24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Kljukusar
Kontakt:

Re: 24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar

Post Postao/la Kljukusar » 19 jun 2026, 08:41

leo1946 je napisao/la:
19 jun 2026, 08:36
Kljukusar je napisao/la:
19 jun 2026, 08:27
Ja ne znam cemu se mi vise nadamo? Pa sam Spahic je u jednom interview rekao da su prijasnje generacije bile kvalitetnije i talentovanije i da jednostavno nije bilo srece ranije. Ako je strucnom stabu to jasno, cemu se onda mi nadamo? Iskreno nakon ove utakmice je meni sve jedno, ako prodjemo ceka nas u iducem krugu jaka repa koja ce nam guzove istamburati postene....bolje se ne sramotiti vise....
Tipicni bosnjo koji nakon jednog poraza baca sve u ponor. Cuj cemu se nadamo, znaci sve ekipe koje ucestvuju na nekom takmicenju, a znaju da nisu kalibar za trofej, ne trebaju ni igrat ni nista. 12 godina nisi prismrdio velikom takmicenju i sad odjednom digli se apetiti, isli bi do polufinala. Da, da, sad cemo.
Da da Bosmjo ti kaze, sta ti si zadovoljan igrama nase repke na Mundijalu? Dobro ako je ovo kvalitet za Mundijal onda izvini. Ovdje niko ne govori o prolazu, vec o igrama i pristupu naseg tima na Mundijalu.

Herson

Post Postao/la Herson » 19 jun 2026, 08:43

Kljukusar je napisao/la:
19 jun 2026, 08:32
Herson je napisao/la:
19 jun 2026, 08:29
Kljukusar je napisao/la:
Ja ne znam cemu se mi vise nadamo? Pa sam Spahic je u jednom interview rekao da su prijasnje generacije bile kvalitetnije i talentovanije i da jednostavno nije bilo srece ranije. Ako je strucnom stabu to jasno, cemu se onda mi nadamo? Iskreno nakon ove utakmice je meni sve jedno, ako prodjemo ceka nas u iducem krugu jaka repa koja ce nam guzove istamburati postene....bolje se ne sramotiti vise....
Sam prolazak je historijski uspjeh. Šta bi ti? Da gazimo sve redom do polufinala?
Prolazis jer FIFA sere sa prosirenjem, gubi se na kvaliteti. Ako ti je satisfakcije jer se neko smilovao dzaba ti...
Kakve to veze ima sad? Izbacio si Wels i Italiju u baražu, niko ti ništa nije poklonio. Igra prema naprijed mora biti bolja, ali ovo je prošlo baš onako kako se i očekivalo. Pobijediti Katar i nadati se što lakšem protivniku, to je realnost u ovom trenutku. Ti ako misliš da smo morali pregaziti Švicarsku i Kanadu, onda definitivno nisi u toku.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 19 jun 2026, 08:45

kakve su šanse da Vlada FBiH proglasi neradni dan 02.07., ako prođemo grupu :mrgreen:

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 19 jun 2026, 08:46

Što se mene tiče, zasad sve u skladu sa očekivanjima. Znali smo da je iz prve dvije utakmice bod realan (sve preko bi bilo bonus) i znali smo da moramo dobit Katar. Ok, nije to izgledalo možda toliko dobro, ali znali smo da je tek Katar utakmica u koju ulazimo kao favoriti i utakmica u kojoj ćemo napadati. Sve drugo je bilo precjenjivanje.

Ja apsolutno vjerujem u pobjedu i prolazak dalje. Bez precjenjivanja. :bih:
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 19 jun 2026, 08:47

JayCatwright je napisao/la:
19 jun 2026, 08:45
kakve su šanse da Vlada FBiH proglasi neradni dan 02.07., ako prođemo grupu :mrgreen:
Treba dan zalosti ako dobijemo Njemacku u 16tini

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 19 jun 2026, 08:49

Shevko je napisao/la:
19 jun 2026, 08:08
Mocvara1991 je napisao/la:
19 jun 2026, 07:47
Sreca pa je ovaj Katar hodajuca katastrofa🤣🤣
2 najgore ekipe na turniru igraju medjusobno za prolaz
Juznu Afriku dodaj i Cesku , definitivno 4 najgore al sta ces..

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 19 jun 2026, 08:52

Patrice_Evra_3 je napisao/la:
19 jun 2026, 08:46
Što se mene tiče, zasad sve u skladu sa očekivanjima. Znali smo da je iz prve dvije utakmice bod realan (sve preko bi bilo bonus) i znali smo da moramo dobit Katar. Ok, nije to izgledalo možda toliko dobro, ali znali smo da je tek Katar utakmica u koju ulazimo kao favoriti i utakmica u kojoj ćemo napadati. Sve drugo je bilo precjenjivanje.

Slazem se.
Kao sto smo na proslom prvenstvu znali da nam je Nigerija TA utakmica koja ce odluciti drugoplasinog i prolaz dalje, tako je i sada slucaj sa Katarom (pogotovo nakon boda protiv Kanade).
Ja jedino zamjeram Barbarezu sto sinoc nije izasao ofanzivnije, jer mogli smo mnogo vise dobiti ovom utakmicom nego izgubiti. Ali sta je tu je, sad idemo dobiti naftase i uzivati u knock-out fazi ko god nam dodje.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 19 jun 2026, 08:57

Čudna smo mi sorta, ali sve to nije ništa novo.
Smjena generacija nikad nije lagan posao, pogotovo ako uz to tražiš i bilo kakav rezultat. Nas je u kvalifikacijama poguralo da smo aktivno u igri i hvala Bogu plasirali smo se.
Barbarez nam je u ove dvije utakmice pokazao da će forsirati igrače i formaciju koja mu/nam je donijela SP. Za ovih mjesec dana priprema, ne vidi se napredak u kontroli lopte, što govori dosta toga. Defanzivu možeš odigrati na volju, želju i pristup, dok ofanzivno furaš individualni kvalitet i all in kad već nemaš ništa uigrano..

Nije sinoć Kerim ugušen samo taktikom i postavkom, ugušen je malo i svojom slabom partijom, a mi to ne želimo priznati. Esmir obje utakmice isto tako ispod prosjeka. Njih dvojica u duel igri trenutno ne postoje, već samo izolacija na širokom prostoru.

Ovo SP treba svima biti škola. Svi znamo da se selektor uči, stručni štab, igrači, trebali bi i mi nešto naučiti..

Nadam se da je selektor naučio da ne možeš 90 minuta igrati defanzivu i da smo najopasniji po svoj gol kad kao "preuzmemo momentum" (i sinoć i protiv Kanade smo prvi gol primili u takvom trenutku). Nadam se da je naučio da su se svi protiv nas pripremili na ovo što gledamo (igrači, formacija, taktika...), i da nije nikog ničim iznenadio a kamoli stvorio prednost na našu stranu. Da ne vidimo ništa novo na terenu, a imali su više od 5 treninga zajedno.
Ovoj djeci treba ovih okupljanja za velika takmičenja, nama treba da smanjimo očekivanja. Hrvatska od 1998. do 2018. nikad nije prošla grupu.
I da, ako prođemo preko Katara i plasiramo se među 32 to neće biti najveći uspjeh... Među 32 ekipe smo bili 2014.

Iniesta12
Kontakt:

Post Postao/la Iniesta12 » 19 jun 2026, 09:03

Jutro raja,

Molim da me neko demantuje, ako nisam upravu, ali mislim da definitivno su velike sanse da idemo krizanjem na Njemacku.

Ako ide hronoloski, a prema šemi piše ovako: prvi iz grupe E, npr Njemacka ide na treceg iz A, B, C ,D, F,... sto u prevodu znaci na treceg iz grupe A, akp se plasiraju,a ako se ne plasiraju, onda smo to mi.

To bi znacilo da u zadnjem kolu, Ceska mora dobiti Mexico ili Afrika mora dobiti Koreju, da bi mi izbjegli Njemacku?

Da li se slazete sa mnom??

Pozdrav

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 19 jun 2026, 09:08

phillies je napisao/la:
19 jun 2026, 08:52

Slazem se.
Kao sto smo na proslom prvenstvu znali da nam je Nigerija TA utakmica koja ce odluciti drugoplasinog i prolaz dalje, tako je i sada slucaj sa Katarom (pogotovo nakon boda protiv Kanade).
Ja jedino zamjeram Barbarezu sto sinoc nije izasao ofanzivnije, jer mogli smo mnogo vise dobiti ovom utakmicom nego izgubiti. Ali sta je tu je, sad idemo dobiti naftase i uzivati u knock-out fazi ko god nam dodje.
Isto mislim. Jbg znam defanziva, ovo ono, zatvori se, povuci se, kako ćeš se ganjati sa Švicarcima itd, ali imam osjećaj da smo se otvorili nekad ranije i krenuli ofanzivnije, na kraju bi utakmica bila aktraktivnija, vjerovatno bi smo relativno rano primili gol, al jbg moguće i dali isto tako, pa bi onda tako u krug, na kraju bi možda bilo puno golova (bilo je i sinoć doduše) ali razlika bi bila1 ili najviše 2 gola. A ko zna, možda bi i sreća ispratila hrabre u tom slučaju. Ovako ostaneš bez ponajboljeg igrača za ključnu utakmicu, izgubiš 3 gola razlike, mentalno si utučen i sad moraš ući totalno ofanzivno u ključnu utakmicu, i to poslije dvije totalno defanzivne utakmce. Bojim se da nam je napad poslije onakivh 180 minuta anesteziran, mislim očekuje nas sasvim drugačija utakmica u odnosu na ove dvije. Ali hajde, sve je ovo jedno veliko iskustvo, za sve nas, kako ovdje u BiH, naše navijače koji su na tribinama, a pogotovu naše igrače. Glavu gore, nada uvijek postoji.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 19 jun 2026, 09:16

