24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Beduin
Kontakt:

Re: 24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar

Post Postao/la Beduin » 20 jun 2026, 14:40

ZmajOdBosne33 je napisao/la:
20 jun 2026, 13:21
I poslije ovog SP ocekujem dosta tekstova o nasoj neozbiljnosti i nonsalanciji i dopustanju i hodanju porodica i cega sve tokom dana kad nisu utakmice. Mislio sam da ce to Barbarez i ono rijesiti, ali vidim da je to i dalje neozbiljno. Zatvori se u karantin i odmaraj i pripremaj i psihicki i fizicki za utakmicu.
A kako ti vidis da je to sve i dalje neozbiljno, de molim te mi objasni?

Znas li da je kompletan ovaj boravak na prvenstvu u biti jedan vid karantina, izolacije, gdje si smjesten u bazu i nema lelemudanja gdje pozelis i kad pozelis? Jelde da nisi znao.
Znas li da porodice ne mogu dolaziti u bazu/hotel kad god pozele, nego imaju jasno definisani termini kad se dolazi u posjeti i obicno to bude dan nakon utakmice, barem koliko sam ja pratio i kod ranijih prvenstava i kod mnogih reprezentacija. Jelde da nisi ni to znao?
Znas li da tokom karantina postoje termini kad se igraci i SS sastaju i zajedno gledaju utakmice protivnika, analiziraju prekide, igru odbrane, kretanje napada, uocavaju mane protivnika. Pa ima vrijeme kad se druze, igraju igrice i pizde materine, jacaju timski duh...

Sta vi mislite, samo odrade neki trening i onda gledaju gdje izaci. Najbitnije je odmah pljuvati i pametovati o onome o cemu nemamo pojma samo zato jer nam niko ne podnosi izvjestaj plana i programa aktivnosti reprezentativaca, nek se poleti popovati da su uzeli 2 dana odmora, zamisli, i to neprovjereno.

Pa kako, ali KAKO, vise ne prestanete pametovati i pocnete pisati o onome o cemu ste upuceni, a ne samo neka se pise i pljuje. :mrgreen:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 20 jun 2026, 14:44

Drum je napisao/la:
20 jun 2026, 14:22
Zbog Halidove pjesme na tribinama moramo dobiti Katar i odigrati jos tu jednu utakmicu.

Cijeli svijet ce gledati.
Ja maloprije na poslu gledam klipove stranaca sa nase tekme i kako svi u glas pjevaju, suze mi idu same covjece, ne mozes iskontrolisati tu emociju.
Stranci se ne mogu nacuditi kako mocno zvucimo, uporedjuju nas sa "You will never walk alone" i odusevljeni su, kazu da smo totalni pobjednici. Komsije takodjer sa odusevljenjem dijele i komentarisu klipove iz LA.

Mozda protiv Amerike bismo opet bili daleko malobrojniji, ali su nasi navijaci izekako zasluzili da prodjemo dalje i da jos jednom uzivaju gledati Zmajeve, ovaj put u nokaut fazi.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 20 jun 2026, 14:47

Beduin je napisao/la:
20 jun 2026, 14:44
Drum je napisao/la:
Zbog Halidove pjesme na tribinama moramo dobiti Katar i odigrati jos tu jednu utakmicu.

Ja maloprije na poslu gledam klipove stranaca sa nase tekme i kako svi u glas pjevaju, suze mi idu same covjece, ne mozes iskontrolisati tu emociju.
Stranci se ne mogu nacuditi kako mocno zvucimo, uporedjuju nas sa "You will never walk alone" i odusevljeni su, kazu da smo totalni pobjednici. Komsije takodjer sa odusevljenjem dijele i komentarisu klipove iz LA.

Mozda protiv Amerike bismo opet bili daleko malobrojniji, ali su nasi navijaci izekako zasluzili da prodjemo dalje i da jos jednom uzivaju gledati Zmajeve, ovaj put u nokaut fazi.
Sto lazes ljudima? Nemas ti posla.

Matterhorn22
Kontakt:

Post Postao/la Matterhorn22 » 20 jun 2026, 14:49

zar ne rekose jutros da imaju 2 dana pauze

Varta
Kontakt:

Post Postao/la Varta » 20 jun 2026, 14:50

Bajroni je napisao/la:
20 jun 2026, 14:32
Drum je napisao/la:

Protiv Katara "svi u napad jedan je Hase". Ako njih ne mozemo pobijediti majar 1:0 onda i nismo zasluzili vise od plasmana. Realno mi nemamo kvalitet za ovo takmicenje ali nas je sreca pogledala uz borbenost. Bez veznog reda ti ne mozes prenijeti loptu do protivnickog gola. Fali nam 8-ca i 10-ka. Tahirovic nije zadnji vezni jer on kad primi loptu ledjima okrenut ne zna sta ce sa njom. Ne zna se zarotirati u mjestu i promijeniti smijer. Bolje bi to odradio i Cimitot.
U srijedu mora staviti Ermina od 1 min i igrati 4-3-3 sistem bez Benje i Demira. Idemo Zmajevi
Po čemu nemamo kvalitet za ovo prvenstvo čovječe. U nas sve iz krajnosti u krajnosti, ako nismo kandidat za finale odjednom nemamo ni mjesto.

Po vrijednosti ekipe imas jedno 15-20 manje vrijednih. Bolji smo od svih ekipa iz Azije osim možda japana i Koreje. Iz evrope smo bara bara s češkom i škotskom a engleska za recimo tursku.

Tu smo gdje trebamo da budemo i ako budemo odigrali kako treba prolazimo grupu :bih:

FranckRibery
Kontakt:

Post Postao/la FranckRibery » 20 jun 2026, 15:00

Shishe se neke cuclaju po americi. Je li istina ili je fake? Ako je istina, interesuje me Barbarezova reakcija jer je rekao da se ovo vise nece ponavljati

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 20 jun 2026, 15:13

PeppermintSA je napisao/la:
Mi da imamo Gattusa i Kantea umjesto Tahirovića i Šunjića, u veznom redu bi bili očajni jer NE MOZES parirati nikome sa dvojicom veznjaka. Ti moraš natrpati vezni red. Ljudi već godinama forsiraju tzv lažne devetke izbacivši klasične centarfore jer žele da steknu kontrolu nad sredinom terena, a mi radimo sve suprotno. To je samo pitanje brojeva - dvojica ne mogu parirati četvorici.

Očajna igra NIJE objektivno ogledalo naše kvalitete, nego ogledalo UZASNE postavke, formacije i filozofije koji forsira ovaj stručni štab. Tačka.
Slazem se, ali nije mi jasno da mi vec 10 godina igramo isto. Da nema neko ko ce uociti to i gurati vise igraca u sredini makar to igrao cimirot. Prvo smo igrali 3 5 2 pa 5 3 2 sad 4 4 2 i sve vrijeme to ocajno izgleda. Bez sredine terena nema fudbala i to je uvijek tako bilo i bit ce.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 20 jun 2026, 15:18

Surreal je napisao/la:
20 jun 2026, 10:44
Pa to što će i oni ići na pobjedu i otvoriti se može biti samo dobro za nas.
Može li biti dobro za njih ako mi budemo agresivni i ako se otvorimo?

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 20 jun 2026, 15:22

Dobra stvar iz svega ovoga je, tome se nadam i čitam između redova, da bi Sergej mogao napustiti repku i preuzeti neki angažman u bundesligi, što mu je sigurno bolji finacijski angažman, a na nama je malo ispekao zanat, a svoj san je ispunio time što je dočekao da čuje himnu na SP, što je i dočekao.

Držim palčeve za tako nešto.

PS. Tahirović

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 20 jun 2026, 15:24

dzemil je napisao/la:
20 jun 2026, 15:22
Dobra stvar iz svega ovoga je, tome se nadam i čitam između redova, da bi Sergej mogao napustiti repku i preuzeti neki angažman u bundesligi, što mu je sigurno bolji finacijski angažman, a na nama je malo ispekao zanat, a svoj san je ispunio time što je dočekao da čuje himnu na SP, što je i dočekao.

PS. Tahirović
I onda ti poslije njega reprezentaciju preuzme Mladen Krstajic ili po drugi put Mehmed Bazdarevic, i svi sretni i zadovoljni... zar ne.

Jurica95
Kontakt:

Post Postao/la Jurica95 » 20 jun 2026, 15:25

dzemil je napisao/la:

PS. Tahirović
Nek Bendžamina povede sa sobom u taj klub. Dvije muhe jednim udarcem da riješimo

ObjektivnaSApublika
Kontakt:

Post Postao/la ObjektivnaSApublika » 20 jun 2026, 15:35

dobijamo ovo ba pa jbt do jucer smo igrali finale sp a danas se katara bojimo

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 20 jun 2026, 15:36

zeljovac21 je napisao/la:
20 jun 2026, 15:13
PeppermintSA je napisao/la:
Mi da imamo Gattusa i Kantea umjesto Tahirovića i Šunjića, u veznom redu bi bili očajni jer NE MOZES parirati nikome sa dvojicom veznjaka. Ti moraš natrpati vezni red. Ljudi već godinama forsiraju tzv lažne devetke izbacivši klasične centarfore jer žele da steknu kontrolu nad sredinom terena, a mi radimo sve suprotno. To je samo pitanje brojeva - dvojica ne mogu parirati četvorici.

Očajna igra NIJE objektivno ogledalo naše kvalitete, nego ogledalo UZASNE postavke, formacije i filozofije koji forsira ovaj stručni štab. Tačka.
Slazem se, ali nije mi jasno da mi vec 10 godina igramo isto. Da nema neko ko ce uociti to i gurati vise igraca u sredini makar to igrao cimirot. Prvo smo igrali 3 5 2 pa 5 3 2 sad 4 4 2 i sve vrijeme to ocajno izgleda. Bez sredine terena nema fudbala i to je uvijek tako bilo i bit ce.
slika

Varta
Kontakt:

Post Postao/la Varta » 20 jun 2026, 15:37

Goalgetter je napisao/la:
20 jun 2026, 15:24
dzemil je napisao/la:

PS. Tahirović
I onda ti poslije njega reprezentaciju preuzme Mladen Krstajic ili po drugi put Mehmed Bazdarevic, i svi sretni i zadovoljni... zar ne.
Možda čak i safet Sušić da oživi karijeru Tina Sušića. A anelka hadzic i sead susic u strucni stab.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 20 jun 2026, 15:42

Hrvatski mediji iskreno: BiH igra najdosadniji fudbal, zalutali su na SP

Vice Karin, novinar hrvatskog Indexa, dao je zanimljiv i iskren komentar o igri Bosne i Hercegovine na protekle dvije utakmice Svjetskog prvenstva.

Prema njegovom mišljenju, Bosna i Hercegovina trenutno igra najdosadniji fudbal na Mundijalu.

Članak je naslovio sa pitanjem “Je li BiH potpuno zalutala na Svjetsko prvenstvo?”.

“Bosna i Hercegovina u zadnjem kolu grupne faze igra protiv Katara. Azijski prvak jedna je od najlošijih ekipa na ovom prvenstvu, a protiv Kanade su izgubili čak 6:0, pri čemu su dobili i dva crvena kartona. Pobjeda bi susjednu državu gotovo sigurno gurnula u nokaut fazu jer bi tada imala četiri boda.

Prema kladionicama, BiH je favorit s preko 65 %. Dobre vijesti staju otprilike tu. BiH je dosad na turniru bila jedna od najdosadnijih ekipa, a njezin nogomet je izrazito konzervativan i negativan.

BiH je protiv Švicarske od prve minute u potpunosti prepustila suparniku posjed i kontrolu nad tempom susreta. To je donekle očekivano jer je Švicarska bila osjetan favorit i generalno je bolja reprezentacija. No, u kontekstu ostatka konkurencije na turniru, ni Kanada ni Švicarska ne spadaju u svjetsku kremu, a BiH se u obje utakmice postavila kao da igra protiv Francuske.

Ta je činjenica utoliko poraznija ako se zna da bod protiv Švicarske ne bi pretjerano značio momčadi Sergeja Barbareza. Remi ili poraz, BiH bi svakako u zadnjem kolu trebala pobijediti Katar. Jedino što je radilo značajnu razliku bila je pobjeda, a postavkom igre uvelike si je smanjila šanse da do nje dođe.

Ako je primarna ideja bila ne primiti gol, onda je formacija 4-4-2 s dva napadača, od kojih je jedan 40-godišnji Edin Džeko, bila potpuno pogrešna odluka. Švicarska je rombom u sredini terena stalno opterećivala Ivana Šunjića i Benjamina Tahirovića, bosanske centralne veznjake, i bez problema je kontrolirala taj dio terena.

BiH je zbog toga morala stajati vrlo usko na krilima, što je Švicarskoj otvorilo puno prostora na bočnim pozicijama. Otamo nisu previše toga kreirali jer nemaju naročitu klasu u situacijama 1 na 1, ali su na količinu napada dočekali dvije greške BiH: Memićevo izbijanje kontrolirane lopte na šut suparniku i crveni karton Muharemovića koji je prelomio susret.

Iako je suparnik vrlo kasno došao do potvrde pobjede, ne može se reći da je BiH odigrala dobru defenzivnu utakmicu. Branila se s gotovo svim igračima iza lopte, ali je taj blok bio izuzetno pasivan i omogućio je Švicarskoj dugačke napade.

Sama ta struktura BiH je jako ograničila u fazi napada. Švicarci su visoko dizali lijevog beka Rodrigueza koji je praktički postajao krilo jer nije bilo nikakve opasnosti da duboko postavljena Bosna iz kontre napada koridor iza njegovih leđa.

Protočnost u prvoj fazi napada nije postojala, a oba veznjaka ponašala su se kao šestice koje su uvijek bile okrenute prema svom golu, zbog čega je zadnja linija bila prisiljena spaljivati duge lopte prema nemoćnim napadačima. Vasilj i četiri igrača ispred njih imali su čak 38 pokušaja dugih lopti, od čega je bilo tek osam uspješnih dodavanja.

Još lošiji od igre je ukupni dojam o BiH na ovom turniru. Savršeno se uklopila u priču u koju je sve lakše povjerovati, a to je da je njezina skupina vjerojatno najslabija u povijesti Svjetskih prvenstava.

Problem talenta u Bosni postoji, ali on nije ni izbliza takav da bi momčad ovako igrala. Transfermarkt nije idealan pokazatelj nečije kvalitete, ali je sjajan indikator tržišne zanimljivosti neke ekipe. BiH je procijenjena na 146 milijuna eura.

Po tom kriteriju je 31. ekipa turnira, ali sve do otprilike 25. mjesta i Gane koja je vrijedna 234 milijuna eura nema značajnije razlike u prosječnoj vrijednosti igrača. Dolazak mladih igrača koji odudaraju od stereotipa sporog i pomalo zastarjelog balkanskog nogometa trebao je pred cijelim svijetom demonstrirati potpuno drugačiju igru.

Gledamo nešto potpuno suprotno. Bez imalo šmeka, duše ili elementarne organizacije, gledati Bosnu je muka i kazna. Zasad djeluje kao da je potpuno zalutala na Svjetsko prvenstvo”, piše na Indexu.

s4mke
Kontakt:

Post Postao/la s4mke » 20 jun 2026, 16:00

Koga boli k za hrvatske medije, jest nekima krivo sto smo na SP.
Haaajmoo Bosno :bih:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 jun 2026, 16:00

Kome smeta igra, neka ne gleda. Eno Spanija, Engleska pa neka uzivaju u igri.

Najgore sto ljudi misle da bi Italija ko biva bolje prosla u ovoj grupi. Pa ne bi ni oni nakon 2 kola imali vise bodova od nas. Nekome od ovog dvojca Kanada/Svica bi otkinuli bod, ali bi ih druga ekipa od ove dvije raskovala. Cuj zalutali, a svi nas otpisali prije baraza :tokralju:

Daj taj Katar vise, nikad svanut srijeda :crazy:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 20 jun 2026, 16:03

Beduin je napisao/la:
20 jun 2026, 14:40
ZmajOdBosne33 je napisao/la:
20 jun 2026, 13:21
I poslije ovog SP ocekujem dosta tekstova o nasoj neozbiljnosti i nonsalanciji i dopustanju i hodanju porodica i cega sve tokom dana kad nisu utakmice. Mislio sam da ce to Barbarez i ono rijesiti, ali vidim da je to i dalje neozbiljno. Zatvori se u karantin i odmaraj i pripremaj i psihicki i fizicki za utakmicu.
A kako ti vidis da je to sve i dalje neozbiljno, de molim te mi objasni?

Znas li da je kompletan ovaj boravak na prvenstvu u biti jedan vid karantina, izolacije, gdje si smjesten u bazu i nema lelemudanja gdje pozelis i kad pozelis? Jelde da nisi znao.
Znas li da porodice ne mogu dolaziti u bazu/hotel kad god pozele, nego imaju jasno definisani termini kad se dolazi u posjeti i obicno to bude dan nakon utakmice, barem koliko sam ja pratio i kod ranijih prvenstava i kod mnogih reprezentacija. Jelde da nisi ni to znao?
Znas li da tokom karantina postoje termini kad se igraci i SS sastaju i zajedno gledaju utakmice protivnika, analiziraju prekide, igru odbrane, kretanje napada, uocavaju mane protivnika. Pa ima vrijeme kad se druze, igraju igrice i pizde materine, jacaju timski duh...

Sta vi mislite, samo odrade neki trening i onda gledaju gdje izaci. Najbitnije je odmah pljuvati i pametovati o onome o cemu nemamo pojma samo zato jer nam niko ne podnosi izvjestaj plana i programa aktivnosti reprezentativaca, nek se poleti popovati da su uzeli 2 dana odmora, zamisli, i to neprovjereno.

Pa kako, ali KAKO, vise ne prestanete pametovati i pocnete pisati o onome o cemu ste upuceni, a ne samo neka se pise i pljuje. :mrgreen:
Bravo brate u kost....sve repke imaju dan za porodicu pa sta vam je ljudi 20 30 dana pripremea i 40 dana prvenstva pa moraju vidjeti najblize svoje i imati dan nekad off

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 20 jun 2026, 16:03

Samo Bošnjaci mogu napraviti atmosferu oko repke lošu nakon nastupa na SP.... i još uz to za par dana igraš tekmu za prolaz grupe

Narod :salut:
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Marokanci58
Kontakt:

Post Postao/la Marokanci58 » 20 jun 2026, 16:05

Da smo najgora ekipa do sada na SP jesmo ali ovo protiv Katra je najveca utakmica u historiji. Donosi ti utakmicu protiv domaćina Amerike u nokaut fazi. To bi bila najveća promocija imena države i najgledanija utakmica Bosne i Hercegovine u historiji

1.Amerika Bosna
2.Argentina Bosna
3.Bosna Italija

Potrebna nam je ova utakmica ali kako moralisati igrače kad se sve izgubilo i želja i motiv i momentum, sloga itd...
BRATSTVO GRAČANiCA

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []