egipcani sasvim ravnopravno igraju protiv Belgije, nemojte samo reci "Belgija nije sto je nekad bila" itd...
Moje misljenje je da Barbarez jednostavno nema muda da krene u napad, pa pravi autobuse ispred gola
I sta je Egipcanima njihova igra donjela 1 bod, sta je Barabarezu njegova igra donjela 1 bod.
Ocito nisi moj tekst shvatio brate. Procitaj ga jos jednom i kad citas ne citaj povrsno.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 16 jun 2026, 03:53

Babuka je izgleda potpuno spreman, nema nikakvih flastera po listovima. Do utakmice sa Svicarskom ce aBd imati preko 7 dana normalnog treniranja, sto je i vise nego dovoljno da pocne utakmicu. Ako kondiciono nije na vrhuncu, izvesti ga oko 60. minute (ili kad bude pauza u drugom poluvremenu; bit ce mu zeznuto i zbog vlaznosti), a uvesti Lukica ili Bazdara, a ako budemo vodili - dodatnog veznjaka. S Tabakovicem ne bih rizikovao u cetvrtak, jer nam je puno potrebniji protiv Katara gdje moramo dobiti. Brat je vec poceo trenirati s momcima (na osnovu ovih snimaka, cini se da je sve skroz ok s nogom), iako ce, ako sam dobro upratio, dio treninga ipak odraditi individualno. Proslo je tacno mjesec dana od te njegove povrede i izgleda da se oporavio brze nego sto je iko predvidjao - hvala dragom Bogu. Do utakmice s Katarom ce aBd imati 10-ak dana normalnog treninga, sto bi trebalo biti i vise nego dovoljno da nam pomogne s minimalno pola sata protiv njih. Sunjic uskace umjesto Basica i eventualno Alajbegovic umjesto Bajraktarevica. Ostalo ne treba dirati.

Shevko
Kontakt:

Post Postao/la Shevko » 16 jun 2026, 07:44

Da su nam zdravi taj dvojac Tabaković - Džeko, prepišali bi grupu lagano.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 16 jun 2026, 08:07

Koliko su losi ovi rezultati na kraju ce svaka budala koja 3. Bude imat 4 boda :mrgreen:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 16 jun 2026, 08:16

Po onome što je viđeno na treningu čak se ne treba iznenaditi da Džeko bude u prvih 11. Barbarez je probavao i kombinaciju sa Alajbegovićem na lijevoj strani, Memićem na desnoj, te Lukićem i Džekom u špicu. Iza su bili Gigović i Tahirović.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 16 jun 2026, 08:23

Kljukusar je napisao/la:
Pa eto, gledao si utakmicu. Onu tehniku koju imaju Egipatski igrači i generalno skoro sve arapske reprezentacije,da li si vidio kod naših igrača? Egipat,ali i Saudijska Arabija pa i Katar imaju jako dobru kontrolu lopte i kad igraju protiv neubjedjivog protivnika kao što je to jučer bila Belgija odigraju sjajne mečeve.
Osim toga,oni imaju najjaču ligu u Africi,i dobar dio reprezentacije im igra u klubu koji je afrički Real Madrid. Naravno,sve je to na dosta nižem nivou od Evrope,ali svejedno ozbiljan je to fudbal i dobri igrači,pritom dosta uigrani.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 16 jun 2026, 08:24

Coolpanda24 je napisao/la:
16 jun 2026, 08:16
Po onome što je viđeno na treningu čak se ne treba iznenaditi da Džeko bude u prvih 11. Barbarez je probavao i kombinaciju sa Alajbegovićem na lijevoj strani, Memićem na desnoj, te Lukićem i Džekom u špicu. Iza su bili Gigović i Tahirović.

Na osnovu tog treninga nista nije moguce zakljuciti, jer je totalno izmiksao igrace. Tarik i Dennis su npr. cinili stoperski par jedne ekipe, Dedic i Mujakic su bili bekovi itd. Nije Barbarez toliko glup da dopusti otvoreni trening i da na njemu uigrava bas ono sto ce izvesti na utakmici.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 16 jun 2026, 08:31

Ghuraba je napisao/la:
16 jun 2026, 08:24
Coolpanda24 je napisao/la:
16 jun 2026, 08:16

Na osnovu tog treninga nista nije moguce zakljuciti, jer je totalno izmiksao igrace. Tarik i Dennis su npr. cinili stoperski par jedne ekipe, Dedic i Mujakic su bili bekovi itd. Nije Barbarez toliko glup da dopusti otvoreni trening i da na njemu uigrava bas ono sto ce izvesti na utakmici.
Ma slažem se, međutim ja opet vjerujem da tu ima nešto, s obzirom da ta četvorka u napadu uopšte nije nemoguća kombinacija. Zadnja linija je zacementirana uvijek, a gore su moguće rokade. Ne kažem sad za Švicu, ali recimo za Katar me ne bi čudilo.

