Ja ne vjerujem u to, pa mi zelimo i znamo stvarati prilike. Vels kad se povukao, Rumunija kad se povukla i Italija cijelu tekmu. Nama napad dobro fercera. Ne fercera kad kad stisnu da ne mozemo lopte prevesti.
24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: 24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
A dzaba govoriti brate, ako nesto kazes realno da smo mi dosta losiji od vecine reprezentacija i da smo katastrofalno igrali odmah dolaze komentari...hajde priznaj da navijas da ispadamo, psuju ti sve po spisku itd....
Ma kako nije nerealan, pa do tog gola ja se nesto ne sjecam da su imali nekih bogzna sansi, kao Kanada npr. E da je tu bio ovaj sinocnji rezultat, pa bilo bi to dosta realnije, nego sinoc.Kljukusar je napisao/la: ↑19 jun 2026, 18:45A dzaba govoriti brate, ako nesto kazes realno da smo mi dosta losiji od vecine reprezentacija i da smo katastrofalno igrali odmah dolaze komentari...hajde priznaj da navijas da ispadamo, psuju ti sve po spisku itd....
Moram se sloziti, bili su bolji na terenu definitivno, ali je rezultat realan trebao biti nekih 2-0 max. Nas je vise syebao crveni, nego njihovo vodstvo prije tog crvenog. Ali opet me shvatam sta je Barbarez htio uraditi kad je ubacio Lukica nakon crvenog, a jednog stopera manje smo tad imali na terenu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Kao i uvijek sampioni smo u ocekivanjima. “Malo macku teleca glava” rekli ljudi davno i od toga se ni do danas nismo odmakli. Ljudi opustite se i uzivajte u momentu. Ako nista uzivajte u onom neprocjenjivom osjecaju i trenutku kada vas neko na putu, na poslu, u kafani, van domovine a i kod nas pita “ za koga navijas na svjetskom?” a ti ko iz topa ponosno “za BiH, za Bosnu, za Ljiljane, Zmajeve”!!! Citav zivot (osim 2014) navijamo za komsije ili “neku” tamo Italiju, Englesku, Brazil, Njemacku itd uz ono klasicno “ma svidja mi se njihov still igre” pa se futemonda smo i mi dio prvenstva.
Mi smo tu gdje smo i ovo je vise nego sto je iko mogao i sanjati prije godinu dana. Momci su nas odveli na svjetsko i dali nam taj osjecaj radosti, zadovoljstva, ponosa ali i nacionalnog identiteta na najvecem globalnom sportskom takmicenju, a fudbal je uvijek bio vise od sporta.
I Kanada i Svicarska su po svemu kvalitetnije, uigranije, jednostavno fudbalski bolje ekipe od nas. Od 180 minuta nasi momci su odigrali extra 160! Ovih zadnjih 20 je mozda a mozda i nije moglo bit bolje al to je ta razlika. Borbe nije falilo, zelje nije falilo, i na kraju nije sramota izgubiti jer ako gledamo posteno sve osim toga je ponovo iznenadjenje.
Quatar je druga stvar. Od njih smo jaci, bolji i to je prva utakmica na prvenstvu gdje cemo to i pokazati. Momci ce pokazat da znaju igrat fudbal i dobit ce utakmicu koju treba da dobiju da naprave jos jedan istorijski rezultat jer su bolji! Bit ce to jos jedan iskorak koji ce nas opet ucinit ponosnim i sretnim a svijetu jos jednom skrenuti paznju na BiH u jednom lijepom, pozitivnom i inspirativnom kontextu..
Idemo jako…
Mi smo tu gdje smo i ovo je vise nego sto je iko mogao i sanjati prije godinu dana. Momci su nas odveli na svjetsko i dali nam taj osjecaj radosti, zadovoljstva, ponosa ali i nacionalnog identiteta na najvecem globalnom sportskom takmicenju, a fudbal je uvijek bio vise od sporta.
I Kanada i Svicarska su po svemu kvalitetnije, uigranije, jednostavno fudbalski bolje ekipe od nas. Od 180 minuta nasi momci su odigrali extra 160! Ovih zadnjih 20 je mozda a mozda i nije moglo bit bolje al to je ta razlika. Borbe nije falilo, zelje nije falilo, i na kraju nije sramota izgubiti jer ako gledamo posteno sve osim toga je ponovo iznenadjenje.
Quatar je druga stvar. Od njih smo jaci, bolji i to je prva utakmica na prvenstvu gdje cemo to i pokazati. Momci ce pokazat da znaju igrat fudbal i dobit ce utakmicu koju treba da dobiju da naprave jos jedan istorijski rezultat jer su bolji! Bit ce to jos jedan iskorak koji ce nas opet ucinit ponosnim i sretnim a svijetu jos jednom skrenuti paznju na BiH u jednom lijepom, pozitivnom i inspirativnom kontextu..
Idemo jako…
- StevieFranchise
- Kontakt:
Nama napad dobro fercera jedna od većih nebuloza koje sam pročitao u moru svega hahaah
“America has only three cities: New York, San Francisco, and New Orleans. Everywhere else is Cleveland.”
Pa fercera kad hocemo da igramo i smisleno napadamo. Problem je kreacija veznog reda i bespotrebno nabijanje lopte protivnickom golmanu.StevieFranchise je napisao/la: ↑19 jun 2026, 18:55Nama napad dobro fercera jedna od većih nebuloza koje sam pročitao u moru svega hahaah
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Imamo mi ofanzivni potencijal Esmir Kerim Demir Dzeko Tabak Jovo Amar Mahmic al fali vezni koji ce to moc iznijeti ne mozes porediti Sunjica i Tahirovica sa veznim Svicarske al sada bi mi trebali biti ti koji su nadmocni i kvalitetniji tako da ako bude nas dan biti ce to rutinski.DamirT je napisao/la: ↑19 jun 2026, 18:57Pa fercera kad hocemo da igramo i smisleno napadamo. Problem je kreacija veznog reda i bespotrebno nabijanje lopte protivnickom golmanu.StevieFranchise je napisao/la: ↑19 jun 2026, 18:55Nama napad dobro fercera jedna od većih nebuloza koje sam pročitao u moru svega hahaah
#CarsijaOdjebi
2 crvena dobili crkli sa Kanadom mi njih uzimqmo ko od sale samoako ne budemo kruziliko budale vec samo centarsuti i2 spica u 16m mora uci
Jel znas sta podrazumijevam pod napad? Koliko nam prilika treba za gol? Kad smo zadnji put imali utakmicu bez da smo zabili?StevieFranchise je napisao/la: ↑19 jun 2026, 18:55Nama napad dobro fercera jedna od većih nebuloza koje sam pročitao u moru svega hahaah
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Pitala ga je: “Koja je poruka ekipi pred narednu utakmicu, s obzirom na to da grupna faza još nije završena? Da li primjećujete da su igrači demotivisani i kako ćete raditi na tome?”Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑19 jun 2026, 18:26Bas me interesuje sta mu je postavila spanjolka kao pitanje poslije utakmice sa svicarskom. Nije nas novinar pa se iskontrolisaoFudo je napisao/la: ↑19 jun 2026, 17:49Ne svim srcem uz bih. Ide mi na onu stvar, sto ovo moze puno bolje da se iskoristi, ali neka mudrost, prkos, tvrdoglavost i sebicnost nekih ljudi to ne dzvoljava. Mrak mi na oci padne kad vidim Demirovica i Tahirovica u prvih 11. Kakva dva Panja. Druga stvar igras 4 4 2 i dva klasicna spica ali igras bunker, ono wtf. Nabijas loptu, ali kome ce neko produziti kad su svi u 16 m. Zar nije bolje bilo staviti nekog ko mozda moze da podvali loptu a igrati sa jednim napadacem, u isto vrijem i ojacas sredinu jer smo tu daleko najgori na ovom SP. Sta imas od trckaranja Demirovica i ako kojim scifi trikom uzme loptu ist k, jer mu je osjecaj za pas i zavrsnicu ko u slona. Tahirovic se boji svoje sjenke, a on nam treba graditi, zadrzati loptu...ali ipak Barbarez nastavlja po svom jet kao da hoce nesto da dokaze. A tacno se vidi na press, da je kao zapet kao puska, nekako drzak djeluje, a novinari ko da nesmiju ni da pisnu prema njemu, sve neka pitanja koja su vise odgovori nego pitanja.signalidunapark je napisao/la: ↑19 jun 2026, 17:36
Slobodno reci da navijaš da ispadnemo. Nemoj se stidit.![]()
Ništa provokativno dakle
Ma trebalo bi da bude nas dan. Lakse cemo mi nadoknaditi Muharemovica, nego Katar ovu dvojicu od sinoc, jer su obojica ispodprosjecni igraci. Sad zamisli kakve su im zamjene.tuzlanskinacin je napisao/la: ↑19 jun 2026, 19:02Imamo mi ofanzivni potencijal Esmir Kerim Demir Dzeko Tabak Jovo Amar Mahmic al fali vezni koji ce to moc iznijeti ne mozes porediti Sunjica i Tahirovica sa veznim Svicarske al sada bi mi trebali biti ti koji su nadmocni i kvalitetniji tako da ako bude nas dan biti ce to rutinski.DamirT je napisao/la: ↑19 jun 2026, 18:57Pa fercera kad hocemo da igramo i smisleno napadamo. Problem je kreacija veznog reda i bespotrebno nabijanje lopte protivnickom golmanu.StevieFranchise je napisao/la: ↑19 jun 2026, 18:55
Nama napad dobro fercera jedna od većih nebuloza koje sam pročitao u moru svega hahaah
Jedan Mujakic bi njima bio vjerovatno prvi bek u reprezentaciji. Naravno, mi smo daleko od neke sile, pa da se qurcimo, ali ovo bi i sa ovim veznim trebali rijesiti.
Dobra stvar sa iskljucenjem Muharemovica je da ce taman odmoriti do knockout faze. Naravno ako mi dodjemo do nje, a ocekujem to.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
napapijri1987
- Kontakt:
Ma nisu bolji za 4 gola tj nisu bili toliko dobri da nam strpaju 4.Kljukusar je napisao/la: ↑19 jun 2026, 18:45A dzaba govoriti brate, ako nesto kazes realno da smo mi dosta losiji od vecine reprezentacija i da smo katastrofalno igrali odmah dolaze komentari...hajde priznaj da navijas da ispadamo, psuju ti sve po spisku itd....
Do gola i mentalnog raspada smo mi bili ok. Jesu imali loptu,inicijativu, diktirali tempo ali nisu imali prilike. Njihova najbolja prilika je bio pokusaj glavom te one makazice ( offside).
Mi smo se mentalno raspali nakon primljenog gola. To je zapravo prvi puta da vidimo ovu ekipu da mentalno bude u kanalu nakon primljenog gola. Obicno im je to bio poziv da se probude.
Jedno da bude jasno svima: nikakvih 5:0 ili 6:0 neće biti protiv Katara. Opet ste krenuli u istu zabludu, a ako ovo razmišljanje proradi u ekipi ... piši propalo, balkanski mentalitet... Mi na SILU moramo dati jedan gol više protiv Katara. Kakav god, samo ga utrpati nekako. Kakvi Mahmići, Alajbegovići, Bajraktarevići, neće nam U21 skupa igrati odlučujući meč pa da očekuješ nešto od njih.
Ako je išta pokazalo ovo Svjetsko prvenstvo, to je da nema lakog protivnika. Znači, ako treba, od 45. minute krenuti s tri napadača, a pozadi maksimalna koncentracija. Ja ne kontam odakle vi izvlačite te fantazije da ćemo mi nadigrati bilo koga na ovom SP-u? Samo s mentalitetom iz baraža ćemo napraviti rezultat u ovoj tekmi, što znači : 90 minuta rata na terenu. Eto, čisto da niko ne bude razočaran kad krene utakmica.
Jedino što bi moglo drugačije proći jeste da momci sada ovih 6 dana dočekaju ljuti i nabrijani, pa da se desi neka eksplozija u igri iz čista neba... Ali nemojte zaboraviti da će i Lopetegui nešto smisliti, ni oni nemaju šta izgubiti.
Ako je išta pokazalo ovo Svjetsko prvenstvo, to je da nema lakog protivnika. Znači, ako treba, od 45. minute krenuti s tri napadača, a pozadi maksimalna koncentracija. Ja ne kontam odakle vi izvlačite te fantazije da ćemo mi nadigrati bilo koga na ovom SP-u? Samo s mentalitetom iz baraža ćemo napraviti rezultat u ovoj tekmi, što znači : 90 minuta rata na terenu. Eto, čisto da niko ne bude razočaran kad krene utakmica.
Jedino što bi moglo drugačije proći jeste da momci sada ovih 6 dana dočekaju ljuti i nabrijani, pa da se desi neka eksplozija u igri iz čista neba... Ali nemojte zaboraviti da će i Lopetegui nešto smisliti, ni oni nemaju šta izgubiti.
Za nas je veliki uspjeh sto smo na SP ne samo da smo se plasirali nego da igraci steknu iskustvo pogotovo da siroke narodne mase na forumu i pored njega dobiju spoznaju:
Kanada igra puno bolji fudbal od nas, nasa sreca je sto smo prvu tekmu igrali sa njima, bili im nepoznanica i tako sretno izvukli bod.
Spoznali smo da se fudbal vise igra na fizicku spremu nego na tehniku, fizicka sprema nam je tradicionalno qarina.
Spoznali smo da kada je stani pani sve ove zemlje tipa Kanada, USA, Australija ce nas natamburati bez vecih problema.
Spoznali smo da Bajrakatarevic i Alajbegovic u startnih jedanaest ne donose nikakvu prevagu, kada smo usli u fokus fudbalskoj svjeta ljudi su nam provalili sistem i samo nam iskljuce dva igraca i to je to.
Spoznali smo da je Barbarez bio upravu sto ih je uvudio sa klupe.
Spoznali smo da nas protivnici dobro izanaliziraju i da je onaj nas Bosnjo super odradio posao za Svicu, mozda je citao i forum
Yakin u 70 minutu baca sve u napad, uvodi tri ofenzivna igraca da nas pritisnu u peterac.
Procitao nam igru bez greske.
Eh sada je na strucnom stabu da vidi imamo li mogucnosti da se ista promjeni u taktici i igri.
Ja nisam nikakv ekspert, moje laicko misljenje je da mi nemamo nikakve sanse da trenutno podignemo znacajno kvalitet.
Cim se zaigra ozbiljan fudbal mi pocinjemo plivati koga god da stavimo da igra.
Kanada igra puno bolji fudbal od nas, nasa sreca je sto smo prvu tekmu igrali sa njima, bili im nepoznanica i tako sretno izvukli bod.
Spoznali smo da se fudbal vise igra na fizicku spremu nego na tehniku, fizicka sprema nam je tradicionalno qarina.
Spoznali smo da kada je stani pani sve ove zemlje tipa Kanada, USA, Australija ce nas natamburati bez vecih problema.
Spoznali smo da Bajrakatarevic i Alajbegovic u startnih jedanaest ne donose nikakvu prevagu, kada smo usli u fokus fudbalskoj svjeta ljudi su nam provalili sistem i samo nam iskljuce dva igraca i to je to.
Spoznali smo da nas protivnici dobro izanaliziraju i da je onaj nas Bosnjo super odradio posao za Svicu, mozda je citao i forum
Yakin u 70 minutu baca sve u napad, uvodi tri ofenzivna igraca da nas pritisnu u peterac.
Eh sada je na strucnom stabu da vidi imamo li mogucnosti da se ista promjeni u taktici i igri.
Ja nisam nikakv ekspert, moje laicko misljenje je da mi nemamo nikakve sanse da trenutno podignemo znacajno kvalitet.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 19 jun 2026, 19:44, ukupno mijenjano 2 puta.
Dino objasnio. Ja bi samo dodao da mi je žao što naši mladi a Boga mi i stariji igrači nisu bolje iskoristili ovu platformu, kako bi ugrabili bolji angažman. Iako ima još vremena da bljesnu.
Kvalitet je isti kao i u baražu samo što smo mentalno pali čini mi se.dinoze je napisao/la: ↑19 jun 2026, 19:28Za nas je veliki uspjeh sto smo na SP ne samo da smo se plasirali nego da igraci steknu iskustvo pogotovo da siroke narodne mase na forumu i pored njega dobiju spoznaju:
Spoznali smo da se fudbal vise igra na fizicku spremu nego ma tehniku, fizicka sprema nam je tradicionalno qarina.
Spoznali smo da je Barbarez bio upravu sto ih je uvidio sa klupe.
Usli smo u fokus, ljudi nas bolje upoznali.ajaca je napisao/la: ↑19 jun 2026, 19:43Kvalitet je isti kao i u baražu samo što smo mentalno pali čini mi se.dinoze je napisao/la: ↑19 jun 2026, 19:28Za nas je veliki uspjeh sto smo na SP ne samo da smo se plasirali nego da igraci steknu iskustvo pogotovo da siroke narodne mase na forumu i pored njega dobiju spoznaju:
Spoznali smo da se fudbal vise igra na fizicku spremu nego ma tehniku, fizicka sprema nam je tradicionalno qarina.
Spoznali smo da je Barbarez bio upravu sto ih je uvidio sa klupe.
Vide da 10 utakmica igramo na odbranu, kontru i 1:0.
Prije je ostale bolio qurac za nas, pa nas podcijene i mi pobjedimo.
Sa tim je gotovo.
-
Marokanci58
- Kontakt:
Sve je krenulo naopako od one uklete utakmice na Koševu protiv Makedonije i onog mahalanja dvije sedmice sa porodicama po Sarajevu usta ih sve redom yebem dok su se sve druge reprezentacije po kampovima pripremale za rat.
Krmak Demirović će udebljao 15 kila a Dzeki trebalo mjesec da hurmašica izadje na nos da može odigrati 50 minuta.
Vidjecete gdje raspali amaterski Katar fizicki a gdje smo mi. Dediću se dzenaza može klanjati svaki utakmicu u 10 minuti izdahne.
Krmak Demirović će udebljao 15 kila a Dzeki trebalo mjesec da hurmašica izadje na nos da može odigrati 50 minuta.
Vidjecete gdje raspali amaterski Katar fizicki a gdje smo mi. Dediću se dzenaza može klanjati svaki utakmicu u 10 minuti izdahne.
BRATSTVO GRAČANiCA
ma samo od pocetka visok pressing, opteretit im 16 metara ubacajima i prodorima sa krila, preko sredine nista i ne pokusavat. Ako je Tabak spreman, od pocetka ga ubacit sa dzekom, ili lukica, pokusat sa dva sidrasa i sta bude
naprijed rejal
Druze ovo si haman sve fulio sto si napisao.dinoze je napisao/la: ↑19 jun 2026, 19:28Za nas je veliki uspjeh sto smo na SP ne samo da smo se plasirali nego da igraci steknu iskustvo pogotovo da siroke narodne mase na forumu i pored njega dobiju spoznaju: