Pravo u centar. Tačka.Sveti je napisao/la: ↑20 jun 2026, 14:18Pa ja mislim da bi sa ovakvom timskom fudbalskom filozofijom i vinicius imo problema da nesto napravi. Dva vezna ti naprave ukupno 3 okomita pasa za cijelu utakmicu, plus smo 80 minuta bili svi u vasiljevom krilu, sta tu krila, bekovi i napadaci mogu da napraveSheyi je napisao/la: ↑20 jun 2026, 14:15Ma vjerujem da smo svi ocekivali drugaciji doprinod Kerima i Esmira na prvenstvu, ja sam ocekivao ce konstatno da siluju protivnicku odbranu i da cemo biti hit sa ta dva krila, ali dobro. Profulio sam i zato sam vise razocaran, ocekivanja su mi bila previsoka, mozda neopravdano![]()
Kerim Alajbegović
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
FerdinandF
- Kontakt:
Re: Kerim Alajbegović
-
MostarNeretva
- Kontakt:
Bio sam da pocne sa klupe al me zaista pozitivno iznenadio kako je jako odigrao protiv svice steta sto je kompletna igra bila rastimana pa se to nije toliko primijetilo.
Sveti je napisao/la: ↑20 jun 2026, 14:18Pa ja mislim da bi sa ovakvom timskom fudbalskom filozofijom i vinicius imo problema da nesto napravi. Dva vezna ti naprave ukupno 3 okomita pasa za cijelu utakmicu, plus smo 80 minuta bili svi u vasiljevom krilu, sta tu krila, bekovi i napadaci mogu da napraveSheyi je napisao/la: ↑20 jun 2026, 14:15Ma vjerujem da smo svi ocekivali drugaciji doprinod Kerima i Esmira na prvenstvu, ja sam ocekivao ce konstatno da siluju protivnicku odbranu i da cemo biti hit sa ta dva krila, ali dobro. Profulio sam i zato sam vise razocaran, ocekivanja su mi bila previsoka, mozda neopravdano![]()
Barba halali sto smo sumnjali.
Da postavim i ovdje.
Nakon poprečnih i izgubljenih lopti na našoj polovici gdje je protivnik imao priliku da ugrozi nas gol, on je često puta daleko stojao od protivničkog igrača. Dakle, na disciplini mora još dosta poraditi.
Ono sto je još gore, jeste da ni ofanzivno nije nista uradio da nadomjesti tu slabu partiju u defanzivi.
Alajbegovic - rekao sam prije utakmice protiv Švicarske da ce vrlo vjerovatno početi zbog fudbalsko-nefudbalskih razloga - Barbarez je podlegao pritisku i dao momku startnu poziciju kako bi zadovoljio i njega ali i navijače jer je utakmica protiv Švicarske to dozvoljavala - odnosno nije to bila utakmica BITI ILI NE BITI i mogli smo si “priuštiti” poraz.
Da smo kojim slučajem protiv Švicaraca igrali za prolaz dalje, NIKADA ni u bilo kakvim kombinacijama Alajbegovic ne bi bio opcija za start. Bas kao sto nije bio opcija protiv Rumunije, Austrije, Walesa, Italije, Kanade.
S druge strane, protivnik kao sto je Katar dozvoljava da Alajbegovic bude starter…odnosno timovi gdje smo mi kao neki favoriti.
Vrijeme je pred njim i on je naša budućnost i bit ce nas najbolji igrač, ako Bog da. Ali taktički i kada je u pitanju disciplina, još je posla pred njim. Par mjeseci u jačoj ligi ce mu dosta pomoći i unaprijediti i taj segment igre.
Pored toga mora birati pravovremena rješenja.
Kada puca iz svih pozicija u Salzburgu - neka ga, ovo ono. Ali ovamo kada ne doda Dzeki, odmah druga priča.
Sretno Kerime i ako Bog da zabio protiv Katara i prolaz nam obezbjedio.
Nakon poprečnih i izgubljenih lopti na našoj polovici gdje je protivnik imao priliku da ugrozi nas gol, on je često puta daleko stojao od protivničkog igrača. Dakle, na disciplini mora još dosta poraditi.
Ono sto je još gore, jeste da ni ofanzivno nije nista uradio da nadomjesti tu slabu partiju u defanzivi.
Alajbegovic - rekao sam prije utakmice protiv Švicarske da ce vrlo vjerovatno početi zbog fudbalsko-nefudbalskih razloga - Barbarez je podlegao pritisku i dao momku startnu poziciju kako bi zadovoljio i njega ali i navijače jer je utakmica protiv Švicarske to dozvoljavala - odnosno nije to bila utakmica BITI ILI NE BITI i mogli smo si “priuštiti” poraz.
Da smo kojim slučajem protiv Švicaraca igrali za prolaz dalje, NIKADA ni u bilo kakvim kombinacijama Alajbegovic ne bi bio opcija za start. Bas kao sto nije bio opcija protiv Rumunije, Austrije, Walesa, Italije, Kanade.
S druge strane, protivnik kao sto je Katar dozvoljava da Alajbegovic bude starter…odnosno timovi gdje smo mi kao neki favoriti.
Vrijeme je pred njim i on je naša budućnost i bit ce nas najbolji igrač, ako Bog da. Ali taktički i kada je u pitanju disciplina, još je posla pred njim. Par mjeseci u jačoj ligi ce mu dosta pomoći i unaprijediti i taj segment igre.
Kada puca iz svih pozicija u Salzburgu - neka ga, ovo ono. Ali ovamo kada ne doda Dzeki, odmah druga priča.
-
rossonero85
- Kontakt:
Frajer životom brani ublehaša Tahirovića, ali zato Alajbegovića kritikuje jer je "često puta daleko stojao od protivničkog igrača". 
- invincible1921
- Kontakt:
Evo i ja isto kontamrossonero85 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 13:41Frajer životom brani ublehaša Tahirovića, ali zato Alajbegovića kritikuje jer je "često puta daleko stojao od protivničkog igrača".![]()
Jbt covjek nije dobio lopte blize od 50 metara od gola...ne znam sta je trebo..da dribla 10 igraca svice sam. U rijetkim trenucima i kad je imao loptu u fazi napada dobro je odradio...cudi me da niko nije napravio gif od onog pasa za dzeku kroz citavu odbranu svice
Zato tahirovic je izdominirao
Da bi iskoristio Kerima i Esmira moras im dat loptu na 30/40 metara da mogu odigrat 1na1...medjutim to se ne desava upravo radi tog istog tahirovica koji kad ima priliku da ih dovede u tu situaciju on je vrati vasilju i haj udri 11na11, gdje nam posjed traje nekih 5 sekundi
=\_1921_/=
Ko da je bek a ne naše najbolje krilo. Bukvalno je beku Dedicu pun qrac ovakve igre, onda zamisli kako je tek Kerimu.rossonero85 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 13:41Frajer životom brani ublehaša Tahirovića, ali zato Alajbegovića kritikuje jer je "često puta daleko stojao od protivničkog igrača".![]()
Ali zato dominira defanzivno odgovorni Memic.
Eto Vinisijus, Salah i ostali su postali najbolja krila jer su pratili svog igraca u defanzivi.
Pa logicno kad u Salzburgu svako igra skoro samo za sebe i svoju statistiku, da bi se mogli bolje prodati. Kao da nisi nikad pratio Salzburg. Druga stvar je SP, nemas tu prava na neke greske. Ali hajde, mlad je. Moze mu se oprostiti.hurem je napisao/la: ↑21 jun 2026, 13:39Da postavim i ovdje.
Mene vise zanima zar ti stvarno mislis da si upravu za Tahirovica i ove ekspertize sto nam izlazes? Shvati covjece, momak nema nista zbog cega konstantno zasluzuje mjesto startera. Mozda doduse i ima, ko zna, ali to nista ne pokazuje. Pa nemoguce da ti mislis da si upravu, a 50 ostalih ljudi budale.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Dečko imao sasvim ok partiju s obzirom na okolnosti.
-
Sindikat12
- Kontakt:
Haha a sto ne spomenes da nije svoju poziciju igrao od prvog breaka? Lik igrao veznog kad smo formaciju zamjenuli.hurem je napisao/la: ↑21 jun 2026, 13:39Da postavim i ovdje.
Po posljednji put ti odgovaram jer si svoje neznanje pokazao mali milion puta. Nastavi igrati PlayStation ili šta već.jasmin10 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 14:07Ko da je bek a ne naše najbolje krilo. Bukvalno je beku Dedicu pun qrac ovakve igre, onda zamisli kako je tek Kerimu.rossonero85 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 13:41Frajer životom brani ublehaša Tahirovića, ali zato Alajbegovića kritikuje jer je "često puta daleko stojao od protivničkog igrača".![]()
Eto Vinisijus, Salah i ostali su postali najbolja krila jer su pratili svog igraca u defanzivi.![]()
Spomenuti Vinicijusa ili bilo koga je isključivo pokazatelj ogranicenog sagledavanja fudbalske materije.
Ko igra pored Vinicijusa, Yamala i da ne nabrajam. Ili iza njih?
Sto se tiče ovog momka iznad - ovo je tema Alajbegovica a ne Tahirovica, ali evo:
nije tačno da ga branim životom i jasno sam ukazao šta bi s njegove strane trebalo da bude bolje, kao i to da nekada treba da bude starter a nekada ne. Recimo protiv Katara treba Bašić da starta umjesto Tahirovica. Neću se stalno ponavljati.
Vi vidite samo pas igru. Ja vidim da pored pas igre postoje mnogi drugi segmenti fudbalske igre, često puta mnogo bitniji od tog samog pasa.
Pogledati od 14:20 i 35.min otprilike:
Mislim, trebate pogledati kompletan video.
Možda nešto naučite o fudbalu.
Nije nesto odigrao ali sumnjam i da bi se Kvaratskelia naigrao da igraju Gruzija Svicarska, ko hoce da skonta skontat ce
Najveći pametolog na forumu a najveća neznalica. Lik koji brani Tahirovica, daje sebi za pravo da nekoga naziva neznalicom.hurem je napisao/la: ↑21 jun 2026, 14:22Po posljednji put ti odgovaram jer si svoje neznanje pokazao mali milion puta. Nastavi igrati PlayStation ili šta već.jasmin10 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 14:07Ko da je bek a ne naše najbolje krilo. Bukvalno je beku Dedicu pun qrac ovakve igre, onda zamisli kako je tek Kerimu.rossonero85 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 13:41Frajer životom brani ublehaša Tahirovića, ali zato Alajbegovića kritikuje jer je "često puta daleko stojao od protivničkog igrača".![]()
Eto Vinisijus, Salah i ostali su postali najbolja krila jer su pratili svog igraca u defanzivi.![]()
Spomenuti Vinicijusa ili bilo koga je isključivo pokazatelj ogranicenog sagledavanja fudbalske materije.
Ko igra pored Vinicijusa, Yamala i da ne nabrajam. Ili iza njih?
Sto se tiče ovog momka iznad - ovo je tema Alajbegovica a ne Tahirovica, ali evo:
nije tačno da ga branim životom i jasno sam ukazao šta bi s njegove strane trebalo da bude bolje, kao i to da nekada treba da bude starter a nekada ne. Recimo protiv Katara treba Bašić da starta umjesto Tahirovica. Neću se stalno ponavljati.
Vi vidite samo pas igru. Ja vidim da pored pas igre postoje mnogi drugi segmenti fudbalske igre, često puta mnogo bitniji od tog samog pasa.
Pogledati od 14:20 i 35.min otprilike:
Mislim, trebate pogledati kompletan video.
Možda nešto naučite o fudbalu.
Ali hajde da ti još jednom objasnim. Iza Kerima igra Seo, koji je defanzivno super dobar igrac. Ljudi spominju Vinija jer bi i on sa ovom filozofijom igre izgleda kao Amar Memic. Ima utakmica kada se treba životom braniti, ali ima utakmica kao Kanada, gdje im je desni bek ispodprosječan. I apsolutno nema nikakve potrebe da krilo ograničavaš da igra beka.
U ovoj formaciji se ističu samo defanzivci. Al šta ja tebi objašnjavam, svoje informacije kupiš sa nekog podkasta sa 1000 pratioca.
-
FerdinandF
- Kontakt:
Protiv Kanade kad je ulazio Barbarez mu govpri: Samo šutaj!
Protiv Italije ga moli da samo šuta.
I on protiv Švice petlja li petlja.
Pa je i Dzeko popizdio kod one situacije i galamio: Šutaj!
To je očigledan problem kod kerima.
Protiv Italije ga moli da samo šuta.
I on protiv Švice petlja li petlja.
Pa je i Dzeko popizdio kod one situacije i galamio: Šutaj!
To je očigledan problem kod kerima.
Kako ne bi, nije zadatak krila samo da doprinosi u napadu, valjda treba i dobiti neki duel, iskoristiti znanje, tehniku, prodornost da izbori aut, prekrsaj, oslobodi nas pritiska. Nije nista pokazao. Ja njega ne krivim ali nije nista pokazao.