Blizzard
Kontakt:

Post Postao/la Blizzard » 16 jun 2026, 08:55

Ide ovdje bod ko kuća. Za naš narod će ovo biti još jedna negledljiva utakmica, gdje će poslije svi pametovati i imati milion kritika, ali će biti masterpeace našeg stručnog štaba.
Protiv Švicarske će se vjerovatno izaći u sastavu
Vasilj
Dedić - Katić - Muharemović - Kolašinac
Memić - Tahirović - Šunjić - Bajraktarević
Demirović
Džeko (ili prvih 60 minuta ili zadnjih 30)

Ono što će odlučiti ovu utakmicu je igra Demirovića, to jest njegova defanzivna izvedba.
Napad Švicarske ovisi o Xhaka-i i ako Demirović ga bude dobro markirao oni će imati velikih problema u gradnji napada i distribuciji lopte i neće moći lako izolovati krila, naročito lijevo gdje igra Vargas koji često s loptom ulazi u sredinu.
Imamo velike šanse ako od starta umrtvimo utakmicu i budemo insistirali na duel igri.
Što se tiče napada, naše su šanse kontra i eventualno prekidi, jednostavno mi smo u sredini još uvijek preslabi za bilo kakvu kontrolu lopte i tempa utakmice.

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 16 jun 2026, 09:00

Blizzard je napisao/la:
16 jun 2026, 08:55
Ide ovdje bod ko kuća. Za naš narod će ovo biti još jedna negledljiva utakmica, gdje će poslije svi pametovati i imati milion kritika, ali će biti masterpeace našeg stručnog štaba.
Protiv Švicarske će se vjerovatno izaći u sastavu
Vasilj
Dedić - Katić - Muharemović - Kolašinac
Memić - Tahirović - Šunjić - Bajraktarević
Demirović
Džeko (ili prvih 60 minuta ili zadnjih 30)

Ono što će odlučiti ovu utakmicu je igra Demirovića, to jest njegova defanzivna izvedba.
Napad Švicarske ovisi o Xhaka-i i ako Demirović ga bude dobro markirao oni će imati velikih problema u gradnji napada i distribuciji lopte i neće moći lako izolovati krila, naročito lijevo gdje igra Vargas koji često s loptom ulazi u sredinu.
Imamo velike šanse ako od starta umrtvimo utakmicu i budemo insistirali na duel igri.
Što se tiče napada, naše su šanse kontra i eventualno prekidi, jednostavno mi smo u sredini još uvijek preslabi za bilo kakvu kontrolu lopte i tempa utakmice.
Sve ti je tacno, samo jedno si pogresio. Kerim ce lijevo, Memic desno. Esmir klupa, neka malo ohladi posle Kanade. Kerimu dati sansu.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 16 jun 2026, 09:05

Kljukusar je napisao/la:
16 jun 2026, 00:33
dinoze je napisao/la:
Kljukusar je napisao/la:
Ocito nisi moj tekst shvatio brate. Procitaj ga jos jednom i kad citas ne citaj povrsno.
Samo je vazan bodovni saldo na kraju nista drugo nije vazno.
Cilj opradava sredstva, sto se mene tice nasi mogub svaku utakmicu igrati u dva odbrambena bloka i izbijati lopte nazad dokle god uzimamo bodove i prodjemo grupu.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 16 jun 2026, 09:34

dinoze je napisao/la:
16 jun 2026, 09:05
Kljukusar je napisao/la:
dinoze je napisao/la:

Cilj opradava sredstva, sto se mene tice nasi mogub svaku utakmicu igrati u dva odbrambena bloka i izbijati lopte nazad dokle god uzimamo bodove i prodjemo grupu.
Na duze staze je 10000 puta bolje igrati ko Egipat i uzeti jedan bod nego kao mi protiv Kanade i uzeti jedan bod.

Sta vam je bolan ljudi, nas su vile nosale protiv Kanade..

Dode i ta tekma kad primimo dva gola i onda ce mo se izgubiti jer nemamo igre da se oslonimo na, Egipat ima.

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 16 jun 2026, 09:39

Edincapitano je napisao/la:
16 jun 2026, 09:34
dinoze je napisao/la:
16 jun 2026, 09:05
Kljukusar je napisao/la:

Na duze staze je 10000 puta bolje igrati ko Egipat i uzeti jedan bod nego kao mi protiv Kanade i uzeti jedan bod.

Sta vam je bolan ljudi, nas su vile nosale protiv Kanade..

Dode i ta tekma kad primimo dva gola i onda ce mo se izgubiti jer nemamo igre da se oslonimo na, Egipat ima.
1. Grčka osvojila EP na ovaj način;
2. Italija godinama igra na taj način;
3. Upravo protiv te Italije smo pokazali da znamo i drugačije.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Drum, Edbh21, FerdinandF, Maverick, MiranGlasnic i 34 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []