Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Alen Škoro
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Alen Škoro » 19 jun 2026, 12:01

Prvi si u proslosti znao komentarisati igru i desavanja oko repke

Samo da ti javimo da ovo ni na sta ne lici, ima vas u strucnom stabu skoro ko igraca na spisku i ovakvih 200min ste smislili, svaka cast

Nadam se da cete se konacno pojaviti na mundijalu, trenutno prikazano ste mogli i radom od kuce (freelance)

No hate, samo treba posteno govoriti
Imate fenomenalnu priliku i podrsku da popravite stvari
NON MOLLARE MAI

HeavyBassBlues
Kontakt:

Post Postao/la HeavyBassBlues » 19 jun 2026, 12:05

napapijri1987 je napisao/la:
19 jun 2026, 11:34
HeavyBassBlues je napisao/la:
19 jun 2026, 10:50
Pokusavajuci koliko je to moguce iz ugla navijaca realno sagledati situaciju, moram reci da uopste nisam optimista.
Ko zeli vidjeti kako se igra aktivna i angazovana odbrana, neka pogleda utakmice Cabo Verde i Conga koje su, otprilike na ovom SP, nas razred. Nasi to uopste ne igraju, niti znaju igrati. Ja ovdje ne pricam o formaciji, nego o taktickim zamislima i pristupu sto je iskljuciva odgovornost selektora. Također, mnogo se moze reci i o samom profesionalizmu i pripremama. Necu reci da je to najvaznije, ali utakmica protiv Makedonije je bila izvrstsn lakmus-papir naseg ukupnog poimanja ove igre. Reprezentacija je nepripremljena, nema uhodanih mehanizama, automatizam je misaona imenica, kondicija, sta je to? taktika, haa?? Prosjecan ljubitelj reprezentacije se pita; sta oni uopste rade na tim okupljanjima i treninzima?!
Moram se vratiti malo na Salihamidzica. Nebrojeno puta su ga psovali i zamjerali mu da za reprezentaciju ne igra kao za Bajern. Hasan je bio i europski i svjetski prvak kao igrac automatizma, usvojenih i naucenih taktika, dio uhodanog sistema. Van takvog sistema, on ne funkcionise jer je u njega ugrađen kod da je fudbal timski sport i da nema bolji ili gori, samo postoji tim i timska dobrobit i rezultat. Dakle, sve suprotno od onoga sto je bila nasa reprezentacija. Isto tako je i danas. Alajbegovic, Dedic, Kolasinac, Muharemovic i ini su timski igraci, najbolje funkcionisu u sistemu. Necu reci da su najkvalitetniji igraci na svijetu, jer nisu. Dzeko i Katic igraju drugu ligu koliko god ih mi volili, ali tu na scenu treba stupiti SŠ. A isti je do sada dokazao da nema nikakvog sistema i da uopste ne zna sta to znaci. Izbij-nabij nije sistem nego panika. Na tu taktiku mi nismo do sada pobjeđivali, nego igrali nerijeseno. Ako cemo gledati strogo korisno, bolje je jednu pobijediti i jednu izgubiti, nego odigrati dvije nerijeseno. Puka je sreca sto su nas nerijeseni rezultati odveli na SP. Svi nizovi nerijesenih rezultata se u pravilu zavrsavaju porazom, da ne pricam o ostalim nedostacima takvih nizova.
Ono gdje se najvise ocituje neznanje ili hajmo reci neiskustvo strucnog staba, jeste sto oni formaciju 442 ili bilo koju drugu smatraju taktikom. To nije taktika, to je strategija. Nerazumjevanje ovih i ovakvih razlika je jedan od razloga zasto Barbarez nikada nije vodio ni pionire nekog tima, a ne kakvu ozbiljniju U generaciju. Mozda ce nekada i savladati ove osnove, ali za sada je jos uvijek na osnovnoskolskom nivou.
Ponasanje igraca na terenu sinoc, a i protiv Kanade, jasno govori da oni ne znaju u kojem su sistemu, ne znaju sta im je osnovna strategija i koje takticke zamisli moraju provoditi. Zato, mi u startu krecemo da dva igraca manje. Ne zbog formacije, nego zato sto niko ne zna gdje u kojoj strategiji treba da stoji i kako da se takticki krece podrzavajuci zacrtanu i zamisljenu strategiju. Promjene formacija u toku utakmice su vec unaprijed određene strategije u koje se igraci uklapaju kao puzzle, nsstavljajuci sa svojim taktickim zamislima i kretnjama.
Kriviti igrace u svemu tome je nepotrebno i nema neku svrhu. Oni su samo dio nekog zamisljenog selektorovog sistema. Sto je sitem klimaviji i supljiji, i oni su losiji. Nevazno je je li to Tahirovic, Memic, ovaj, onaj... Krivica je uvijek na treneru, UVIJEK!
Za pobjedu - pohvala, za poraz- kritika. Za nerijeseno - nista. To je samo malo bolje od poraza, ali ne dugorocno.
A sto se tice opravdanih ili neopravdanih kritika, ako mozemo kritikovati i psovati onu jadnu medicinsku sestru, ili sluzbenika na salteru koji nemaju prava na gresku, a imaju mnoooogo manja primanja od Barbareza i strucnog staba, onda isti taj obrazac mozemo primjeniti i na njemu. Sve psovke i kritike koje upucujemo igracima, treba uputiti i Barbarezu, a ne nalaziti mu neka opravdanja. Iskreno? Ko ga yebe! Placen je i vise nego pristojno i neka trpi pljuvanje, isto kao i ja, ti, on, peti, deseti... Dok ne pokaze da zna, treba ga razvlaciti ko Isusa.
Stvarno bih zelio da me Barbarez demantuje, niko sretniji od mene. Ako je dosao na SP, koje je prije svega prilika za njega, samo da bi igrao kolo sa sunarodnjacima, onda nije trebao dalje od Cimburijade, uz duzno postovanje Zenicanima.
Bravo. O ovome ja pricam cijelo vrijeme a pojedinci nikako da shvate i trube samo onu poznatu " plasirali smo se sta hoces".
Mi smo jedina ekipa koja se kao brani a pri tome protivnik ima 5 mrtvih sansi protiv nas. Pitam se kako bi bilo da se ne branimo i da igramo otvoreno.
Otkako je Sergej preuzeo repku pisemo isto a to je igru brisi bodove pisi.
Na obje tekme smo golove primili od 70.min. i niko da se zapita zasto. Niko da pita selektora na Press konferenciji zasto izgledamo kao mrtvaci. Kako je moguce da smo fizicki najslabija ekipa na SP.
Mada kada pogledas i analiziras dosadasnje utakmice na SP u ovoj drugoj smo bolje izgledali do crvenog nego u onoj prvoj.
Bojim se i da je ta famozna atmosfera nekako umjetna. Strah me utakmice protiv Katara vise nego ove protiv Svicarske. Prije tekme sam pisao da imamo dvije mec lopte i da iz poraza mozemo puno nauciti. Problem je sto mi ne ucimo iz poraza i da cemo se ,u slucaju kiksa protiv Katara,raspasti kako mentalno tako i kao ekipa. Onda bi na vidjelo izaslo sve lose sto se desavalo u zadnjih mjesec dana.
Ali sam po prirodi optimist i nadam se najboljem.
Tako je! Iz poraza se najbolje uci. Pametan uci iz tuđeg poraza, a glup iz svog. E sad... Ako Barbarez ne nauci ni iz svog, onda ze zaista treba zapitati; da li je on prava osoba za ovo.
Također, a sto si i sam primjetio i lucidno istakao, ne moze se na ovom nivou igrati na atmosferu. Ona je naravno pitrebna, ali ne kao glavni pokretac, nego samo kao dio ukupne slike. Fudbalska reprezentacija je mozaik razlicitih stvari, sfera i segmenata. Moze i bez djelica, ali je slika manjkava. Ako si ti slikar, naslikaj je najbolje sto mozes i znas, ali nemoj ostavljati praznine na njoj radi nekog drugog detalka. Onda ce ti slika biti vjecito nedovrsena, sto je sada i slucaj.

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 19 jun 2026, 12:05

Amar realan, kao i uvijek:

https://www.tportal.hr/sport/clanak/zas ... 8-20260618

Posebno:
Dodao je da BiH nema vezni red koji može stalno kontrolirati utakmicu i mijenjati ritam kao što to mogu jače reprezentacije.

'Nemaš tu plemenitog igrača koji može ubrzati, usporiti ili iznenaditi nečim. Vezni igrači mogu biti disciplinirani, mogu trčati, mogu biti dosadni, ali kada netko odigra pas od deset metara naprijed, to je već velika stvar. To je realnost', rekao je Osim.

Zato ga nije iznenadilo što se lopta često vraćala unatrag, iako je Barbarez u jednom trenutku očito bio nezadovoljan takvim rješenjima.

'Nisu igrači bili prestrašeni. Jednostavno nemaš tu kvalitetu da stalno guraš loptu prema naprijed. Danas su barem djelovali manje smušeno i manje panično nego protiv Kanade', dodao je.
Ja bih samo rekao da se i u fazi odbrane vidjelo da nam treba jedan vezni igrac umjesto spica. Sinoc Xhaka, u vise navrata, sam samcat, pet metara oko njega nema nikoga. I naravno covjek dijeli lopte kao rukom, sansa za sansom.

emir_

Post Postao/la emir_ » 19 jun 2026, 12:13

Nije Amar realan. Iznošenje lopte je stvar uigranosti pa onda kvalitete.

Glupo je reći da ovi profesionalci nemaju kvalitet. Jedan Dedić učestvuje u tom istom iznošenju.
4-IN-A-ROW

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 19 jun 2026, 12:15

darker10 je napisao/la:
19 jun 2026, 11:41
U nas je ta igra sa dva spica ostala od Bole i Babareza,pa preko Dzeke i Ibisevica i sve do danas.Isto ko da se to igra iz navike,pa i dogmatski.Prosto relikt.No to je nesto na cemu je trebalo radit prije SP.Za zadnju utakmicu je kasno tu nesto pripremat,uigravat i tu ce opet bit manje,vise isto kao i dosad.Ne ocekujem ja tu nekih velikih promjena.

Mozda cemo moci malo vise uzeti loptu obzirom na (ne)kvalitet Katarana i to je to. Sto znaci da je opet ocekivat letargiju u napadu ,0-0 dugo vremena i onda opet ako udje neka frljoka,udje.
2 napadaca nisu iz navike vec iz jednostavne filozofije da imamo dodatnog kvalitetnog igraca u zadnjoj trecini.
Nama je odbrana odlicna, u napadu smo veoma kvalitetni jer nas ima u zavrsnici i uvijek se nesto moze iskombinovati, dodatno imamo uvjezbane prekide i najvisocija smo reprezentacija mundijala.

Ali mi smo jednostavno amateri da prenesmo loptu pod pritiskom. Mi nemamo igrace za to. I ovi koji bi trebali pokusati to, kriju se od lopte. Dodatno Katic i Vasilj su nam takodjer operisani od pas igre sto nam ne olaksava posao. I ti koga god dodatno stavis u vezni red nece to bolje biti protiv reprezentacija koje su kvalitetnije od nas. Jer jednostavno ne znamo i nemamo igrace za to. Nas i Lux da pritisne, kao sto jeste, dobio bi nas, kao sto nas je i dobio. Sinoc su Svicarci uvijek radili presing sa 5-6 igraca na nasoj trecini.
A dovoljno su jaki nazad i dovoljno brzi da su samouvjereni da to rade. Mi nismo ni ekipa koja skupo moze naplatiti takve izlete protivnika jer nam Memic jedino trci, pa eto i Demirovic. Jednostavno premalo. A i Kanadjani i Svicarci su imali jos vise igraca da odgovore brzini njih dvojice.

I tako si u pat poziciji da protivnik napada, ti se branis i nemas nacina da preneses loptu. Nema to veze ni sa formacijom ni motivacijom ni igracima vec sa nedostatkom kvaliteta.

Dodatni igrac u sredini bi nam donekle olaksao, pitanje je u kojoj mjeri i pitanje je koliko bi izgubili prema ubojitosti naprijed s obzirom da gubis jednog napadaca.

Najvece zamjerke su totalni raspad sistema nakon crvenog gdje nismo pokusali nista mijenjati. Cini mi se da nismo ni uigravali situaciju gdje dobijemo crveni. A ako jesmo, tim gore jer nije ni na sta licilo.
Dalje mislim da smo jos vise trebali zatvoriti utakmicu nakon 70te minute tj pri 0-0. Cinilo mi se da ni ne znamo sta zelimo u zadnjih 20min, do pobjede ili nam je dobar remi. A to je period kad vec moras znati sta trazis od utakmice. I taj prvi gol sto smo primili bio je na nepostavljenu odbranu tj od nase glupo izgubljene lopte. Svicarci apsolutno nisu imali nikakvo rjesenje za nas blok, smijesno kako su bezidejno izgledali. U zadnjih 20min smo to mogli pojacati dodatnim stoperom. Nas bi remi ostavio u borbi i za 1. mjesto.
I na kraju Tahirovic i forsiranje, mada ne mogu mnogo za zlo uzeti s obzirom da ni ostali nisu neka sreca.

Protiv Katara ocekujem drugu utakmicu i druge igrace i formaciju. Esmir, Alajbegovic i Mahmic moraju od prve. Ubjedjen sam i da hoce. Ovo moramo dobiti i ubjedjen sam da dobijamo lakse od ocekivanog.

Ovo SP nam stvarno jeste doslo prerano u smislu kvalitete ekipe. Jos smo u nastajanju i jos se skupljamo po svijetu a i na terenu. Dobra prica se prica i nadamo se da nastavlja i nakon SP.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 19 jun 2026, 12:16

emir_ je napisao/la:
19 jun 2026, 12:13

Glupo je reći da ovi profesionalci nemaju kvalitet. Jedan Dedić učestvuje u tom istom iznošenju.
Pa jel to hoces reci da Tahirovic i Sunjic imaju kvalitet iznosenja lopte?
Jedan se krije od lopte i dodirne je najmanje puta, a drugi je destruktivac kojem je pas igra slabija strana.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 19 jun 2026, 12:17

emir_ je napisao/la:
19 jun 2026, 12:13

Ovdje govori konkretno o veznom redu. Tu ti nemas nikoga da nesto odigra, da je povuce naprijed. Tahirovic, Basic, Sunjic jednostavno nisu taj kalibar niti to mogu na ovom nivou. Da ih uparis sa jednim Pjanicem izgledali bi i oni pet puta bolje, ali nemamo tog Pjanica.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 19 jun 2026, 12:18

Alen Škoro je napisao/la:
19 jun 2026, 12:01

Samo da ti javimo da ovo ni na sta ne lici, ima vas u strucnom stabu skoro ko igraca na spisku i ovakvih 200min ste smislili, svaka cast

Nadam se da cete se konacno pojaviti na mundijalu, trenutno prikazano ste mogli i radom od kuce (freelance)

Treba isto pošteno reći da je frajer odveo reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u toku procesa smjene generacija. Protiv Katara da izgubi 0:5 opet će biti najveći selektor koji je vodio ovu reprezentaciju. Vjerovatno je bilo taktički pismenijih trenera, ali ovaj posao koji je uradio Barbarez u ove dvije godine je najveći uspjeh naše fudbalske reprezentacije ikad.

HeavyBassBlues
Kontakt:

Post Postao/la HeavyBassBlues » 19 jun 2026, 12:21

invincible1921 je napisao/la:
19 jun 2026, 11:51
napapijri1987 je napisao/la:
19 jun 2026, 11:34
HeavyBassBlues je napisao/la:
19 jun 2026, 10:50
Pokusavajuci koliko je to moguce iz ugla navijaca realno sagledati situaciju, moram reci da uopste nisam optimista.
Ko zeli vidjeti kako se igra aktivna i angazovana odbrana, neka pogleda utakmice Cabo Verde i Conga koje su, otprilike na ovom SP, nas razred. Nasi to uopste ne igraju, niti znaju igrati. Ja ovdje ne pricam o formaciji, nego o taktickim zamislima i pristupu sto je iskljuciva odgovornost selektora. Također, mnogo se moze reci i o samom profesionalizmu i pripremama. Necu reci da je to najvaznije, ali utakmica protiv Makedonije je bila izvrstsn lakmus-papir naseg ukupnog poimanja ove igre. Reprezentacija je nepripremljena, nema uhodanih mehanizama, automatizam je misaona imenica, kondicija, sta je to? taktika, haa?? Prosjecan ljubitelj reprezentacije se pita; sta oni uopste rade na tim okupljanjima i treninzima?!
Moram se vratiti malo na Salihamidzica. Nebrojeno puta su ga psovali i zamjerali mu da za reprezentaciju ne igra kao za Bajern. Hasan je bio i europski i svjetski prvak kao igrac automatizma, usvojenih i naucenih taktika, dio uhodanog sistema. Van takvog sistema, on ne funkcionise jer je u njega ugrađen kod da je fudbal timski sport i da nema bolji ili gori, samo postoji tim i timska dobrobit i rezultat. Dakle, sve suprotno od onoga sto je bila nasa reprezentacija. Isto tako je i danas. Alajbegovic, Dedic, Kolasinac, Muharemovic i ini su timski igraci, najbolje funkcionisu u sistemu. Necu reci da su najkvalitetniji igraci na svijetu, jer nisu. Dzeko i Katic igraju drugu ligu koliko god ih mi volili, ali tu na scenu treba stupiti SŠ. A isti je do sada dokazao da nema nikakvog sistema i da uopste ne zna sta to znaci. Izbij-nabij nije sistem nego panika. Na tu taktiku mi nismo do sada pobjeđivali, nego igrali nerijeseno. Ako cemo gledati strogo korisno, bolje je jednu pobijediti i jednu izgubiti, nego odigrati dvije nerijeseno. Puka je sreca sto su nas nerijeseni rezultati odveli na SP. Svi nizovi nerijesenih rezultata se u pravilu zavrsavaju porazom, da ne pricam o ostalim nedostacima takvih nizova.
Ono gdje se najvise ocituje neznanje ili hajmo reci neiskustvo strucnog staba, jeste sto oni formaciju 442 ili bilo koju drugu smatraju taktikom. To nije taktika, to je strategija. Nerazumjevanje ovih i ovakvih razlika je jedan od razloga zasto Barbarez nikada nije vodio ni pionire nekog tima, a ne kakvu ozbiljniju U generaciju. Mozda ce nekada i savladati ove osnove, ali za sada je jos uvijek na osnovnoskolskom nivou.
Ponasanje igraca na terenu sinoc, a i protiv Kanade, jasno govori da oni ne znaju u kojem su sistemu, ne znaju sta im je osnovna strategija i koje takticke zamisli moraju provoditi. Zato, mi u startu krecemo da dva igraca manje. Ne zbog formacije, nego zato sto niko ne zna gdje u kojoj strategiji treba da stoji i kako da se takticki krece podrzavajuci zacrtanu i zamisljenu strategiju. Promjene formacija u toku utakmice su vec unaprijed određene strategije u koje se igraci uklapaju kao puzzle, nsstavljajuci sa svojim taktickim zamislima i kretnjama.
Kriviti igrace u svemu tome je nepotrebno i nema neku svrhu. Oni su samo dio nekog zamisljenog selektorovog sistema. Sto je sitem klimaviji i supljiji, i oni su losiji. Nevazno je je li to Tahirovic, Memic, ovaj, onaj... Krivica je uvijek na treneru, UVIJEK!
Za pobjedu - pohvala, za poraz- kritika. Za nerijeseno - nista. To je samo malo bolje od poraza, ali ne dugorocno.
A sto se tice opravdanih ili neopravdanih kritika, ako mozemo kritikovati i psovati onu jadnu medicinsku sestru, ili sluzbenika na salteru koji nemaju prava na gresku, a imaju mnoooogo manja primanja od Barbareza i strucnog staba, onda isti taj obrazac mozemo primjeniti i na njemu. Sve psovke i kritike koje upucujemo igracima, treba uputiti i Barbarezu, a ne nalaziti mu neka opravdanja. Iskreno? Ko ga yebe! Placen je i vise nego pristojno i neka trpi pljuvanje, isto kao i ja, ti, on, peti, deseti... Dok ne pokaze da zna, treba ga razvlaciti ko Isusa.
Stvarno bih zelio da me Barbarez demantuje, niko sretniji od mene. Ako je dosao na SP, koje je prije svega prilika za njega, samo da bi igrao kolo sa sunarodnjacima, onda nije trebao dalje od Cimburijade, uz duzno postovanje Zenicanima.
Bravo. O ovome ja pricam cijelo vrijeme a pojedinci nikako da shvate i trube samo onu poznatu " plasirali smo se sta hoces".
Mi smo jedina ekipa koja se kao brani a pri tome protivnik ima 5 mrtvih sansi protiv nas. Pitam se kako bi bilo da se ne branimo i da igramo otvoreno.
Otkako je Sergej preuzeo repku pisemo isto a to je igru brisi bodove pisi.
Na obje tekme smo golove primili od 70.min. i niko da se zapita zasto. Niko da pita selektora na Press konferenciji zasto izgledamo kao mrtvaci. Kako je moguce da smo fizicki najslabija ekipa na SP.
Mada kada pogledas i analiziras dosadasnje utakmice na SP u ovoj drugoj smo bolje izgledali do crvenog nego u onoj prvoj.
Bojim se i da je ta famozna atmosfera nekako umjetna. Strah me utakmice protiv Katara vise nego ove protiv Svicarske. Prije tekme sam pisao da imamo dvije mec lopte i da iz poraza mozemo puno nauciti. Problem je sto mi ne ucimo iz poraza i da cemo se ,u slucaju kiksa protiv Katara,raspasti kako mentalno tako i kao ekipa. Onda bi na vidjelo izaslo sve lose sto se desavalo u zadnjih mjesec dana.
Ali sam po prirodi optimist i nadam se najboljem.
Kao prvo mi ne igramo odbranu nego se branimo,,,,to je bas velika razlika iako zvuci isto. Evo ako je to taktika da igramo na defanzivu, legitiman je samo onda apsolutno nema poente da stojis u 30 metara jer to je samo pitanje minute kad ce ti nesto proc ili se odbit....Kanada, Austrija, Svica,,,,sve ijedna preslikana tekma.

Ako vec hoce da stojimo nisko onda koji ce nam qrac dva spica? Znaci branmo se sa dva napdaca,,,pa ovo samo po sebi zvuci kao apsurd da uopste se ne ide dalje u analize. Takodjer ako cemo se i branit onda bi trebali igrati aktivniju odbranu ili imat neki plan kad se osvoji lopta.

Tahirovic i Sunjic su us.rali jedno 10 potencijalno dobrih kontri jer kad osvoje loptu nemaju pojma sta ce sa njom i uglavnom je vrate vasilju....pa vala je.bo te i to....znaci svjesno oduzimas sebi mogucnost da ista napravis u napadu, zavisis samo od toga hocel necija frljoka proc u tvoj go,,,,a uglavnom hoce proc, jer ne mozes se branit 70 80 minuta u 30 metara. Na kraju dana pa nismo San Marino jbt izadjite malo...sta je problem.

Kao kruna svega, poptuno ugasis Kerima, Esmira jer ljudi dobijaju lopte na 50 60 metara od protivnickog gola....i sta tacno mogu sa njom? Nabit na demirovica ?
Upravo tako, prijatelju. Ono nije defanzivna taktika, neko puko i simptomatsko branjenje.
Kod 442 tim je jefna cjelina. Akonzadnja linija stoji na 30m od gola, srednja je na 37-40, a isturena na 45-48. Kada se ide u napad, svi idu zajedno, bukvalno "ukorak". Kada se radi presing na protivnickoj polovici, nasa zadnja linija 5m u protivnickoj polovici. Muharemovic se krece isto kso Demirovic i po sirini i po dubini. Kad se branis, svi se jednako brane i jednako povlace drzeci linije u dozvoljenim varijacijama i uduplavanjima.
Kako si rekao, ono sinoc, pa i protiv Austrije i Kanade... nije nista. 90min. sinocnje utakmice sam imao upitnik nad hlavom i uporno ponavljao; sta, bolan?!?
Daj boze da izdobri...

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 19 jun 2026, 12:39

bitno jeste ruka na srcu pri intoniranju himne, vracen kult repke, pa i taj plasman.. ali hajde se malo vratite i sjetite se koliko ste ispatili da budete tu..
da bi djelovali kao sparing partner? da svaka tekma izgleda naspram nas ko najjaca spanija u svoj vakat? moramo malo rizikovati izaci .

selektore, pusti malo svoj ego... nisi gvardiola..

dzeko te direktno prozvao.. sto vazda moramo dozvoliti da nas ljudi iscipelare do krajaa?? igraju svjetsko kao da je pojedine neko natjera. ako ences da pogines za grb mrs, bio to bendzamin kriticni crni ili Edin
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 19 jun 2026, 12:42

Ko od nas nije kritikovao Barbareza i SS, ali nakon plasmana ja stvarno nemam obraza da to radim. Treba imati malo mjere. Premasili smo sva ocekivanja sa jednom nedefinisanom reprezentacijom koju nose mladi talenti i par veterana.

Nisu ovi momci postali invalidi preko noci i selektor neznalica. Mi smo realno u komfornoj i dobroj poziciji. Dobijemo Katar i idemo dalje. Ljudi su polu-amaterska ekipa. Ako ih ne mozemo dobiti, ni ne zasluzujemo prolaz i to je to, a svako od nas bi prije pocetka prvenstva potpisao 4 boda i prolazak dalje.

:bih:

sidras
Kontakt:

Post Postao/la sidras » 19 jun 2026, 12:44

AllGunsBlazing je napisao/la:
19 jun 2026, 10:30
sidras je napisao/la:
19 jun 2026, 10:25
gdje sute vase diplome i dje ste radili prije ? da ista znate o futbalu nebiste kenjali po forumu neg biste trenirali nekog . strucnjaci
Barem smo pismeni. Inace, fudbal u svijetu komentarisu samo strucnjaci. Je li dosta sto ga je Asmir Begovic prozvao? Ili je to ono "da ti nesto znas ne bi bio golman"?
nista nemas od te pismenosti . strucnjaci komentarisu , ostali seru . pusti se asmira , sta si ti? strucnjak ili serator?

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 jun 2026, 12:46

Ja ne znam osobu ovdje da je rekla kako imamo dobar vezni red ili da nije detektovao nas vezni red kao najveci problem nase reprezentacije, a tako i same igre. To i najslabiji poznavaoci fudbala znaju i vide.
Ali isto tako kao sto neko jucer napisa, neocekivano prerano smo otisli na prvenstvo, kad smo bili u fazi smjene generacije i uigravanja za buduce izazove. Ali kad smo vec otisli, onda treba i probati nesto napraviti, uciti iz gresaka, analizirati protivnike, raditi nesto na treninzima i prilagodjavati igru. Ove 2 tekme nam, objektivno, nisu nesto posebno dale, tacnije pokazale su sve nase nedostatke i razotkrile nas protivnicima. Qatar ce biti oslabljen i vjerovatno u jos vecoj dubiozi nakon kolapsa protiv Kanade, samo je pitanje kako cemo mi reagovati i motivisati igrace, a jos bitnije kako postaviti igru i sa kojim igracima da pariramo protivniku i stvorimo sebi gol sanse.

Nakon srijede ce nam sve biti jasnije, ali kako god zavrsili po povratku kuci zasukati rukave i odmah krenuti po one nove momke, analizirati SP i probati unaprijediti igru sa nesto vise dodira i pas igre te kreacije za nasa krila.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

sidras
Kontakt:

Post Postao/la sidras » 19 jun 2026, 12:47

SanaBosna je napisao/la:
19 jun 2026, 11:47
Enigmaa je napisao/la:
19 jun 2026, 11:03
_dreamer_ je napisao/la:
19 jun 2026, 10:40

Valjda ti je jasno da je bit foruma da se ljudi okupljaju i diskutuju o stvarima, i daju svoje strucno i nestrucno misljenje. Nije bit foruma da se okuplja i pljesce Barbarezu, i govori brao majstore, ovo nije tribina podrske.

Osim toga, otkud ti znas ko stoji iza nekog profila, da li je strucan ili ne, da li se bavi fudbalom ili ne? Kakav doprinos diskusiji ti dajes sa svojim komentarom? Evo iznesi svoje argumentovano misljenje i sve 5, te tvoje opaske su profulale sustinu onoga sto forum zapravo nudi ljudima.

Mozda je tebi dovoljno da se tri utakmice branimo i nabijamo loptu pa sta Bog da, to je legitiman stav. Ali uvazi cinjenicu da neko ne posmatra tako stvari i da vjeruje da Barbarez ne izvlaci maksimum iz ovog tima na osnovu individualnih kvaliteta. Nije nijedan ozbiljan forumas rekao da bi on bolje, vec da ima ljudi koji bi to bolje poslozili od Sergeja.
Upravo tako forum služi da bi iznio svoje mišljenje, u vidu nekog internet druženja ili ti ga komunikacije al ne bitno.

Moje subjektivno mišljenje je da se Sergej i stručni štab su se više prepali utakmice nego sami igrači na terenu.

Ne može svaki igrač igrati na nekoj ne prirodnoj poziciji i onda očekivati da to onda bude uštimano.
Igraj fudbal "muški" pa izgubi, pa šta !? Dešava se...

Al ništa učiniti da bi pobjedio i očekivati da pobjediš je suludo. Ja želim platilu i očekujem platu ali ne radim. Eh ne može ! :D

Da su momci svi realno mladi i da fali tu iskustva to svi znamo, treba tu još vremena, to je očigledno al kad si već tu igraj, pa bolje poginuti kao Muškarčina nego živjeti cjeli život kao kukavica( Metaforički ). :bih:
@_dreamer_ svaka cast na komentar, ovo govorim mjesecima, dodjes i ostavis komentar i naidje ti neki **** koji sve zna i glumi kao da je bog po forum i kao sve sto napisu to je alpha i omega i odma seru se po ljudima i njihovo misljenje, odrvratni su da to nije normalno
forum je da da strucnjaci kenjaju

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 19 jun 2026, 12:49

Sergej, 4-4-2, imaaamooo ih!!!!
- FKS -

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 19 jun 2026, 13:16

CAGarfia je napisao/la:
19 jun 2026, 12:18
Alen Škoro je napisao/la:
19 jun 2026, 12:01

Treba isto pošteno reći da je frajer odveo reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u toku procesa smjene generacija. Protiv Katara da izgubi 0:5 opet će biti najveći selektor koji je vodio ovu reprezentaciju. Vjerovatno je bilo taktički pismenijih trenera, ali ovaj posao koji je uradio Barbarez u ove dvije godine je najveći uspjeh naše fudbalske reprezentacije ikad.
Apsolutno prijatelju
Sve navedeno moramo znati, cijeniti i postovati
Ali treba i reci kad nesto ne funkcionise, ko npr igra u ove dvije tekme - moze i mora bolje
Zahvalni jesmo, ali hajmo gas da bude jos bolje!
NON MOLLARE MAI

Badgley
Kontakt:

Post Postao/la Badgley » 19 jun 2026, 13:39

Rijetko pisem na forumu jer se samo bez razloga iznerviram. Igrali smo sasvim solidno 74 minute, nakon crvenog kartona nasa igra se raspala i primili smo 3 gola. Preveliki poraz koji nije realan pokazatelj razlike u kvaliteti izmedju ove dvije ekipe. Dalje procitajte komentar objektivnih navijaca van nase regije i svi se slazu da smo igrali dobro da je jedini razlog za ubjedljiv poraz igrač manje. Dalje mi smo nerealni preko noci smo od prvaka svijeta postali amaterska reprezentacija.

Plasman na Svjetsko prvenstvo je uspjeh, smjena generacije veliki uspjeh, buducnost reprezentacije svijetla. Realnost je da cemo proci grupu i ako izbjegnemo Njemacku imamo sanse za dodatni iskorak i plasman u osminu finala. I kad se to desi i ispadnemo od objektivno kvalitetnije reprezentacije opet cemo vrijedjati naseg selektora i govorit da je samo igrao taj i taj igrac sve bi bilo drugacije i mi bi bili prvaci svijeta.

Prioritet u narednom periodu opstanak u Ligi nacija B divizija, druga jakosna skupina za kvalifikacije za Euro, promjene u igrackom kadru odnosno dovesti nove mlade igrace kojih ima, te promjena stila igre jer Dzeko zavrsava karijeru :bih: i kao šlag na tortu plasman na prvo Europsko prvenstvo u historiji. Sve ono sto nismo uspjeli nakon prvog plasmana.
Zadnja izmjena: Badgley, dana/u 19 jun 2026, 13:49, ukupno mijenjano 1 put.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 19 jun 2026, 13:44

Joj likova :rol:
naprijed rejal

CHR
Kontakt:

Post Postao/la CHR » 19 jun 2026, 13:53

Telalovic je napisao/la:
19 jun 2026, 01:11
Pogini supcino, jebbo ti vico djecu i unucad!
E, jbg :urnebes:

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 19 jun 2026, 13:56

Ne sumnjam da ću biti prozvan hejterom, ali ne bi bilo na odmet da malo spustimo loptu u pogledu vaza o izgradnji reprezentacije i cilju da se plasiramo na idući Euro. Mi smo 60-i-neki na FIFA-inoj listi. Bodove ne skupljamo jer utakmice ne pobjeđujemo - u posljednjih 7 utakmica nemamo pobjede, odnosno imamo 2 pobjede u posljednih 12, od kojih je jedna protiv Malte u prijateljskoj.

U ligi nacija imamo zajebanu grupu - Švedska, Poljska i Rumunija. A onda ide izvlačenje za Euro u kojem ćeš u najboljem slučaju biti treći šešir. Uopste nisam optimističan.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bosniacum Lilium, dena24, Google [Bot], rossonero85 i 30 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []