Amar Memić
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Amar Memić
Suvisno je pricati budalama. Prvenstveno je desni vezni, eventualno desni bek a igrac u kriticnim momentima se sam nalazi na lijevoj strani u petercu i izbacuje loptu kako je izbacuje. Zrtva postavke, sistema i situacije.
A saltao se tokom utakmice vise nego dek.
A saltao se tokom utakmice vise nego dek.
Sinoć je, kao i mnogo puta do sad, bio žrtva taktike, a to se najbolje vidi na igračima poput njega i Dedića. On samo zna gdje će početi utakmicu, a niko nema pojme gdje će je završiti.
Ovakve igrače gubimo zbog slabašnog i jalovog veznog reda pa moraju trčati za dvojicu, u odbrani i prekidima pokrivaju neprirodne pozicije, to je u današnjem fudbalu fatalno.
Jedan od rijetkih igrača u ovoj selekciji koji se dokazao i od kojeg tačno znaš šta možeš da očekuješ.
Ovakve igrače gubimo zbog slabašnog i jalovog veznog reda pa moraju trčati za dvojicu, u odbrani i prekidima pokrivaju neprirodne pozicije, to je u današnjem fudbalu fatalno.
Jedan od rijetkih igrača u ovoj selekciji koji se dokazao i od kojeg tačno znaš šta možeš da očekuješ.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
Ne mozes to ljudima objasniti danas si Hakimi sutra ne moze ni u Radniku Hazici igrati, pamćenje "zlatne ribice". Po meni nas najkorisniji igrac.Virtu4l je napisao/la: ↑19 jun 2026, 12:19Sinoć je, kao i mnogo puta do sad, bio žrtva taktike, a to se najbolje vidi na igračima poput njega i Dedića. On samo zna gdje će početi utakmicu, a niko nema pojme gdje će je završiti.
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Taktika ili šaltanje pozicija nema veze sa amaterskim potezom kojim je Švicarska došla do prvog gola. Svaki igrač na terenu uključujući i golmana je naučio još kao dijete da se lopta u onoj situaciji glavom šalje bilo gdje osim na penal. Upitno je da li bi primili do kraja da nije bilo njegovog brainfarta.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
mogao je ondje cak i lagano glavom vasilju dodati. Ali Svicarci su tada pojacali pritisak i bilo je pitanje vremena.
De makar promjeni avatar dok to pišeš...baboedindzeko09 je napisao/la: ↑19 jun 2026, 12:56Taktika ili šaltanje pozicija nema veze sa amaterskim potezom kojim je Švicarska došla do prvog gola. Svaki igrač na terenu uključujući i golmana je naučio još kao dijete da se lopta u onoj situaciji glavom šalje bilo gdje osim na penal. Upitno je da li bi primili do kraja da nije bilo njegovog brainfarta.
-
RobijaNicaze1945
- Kontakt:
Kerim bio klupiran,Esmir bio klupiran,pa red bi bio da i ovaj osjeti kako je biti na klupi malo.
Kad sam vidio onaj njegov centarsut u prvom poluvremenu kad je sam bio odma mi se smracilo ispred očiju,sto kaze neki forumas vjerovatno je mini mozdani imo pa je samo zafrljacio u gol aut.
Kad sam vidio onaj njegov centarsut u prvom poluvremenu kad je sam bio odma mi se smracilo ispred očiju,sto kaze neki forumas vjerovatno je mini mozdani imo pa je samo zafrljacio u gol aut.
bas, protracena dobra sansaRobijaNicaze1945 je napisao/la: ↑19 jun 2026, 16:51Kerim bio klupiran,Esmir bio klupiran,pa red bi bio da i ovaj osjeti kako je biti na klupi malo.
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Sam je sebi i kreirao i istrcao i sve..s4mke je napisao/la: ↑19 jun 2026, 17:08bas, protracena dobra sansaRobijaNicaze1945 je napisao/la: ↑19 jun 2026, 16:51Kerim bio klupiran,Esmir bio klupiran,pa red bi bio da i ovaj osjeti kako je biti na klupi malo.
Jedini nas igrac uz Demirovica koji moze trčati uz to pokriva vise pozicija.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Memic je tokom napada igrao desno krilo u odbrani je bio lijevi bek. Pravo je pitanje zasto on ispucava loptu glavom sa pozicije lijevog beka. Zamjenio je 4 pozicije, uzas sta je strucnjak smislio.. uvijek neke vratolomije.
Umjesto da izbiješ loptu u korner on je vraća nama u peterac to je ogroman amaterizam.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Ne mislim da je Memic bio toliko žrtva taktike koliko jednostavno nije imao svoju noc - zasigurno njegova najgora partija u karijeri do sada a tako ce i ostati. Igrao je on i prije i lijevo i desno i bivao disciplinovan, i u reprezentaciji i u klubu.
Da li je trebao ubaciti Malica umjesto njega, ne bih sada ulazio u to.
Kriv za prvi gol - iako se meni bar čini po pokretu glave kao da je želio produžiti let lopte iza ledja?!
Kriv za penal - iako je u najmanju ruku diskutabilan.
Kriv je i za drugi gol jer nije lijepo pokrio svog igrača.
Kriv je i za treći gol jer mu je igrač pobjegao kao da ga nema - ako se dobro sjećam i ako sam dobro poredao?!
Inače ima dobar centaršut s desnog krila kada protrči, ali sinoc umjesto Demirovicu na drugu stativu on centrira u goal-out.
Kasnije s lijeve strane sve prebacio u 16-ercu.
Jednostavno ga nista nije išlo, desilo se neko pomracenje i ovu utakmicu treba sto prije zaboraviti.
Kriv za prvi gol - iako se meni bar čini po pokretu glave kao da je želio produžiti let lopte iza ledja?!
Kriv je i za treći gol jer mu je igrač pobjegao kao da ga nema - ako se dobro sjećam i ako sam dobro poredao?!
Inače ima dobar centaršut s desnog krila kada protrči, ali sinoc umjesto Demirovicu na drugu stativu on centrira u goal-out.
Jednostavno ga nista nije išlo, desilo se neko pomracenje i ovu utakmicu treba sto prije zaboraviti.
Drugi gol nije njegov. Pogledaj akciju, od gubljenja lopte do lose intervencija katica I Jos jednog stoperahurem je napisao/la: ↑19 jun 2026, 23:46Ne mislim da je Memic bio toliko žrtva taktike koliko jednostavno nije imao svoju noc - zasigurno njegova najgora partija u karijeri do sada a tako ce i ostati. Igrao je on i prije i lijevo i desno i bivao disciplinovan, i u reprezentaciji i u klubu.
kriv za prvi gol iako ga mislio izbaciti iz kaznenog kakvo kazes. ostalo ne bi mu prepisao toliko kad vec imas crveni sta izlazis toliko ofenzivno kao ekipa, tu je ss zakazao.hurem je napisao/la: ↑19 jun 2026, 23:46Ne mislim da je Memic bio toliko žrtva taktike koliko jednostavno nije imao svoju noc - zasigurno njegova najgora partija u karijeri do sada a tako ce i ostati. Igrao je on i prije i lijevo i desno i bivao disciplinovan, i u reprezentaciji i u klubu.
Lako je bilo Memicu dok je Tahirovic bio na terenu i trčao kao niko nikada. Poslije se izgubio i počeo asistirati protivničkim igračima.
Bilo kako bilo, stručni štab nije ništa kriv i svi koji su gledali utakmicu trebaju izraziti zahvalnost za učešće BiH na SP-u.
Bilo kako bilo, stručni štab nije ništa kriv i svi koji su gledali utakmicu trebaju izraziti zahvalnost za učešće BiH na SP-u.
Nadam se da ce Barbarez razgovarati s njim. Neko ko ima 25 godina i naziva sebe profesionalcem onakve stvari ne smije raditi. Vratiti loptu iz goal outa maltene na penal... pa bolje da se sagnuo skroz.
-
FerdinandF
- Kontakt:
Memić je ok. Zaboravljamo d aje do prije dvije godine igrao u kukuruz ligi.RobijaNicaze1945 je napisao/la: ↑19 jun 2026, 16:51Kerim bio klupiran,Esmir bio klupiran,pa red bi bio da i ovaj osjeti kako je biti na klupi malo.
Ona greška se mogla desiti svakom.
Mogao je bolje kod nekih situacija.
Protiv kanade je imao šut s penala, čista situacija, pa ju ue nabio na Farska ostrva.
-
napapijri1987
- Kontakt:
Dugo si na forumu tako da znas kako funkcionisebaboedindzeko09 je napisao/la: ↑19 jun 2026, 12:56Taktika ili šaltanje pozicija nema veze sa amaterskim potezom kojim je Švicarska došla do prvog gola. Svaki igrač na terenu uključujući i golmana je naučio još kao dijete da se lopta u onoj situaciji glavom šalje bilo gdje osim na penal. Upitno je da li bi primili do kraja da nije bilo njegovog brainfarta.
Da je Tahirovic odigrao kao Memic danas bi FBI i ICE agenti morali da ga cuvaju sa oruzjem jer bi ga bosanci i hercegovci atakovali na sve moguce nacine.
Covjece ljudi pricaju o formaciji a momak bukvalno kriv za 4 gola
Zbog svega sto je uradio za ekipu,koliko se daje i trudi nije fer da ga se proziva i slicno. Ali realno da je ovo jedna od najlosijih partija jednog fudbalera ikada ( a bilo je dobrih izroda
Liku fali IQ i kvaliteta ali je Barbarez kriv sto ga je cuvao cijelu utakmicu, a jos ga i prebacio u odbranu

Bit će gusto
Trenutno korisnika/ca: Beli98, darker10, dedo26, Goalgetter, Google Adsense [Bot], greenwood, jasmin10, kouadio, ludilompredozirani, Mocvara1991, ovisnik, rio_Ferdy88, rossonero85, SanaBosna, Sveti, Venom, zlatandr i 118 gostiju.