Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
viKK
-
Kontakt:
dena24 je napisao/la: ↑15 jun 2026, 16:23
kako nema druze, trebao gigara srusiti konea i kraj price
Lako je to reci kad znas sta se desilo. Ta cijela situacija i nije rezultirala visokoprocentnim sutom (lopta se i odbila u gol da stvar bude gore) i ne bi nuzno bio pametan zuti karton. Za razliku od recimo pred sami kraj ono gdje Katic zagrli Larina i dobije zuti da zaustavi kontru.
Madal je napisao/la: ↑15 jun 2026, 16:18
Ma nema direktnog krivca ondje, ispali smo i gotovo. Mat u 3 poteza. Ispadali smo jos par puta, cak su i Muharemovic i Katic makar po jednom ispali, mozda i vise ne sjecam se tacno, a odigrali su majstorice obojica. Samo se potrefilo da tad ne primimo gol.
Mi smo ga trebali primit onda kad je Kolasinac sa linije skinuo, tu su nas uhvatili previsoko izvucene i u tri pasa rijesili. Realno gledano, odlicno smo postavili stopere jer Katic i Muharemovic su cuvali peterac prakticno, da im se sprijece povratni pasovi i odlicno su cistili sve lopte, po potrebi bi se izvlacili na direktno preuzimanje, naravno u tim situacijama je odmah veci rizik i tu jesu ispali jednom ili dvaput.
-
dena24
-
Kontakt:
Madal je napisao/la: ↑15 jun 2026, 16:31
Ma nema direktnog krivca ondje, ispali smo i gotovo. Mat u 3 poteza. Ispadali smo jos par puta, cak su i Muharemovic i Katic makar po jednom ispali, mozda i vise ne sjecam se tacno, a odigrali su majstorice obojica. Samo se potrefilo da tad ne primimo gol.
A dobro, moze se uvijek naci da je neko pogrijesio za svaki gol ikad. Trebao ga je srusiti - nije, izgubio duel i gotovo. Jbg imao je citavu odbranu iza sebe, nije isao sam na otvoren prostor.
pa vidis na drugoj slici da je citava odbrana ispala sad iz pozicije? a sekund prije toga sve pod kontrolom... sad sunjic ispa, katic ima lijevo desno dva igraca da cuva, tarik ima dva igraca da cuva i tako se zasralo sve.
kad ga nmz drzati napravis takticki faul uzmes zuti i mirna bosna. onako maldini ti nece pomoci u toj situaciji
-
Madal
-
Kontakt:
viKK je napisao/la: ↑15 jun 2026, 16:37
Mi smo ga trebali primit onda kad je Kolasinac sa linije skinuo, tu su nas uhvatili previsoko izvucene i u tri pasa rijesili. Realno gledano, odlicno smo postavili stopere jer Katic i Muharemovic su cuvali peterac prakticno, da im se sprijece povratni pasovi i odlicno su cistili sve lopte, po potrebi bi se izvlacili na direktno preuzimanje, naravno u tim situacijama je odmah veci rizik i tu jesu ispali jednom ili dvaput.
Trebali smo i kad se od Dedica odbila kao od bukvu a ne od igraca, i kad je Muharemovica otresao neki njihov napadac i kad je Katic ispao kraj gol linije. Jbg desi se, kad se toliko dugo branis mora negdje popustiti narocito ako je protivnik jaci fizicki i kvalitetan
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-
dena24
-
Kontakt:
viKK je napisao/la: ↑15 jun 2026, 16:37
Lako je to reci kad znas sta se desilo. Ta cijela situacija i nije rezultirala visokoprocentnim sutom (lopta se i odbila u gol da stvar bude gore) i ne bi nuzno bio pametan zuti karton. Za razliku od recimo pred sami kraj ono gdje Katic zagrli Larina i dobije zuti da zaustavi kontru.
Kad ti ovako krene igrac s otvorenom loptom na zadnju liniju hvatas ga za vrat, sorts, dres sta vec. To ti je 50/50 sansa da padne gol. Sledeci put ostavis malo razmaka da ti ne pobjegne ovako.
To se uci u kadetima. A zna i gigovic da je on tu kriv, niko drugi.
-
Diadora
-
Kontakt:
stokastoka23 je napisao/la: ↑15 jun 2026, 15:59
Tahirović ako mora igrati to neka bude maksimalno 45-60 min igre, dok još ima snage za to. Inače ne volim kritkikovati igrače, pogotovo ako rezultati ekipe idu u pravom smjeru ali Tahirović nam ne donosi puno u igri, pogotovo u kasnoj fazi igre.
Kod gola je direktni krivac, slika 1 svak markira nekog igrača on sam stoji.
Slika 2 - obzirom da je 3 sekunde prije bio sam i nije imao nikoga oko sebe da markira, trebao je odmah krenuti u udvajanje igrača koji kreće prema našem golu, ono što su Kanađani radili čim bi naše krilo primilo loptu kroz čitavu utakmicu, on umjesto toga i dalje stoji ukopan u mjestu i ni sa čim ne pomaže u odbrani, 24. Kanade samo prosljeđuje loptu i ostalo se zna.
Momak ima neku barijeru u glavi, ne znam kakvu, ali očigledno je ima. Kada se sjetim prve utakmice protiv islanda, njegovo kretanje, otvaranje i ovo sada što radi je nebo i zemlja. Da zna lopte sigurno zna, u prvoj toj tekmi je imao 100% tačnih pasova, i ne tako mali broj,a šta mu se dešava u kontinuitetu zadnju godinu ipo dana je pravo pitanje.
Ovo sam ja pokusavao objasnit pojedincima na nekoliko tema ali ko kad ljudi nisu prije igrali fudbal pa ne kontaju.
Momak ne cita igru uopste, katastrofalno se pozicionira tako da od njegovog trcanja nema neke fajde.strasno je u svakoj utakmici ubjedljivo najgori igrac uz sunjica I opet je zacimentiran u prvoj postavi..bez njega u ovakvoj formi kakvoj je sad smo 20 posto jaci
Zadnja izmjena:
Diadora, dana/u 15 jun 2026, 20:13, ukupno mijenjano 1 put.
-
Celtic
-
Kontakt:
Ljudi budite sretni jer smo na svjetskom, Tahirović brat nema mjesta u prosječnoj danskoj ligi, ovaj drugi igra na Kipru, Bašić u nekoj Astani u kazakhstanskoj ligi. Nama je ovaj plasman i što smo Italiju samo izbacili, kao da smo osvojili svjetsko prvenstvo, prestanite od polovnjaka praviti zvijezde i neke svjetske igrače. Ne treba očekivati puno, a svaki uspjeh je veliki poklon i to je to.
-
Sveti
-
Kontakt:
h1a2s3o4 je napisao/la: ↑15 jun 2026, 10:30
Sveti je napisao/la: ↑14 jun 2026, 21:56
Pjana 4 km trco s loptom. Nevjerovqtna brojka u odnosu na danas
Pjana je najbolji veznjak koji je sutao loptu u nasoj reprezentaciji (world-class igrac), a bio je pljuvan jedno 10x gore od Tahirovica. Sto ne govovri nista ni o Pjanicu ni o Tahirovicu nego o nama.
True
naprijed rejal
-
AlenHalilovic
-
Kontakt:
Postao/la AlenHalilovic » 15 jun 2026, 20:16
h1a2s3o4 je napisao/la: ↑15 jun 2026, 10:30
Sveti je napisao/la: ↑14 jun 2026, 21:56
Pjana 4 km trco s loptom. Nevjerovqtna brojka u odnosu na danas
Pjana je najbolji veznjak koji je sutao loptu u nasoj reprezentaciji (world-class igrac), a bio je pljuvan jedno 10x gore od Tahirovica. Sto ne govovri nista ni o Pjanicu ni o Tahirovicu nego o nama.
Sve objasnio. Ovaj post treba zalijepiti da svako prvo pročita kad udje na ovu temu.
-
Diadora
-
Kontakt:
Celtic je napisao/la: ↑15 jun 2026, 18:55
Ljudi budite sretni jer smo na svjetskom, Tahirović brat nema mjesta u prosječnoj danskoj ligi, ovaj drugi igra na Kipru, Bašić u nekoj Astani u kazakhstanskoj ligi. Nama je ovaj plasman i što smo Italiju samo izbacili, kao da smo osvojili svjetsko prvenstvo, prestanite od polovnjaka praviti zvijezde i neke svjetske igrače. Ne treba očekivati puno, a svaki uspjeh je veliki poklon i to je to.
Da ali imas igrace Koji igraju u boljim I jacim ligama I klubovima a zacimentirani su za klupi ili ih stavi na totalno neprirodne pozicije samo da bi Tahir mogao igrati.
Za ove Koji krive gigovica za gol nikako da odgovore na pitanje odkud I sta ce taj gigovic na krilu kad to nikad u zivotu nije igrao ?to nije mogao protiv San marina igrati.
Zanimljivo kako barba stalno pobavlja jedne te iste debilne greske. Protiv San marina su poceli benjo I sunjic a Giga je bio na krilu I nismo se sastavili s loptom protiv najgore ekipe na svijetu. Kojom logikom je ocekivao da to funkcionise protiv kanade?
-
HariTz
-
Kontakt:
Diadora je napisao/la: ↑15 jun 2026, 20:24
Da ali imas igrace Koji igraju u boljim I jacim ligama I klubovima a zacimentirani su za klupi ili ih stavi na totalno neprirodne pozicije samo da bi Tahir mogao igrati.
Za ove Koji krive gigovica za gol nikako da odgovore na pitanje odkud I sta ce taj gigovic na krilu kad to nikad u zivotu nije igrao ?to nije mogao protiv San marina igrati.
Zanimljivo kako barba stalno pobavlja jedne te iste debilne greske. Protiv San marina su poceli benjo I sunjic a Giga je bio na krilu I nismo se sastavili s loptom protiv najgore ekipe na svijetu. Kojom logikom je ocekivao da to funkcionise protiv kanade?
I ti nikako da odgovoriš kako smo se uspjeli plasirati na SP i uzeti bod domaćinu, a toliko kriminala kako ti kažeš.
Sve je ovo samo sreća, je li tako?

-
FerdinandF
-
Kontakt:
Postao/la FerdinandF » 16 jun 2026, 00:36
Tahirović ako mora igrati to neka bude maksimalno 45-60 min igre, dok još ima snage za to. Inače ne volim kritkikovati igrače, pogotovo ako rezultati ekipe idu u pravom smjeru ali Tahirović nam ne donosi puno u igri, pogotovo u kasnoj fazi igre.
Slika 2 - obzirom da je 3 sekunde prije bio sam i nije imao nikoga oko sebe da markira, trebao je odmah krenuti u udvajanje igrača koji kreće prema našem golu, ono što su Kanađani radili čim bi naše krilo primilo loptu kroz čitavu utakmicu, on umjesto toga i dalje stoji ukopan u mjestu i ni sa čim ne pomaže u odbrani, 24. Kanade samo prosljeđuje loptu i ostalo se zna.
Momak ima neku barijeru u glavi, ne znam kakvu, ali očigledno je ima. Kada se sjetim prve utakmice protiv islanda, njegovo kretanje, otvaranje i ovo sada što radi je nebo i zemlja. Da zna lopte sigurno zna, u prvoj toj tekmi je imao 100% tačnih pasova, i ne tako mali broj,a šta mu se dešava u kontinuitetu zadnju godinu ipo dana je pravo pitanje.
Pogledah ponovo tekmu.
Prvo poluvrijeme smo igrali vrlo dobro. Pa i do neke 60. Min je prolazno. Tad nas počinju pritiskati, i Tahirović je do 70. dušu povraćao. Morao je biti zamijenjen od 70te.
I ova situacija sa slike govori više od riječi. Tu je 15tak sekundi stajao sam u praznom prostoru, potpuno van igre.
Drugo, imao je još nekoliko jako loših procjena, i orolazili su ga lako, otresali u duelu, prespor je u trku, okretu, dosta pogrešnih pasova.
-
edvaE2
-
Kontakt:
FerdinandF je napisao/la: ↑16 jun 2026, 00:36
Pogledah ponovo tekmu.
Prvo poluvrijeme smo igrali vrlo dobro. Pa i do neke 60. Min je prolazno. Tad nas počinju pritiskati, i Tahirović je do 70. dušu povraćao. Morao je biti zamijenjen od 70te.
I ova situacija sa slike govori više od riječi. Tu je 15tak sekundi stajao sam u praznom prostoru, potpuno van igre.
Drugo, imao je još nekoliko jako loših procjena, i orolazili su ga lako, otresali u duelu, prespor je u trku, okretu, dosta pogrešnih pasova.
Gdje se može pogledati opet? Nemam moja tv da mogu vraćati, ako je to u pitanju.
Elem, da ne bude off topic, dao Bog da se nama Bendžamin vrati u top formu pa neka igra svaku 90 min. Mislim da je prije 2 godine kud i kamo bolje igrao nego sada, međutim trenutno to nije to. Ja vjerujem da je on veliki potencijal i talenat, čak i sada zna na trenutke bljesnuti, a uostalom nisu ni Murnjo ni ljudi iz Ajaxa budale, samo nešto se momku dešava što ga jako remeti. Već godinu ipo mu je forma u silaznoj putanji i ne miriše na dobro. Mnogi od nas su mislili da će se u Danskoj trgnuti (manji klub, manja očekivanja, naposljetku blizu je i kuće ukoliko to nešto znači) ali šipak, pad se nastavio.
Ja bih dobro razmislio da li da počinje ili da ulazi u nastavku prvenstva, ali svakako mi ne bi igrao 90. Međutim, ako ovako nastavi, kroz LN klupa majstore.
Stvarno nemam ništa protiv momka, čak mi je i drag, ali mora se "probuditi".
-
stokastoka23
-
Kontakt:
Postao/la stokastoka23 » 16 jun 2026, 08:43
dena24 je napisao/la: ↑15 jun 2026, 16:04
ja ovo katastrofa sta vi pricate

, veze s mozgom nemate, da je tahirovic tu izasao odigrao bi kone direkt larinu. za ovo je iskljucivo gigovic kriv sto se kone setka ladno pored njega
Kako molim ? Da je Tahirović izašao prema igraču što ima loptu smanjio bi mu svaki ugao za pas, i tek onda ne bi mogao dodati direktno Larinu loptu osim kroz noge.
Evo ti slika zaustavljena u momentu pasa prema asistentu za gol, i nije ovo velika razlika - umjesto 2 metra nazad sa pocetne pozicije trebao je da krene 2 metra naprijed. I da, gigovica je pretrcao covjek koji igra citavu utakmicu iako je ovaj tek ušao, ali upravo za to postoje udvajanja, pa da se Esmira i Kerima nije udvajalo vjerovatno bi i mi imali bar po još 5-6 šuteva na ovoj utakmici.
Ja razumijem da svak ima nekog favorita i da je ovo situacija šbbkbb ali analiziramo igrače i za to služi forum, ali moje mišljenje je da ove stvari se ne smiju događati na SP, da stojiš statičan 10 sekundi i nemaš apsolutno nikakvu uglogu.
Naravno za ovo je djelom kriv i SŠ jer je Tahir mora biti van u 60 min, i mislim da se to najviše zamjera Sergeju što se ovaj momak toliko protektuje i pokušava vratiti u život kroz reprezentaciju a upravo su to rekli da se neće dešavati na predstavljanju.

-
dena24
-
Kontakt:
stokastoka23 je napisao/la: ↑16 jun 2026, 08:43
dena24 je napisao/la: ↑15 jun 2026, 16:04
ja ovo katastrofa sta vi pricate

, veze s mozgom nemate, da je tahirovic tu izasao odigrao bi kone direkt larinu. za ovo je iskljucivo gigovic kriv sto se kone setka ladno pored njega
Kako molim ? Da je Tahirović izašao prema igraču što ima loptu smanjio bi mu svaki ugao za pas, i tek onda ne bi mogao dodati direktno Larinu loptu osim kroz noge.
Evo ti slika zaustavljena u momentu pasa prema asistentu za gol, i nije ovo velika razlika - umjesto 2 metra nazad sa pocetne pozicije trebao je da krene 2 metra naprijed. I da, gigovica je pretrcao covjek koji igra citavu utakmicu iako je ovaj tek ušao, ali upravo za to postoje udvajanja, pa da se Esmira i Kerima nije udvajalo vjerovatno bi i mi imali bar po još 5-6 šuteva na ovoj utakmici.
Ja razumijem da svak ima nekog favorita i da je ovo situacija šbbkbb ali analiziramo igrače i za to služi forum, ali moje mišljenje je da ove stvari se ne smiju događati na SP, da stojiš statičan 10 sekundi i nemaš apsolutno nikakvu uglogu.
Naravno za ovo je djelom kriv i SŠ jer je Tahir mora biti van u 60 min, i mislim da se to najviše zamjera Sergeju što se ovaj momak toliko protektuje i pokušava vratiti u život kroz reprezentaciju a upravo su to rekli da se neće dešavati na predstavljanju.
Jarane vidis li da igraju 3 na 2 sad kako je kone usao?
-
dena24
-
Kontakt:
Cak ako se uracuna kone igraju 4 na 2. Da se razumijemo kritika nad tahirovicem ok. I ja ga zestoko kritikujem, kao da je nervozan nesta u pm. Nema brzinu blabla. Ali ne izmisljajte ovdje se greska desila prije, brte svak ko to ne vidi nmg mu pomoci.
-
invincible1921
-
Kontakt:
Postao/la invincible1921 » 16 jun 2026, 17:37
dena24 je napisao/la: ↑16 jun 2026, 17:03
Cak ako se uracuna kone igraju 4 na 2. Da se razumijemo kritika nad tahirovicem ok. I ja ga zestoko kritikujem, kao da je nervozan nesta u pm. Nema brzinu blabla. Ali ne izmisljajte ovdje se greska desila prije, brte svak ko to ne vidi nmg mu pomoci.
Da ne idemo u nikakvu dublju takticku analizu....covjek je ubijen u pojam neigranjem u klubu, kao i losim partijama u repreztanciji. Doslovno je tretnutno mrtav igrac koji se krije po terenu....Barbarez pravi medvedju uslugu i njemu i nama jer ga konstatno stavlja.
=\_1921_/=
-
FerdinandF
-
Kontakt:
Postao/la FerdinandF » 16 jun 2026, 17:59
Ajde što ga stavlja, ali zašto ga drži toliko dugo u igri?
-
Iceplayer
-
Kontakt:
FerdinandF je napisao/la: ↑16 jun 2026, 17:59
Jer nema boljega...
-
husrefbeg
-
Kontakt:
Čovjek je protiv Kanade najviše pretrčao i to je vrlo bitna stvar. Pustite momka neka igra nije Barba budala.
-
DamirT
-
Kontakt:
FerdinandF je napisao/la: ↑16 jun 2026, 17:59
Ma realno nemas koga ni staviti, kad su svi u pet deka. Pogotovo sto nije bilo Sunjica, pa da npr Basic udje umjesto njega. To se moze ocekivati od cetvrtka npr. Ne vjerujem da ce opet Tahirovic i Basic igrati, ako je vec Sunjic potpuno oporavljen.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Trenutno korisnika/ca: 1993Sajo1993, Bajroni, Beduin, darker10, enobarca, FerdinandF, Fudo, Goalgetter, Google [Bot], jasmin10, StevieG8, tuzlanskinacin, visarionovich, zemuntrg i 75 gostiju.
DEBUG SSO: [] | STATUS: []