U napadu je imao situacija, nikakav ucinak.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Vec sam pisao, ali on ce jos kroz naredne godine ojacat sigurno i posat bolji u duelima, a i fali mu iskustva da izvuce faul kad ga dvojica-trojica okruze. Zasad on to vrlo naivno radi, uglavnom kad se baci ne prodje mu. Takticki je on nezreo jos i to je za ocekivat, premlad je i tek treba da zaigra u nekoj boljoj ligi i da uci neke stvari. I dalje je jako sirov talenat, tek se treba izbrusit.Madal je napisao/la: ↑21 jun 2026, 15:41Kako ne bi, nije zadatak krila samo da doprinosi u napadu, valjda treba i dobiti neki duel, iskoristiti znanje, tehniku, prodornost da izbori aut, prekrsaj, oslobodi nas pritiska. Nije nista pokazao. Ja njega ne krivim ali nije nista pokazao.
Dodaj na to cinjenicu da su ocekivanja prevelika, on je nova generacija i djeci vise nije Dzeko najdrazi igrac vec on ili Esmir ili Tarik, jos su mu nakon baraza svi novinari i javnost i previse nahranili ego laskajuci mu o njegovom samopouzdanju kod penala, te "drskosti" na terenu.. Nije cudno da onda kad dobije loptu ono malo puta kad predjemo u napad, da pokusa ponekad da dribla 3-4 igraca.
Nije to nista lose uglavnom, ja se nadam da ce otic u neko dobro okruzenje i da ce u klubu moc da se razvija.
Mislim da bi protiv Katara trebao svakako startat jer one naftase je Vargas po lijevoj strani lomio ko da igra protiv juniora, siguran sam da bi i Kerim mogao.
-
General505
- Kontakt:
Kad god je bila u malog lopta bila je neka opasnost u najavi i jedino sto smo napravili ofanzivno krenulo je od njegaa.
I jedini koji je uspio sačuvati loptu bez da paniči i sto prije dodaje samo da sebe riješi
E sad što ste vi pojedini operisani od fudbala što očekujete da dijete od pola dribla sve i zabije na Sp, da šuta sa parkinga, da šuta sa 30 m vecinom u blok od par igraca....E to je druga stvar to nema veze sa kvalitetom momka vwć vašim neznanjem i mahalskim shvatanjem fudbala.
I jedini koji je uspio sačuvati loptu bez da paniči i sto prije dodaje samo da sebe riješi
E sad što ste vi pojedini operisani od fudbala što očekujete da dijete od pola dribla sve i zabije na Sp, da šuta sa parkinga, da šuta sa 30 m vecinom u blok od par igraca....E to je druga stvar to nema veze sa kvalitetom momka vwć vašim neznanjem i mahalskim shvatanjem fudbala.
Najgora odluka je bila staviti ga od pocetka bas onu utakmicu.
Koliko su nespremni za neke stvari, ocito je bilo u slucaju Esmira i prije samog SP.
Koliko su nespremni za neke stvari, ocito je bilo u slucaju Esmira i prije samog SP.
1. Naravno da sam gledao Salzburg i radio je to često u pretjeranoj mjeri. Sto se tiče drugog dijela da je mlad i da mu se može oprostiti - tu se slažem. Priželjkivao sam ga protiv Švicarske. Nadam se da ce početi i protiv Katara jer nam takav profil igrača treba bas za ovu utakmicu i ovakvog protivnika.DamirT je napisao/la: ↑21 jun 2026, 14:121. Pa logicno kad u Salzburgu svako igra skoro samo za sebe i svoju statistiku, da bi se mogli bolje prodati. Kao da nisi nikad pratio Salzburg. Druga stvar je SP, nemas tu prava na neke greske. Ali hajde, mlad je. Moze mu se oprostiti.
2. Mene vise zanima zar ti stvarno mislis da si upravu za Tahirovica i ove ekspertize sto nam izlazes? Shvati covjece, momak nema nista zbog cega konstantno zasluzuje mjesto startera. Mozda doduse i ima, ko zna, ali to nista ne pokazuje. Pa nemoguce da ti mislis da si upravu, a 50 ostalih ljudi budale.
Alajbegovic je jedini igrač koji kada primi loptu ja često puta ustanem iz fotelje jer očekujem, nadam se da ce nešto napraviti.
Toliko pozitivno mislim o njemu i mislim da ce u budućnosti biti najbolji nas igrač. Još mora poraditi na disciplini.
2. Zavisi kako čitaš ono sto pišem. Mislim da većina vidi samo rečenice u kojima branim neke segmente igre Tahirovica ali ne vidi kada ga kritikujem. Tako je vidim i ovaj put.
Istakao sam njegovu disciplinu na terenu u formaciji gdje igramo sa dvije šestice, kritikovao njegovu pas igru. Rekao da je s pravom zamijenjen protiv Švicarske i da protiv Katara prednost treba dobiti Bašić jer je to utakmica za njegov profil igre.
Nigdje ja nisam pisao da zaslužuje konstantno mjesto startera, ali me nervira pljuvanje momka i držanjem njega za dežurnog krivca a često to puta nije. Pa evo i protiv Švicarske ispade da je on glavni krivac a nema veze s tim porazom.
Sto se tiče konstatacije 50 ljudi jedno kažu a 1 drugačije - smatram da to nije mjerilo da li je neko u pravu ili ne.
Imamo mi u domovini 3,5 miliona “selektora” a od toga možda par stotina ili koja hiljada vidi suštinu price i taktičke zamisli i identitet i šta se želi. Od prvog dana kako je ova garnitura sjela na klupu reprezentacije pa do danas.
To uopće ne mora značiti da sam ja u pravu ili nisam. Govorim općenito.
Zar nisu većina pljuvali Barbareza pa odosmo na SP. I to ogromna većina - pa to nije značilo da su u pravu.
A ovaj video koji je postavljen ovdje je nešto najbolje sto sam pogledao u zadnje vrijeme, pa i mjesecima unazad, kao da sam mu ja govorio šta ce pričati
Zato sam i postavio ovaj video gore iznad, ne bi li sto vise ljudi pogledalo. Zaista se ima šta vidjeti, kao malo gdje.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 21 jun 2026, 21:37, ukupno mijenjano 1 put.
Slazem se sa svime napisanim. Samo ovdje idu price i bajke da je zadatak krila da stoji na 30m od protivnickog gola, ceka loptu i igra iskljucivo 1 na 1, ne daj Boze da ga udvoje. Odbrana, izlazak iz presinga i sl. nista, samo stojis i cekas loptu.viKK je napisao/la: ↑21 jun 2026, 18:48Vec sam pisao, ali on ce jos kroz naredne godine ojacat sigurno i posat bolji u duelima, a i fali mu iskustva da izvuce faul kad ga dvojica-trojica okruze. Zasad on to vrlo naivno radi, uglavnom kad se baci ne prodje mu. Takticki je on nezreo jos i to je za ocekivat, premlad je i tek treba da zaigra u nekoj boljoj ligi i da uci neke stvari. I dalje je jako sirov talenat, tek se treba izbrusit.Madal je napisao/la: ↑21 jun 2026, 15:41Kako ne bi, nije zadatak krila samo da doprinosi u napadu, valjda treba i dobiti neki duel, iskoristiti znanje, tehniku, prodornost da izbori aut, prekrsaj, oslobodi nas pritiska. Nije nista pokazao. Ja njega ne krivim ali nije nista pokazao.
Dodaj na to cinjenicu da su ocekivanja prevelika, on je nova generacija i djeci vise nije Dzeko najdrazi igrac vec on ili Esmir ili Tarik, jos su mu nakon baraza svi novinari i javnost i previse nahranili ego laskajuci mu o njegovom samopouzdanju kod penala, te "drskosti" na terenu.. Nije cudno da onda kad dobije loptu ono malo puta kad predjemo u napad, da pokusa ponekad da dribla 3-4 igraca.
Nije to nista lose uglavnom, ja se nadam da ce otic u neko dobro okruzenje i da ce u klubu moc da se razvija.
Mislim da bi protiv Katara trebao svakako startat jer one naftase je Vargas po lijevoj strani lomio ko da igra protiv juniora, siguran sam da bi i Kerim mogao.
Nije istina to. Lose je odigrao. Bit ce utakmica koje su za njega poput Katara. Bit ce utakmica koje nisu za njega a da ce dobro odigrati. Ali jednostavno on nije ovaj nivo u konstanti. Pa pobogu prva mu je profesionalna sezona i nju je igrao u Austriji gdje tempo nije toliko jak.
Malo se previse raja digla na njega i Esmira pa su sad malo ljuti jer su imali prevelika ocekivanja. Za njih dvojicu se nadju sva moguca opravdanja bez da se napise da su lose odigrali. Da je Tahirovic izvodio kornere kao Kerim protiv Svicarske objesili bi ga
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Drum, Edbh21, FerdinandF, Maverick, MiranGlasnic i 36 gostiju.