Vasilj
Hadzikadunic - Katic - Kolasinac
Dedic - Sunjic - Hadziahmetovic - Memic
Mahmic
Demirovic - Dzeko
Po meni je ovo najbolje sto mozemo izvesti u odbrani. Strah me kako bismo bez Tarika izgledali s dva stopera, bez obzira sto je Katar u pitanju. Osim toga, Barbarez je dobar dio meca i protiv Svicarske igrao s 3 pozadi i to je uglavnom izgledalo dosta dobro.
Memic i Dedic bi imali odredjene defanzivne zadatke, ali bi, zbog cinjenice da imamo imperativ pobjede i da igramo protiv losijeg protivnika, imali puno vise zadataka u napadu (pogotovo Dedic, koji u prve dvije utakmice gotovo da nije prelazio na protivnicku polovinu). Alajbegovic je ocito najbolji kad udje u drugom poluvremenu, a Bajraktarevic mi je nekako indisponiran i definitivno ga ne vidim u prvih 11.
Ovaj vezni red bi konacno imao dovoljan broj igraca, gdje bi Sunjic obavljao te defanzivne zadatke, Hadziahmetovic bi distribuirao loptu prema naprijed, a Mahmic bi bio zaduzen za taj zadnji pas ili da uzme koji sut s distance.
U napadu bih poceo s Tabakovicem da je potpuno spreman, ali pretpostavljam da nije. Tako da, Dzeko i Demirovic, a onda Haris umjesto Edina oko 60. minute. Pored njega, s klupe bismo imali i Kerima, a znamo da su njih dvojica opasan tandem.
Medjutim, poprilicno sam siguran da ce Sergej ostati na 4-4-2 (uz slicnu jedanaestorku kao sinoc), gdje ce Radeljic uskociti umjesto Muharemovica, u veznom redu ce moguce zamijeniti Basica za Tahirovica, a na krilima Bajraktarevica za Memica.