24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
bordobijeli
- Kontakt:
Re: 24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar
Ocekujem da Švedi izgub od Holandije i Japana i ostanu na 3 boda
.
-
visarionovich
- Kontakt:
Iz A i C grupa sasvim je realno da treceplasirani ispadnukouadio je napisao/la: ↑20 jun 2026, 12:44Od ukupno 495 mogućih scenarija za prolazak trećeplasiranih ekipa, mi (B3) idemo na prvoplasiranog iz grupe E (E1) u samo jednom jedinom slučaju.
Taj scenario se aktivira isključivo ako dalje prođu trećeplasirane reprezentacije iz grupa B, E, G, H, I, J, K i L.
Pojednostavljeno: da bismo izvukli E1, sa prvenstva moraju ispasti trećeplasirane ekipe iz grupa A, C, D i F. Bilo koja druga kombinacija otpisanih ekipa nas (pod uslovom da prođemo) šalje nas na D1 a to je Amerika
-
Tramvaji29877
- Kontakt:
Poprilično realan razvoj događaja.bordobijeli je napisao/la: ↑20 jun 2026, 19:08Ocekujem da Švedi izgub od Holandije i Japana i ostanu na 3 boda.
Ja prelošeg termina nokaut faze, u 2 u jutro, a ispit u 12, šta činiti 
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Naspavaj se za ispit svakako ce biti
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Iako su kiksali u prvom kolu, mislim da je realnije da Portugal bude 1. u grupi ispred Kolumbije. U tom slucaju oni idu na Argentinin dio zdrijeba i susreli bi se u cetvrtfinalu.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Igraci dogovorite se izmedzu.Svi u napad.Ne slusajte amatera na klupi.Nismo dosli samo se branit.Dosli smo i mi nesto pokazat da znamo.Izjave Dzeke ponasanje Bajraktarevica izjava Dedica mi nesto kaze da su igraci nezadovoljni amaterom na klupi koji neda nasim da igraju kako mogu.
- Goalgetter
- Kontakt:
Ova utakmica ce biti nesto tipa one dvije protiv Kipra sto smo odigrali, protivnik nekvalitetan, ali neugodni i brzi uz puno trke. A nismo se proslavili protiv takvih protivnika. Brine me sto i protiv Paname i Makedonije nismo pokazali da imamo jos tu kvalitetu da rjesavamo takve protivnike gdje smo mi favoriti sa dva-tri gola razlike. Pogotovo na ovakvom nivou.
ma rijesicemo ove bez velikih problema, jednostavno su svi u ekipi svjesni da se to mora odraditi, sto i ove izjave pokazuju.Goalgetter je napisao/la: ↑20 jun 2026, 22:14Ova utakmica ce biti nesto tipa one dvije protiv Kipra sto smo odigrali, protivnik nekvalitetan, ali neugodni i brzi uz puno trke. A nismo se proslavili protiv takvih protivnika. Brine me sto i protiv Paname i Makedonije nismo pokazali da imamo jos tu kvalitetu da rjesavamo takve protivnike gdje smo mi favoriti sa dva-tri gola razlike. Pogotovo na ovakvom nivou.
Nemaju te ranije tekme nikakve veze sa ovom protiv arapa. Koga god da izvede na teren, jaci smo i momci ce bas zapeti da ovo do sada isprave.
Najjaci su ovi sto smatraju da Dedic, Dzeko kritikuju SŠ, vi ste bas smijesni, pa nije njima receno stanite na 16 metara i branite se 90 minuta, Dedić je to dobro rekao fali samopouzdanja, fali muda za naprijed, nazad je to ok. Pa nije Barbarez rekao Memiçu da centrira u tribine u situacija kada je mogao povući i doći u poziciji da Demirovića ostavi na tap in ili Kolašinac da ne šuta u situacija kada je šut bio najbolji izbor, ili ovi alibi pasovi, to su odluke igrača na terenu, a ne SŠ. Jeste defanzivnija postava, i logika je bila takva da se odigraju ove dvije na taj nači , samo sto fali tog balansa prema naprijed i više muda, manje prvom do sebe, općenito svima osim Muharemoviću.
Ovo kako piše na wikipedijinoj stranici i FIFA-inoj znači da prvoplasirana grupe E prva dobija protivnika - trećeplasiranog iz određenih grupa, prvo grupa A, ako nema (vjerovatno neće biti), onda grupa B: https://en.wikipedia.org/wiki/2026_FIFA ... kout_stage
Ako je tako (a ubijeđen sam da jeste), ovo je odlično, posebno jer za sad ima izgleda da Njemačka ne bude ta prva u grupi nego Obala Slonovače.
Ako je tako (a ubijeđen sam da jeste), ovo je odlično, posebno jer za sad ima izgleda da Njemačka ne bude ta prva u grupi nego Obala Slonovače.
Glory Glory Man United
Nema sanse da bi USA bila gledanija od Mesijeve prve utakmice u brazilu 2014Marokanci58 je napisao/la: ↑20 jun 2026, 16:05Da smo najgora ekipa do sada na SP jesmo ali ovo protiv Katra je najveca utakmica u historiji. Donosi ti utakmicu protiv domaćina Amerike u nokaut fazi. To bi bila najveća promocija imena države i najgledanija utakmica Bosne i Hercegovine u historiji
1.Amerika Bosna
2.Argentina Bosna
3.Bosna Italija
Potrebna nam je ova utakmica ali kako moralisati igrače kad se sve izgubilo i želja i motiv i momentum, sloga itd...
BUCA POTOK
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
-
RodjeniiBrato
- Kontakt:
Dva drveta u veznom redu koja moraju biti motor ekipe zajedno imaju 50 60 pasova protiv Švicarske. Nije nista proslo kroz sredinu ima godina.
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶
Ova utakmica može biti i proba za neke nove zamisli , novu formaciju ili neke igrače na drugim pozicijama (npr. Demirović na lijevom krilu).
Možda da počne 4-5-1 : Vasilj-Memić, Katić, Kolašinac, Dedić-Bašić, Hadžiahmetović-Bajraktarević, Mahmić, Demirović-Džeko, pa da pređe na 4-4-2, da vidi kako se Mahmić snalazi u toj formaciji. Nakon toga neka ubaci Alajbegovića, Lukića i Tabakovića i ovog svog Benju i Šunjića.
Možda da počne 4-5-1 : Vasilj-Memić, Katić, Kolašinac, Dedić-Bašić, Hadžiahmetović-Bajraktarević, Mahmić, Demirović-Džeko, pa da pređe na 4-4-2, da vidi kako se Mahmić snalazi u toj formaciji. Nakon toga neka ubaci Alajbegovića, Lukića i Tabakovića i ovog svog Benju i Šunjića.
Glory Glory Man United
U rasporedu kombinacija, grupa D ima prioritet da "pokupi" grupu B ako grupa A otpadne. Da se to ne bi desilo, potrebno je da se poklopi scenario u kojem trećeplasirani iz grupe D (npr. Paragvaj ili Australija) i grupe F (npr. Japan) potpuno ispadnu s turnira, što bi primoralo FIFA-in algoritam da preraspodijeli BiH (grupu B) direktno na grupu E. [1]
Zaključak: Ako treći iz grupe A ispadne, Zmajevi idu na grupu E samo ako istovremeno ispadnu i trećeplasirane ekipe iz grupa D i F, a prođu ekipe iz grupa B i C zajedno sa većinom ekipa iz drugog dijela turnira (od G do K). [1]
Zaključak: Ako treći iz grupe A ispadne, Zmajevi idu na grupu E samo ako istovremeno ispadnu i trećeplasirane ekipe iz grupa D i F, a prođu ekipe iz grupa B i C zajedno sa većinom ekipa iz drugog dijela turnira (od G do K). [1]
Vasilj - Memić,Katić,Hadzikadunić,Sejo -
Dedić, Hadzija, Bašić, Alajbegović -
Mahmić -
Demir ...
Džekson zadnijh pola sata...
Dedić, Hadzija, Bašić, Alajbegović -
Mahmić -
Demir ...
Džekson zadnijh pola sata...
Što se tiče nas za 1/16 finala bolje je da idemo na Obalu Slonovače, ali to onda znači da ideš ako prođeš u osmini finala na Francusku ili Norvešku. Mislim da bi tu završili turnir sigurno. Moguće da Njemačka namjerno pušta ovo sad da izbjegne ove dvije reprezentacije.1921ljoze je napisao/la: ↑20 jun 2026, 23:08U rasporedu kombinacija, grupa D ima prioritet da "pokupi" grupu B ako grupa A otpadne. Da se to ne bi desilo, potrebno je da se poklopi scenario u kojem trećeplasirani iz grupe D (npr. Paragvaj ili Australija) i grupe F (npr. Japan) potpuno ispadnu s turnira, što bi primoralo FIFA-in algoritam da preraspodijeli BiH (grupu B) direktno na grupu E. [1]
Ako odemo na SAD i prođemo igramo sa boljim iz duela Belgije i (valjda) Senegala.
Vjerovatno je onda bolje na SAD ići.
Glory Glory Man United
I jedni i drugi imaju crnce koji će nas razbiti kao Manzanbi u četvrtak, tako da nam se turnir tu zavrsava kako godDaduli je napisao/la: ↑20 jun 2026, 23:11Što se tiče nas za 1/16 finala bolje je da idemo na Obalu Slonovače, ali to onda znači da ideš ako prođeš u osmini finala na Francusku ili Norvešku. Mislim da bi tu završili turnir sigurno. Moguće da Njemačka namjerno pušta ovo sad da izbjegne ove dvije reprezentacije.1921ljoze je napisao/la: ↑20 jun 2026, 23:08U rasporedu kombinacija, grupa D ima prioritet da "pokupi" grupu B ako grupa A otpadne. Da se to ne bi desilo, potrebno je da se poklopi scenario u kojem trećeplasirani iz grupe D (npr. Paragvaj ili Australija) i grupe F (npr. Japan) potpuno ispadnu s turnira, što bi primoralo FIFA-in algoritam da preraspodijeli BiH (grupu B) direktno na grupu E. [1]
Ako odemo na SAD i prođemo igramo sa boljim iz duela Belgije i (valjda) Senegala.
Vjerovatno je onda bolje na SAD ići.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Bosnjo22, CAGarfia, Goalgetter, haklamas, KockarVicin007, Konzerva, kouadio, MiranGlasnic, RoadRunner85, samirr, SanaBosna i 70 gostiju.