Amar Dedić
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Amar Dedić
Nije mu bilo lahko ove dvije utakmice ali se očekivalo više bar od njega. Bilo je i sinoc izgubljenih lopti i pogrešnih rješenja, ali i dobrih intervencija.
Sto se tice žutog smatram da je prestrogo i da je sudija nasjeo na reakciju protivničkog igrača.
U konacnici, iako se nisu činili najkompatibilnijim Bajraktarevic i on u prethodnim utakmicama, ipak mu je puno lakše igrati s Esmirom ispred njega nego s Amarom.
Sto se tice žutog smatram da je prestrogo i da je sudija nasjeo na reakciju protivničkog igrača.
U konacnici, iako se nisu činili najkompatibilnijim Bajraktarevic i on u prethodnim utakmicama, ipak mu je puno lakše igrati s Esmirom ispred njega nego s Amarom.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Imam dojam da ga smatram daleko kvalitetnijim igracem nego sto on zapravo jeste pa cesto ostanem razocaran njegovim partijama
treba sniziti ocekivanja, ovo sto on igra nije nista bolje od prime Mujdze u dresu reprezentacije
treba sniziti ocekivanja, ovo sto on igra nije nista bolje od prime Mujdze u dresu reprezentacije
Don't believe the hype.
Ostavljen Kao na streljani, zavaljen, 6 7 intervencija vrhunskih u odbrani. Nekoliko odlicnih poteza je imao, iskreirao je vise nego ova veznjaka zajedno. Nerijetko Sam protiv 2 3 svicarca. Ova utakmica je zapravo potvrdila da je momak top nivo. Sa 2 igraca manje na sredini ni prajm Dani Alves ne bi mogao bolje
nemojte zaboraviti da je momak tek napunio 23 godine, ali ima mane, pogotovo defanzivno .. prvenstveno protiv fizički jakih krila. To se vidi i kada igra za Benficu. On je veoma ofanzivan bek koji se svojom tehnikom i brzinom često uključuje u napad, ali iz struktuiranog građenja igre. Zato to ne viđamo u reprezentaciji, osim u utakmici protiv Italije, kada su se Italijani sami od sebe povukli.
Borio se kao lav jedan na jedan, kako protiv Kanade tako i jučer protiv Švicarske, ali nema skoro nikakvu podršku, niti iz veznog reda niti u napadu. mislim, ako sam dobro vidio, da je jučer nekih 60 minuta igrao kao full back u 3-5-2 kad je memic presao na lijevu stranu, s tim što naprijed nije imao nikoga za odigravanje, niti je iko krpio rupe iza njega kada bi krenuo naprijed. Tako je, manje više, i primljen prvi gol.
Sto vise i vise nasih utakmica odgledam steknem dojam da nam je vjerovatno najveci problem sto imamo tako mladu repku. zapravo to sto nas je dovelo do SPa. vidi se dosta takticke nezrelost u ekipi.
Borio se kao lav jedan na jedan, kako protiv Kanade tako i jučer protiv Švicarske, ali nema skoro nikakvu podršku, niti iz veznog reda niti u napadu. mislim, ako sam dobro vidio, da je jučer nekih 60 minuta igrao kao full back u 3-5-2 kad je memic presao na lijevu stranu, s tim što naprijed nije imao nikoga za odigravanje, niti je iko krpio rupe iza njega kada bi krenuo naprijed. Tako je, manje više, i primljen prvi gol.
Sto vise i vise nasih utakmica odgledam steknem dojam da nam je vjerovatno najveci problem sto imamo tako mladu repku. zapravo to sto nas je dovelo do SPa. vidi se dosta takticke nezrelost u ekipi.
-
rossonero85
- Kontakt:
Dečko je igrao sam protiv svih na desnoj strani, bez ikakve podrške i već poslije prvih 15-20 minuta se vidjelo da će izginuti protiv ovog šejtana Ndoyea i ostalih Švicaraca koji su nanjušili krv po našoj desnoj strani.
Dedic je odigrao solidno protiv Švicarske. Ndoye je jedan od uspješnijih igrača u duelima u dosadašnjem toku SP-a. Yakin je odradio vrhunski posao s izmjenama. Poslije utakmice je izjavio da je čekao da se naši igrači umore, pa da ubaci Vargasa I ostale. Posebno je naglasio tu našu desnu stranu.
-
rossonero85
- Kontakt:
Svi su govorili kako nam je lijeva strana ranjiva zbog Kolašinca koji je u godinama, a Alajbegović nije neki čovjek od defanzive, a na kraju se ispostavilo da nam je desna strana još ranjivija sa nesretnim Dedićem koji ostaje sam na vjetrometini, dok se naš stručni štab odluči šta će sa Bajraktarevićem i hoće li Memić igrati lijevog ili desnog beka, ili lijevo ili desno krilo. 
Nasi navijaci predstavljaju dedica kao neku svjetsku klasu a on je daleko od togaakisarajevo92 je napisao/la: ↑20 jun 2026, 03:19Imam dojam da ga smatram daleko kvalitetnijim igracem nego sto on zapravo jeste pa cesto ostanem razocaran njegovim partijama
Mujdza je bio dobar igrac sa preko 100 meceva u bundesligi
Nije dedic nikakva klasa za mujdzu
BUCA POTOK
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
-
Marokanci58
- Kontakt:
100 metara terena pokriva sam logično da umre u 15 minuti.
Još jedna žrtva kockarske ublehe.
Još jedna žrtva kockarske ublehe.
BRATSTVO GRAČANiCA
-
FerdinandF
- Kontakt:
U redu. Odigrao sam. Ali zašto ne podigneš nogu da bar pokušaš spriječiti opasan centaršut. I u prvoj i u drugoj utakmici je puštao da centriraju ko da ga nema.rossonero85 je napisao/la: ↑20 jun 2026, 04:20Dečko je igrao sam protiv svih na desnoj strani, bez ikakve podrške i već poslije prvih 15-20 minuta se vidjelo da će izginuti protiv ovog šejtana Ndoyea i ostalih Švicaraca koji su nanjušili krv po našoj desnoj strani.
- Beduin
- Kontakt:
Volio bih da LN odigramo u 433 gdje bi i Dedic mogao vise dati u igri prema naprijed. Fale njegovi ulasci sto okomito, sto po liniji ubacaji u 16m.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
Coolpanda24
- Kontakt:
I on jadan isfrustriran što se toliko branimo
Bilo mi ga je žao nakon što je ostavljen sam da izgine protiv Švicarske, ne leži mu ova ultra defanzivna postavka pa je onda pogubljen i u posjedu.
Njegov centaršut je bio za Tabakov zlatni gol protiv Italije.
Njegov centaršut je bio za Tabakov zlatni gol protiv Italije.
-
MostarNeretva
- Kontakt:
Nas daleko najbolji igrac protiv Svice
- PasodelMar
- Kontakt:
Meni je čudno da "stručni štab" gleda čitavu utakmicu monitorom iz ptičije perspektive i nije u stanju uvidjeti da je Amar bio skoro čitavu utakmicu osuđen igrati protiv 3 igrača Svicarske. Gurati momka 90m protiv onakvih igrača samog po jednoj strani je fakat nestvarno. Sa druge strane, on meni više nije za beka, jednostavno nije dovoljno agresivan i jak u djelima i samo prati igrača ali ne zaustavlja ni jedan centaršut. Brz je, prodoran je, ali nije pravo riješenje na beku.
Dobro je pa je i igračima pun qrac ove taktike. Očekujem da proradi inat i da zgazimo Katar.
Definitivno nije bočni ali može biti najbolji u tekmi kakva je vs. Qatar gdje idemo na pobjedu.PasodelMar je napisao/la: ↑20 jun 2026, 21:39Meni je čudno da "stručni štab" gleda čitavu utakmicu monitorom iz ptičije perspektive i nije u stanju uvidjeti da je Amar bio skoro čitavu utakmicu osuđen igrati protiv 3 igrača Svicarske. Gurati momka 90m protiv onakvih igrača samog po jednoj strani je fakat nestvarno. Sa druge strane, on meni više nije za beka, jednostavno nije dovoljno agresivan i jak u djelima i samo prati igrača ali ne zaustavlja ni jedan centaršut. Brz je, prodoran je, ali nije pravo riješenje na beku.
4-IN-A-ROW
Dečko igra strašan fudbal naš jedini igrač baš za top 5 svjetskih klubova tipa Real, Bayern itd...emir_ je napisao/la: ↑20 jun 2026, 21:55Definitivno nije bočni ali može biti najbolji u tekmi kakva je vs. Qatar gdje idemo na pobjedu.PasodelMar je napisao/la: ↑20 jun 2026, 21:39Meni je čudno da "stručni štab" gleda čitavu utakmicu monitorom iz ptičije perspektive i nije u stanju uvidjeti da je Amar bio skoro čitavu utakmicu osuđen igrati protiv 3 igrača Svicarske. Gurati momka 90m protiv onakvih igrača samog po jednoj strani je fakat nestvarno. Sa druge strane, on meni više nije za beka, jednostavno nije dovoljno agresivan i jak u djelima i samo prati igrača ali ne zaustavlja ni jedan centaršut. Brz je, prodoran je, ali nije pravo riješenje na beku.
Da, Muharemović je za GOŠK Gabelu.Iceplayer je napisao/la: ↑20 jun 2026, 22:04Dečko igra strašan fudbal naš jedini igrač baš za top 5 svjetskih klubova tipa Real, Bayern itd...emir_ je napisao/la: ↑20 jun 2026, 21:55Definitivno nije bočni ali može biti najbolji u tekmi kakva je vs. Qatar gdje idemo na pobjedu.PasodelMar je napisao/la: ↑20 jun 2026, 21:39Meni je čudno da "stručni štab" gleda čitavu utakmicu monitorom iz ptičije perspektive i nije u stanju uvidjeti da je Amar bio skoro čitavu utakmicu osuđen igrati protiv 3 igrača Svicarske. Gurati momka 90m protiv onakvih igrača samog po jednoj strani je fakat nestvarno. Sa druge strane, on meni više nije za beka, jednostavno nije dovoljno agresivan i jak u djelima i samo prati igrača ali ne zaustavlja ni jedan centaršut. Brz je, prodoran je, ali nije pravo riješenje na beku.