Ako nismo u stanje dobiti katar sa razlikom 3+ nakon totalni raspad rezultatski, 2 crvena i ovo oko konea koja je sigurno unistila atmosferu u ekipi, nemamo sta traziti.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 19 jun 2026, 09:18

phillies je napisao/la:

Slazem se.
Upravo tako, slažem se. Moglo se malo hrabrije odigrati, jer nama ni bod ne bi napravio razliku što se zadnje utakmice tiče. Svakako bi morali dobiti Katar i u tom slučaju. Jedina bi razlika bila sama pozicija na kraju, ali šta je tu je.

Pregledao sam ovaj press poslije utakmice, drago mi je da je Barba miran. Nadam se da će prenijeti to i na igrače. Sve je u našim rukama i dalje.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 19 jun 2026, 09:23

19 jun 2026, 09:18
phillies je napisao/la:

Slazem se.
Upravo tako, slažem se. Moglo se malo hrabrije odigrati, jer nama ni bod ne bi napravio razliku što se zadnje utakmice tiče. Svakako bi morali dobiti Katar i u tom slučaju. Jedina bi razlika bila sama pozicija na kraju, ali šta je tu je.

Pregledao sam ovaj press poslije utakmice, drago mi je da je Barba miran. Nadam se da će prenijeti to i na igrače. Sve je u našim rukama i dalje.
to je to, nije problem rezultat, vec nacin na koji mi igramo, da smo odigrali mnogo bolje kao sto znamo nebi zalio.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 jun 2026, 09:23

GrbavicaHrammm je napisao/la:
19 jun 2026, 07:44
Ko da gledam ako prodjemo idemo na Njemacku, pushimo ga 5 razlike
Pusis ga i protiv Amerikanaca. Isti nam djavo. Daj da se makar prodje u jednoj od najlaksih grupa na SP u zadnjih 20 godina.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 jun 2026, 09:26

Kljukusar je napisao/la:
Herson je napisao/la:
Kljukusar je napisao/la:
Sam prolazak je historijski uspjeh. Šta bi ti? Da gazimo sve redom do polufinala?
Prolazis jer FIFA sere sa prosirenjem, gubi se na kvaliteti. Ako ti je satisfakcije jer se neko smilovao dzaba ti...
Pa Evropa je najgore prosla sa ovim prosirenjem. Najveci kvalitet, a dobili pisljiva dodatna 2 ili 3 mjesta. Na kraju krajeva, koga briga. Mi smo svoje mjesto na SP posteno izborili. Nista Italija u ovoj grupi ne bi prosla bolje od nas, iako vaze na velesilu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 19 jun 2026, 09:35

DamirT je napisao/la:
19 jun 2026, 09:26
Kljukusar je napisao/la:
Herson je napisao/la:

Pa Evropa je najgore prosla sa ovim prosirenjem. Najveci kvalitet, a dobili pisljiva dodatna 2 ili 3 mjesta. Na kraju krajeva, koga briga. Mi smo svoje mjesto na SP posteno izborili. Nista Italija u ovoj grupi ne bi prosla bolje od nas, iako vaze na velesilu.
Nas covjek ce uvjek naci razlog da se popisa i umanji svoj uspjeh, fascinantan mentalitet...
#CarsijaOdjebi

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 19 jun 2026, 09:37

Protiv Katara ne smiju defanzivci da zamjene Muharemovica svojim ucinkom vec napadaci fali ovdje dosta njihovog ucinka neki golovi Kerima, Esmira, Dzeke, Demira, a tu ce biti i Tabak.
#CarsijaOdjebi

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 19 jun 2026, 09:38

Evo sergej ko boga te molim

Vasilj
Dedic Katic Radeljic Kolasinac
Gigovic Hadziahmetovic
Bajraktarevic Mahmic Alajbegovic
Tabakovic

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 19 jun 2026, 09:45

Ja bih ovdje mozda poceo sa Tabakovicem i Dzekom. Nasa krila nek ubacuju u bunar lopte, sigurno ce njih dvojica nesto pokupiti. Pitanje je koliko je Tabakovic spreman.

atomac123
Kontakt:

Post Postao/la atomac123 » 19 jun 2026, 09:46

Uzimamo Katar 9 - 0 i idemo kao 2. u grupi dalje
TŽV!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

DEBUG SSO: [] | STATUS: []