24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: 24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar
S kim se krizamo do finala kad prodjemo Katar i Australiju? 
-
Matterhorn22
- Kontakt:
ma treba samo natrpati šesnaesterac i ubacivati, samo valja preći sredinu
gledam primili su 24 gola u 10 utakmica azijskih kvalifikacija, švicarska igra se uglavnom ne fokusira na igru glavom ili ubacivanja pa smatram da je i to doprinijelo njihovoj neefikasnosti protiv Katara
gledam primili su 24 gola u 10 utakmica azijskih kvalifikacija, švicarska igra se uglavnom ne fokusira na igru glavom ili ubacivanja pa smatram da je i to doprinijelo njihovoj neefikasnosti protiv Katara
**** sredinu samo naprijed, sredine nema. Ko je drzo sredinu protiv Italije ? Nebi njima naumpala sredina, nebi znali sta ih je snaslo.Katar je amaterska reprezentacija, nije ni trebala biti na svjetsko, nego UAE ili Oman. Namjestili da odu. Donedavno po 5 nula gubili od tih istih emirata. Palestina kojoj su oni kjafiri ubili stotinama fudbalera je ovaj Katar pobjedila 1: 0. Igrat da ako treba zabijemo 10. Ovo protiv svicarske nije mjerodavno raspad sistema i ako smo 70 min bili u egalu. Katar su Amateri, i nije da svako igra fudbal. Igra Luxembourg ali ne igra Lihtenštajn. EtoStevieG8 je napisao/la: ↑19 jun 2026, 14:12I ko ce tu drzat sredinu, sam Sunjic?Halix131 je napisao/la: ↑19 jun 2026, 14:08Vasilj
Dedić-Katic-Radeljic-Kolasinac
Sunjic
Mahmic
Bajrak Alajbeg
Dzeko Demirovic
Na poluvremenu ubaciti Tabakovića bez obzira na rezultat a onda ako nam bude trebalo golova jos, Dedic put Jovic in Gazi Bosni Gazi
Poslije pobjede bice možemo osvojiti svjetsko
Nema tu neke filozofije protiv Katra. Neka ih pusti da igraju od prve. Kakav bunker i kakvi bakraci. Prve dvije kao da su pod kocnicom igrali
Dobra ti je kalkulacija drug moj. Mozes komotno dodati i ovu grupu sa Meksikom. Niti ce Ceska pobjediti Meksiko niti je Juzna Afrika dobit Koreance. Cak i da JAF dobije Koreu onda Korea ima 3 boda. Mislim da nam je ta grupa najsigurnija pa onda ovih gore 5. Nema teorije da ne prodjes sa 4 boda.phillies je napisao/la: ↑19 jun 2026, 08:34Sad je doslo nase vrijeme - vrijeme kombinatorike i kalkulacija
Nama je najbitnije da "nadjemo" 4 grupe gdje ce potencijalni 3plasirani biti slabiji od nas.
Ja tipujem na ova cetiri:
1. Ekvador trenutno nula bodova (igra protic CUW i GER), vjerujem da im je max 3 boda na kraju i trece mjesto.
2.Jordan/Alzir trenutno imaju nulu, igraju slijedece kolo medjusobni a u zadnjem kolu igrajui protiv (ARG/AUT), i tu je teska prica da ce jedna od ove dvije ekipe doci do 4 boda.
3. Iran/NZL trenutno po jedan bod (igraju protiv BEL/EGY). Mislim da su i Belgija i Egipat kvalitetnije ekipe od Irana i Novog Zelanda, te da nece sebi dopustiti da budu porazeni.
4. Senegal trenutno bez bodova. Slijedecu igra protiv Norveske i bilo bi dobro da ih norvezani dobiju i tako ostave na krompiru. A nije nemoguce.
5. Gana trenutno ima tri boda. Treba im bod protiv Engleske ili Hrvatske, sto se, vjerujem, nece desiti...
Ima jos koja grupa, npr Skotka kojoj treba bod protiv Brazila ili Maroka ali je u obe utakmice autsajder, pa vidjecemo.
Al najbitnije je da mi dobijemo Katar, pa kako god.
PS. Mokri snovi o drugom mjestu jos su "realni" . Mi nabijemo Katar sa poznatom all in taktikom, a Svici se otvori pa nabije Javore...![]()
![]()
just sayin'
Kad pogledam žrijeb, ovo je stvarno vrh. Iskreno, čini mi se da će prvoplasirani iz naše grupe proći najgore. U šesnaestini finala ga vjerovatno čeka Ekvador, a onda već u osmini finala vrlo vjerovatno Portugal.
Drugoplasirani ima dosta bolji put – u šesnaestini finala vjerovatno ide na Koreju, a poslije toga može naletjeti na Maroko, Brazil ili Holandiju.
A trećeplasirani (mi) bi u šesnaestini finala mogli dobiti Amerikance, Turke ili Australiju, a onda poslije toga Belgija/Senegal
Usudio bih se reći da, ako završimo treći, imamo čak i najlakši žrijeb od sve tri opcije.
Drugoplasirani ima dosta bolji put – u šesnaestini finala vjerovatno ide na Koreju, a poslije toga može naletjeti na Maroko, Brazil ili Holandiju.
A trećeplasirani (mi) bi u šesnaestini finala mogli dobiti Amerikance, Turke ili Australiju, a onda poslije toga Belgija/Senegal
Usudio bih se reći da, ako završimo treći, imamo čak i najlakši žrijeb od sve tri opcije.
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Ma računica je jasna. Ako pobijediš Katar, prolaziš dalje 99% Mora se desiti čudo da ne prođeš. A reko bih i da nam u korist ide što i Katar mora igrati na pobjedu, nijednoj ekipi ne odgovara X.
Nema lake opcije svi igraju, bitno je samo koliko si ti na nivou. Ja mislim da u zadnjih 8 utakmica samo na nivou samo ovu zadnju protiv Švice bili ispod nivoa...kouadio je napisao/la: ↑19 jun 2026, 14:26Kad pogledam žrijeb, ovo je stvarno vrh. Iskreno, čini mi se da će prvoplasirani iz naše grupe proći najgore. U šesnaestini finala ga vjerovatno čeka Ekvador, a onda već u osmini finala vrlo vjerovatno Portugal.
Bravo, odlicna analiza....kouadio je napisao/la: ↑19 jun 2026, 14:26Kad pogledam žrijeb, ovo je stvarno vrh. Iskreno, čini mi se da će prvoplasirani iz naše grupe proći najgore. U šesnaestini finala ga vjerovatno čeka Ekvador, a onda već u osmini finala vrlo vjerovatno Portugal.
-
Marokanci58
- Kontakt:
Kod nas svaki igrač kada dobije loptu to je takav strah trema da se noge oduzimaju samo da se što prije riješe lopte, NIKO NE SMIJE STATI POVUCI, LAŽNJAK, PREUZETI ODGOVORNOST I RIZIK SVE IJEDAN. ŠTA JE VAMA MOMCI JESTE NAOGRAISALI? PROUCITE BISMILU IDITE NA RUKJU.
DA LI STE NORMALNI, SMIRITE SE. ZNAM DA SMO PO PRIKAZANOM TOP 3 NAJGORE EKIPE NA SP ali i Katar je rame uz rame. Po kvaliteti smo sa njima bara bara ali gdje vam je glad u očima iz Zenice protiv Rumunije i Italije? Kakvi su oni izgubljeni pogledi kada vas kamera zumira? ŠTA VAM SE DEŠAVA DA DVA PASA SPOJITI NE MOŽETE? 5 SEKUNDI ZADRŽATI LOPTU U NOGAMA?
DA LI STE NORMALNI, SMIRITE SE. ZNAM DA SMO PO PRIKAZANOM TOP 3 NAJGORE EKIPE NA SP ali i Katar je rame uz rame. Po kvaliteti smo sa njima bara bara ali gdje vam je glad u očima iz Zenice protiv Rumunije i Italije? Kakvi su oni izgubljeni pogledi kada vas kamera zumira? ŠTA VAM SE DEŠAVA DA DVA PASA SPOJITI NE MOŽETE? 5 SEKUNDI ZADRŽATI LOPTU U NOGAMA?
BRATSTVO GRAČANiCA
Protiv Kanade nismo imali igru ali je bilo neke borbe, snage i fajterskog duha. Nazalost protiv Svicarske, kao da im je bila nebitna utakmica pa su trku i duele olahko shvatili.
Moraju se danas i sutra mentalno dovesti u red za Katar i aBd nastavak turnira. Neka im da 2 dana bez treninga kao što su Švicarci pred utakmicu sa nama. Jednostavno na pojedinim igračima se ne vidi ona glad kao u baražu i protiv Rumunije/Austrije.
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Aj konobarisi u onom svom "restoranu" cuj po kvalitetu bara bara s Katarom ti se sine drogiras, ccc...Marokanci58 je napisao/la: ↑19 jun 2026, 14:49Kod nas svaki igrač kada dobije loptu to je takav strah trema da se noge oduzimaju samo da se što prije riješe lopte, NIKO NE SMIJE STATI POVUCI, LAŽNJAK, PREUZETI ODGOVORNOST I RIZIK SVE IJEDAN. ŠTA JE VAMA MOMCI JESTE NAOGRAISALI? PROUCITE BISMILU IDITE NA RUKJU.
#CarsijaOdjebi
Dobro je ovo sve. Za Katar smo znali i prije turnira da ih moramo dobiti i da ako ih ne dobijemo ni ne zasluzujemo dalje. Tako je i sada. Najludja sreca je sto ne idemo na vanzemaljce u sesnaestini ali i ova USA bas brutalno izgleda.kouadio je napisao/la: ↑19 jun 2026, 14:26Kad pogledam žrijeb, ovo je stvarno vrh. Iskreno, čini mi se da će prvoplasirani iz naše grupe proći najgore. U šesnaestini finala ga vjerovatno čeka Ekvador, a onda već u osmini finala vrlo vjerovatno Portugal.
Ali SP je, nemas sta drugo ocekivati.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Sta ocekivati od naroda koji je sebi dozvolio da mu vladaju kabadahije, da je korupcija postala dio zivljenja, jedva cekati poraz repke da se popljuju igraci, itd itd.
Bljak, bljak.
Bljak, bljak.
I da izgubite sve, zauvijek: za svoje Zmajeve!!!
Za one kojima je sve ovo malo, nikad im do Bosne nije ni bilo stalo!!!
Za one kojima je sve ovo malo, nikad im do Bosne nije ni bilo stalo!!!
Znam da u ovom trenutku nije realno da se vratimo na 3-5-2 ali mislim da bi ova formacija a s obzirom na izostanak Muhe i psihološku barijeru Esmira i Kerima bila prilično učinkovita kontra Katara.

Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Zašto se uopće razmišlja o tome da Džeko ne igra? 
Svaka reprezentacija prije odlaska na veliko takmicenje (ili bilo koje takmicenje) postavi sebi sta joj je konacni cilj na tom takmicenju. Pa tako i nasi.
Vjerujem da je kod nas to bio prolaz u knock out fazu. Nije bio cilj ni lijepa i leprsava igra, ni afirmacija mladjih igraca ni peto ni deseto...cilj je prolazak grupe. Bar je tako bilo kad su se navijaci pitali prije pocetka prvenstva. Osvojili smo jedan bod protiv reprezentacija koje su na papiru bili favoriti, bilo kvalitetom (SUI) bilo domacinstvom i kvalitetom (CAN). Igramo i trecu utakmicu protiv (u nasim ocima) autsajdera u grupi i pobjedom ispunjavamo zadati cilj koji je postavljen pred momke. I ko moze da trazi jos nesto vise...budite realni.
Vjerujem da je kod nas to bio prolaz u knock out fazu. Nije bio cilj ni lijepa i leprsava igra, ni afirmacija mladjih igraca ni peto ni deseto...cilj je prolazak grupe. Bar je tako bilo kad su se navijaci pitali prije pocetka prvenstva. Osvojili smo jedan bod protiv reprezentacija koje su na papiru bili favoriti, bilo kvalitetom (SUI) bilo domacinstvom i kvalitetom (CAN). Igramo i trecu utakmicu protiv (u nasim ocima) autsajdera u grupi i pobjedom ispunjavamo zadati cilj koji je postavljen pred momke. I ko moze da trazi jos nesto vise...budite realni.
Jedan napadač.
Sa dva ne igra ni Francuska a ni Španija
4-IN-A-ROW
Zato jer ovoj ekipi treba iskustvo igranja bez Džeke (oprostit će se prije nego poslije) a gdje ćeš boljeg iskustva od igranja Mundijala.
Drugo, mišljenja sam da možemo pobijediti Katari bez njega
Zadnja izmjena: perun, dana/u 19 jun 2026, 15:22, ukupno mijenjano 1 put.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.