18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

akisarajevo92
Kontakt:

Re: 18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la akisarajevo92 » 19 jun 2026, 16:22

ali gledaj onog besposlicara koji pamti i izvlaci postove od prije tri mjeseca za Manzambija :bow: :rol:
Don't believe the hype.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 19 jun 2026, 16:29

Inace trebas 2 dana da rovis po forumu da bi nasao post star dvije ipo sedmice (sto bi neki rekli 3 mjeseca). :bow: :rol:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 jun 2026, 16:34

Kaunas je napisao/la:
19 jun 2026, 11:31
akisarajevo92 je napisao/la:
31 maj 2026, 15:55
i ovaj Manzambi vec vrijedi 50 miliona :tokralju:
DamirT je napisao/la:
31 maj 2026, 17:14
31 maj 2026, 16:26

Da se Dzeko pojavio prije dvije godine i uzeo titulu sa Wolfsburgom ove sezone vjerovatno ne bi vrijedio kao ovaj crnjo iz Freiburga sa 7 golova u 40 meceva
Ali se zato svrsava ovdje kao da je 25 golova lik dao... :tokralju:
baboedindzeko09 je napisao/la:
13 jun 2026, 23:07
Ovdje kako se najavljivala Švicarska i ovaj Mazambi ja mislio Francuska sa Platinijem grob te je.bo a ne neinteligentni berač pamuka sa 32 izgubljene lopte od ulaska.
I sta hoces da kazes sa ovim? Zato je tebi svaki nas igrac taraba, niko veze nema i slicno. Ti prvi bi svrsavao na svakog naseg igraca da igra tipa za Svicarsku ili Njemacku.

Eto i ti si se provalio sa ovim da Kanada nece uzet Katar i dobise teniski rezultat. Zato i sluzi forum da se misljenja razmjenjuju, iako se ne slaze svako sa nekim misljenjem.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 19 jun 2026, 16:53

Hajde sad, nakon što sam se istresao...... poraz je okej i očekivan, ako nisi operisan od realnosti.

Igra i formacija na stranu, dobro smo se branili koliko-toliko prvih 30 minuta, ali nije bilo naše igre..... Očekivano.
Malo-pomalo smo ušli bolje u tekmu, čak bih rekao da smo prije gola imali i neku kontrolu nad igrom.

Desi se glup gol iz individualne greške. Čak i kad pogledam, mislim da je Memić i htio da izbaci loptu lijevo nazad prema poluprostora sudeći po pokretu glave (isto nije idealno ali bolje nego da je vrati nazad u kazneni) , ali vjerovatno nije dobro pogodio loptu... Poslije toga krenemo na silu da izjednačimo, fasujemo kontru, dobijemo crveni i to je okej.

Jedinu zamjerku, ovako hladne glave, koju imam jeste što smo bili previše naivni nakon crvenog kartona i što smo tako naivno primili još tri gola u samoj zavrsnici.
Previsok rezultat ako se sve uzme u obzir... Uzimajući u obzir sve deficite i kritike, mislim da smo ih dobro neutralisali. Opet je to top 20 ekipa, po meni čak i top 15 na svijetu. Očekivao sam da će nam više probleme stvoriti.

Sve u svemu, ako pobijedimo Katar, što neće biti lako, mislim da bi 4 boda s negativnom gol-razlikom zapravo trebala biti dovoljna za prolazak dalje. S tim bi sasvim korektno odradili grupnu fazu. Ignorirajuci previsok rezultat protiv svice, jer da su nas silovali za 4 gola nisu....
Zadnja izmjena: dena24, dana/u 19 jun 2026, 17:09, ukupno mijenjano 2 puta.

Telalovic
Kontakt:

Post Postao/la Telalovic » 19 jun 2026, 16:58

Telalovic je napisao/la:
17 jun 2026, 19:33
Ako igraci budu radili sta im kaze vicino ridjobrado magare sa klupe izgubicemo 5 razlike.
Ako budu mangupi pa da igraju po svome, poraz ce biti znatno manji.
Kao sto sam i najavio :kafa:

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 19 jun 2026, 17:03

DamirT je napisao/la:
19 jun 2026, 16:34
Kaunas je napisao/la:
19 jun 2026, 11:31
31 maj 2026, 15:55
i ovaj Manzambi vec vrijedi 50 miliona :tokralju:
DamirT je napisao/la:
31 maj 2026, 17:14

Ali se zato svrsava ovdje kao da je 25 golova lik dao... :tokralju:
baboedindzeko09 je napisao/la:
13 jun 2026, 23:07
Ovdje kako se najavljivala Švicarska i ovaj Mazambi ja mislio Francuska sa Platinijem grob te je.bo a ne neinteligentni berač pamuka sa 32 izgubljene lopte od ulaska.
I sta hoces da kazes sa ovim? Zato je tebi svaki nas igrac taraba, niko veze nema i slicno. Ti prvi bi svrsavao na svakog naseg igraca da igra tipa za Svicarsku ili Njemacku.

Eto i ti si se provalio sa ovim da Kanada nece uzet Katar i dobise teniski rezultat. Zato i sluzi forum da se misljenja razmjenjuju, iako se ne slaze svako sa nekim misljenjem.
Nije to stvar misljenja vec mi idu na qrac svrsavanja na svakog naseg igraca i milion zasto taj igrac ne vrijedi duplo vise na transfermarktu.
Oprali ste pricom da pola nasih igraca treba vrijedit duplo a nakon sinoc nije ni jedan za Radnika iz Hadzica po vama.
Evo primjer Mazanbija koji vrijedi 50mil i cudjenje zasto Alajbegovic ne vrijedi 70 jer ste pogledali statistiku ovoga i vidjeli da nije zabio 25 golova i cudno vam sto toliko vrijedi a lik najbolji igrac Freiburga koji je igrao finale Europa lige. I ne samo ovaj vec mali milion igraca za koje ste pisali isto.
Ako cemo vec razmijenjivat misljenja nek bar budu objektivna a ne subjektivna.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 19 jun 2026, 17:09

dena24 je napisao/la:
19 jun 2026, 16:53
Hajde sad, nakon što sam se istresao...... poraz je okej i očekivan, ako nisi operisan od realnosti.

Igra i formacija na stranu, dobro smo se branili koliko-toliko prvih 30 minuta, ali nije bilo naše igre..... Očekivano.
Malo-pomalo smo ušli bolje u tekmu, čak bih rekao da smo prije gola imali i neku kontrolu nad igrom.

Desi se glup gol iz individualne greške. Čak i kad pogledam, mislim da je Memić i htio da izbaci loptu lijevo nazad prema poluprostora sudeći po pokretu glave (isto nije idealno ali bolje nego da je vrati nazad u kazneni) , ali vjerovatno nije dobro pogodio loptu... Poslije toga krenemo na silu da izjednačimo, fasujemo kontru, dobijemo crveni i to je okej.

Jedinu zamjerku koju imam jeste što smo bili previše naivni nakon crvenog kartona i što smo tako naivno primili još tri gola u samoj zavrsnici.
Previsok rezultat ako se sve uzme u obzir... Uzimajući u obzir sve deficite i kritike, mislim da smo ih dobro neutralisali. Opet je to top 20 ekipa, po meni čak i top 15 na svijetu. Očekivao sam da će nam više probleme stvoriti.

Sve u svemu, ako pobijedimo Katar, što neće biti lako, mislim da bi 4 boda s negativnom gol-razlikom zapravo trebala biti dovoljna za prolazak dalje. S tim bi sasvim korektno odradili grupnu fazu. Ignorirajuci previsok rezultat protiv svice, jer da su nas silovali za 4 gola nisu, ako se sve uzme u obzir hladne glave....
Upravo tako, ali nemoj buraz prosipat zdrav razum na ovom brodu luđaka, mentalnih bolesnika, menadžerskih analnih jarana i roditelja bivših uvrijeđenih reprezentativaca.

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 19 jun 2026, 17:12

tuzlanskinacin je napisao/la:
19 jun 2026, 16:20
jednostavno Mundijal nije za uigravanje i njega tu ranije nije bilo o zato nije ni dobio vise sanse, jer ovdje se skupo placaju greske narucito zbog uigranosti.
Pa čekaj brate, ok, eto nećemo sad, al moraju nekad.
Neće u Ligi nacija (prošloj) jer smo igrali protiv puno jačih pa ne može i da hoćemo.
Neće u kvalifikacijama (prošlim) jer nam se otvorilo da igramo s kiprom i san marinom pa možemo gađati svjetsko.
Nećemo u narednoj ligi nacija jer se hoće opet promocija u A.
Nećemo u kvalifikacijama za euro jer je to glavni cilj ovom SŠ i jer ćemo imati samo 4 protivnika znači samo 1 lagan (ako taj 1 ne bude litvanija il azerbejdžan, onda ni tu ne možeš reći da si sigurica u gostima)... a mora nekad.
Napravili smo smjenu generacije, imamo pravo mlade momke koje pripremamo za nešto, pa hajde da ih pripremimo.
Ok, nećemo na svjetskom, al daj onda odmah poslije, pa i po cijenu da izlete u C ligu nacija.
Pošteno, pa kako bude.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 19 jun 2026, 17:22

signalidunapark je napisao/la:
19 jun 2026, 17:09
dena24 je napisao/la:

Jedinu zamjerku koju imam jeste što smo bili previše naivni nakon crvenog kartona i što smo tako naivno primili još tri gola u samoj zavrsnici.

Sve u svemu, ako pobijedimo Katar, što neće biti lako, mislim da bi 4 boda s negativnom gol-razlikom zapravo trebala biti dovoljna za prolazak dalje. S tim bi sasvim korektno odradili grupnu fazu. Ignorirajuci previsok rezultat protiv svice, jer da su nas silovali za 4 gola nisu, ako se sve uzme u obzir hladne glave....
Upravo tako, ali nemoj buraz prosipat zdrav razum na ovom brodu luđaka, mentalnih bolesnika, menadžerskih analnih jarana i roditelja bivših uvrijeđenih reprezentativaca.
ma dobro :D kao sto napisah, i ja sam se istresao svasta napisao. ali treba onda opet objektivno sagledati, previsok rezultat jednostavno

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 19 jun 2026, 17:56

dena24 je napisao/la:

Al druze stvarno nevjerovatno kakva se septicka jama društva skuplja na ovom forumu, bude me sramota što uopste dođem i pišem nešto ozbiljno ovdje, pola postova već sakriveno kad uđem na temu

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 19 jun 2026, 18:04

zastitaIdentiteta je napisao/la:
19 jun 2026, 17:12
tuzlanskinacin je napisao/la:
19 jun 2026, 16:20
jednostavno Mundijal nije za uigravanje i njega tu ranije nije bilo o zato nije ni dobio vise sanse, jer ovdje se skupo placaju greske narucito zbog uigranosti.
Pa čekaj brate, ok, eto nećemo sad, al moraju nekad.
Neće u Ligi nacija (prošloj) jer smo igrali protiv puno jačih pa ne može i da hoćemo.
Neće u kvalifikacijama (prošlim) jer nam se otvorilo da igramo s kiprom i san marinom pa možemo gađati svjetsko.
Nećemo u narednoj ligi nacija jer se hoće opet promocija u A.
Nećemo u kvalifikacijama za euro jer je to glavni cilj ovom SŠ i jer ćemo imati samo 4 protivnika znači samo 1 lagan (ako taj 1 ne bude litvanija il azerbejdžan, onda ni tu ne možeš reći da si sigurica u gostima)... a mora nekad.
Napravili smo smjenu generacije, imamo pravo mlade momke koje pripremamo za nešto, pa hajde da ih pripremimo.
Ok, nećemo na svjetskom, al daj onda odmah poslije, pa i po cijenu da izlete u C ligu nacija.
Slazem se, mene ne zanima jesmo LN A B Cil D i tu da Mahmic mora dobiti sansu ne jednu vec svaku utakmicu i da ne samo on vec naci jos nekog veznjaka jer je ovo pretanko i svako mora dobiti sansu jer veznog mi gotov pa nemamo na terenu i po meni LN je za to.
#CarsijaOdjebi

goodfella
Kontakt:

Post Postao/la goodfella » 19 jun 2026, 18:09

Napravio sam ponovo akaunt jer sam zaboravio sifru starog, samo da ove botove mogu stavit na listu gnjavatora...

Kako mi idemo iz euforije u ocaj na dnevnoj bazi, i to nije samo problem Bosne i Hercegovine nego generalno svih zemalja bivse drzave, pa citam kako Zlatko Dalic ne valja iako ima dvije medalje sa zadnja dva svjetska prvenstva, Piksija javno lincovali nakon sto je digo reprezentaciju iz ponora u koji se sad opet vratila dok neki ovde cak pisu da se Barbarezu treba otkaz urucit tokom svjetskog prvenstva pa da neko drugi razdrma...

Utakmica protiv Svicarske je iz jedne nase polusanse mogla otic u sasvim drugom smjeru i izuzev prvih 20 minuta i poslije gola i crvenog ne mogu se oteti dojmu da smo stojali dobro na terenu gdje nas je individualni nekvalitet pojedinih igraca kostao na kraju. Ja sam 200 % ubjedjen da Katar dobijamo jer ova ekipa ima snazan mentalitet i zapeti ce jos vise da dokazu svima da nisu slucajno ovde i u nokaut fazi gdje se igra do penala nece se niko lagano provest protiv nas i u to svi treba da vjerujemo i da uzivamo u ovim utakmicama a ne da idemo u neku agoniju iz dana u dan.

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 19 jun 2026, 18:18

Smirite malo dozivljaj, da smo mi prosli godina redovni bili na prvenstvima, izlazili iz grupa itd razumio bi, ali mi smo u 30+ godina dva prvenstva vidili, a sad nam fali jedna pobjeda samo protiv katara da bi proslu grupu, znaci sve ide +/- po planu. Ne znam stvarno sta neki ovde ocekuju, nama ako se igraci sledeci godina razviju da igraju u top klubovima mozemo pricati dalje, ona svicarska imala je sinoc na klupi igrace seville (2x), freiburga, stuttgarta, frankfurta, monaca, leedsa, burnleya itd, o cemu pricamo ba halo. Mi smo daleko, daleko od toga iako smo u zadnji par mjeseci mislili da smo belgija, pa smo sad kao nesto razocarani, to je sve jer ste/smo ovu ekipu precjenili i mislili da mozemo do cetvrtfinala lagano. Pobjedi katar i potuci se sa amerikom (ili ko god bude prvi) i to je to. Poslije SP-a traziti nove kvalitetne igrace jer nam hitno trebaju, zbog sirine i dobre klupe, da konkurencija bude sto jaca i veca. Ovo su prve kvalifikacije strucnog staba i odmah smo na SP otisli i kao sto sam reko nas djeli samo jedna pobjeda od knockout faze, znam da igra ne valja, ali mozda i nemamo kvalitet za nesto vise. Da smo otvoreno igrali protiv kanade popusli bi ga i sad bi oprostajnu igrali sa katarom, ovako smo jos u igri i sve ide kako treba. Mi kad budemo imali ekipu od 300 miliona+, kao sto vecina evropski reprezentacija sto igra na ovome SP ima, mocemo nesto pricati, ali ovako nije realno.
Zadnja izmjena: ElAn10, dana/u 19 jun 2026, 18:22, ukupno mijenjano 1 put.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 19 jun 2026, 18:22

ElAn10 je napisao/la:
19 jun 2026, 18:18
Smirite malo dozivljaj, da smo mi prosli godina redovni bili na prvenstvima, izlazili iz grupa itd razumio bi, ali mi smo u 30+ godina dva prvenstva vidili, a sad nam fali jedna pobjeda samo protiv katara da bi proslu grupu, znaci sve ide +/- po planu. Ne znam stvarno sta neki ovde ocekuju, nama ako se igraci sledeci godina razviju da igraju u top klubovima mozemo pricati dalje, ona svicarska imala je sinoc na klupi igrace seville (2x), freiburga, stuttgarta, frankfurta, monaca, leedsa, burnleya itd, o cemu pricamo ba halo. Mi smo daleko, daleko od toga iako smo u zadnji par mjeseci mislili da smo belgija, pa smo sad kao nesto razocarani, to je sve jer ste/smo ovu ekipu precjenili i mislili da mozemo do cetvrtfinala lagano. Pobjedi katar i potuci se sa amerikom (ili ko god bude prvi) i to je to. Poslije SP-a traziti nove kvalitetne igrace jer nam hitno trebaju, zbog sirine i dobre klupe, da konkurencija bude sto jaca. Ovo su prve kvalifikacije strucnog staba i odmah smo na SP otisli i kao sto sam reko nas djeli samo jedna pobjeda od knockout faze, znam da igra me valja, ali mozda i nemamo kvalitet za nesto vise. Da smo otvoreno igrali protiv kanade popusli bi ga i sad bi oprostajnu igrali sa katarom, ovako smo jos u igri i sve ide kako treba. Mi kad budemo imali ekipu od 300 miliona+, kao sto vecina evropski reprezentacija sto igra na ovome SP ima, mocemo nesto pricati, ali ovako nije realno.
Da su tako razmisljali Marokanci prorit brazila ili kongo protiv portugala, i oni bi primili po 4,5 komada

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 19 jun 2026, 18:29

relativizam je napisao/la:
19 jun 2026, 18:22
ElAn10 je napisao/la:
19 jun 2026, 18:18
Smirite malo dozivljaj, da smo mi prosli godina redovni bili na prvenstvima, izlazili iz grupa itd razumio bi, ali mi smo u 30+ godina dva prvenstva vidili, a sad nam fali jedna pobjeda samo protiv katara da bi proslu grupu, znaci sve ide +/- po planu. Ne znam stvarno sta neki ovde ocekuju, nama ako se igraci sledeci godina razviju da igraju u top klubovima mozemo pricati dalje, ona svicarska imala je sinoc na klupi igrace seville (2x), freiburga, stuttgarta, frankfurta, monaca, leedsa, burnleya itd, o cemu pricamo ba halo. Mi smo daleko, daleko od toga iako smo u zadnji par mjeseci mislili da smo belgija, pa smo sad kao nesto razocarani, to je sve jer ste/smo ovu ekipu precjenili i mislili da mozemo do cetvrtfinala lagano. Pobjedi katar i potuci se sa amerikom (ili ko god bude prvi) i to je to. Poslije SP-a traziti nove kvalitetne igrace jer nam hitno trebaju, zbog sirine i dobre klupe, da konkurencija bude sto jaca. Ovo su prve kvalifikacije strucnog staba i odmah smo na SP otisli i kao sto sam reko nas djeli samo jedna pobjeda od knockout faze, znam da igra me valja, ali mozda i nemamo kvalitet za nesto vise. Da smo otvoreno igrali protiv kanade popusli bi ga i sad bi oprostajnu igrali sa katarom, ovako smo jos u igri i sve ide kako treba. Mi kad budemo imali ekipu od 300 miliona+, kao sto vecina evropski reprezentacija sto igra na ovome SP ima, mocemo nesto pricati, ali ovako nije realno.
Da su tako razmisljali Marokanci prorit brazila ili kongo protiv portugala, i oni bi primili po 4,5 komada
Pa dobro vidcemo koliko ce kongo daleko doci, i mi smo italiju u jednoj utakmici dobili sto ne znaci da smo neka sila sad, o maroku necu pricati jer su oni prejaki. Normalno da se u jednoj utakmici dosta stvari moze sklopiti da bi izvuko bod protiv neke dobre ekipe, ali to ne znaci da se poslije jedne izgubljene, gdje ti je protivnik kvalitetom dosta bolji, mora sve pljuvati i goniti selektora koji te je doveo do tog prvenstva, iako niko nije vjerovao u to. Kao sto sam reko, nas djeli jedna pobjeda protiv katara da bi prosli grupu, a ovde se pise kao da smo zavrsili cetvrti u kvalifikacijama i izgubili protiv luxenburga(zna se sto luxenburg).

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 19 jun 2026, 18:40

viKK je napisao/la:
19 jun 2026, 17:56
dena24 je napisao/la:

Al druze stvarno nevjerovatno kakva se septicka jama društva skuplja na ovom forumu, bude me sramota što uopste dođem i pišem nešto ozbiljno ovdje, pola postova već sakriveno kad uđem na temu
Ali vrijedi zbog manjine normalnih, uzivao sam citajuci tvoj komentar nakon snimka :thumbup:
Tacno me to i zanimalo, ne moram sad ni gledati
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

LenyYoro15
Kontakt:

Post Postao/la LenyYoro15 » 19 jun 2026, 18:47

Kakav respekt Xhake sinoć prema Džeki u 2 ili 3 situacije :salut:
I kada je Edin izlazio priđe mu Granit i pozdravi ga

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 19 jun 2026, 19:18

slika

Uvjeren sam da bi ova postava da je istrcala sinoc umjesto Svicarske imala kontrolu lopte na sredini terena i drzala pritisak na 30m od gola nase repke koju je postavio Barbarez. Ovdje bi dijamant 4 uredno drzala kontrolu sredine naspram dua Tahirovic-Sunjic dok se po bokovima sudaraju krila i bekovi i guraju loptu od sebe svi odreda jer je nema ko iznijeti.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 19 jun 2026, 19:34

—- Alajbegovic - Dzeko - Memic —-

——————— Mahmic ————————

———— Sunjic ——— Malic———————

— Kolasinac — Radeljic - Katic - Dedic —

—————————— Vasilj ———————-

ajaca
Kontakt:

Post Postao/la ajaca » 19 jun 2026, 19:36

Zanimljiv sastav. Karte izmješane.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: alacious i 62 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []