Ti si jako inteligentan. Tebe su trebali za selektora.PasodelMar je napisao/la: ↑15 jun 2026, 21:23Smiješno i suludo. Eto čisto da i oni imaju neku taktiku i strategiju, a strategija za Bogu plakati.Principatus je napisao/la: ↑15 jun 2026, 20:33Smijesno da nam jedan od najboljih graca igra 15 minuta. Autosabotaza.
Kerim Alajbegović
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Re: Kerim Alajbegović
Kerim slabo igra odbranu, a ove utakmice to ne dozvoljavaju. Mozda sa Sunjicem u postavi bi to mogli istrpiti da on bude taj koji ce krpiti rupe iza njega. Imati 2 tako ofanzivna krila, plus 2 napadaca je samoubistvo za nas. Protiv Kanade i Belgije moramo udvajati njihova krila konstantno, a Kerim je jos uvijek tu tanak.
Ima tu malo preseravanja sa odbranom da izvineš. Za učinak nam je bitnije da igra Kerim nego dva napadača da se sudaraju i opet budu pometena od štoperamercurial je napisao/la: ↑15 jun 2026, 23:03Kerim slabo igra odbranu, a ove utakmice to ne dozvoljavaju. Mozda sa Sunjicem u postavi bi to mogli istrpiti da on bude taj koji ce krpiti rupe iza njega. Imati 2 tako ofanzivna krila, plus 2 napadaca je samoubistvo za nas. Protiv Kanade i Belgije moramo udvajati njihova krila konstantno, a Kerim je jos uvijek tu tanak.
4-IN-A-ROW
Umjesto koga cemo ga onda, Lukic ili Demirovic?emir_ je napisao/la: ↑15 jun 2026, 23:08Ima tu malo preseravanja sa odbranom da izvineš. Za učinak nam je bitnije da igra Kerim nego dva napadača da se sudaraju i opet budu pometena od štoperamercurial je napisao/la: ↑15 jun 2026, 23:03Kerim slabo igra odbranu, a ove utakmice to ne dozvoljavaju. Mozda sa Sunjicem u postavi bi to mogli istrpiti da on bude taj koji ce krpiti rupe iza njega. Imati 2 tako ofanzivna krila, plus 2 napadaca je samoubistvo za nas. Protiv Kanade i Belgije moramo udvajati njihova krila konstantno, a Kerim je jos uvijek tu tanak.
Meni je izrazito pozitivno sto ne pravimo one man show ni od koga i ne guramo do iznemoglosti ni Esmira nakon Holandije, ni Dzeku kad ne moze, ni Alajbegovica itd. Imaju svi svoju ulogu i karakteristike a kad se ne uklapaju tu su drugi da popune dio koji fali.
To mi je izrazito pozitivno i dojam odmah nakon Kanade. Nismo forsirali ni Sunjica ni Dzeku, nije se niko povrijedio, nismo previse zutih pokupili tj nismo izgorili u toj prvoj utakmici sto je veoma bitno a kljucnuli smo bod i u igri smo za sva 4 mjesta.
Ja sam siguran da ce tokom prvenstva i Mahmic i Kerim dobiti i svoje zadatke i uloge. Ovo nije bila utakmica za njih definitivno. Protiv Svicarske mozda budemo imali vise prostora da disemo ali ne vjerujem da je utakmica za Mahmica opet.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Nije bas cesta pojava da najbolji ofanzivac bude na klupi.
Nije ali isto tako nije ni svjetsko soker da redas one s najboljim ocjenama.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
- PasodelMar
- Kontakt:
Alajbegovic vrijedi u igri više nego Demirovic i Tahirovic zajedno.
Na sokeru se redaju na pogrešnim pozicijama. Ovdje pričamo o jedinom ofanzivcu koji može napraviti višak 1 na 1.
On ne bi isao 1 na 1 vec 3 na 1 iako je u slicnoj situaciji fauliran ali nisu svirali. Mi nismo imali problem sa prilikama vec realizacijom i greskama u odbrani kojih je bilo nesto vise nego protiv Velsa npr
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Velika prednost je i sto ne panici s loptom, opcija vise kad smo pod pritiskom i ne mozemo da zadrzimo posjed. Da ne spominjem opciju da on sam driblingom probije protivnicki presing. Ne znam meni je cista ludost kad nema Dzeke ne podredit ekipu Kerimu. Ovo sto se pise 1v3 pa super, tim bolje, otvaraju se rupe negdje drugo i na treneru je da pronadje nacin da te slabosti iskoristimo.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
-
Marokanci58
- Kontakt:
Bude li te kockar stavio opet na klupu idi sine dok ne dođe drugi selektor. Nek se napuši kurca ko kaže 18 godina bla bla...bolji si za mene od yamala cigančeta.
BRATSTVO GRAČANiCA
Ako ništa onda treba da ranije uđe, u 50-oj minuti max.
Pa stvarno bi grihota bila da ovaj momak na klupi presjedi ovo prvenstvo i samo za 15tak minuta u igru ulazi, iako igramo defanzivno trebali bi naci neko rijesenje za njega jer ga vec sad smatram najboljim igracem (sa dzekom kad je spreman).
Alajbegović i Esmir se zapravo rotiraju. Neku od ovih utakmica će igrati od početka Alajbegović, a Esmir će ulaziti u drugom poluvremenu. I generalno super stvar bi bila da imamo što je moguće više igrača koji se povremeno rotiraju da niko nije u fazonu eh ja ću igrati taman kad bih imao dvije slomljene noge.
Ja više volim vidjeti Memica desno jer je tu opasniji, ali je on morao protiv Kanade igrati lijevo da bi pomogao Kolasincu u odbrani.
A inače ćemo mi imati velike probleme protiv ozbiljnih reprezentacija ako budemo igrali 442 sa Alajbegovićem i Esmirom istovremeno u igri koji slabo igraju odbranu. Osim ako kroz koju godinu ne promijene stil igre i ne postanu mnogo bolji defanzivno.
Ja više volim vidjeti Memica desno jer je tu opasniji, ali je on morao protiv Kanade igrati lijevo da bi pomogao Kolasincu u odbrani.
A inače ćemo mi imati velike probleme protiv ozbiljnih reprezentacija ako budemo igrali 442 sa Alajbegovićem i Esmirom istovremeno u igri koji slabo igraju odbranu. Osim ako kroz koju godinu ne promijene stil igre i ne postanu mnogo bolji defanzivno.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
- Alajbegović i Memić protiv ŠviceDeeWa je napisao/la: ↑16 jun 2026, 08:24Alajbegović i Esmir se zapravo rotiraju. Neku od ovih utakmica će igrati od početka Alajbegović, a Esmir će ulaziti u drugom poluvremenu. I generalno super stvar bi bila da imamo što je moguće više igrača koji se povremeno rotiraju da niko nije u fazonu eh ja ću igrati taman kad bih imao dvije slomljene noge.
- Alajbegović i Bajraktarević protiv Katara
U tom slučaju je svaki od njih dobio po 2 starta u grupi, prilagođeno protivnicima.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
Kerim ce popraviti odbranu kad malo ojaca jos. Dodje to i sa iskustvom. Sad za sad nije puno od koristi. Moze on to odraditi protiv Katara i vjerovatno ce tu startati, ali protiv Svicarske ne.
Mi trebamo flastera na Xhaki i ovom Manzambiu ako uopce postoji neko ko to moze odraditi. Ovaj potonji je fizicka zvijer.
Mi trebamo flastera na Xhaki i ovom Manzambiu ako uopce postoji neko ko to moze odraditi. Ovaj potonji je fizicka zvijer.
Alajbegovic ce startati protiv Katara gotovo sigurno - fudbalski razlozi.
Ali očekujem da možda starta i protiv Švicarske - kombinacija fudbalsko-nefudbalskih razloga - ne bih o tome.
Sto se tiče baraža i utakmice protiv Kanade - svaku i jeste trebao da počne s klupe. Mnogo toga zavisi i od protivnika.
Ali očekujem da možda starta i protiv Švicarske - kombinacija fudbalsko-nefudbalskih razloga - ne bih o tome.
Sto se tiče baraža i utakmice protiv Kanade - svaku i jeste trebao da počne s klupe. Mnogo toga zavisi i od protivnika.
- imekorisnicko
- Kontakt:
Ne znam šta su ti nefudbalski razlozi,ali protiv Švicarske vala očekujem samo Šunjića umjesto Bašića.hurem je napisao/la: ↑16 jun 2026, 09:58Alajbegovic ce startati protiv Katara gotovo sigurno - fudbalski razlozi.
Tacno. Eventualno ako bi Dzeko bio spreman.imekorisnicko je napisao/la: ↑16 jun 2026, 10:15Ne znam šta su ti nefudbalski razlozi,ali protiv Švicarske vala očekujem samo Šunjića umjesto Bašića.hurem je napisao/la: ↑16 jun 2026, 09:58Alajbegovic ce startati protiv Katara gotovo sigurno - fudbalski razlozi.
Jedan od rijetkih koji moze primiti i zadrzati loptu pod pritiskom. To nam je bas falilo protiv KanadePasodelMar je napisao/la: ↑15 jun 2026, 23:47Alajbegovic vrijedi u igri više nego Demirovic i Tahirovic zajedno.
4-IN-A-ROW
Trenutno korisnika/ca: LeCoq, rossonero85, SHZ82 i 32 gosta.