Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Juventinisimo
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Juventinisimo » 21 jun 2026, 17:10

Mi smo tacno tamo gdje realno zasluzujemo da budemo...uzeli smo taj bod protiv Canade, zlata vrijedan, koji nam sirom otvara vrata play offa..ostaje nam jos jedan iskorak, protiv protivnika sa kojim mozemo igrati na gol vise. Prolazak grupa vise nije san, nego realnost. Nece se ni Qatar predati, i oni gledaju svoju sansu, ali sa njima se mozemo "potuci".

Sve poslije toga ce biti senzacija....potuci se mozemo sa svakim, ali samo ako nam odbrana bude na visokom nivou.
Idemo na USA, bice jako tesko...njihova zemlja, stadion, publika, sudije...mi nemamo sta izgubiti, samo opusteno pa kako bude. Idemo se "igrati".
Penali su idealna opcija :mrgreen:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Poljem se siri miris LJILJANA!!!

⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 21 jun 2026, 17:12

Cauchy23 je napisao/la:
21 jun 2026, 17:02
Virtu4l je napisao/la:
21 jun 2026, 16:19
Unofficialpage je napisao/la:
21 jun 2026, 16:08
Ali strašno kako žele predstaviti nas kao lošu ekipu, koja je premašila sva očekivanja, otprilike zalutali na SP, takav dojam imam kad pročitam postove gdje kažu da ovdje nismo ni trebali i da smo premašili očekivanja. Nerealno koliko volimo da se podcjenjujemo, predstavimo lošim, itd.

Nije to potcjenjivanje već realno stanje.

Juče sam pisao o tome, a ti mi objasni šta sam pogrešno napisao.

Virtu4l je napisao/la:
20 jun 2026, 22:17
Poenta je da je ovo i dalje ona ista ekipa koja nema igrača u top klubu, roster koji ima par igrača u ligama petice i roster kojem je nastup u ligi šampiona misaona imenica. Prečesto, pa skoro i uvijek se zaboravi limitiranost ove ekipe, mi ovdje pričamo o igračima iz cvajte, serije b, segunde, itd, itd.

Ti igrači su izbacili Vels, Italiju, otkinuli jedini bod domaćinima ovog turnira i debelo su u igri za prolazak grupne faze.

Druge ekipe su jednostavno bolje od nas, a mi nikako da se pomirimo sa tim. Pa mi sad tražimo spas u igraču Slovana iz Libereca, ekipe koju bi Borac i Zrinjski odučili od fudbala. Hofenhajm i Zvezda im zabili 10 komada.

Sad se već stvorio narativ kako će nam taj igrač omogućiti da zadržimo loptu i da nešto kao mi dominiramo i napadamo.

Ljudi očekuju da igrač Brondbija, igrač Plzena, igrač Pafosa, rezerva PSV-a i igrač Salcburga dominiraju u veznom redu i da oni kao nametnu neki tempo. To nije sve, nego se sad priziva gorespomenuti igrač Libereca koji bi sve to popravio.

Poenta, uživajmo u ovom trenutku, u ovim nestvarnim scenama iz američkih i kanadskih gradova i stadiona. Tu smo, među najboljima, pokušaćemo proći grupe i idemo dalje, šta bude bude.
Ja samo ne mogu skontat kako ovo ljudi ne vide.
Realno, tanki smo, i to sto smo jos uvijek u igri, i realno imamo velike sanse za prolaz, je za filma.
Ljudi imaju ocekivanja kao da smo nivo Holandije.
Ma mi Bosanci smo takvi. Od postanka nismo osvojiti nit jedno OI, nismo napravili nakakv rezultat u bilo kakvom sportu na nekoj svjetskoj razini, omladinske kategorije u bilo kojom sportu nam ne postoje. I onda recimo košarkaši naprave prošlo EP sta su napravili ovdje dodjes ljudi pljuju po Adisu, Nurkicu i ostalim mogli su ovako, mogli su onako. U fudbalu dosli na nivo Luksemburga i slični 70+ na listi, ali se očekuje najmanje 1/4 finala mada bez 1/2 finala je nista. Nije dobra Švicarska mi bolji, kakva Kanada i to sto su domaćini. Nemamo nikakvog mjerilo za realnu sliku i nikad nismo zahvalni. Kad su krenule ove kvalifikacije bilo je samo da se ne brukamo, kad smo počeli pobjeđivati bilo je pobjeđujemo ali igra nam loša, kad su pobjede postale realnost, samo da je na SP, kad smo se plasirali na SP samo da je drugi krug, pa vec se prave neke kalkulacije za 1/4 itd. Ne znamo sagledati realno sliku i niko se ne pita zašto smo mi najgore, ali ubjedljivo najgore plasirana reprezentacija na Fifa rang listi u nasoj grupi.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 21 jun 2026, 17:16

Cilj reprezentacije u kvalifikacijama bio je ostvariti dobre rezultate protiv Rumunije i biti 2. u grupi. Cilj ostvaren.
U baražu niko nije imao nikakva očekivanja, van svih očekivanja smo prošli dalje.
U ovoj grupi realan cilj je postavljen da se osvoji 4 boda i prođe grupa i tu smo u igri još uvijek. Favoriti smo protiv Katara.

Ukoliko ne pobjede Katar, možemo pričati o neuspješnom turniru, do sad sve ide ko po loju.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 21 jun 2026, 17:19

_dreamer_ je napisao/la:
21 jun 2026, 14:58
Ovi sto govore da smo igrali krs sa 352 u LN, to stoji, ali taj period nije reprezentativan jer je Sergej tada tek bio dosao i krenuo od nule nesto svoje praviti, a protivnici su bili krema svjetskog fudbala. Tako da se to ne moze porediti s onim kako bi igrali danas da imamo igraca vise u sredini, nigdje veze...

On je za ovo vrijeme trebao vec nesto izgraditi, a ja ovdje citam da on igra 442 kao da je on tek jucer preuzeo tim. Koliko treba Barbi jos vremena, 2,3 5 godina da nesto nahoda?

Opet kazem, svaka njemu cast za plasman ali ako neko misli da je ovo plato naseg tima s ovim igracima za ovo vrijeme koliko je do sada selektor, onda stvarno nemam komentar...

Nisam ja ni za to da ode da bi dosao neki Savo, u tom slucaju biram Barbu. Ali Barba je izrazito limitiran, vjerovatno radi neiskustva, i to nama valja trpiti do daljnjeg... i to je ono sto ljudi uglavnom govore, svako na svoj nacin. Daj Ralfu Ragnicku isti vremenski period ovu djecu, bili bi senzacija prvenstva. Eto to je sustina sve kritike. Ali jbg, mi nemamo Ragnicka, ako nam se posreci mozda na patriotizam nekad dobijemo Muslica
Koliko treba cijeloj BiH, svim stanovnicima, sportskim radnicima i nogometnim klubovima da proizvedu jednog ili dvojicu kompetitivnih igraca sredine terena. Tuzlanski i Sarajevski kanton ima blizu milion stanovnika a vi jos kukate da Spaha, Papac i Milenkovic pronadju a Barbarez inkorporira par sadaka igraca koji su produkt rada drugih ljudi i sportskih kolektiva. Ako imate na koga rezat opletite po Sarajevu, Zelji, Slobodi, Celiku, Velezu i ostalim klubovima iz Bosnjackih sredina. Sta biste vi da kako Spaha uhvati kojeg mladica iz dijaspore da izbaci drugog iz momcadi. I tako ukrug. Mislis da su oni slijepi i ne gledaju kako su ovi ispred njih prosli. Imamo najeftiniji strucni stozer koji nam je ubacio milione u dzep, igrace koje su nam drugi stvorili i upravo medju ovom grupom ljudi trazite krivca a svoje klubove okivate u zlatne lovorike. Ako je i od Bosanaca puno je. Osim toga kojeg ste trenera proizveli u Bosni koji moze dati nesto vise nego Barbarez ovoj drzavnoj selekciji?

PSV
Kontakt:

Post Postao/la PSV » 21 jun 2026, 17:20

ArtemisFowl je napisao/la:
21 jun 2026, 17:16
Cilj reprezentacije u kvalifikacijama bio je ostvariti dobre rezultate protiv Rumunije i biti 2. u grupi. Cilj ostvaren.
U baražu niko nije imao nikakva očekivanja, van svih očekivanja smo prošli dalje.
U ovoj grupi realan cilj je postavljen da se osvoji 4 boda i prođe grupa i tu smo u igri još uvijek. Favoriti smo protiv Katara.

Ukoliko ne pobjede Katar, možemo pričati o neuspješnom turniru, do sad sve ide ko po loju.
Islo bi da nismo primili cetvorku protiv Svice. Nisu oni uopste toliko jaki da nas demoliraju. To bar svima treba da bude jasno. Neki poraz od 1-0 ili 2-1 je bio korektan, ali ok. Ako se arapi rasture, niko nece razmisljati o Svici.

Soli
Kontakt:

Post Postao/la Soli » 21 jun 2026, 17:22

@dubrovnik

Klubovi iz Bošnjačkih sredina vole srbijanske fudbalske polovnjake, pred zalaskom karijere.

Valjda se lakše plaća ispod stola.

Ko J**+ našu djecu.
Zadnja izmjena: Soli, dana/u 21 jun 2026, 17:22, ukupno mijenjano 1 put.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 jun 2026, 17:22

Madal je napisao/la:
21 jun 2026, 16:55
21 jun 2026, 16:39
To je to, nema stvarno potrebe da o sebi mislimo da smo loši, da nemamo igrače i sl. Sve imamo i ovo godinama pišem ali se uvijek isto vrti. Svi su od nas mnogi bolji a mi tu, eto, tek tako došli.
Pa nisu svi bolji. Kanada i Svicarska npr jesu. Katar recimo nije.
I ti si sam sebi kontradiktoran ali nisi ni svjestan. Juce pises Memic greska kao u pionirima jer je nije izbacio u korner. Danas pises kako smo strasno dobri. Ta greska Memica nije zbog formacije vec nedostatka kvaliteta igranja vecih utakmica.
Znaš i sam da uvijek ide ista priča, manje više svi su opasni i strahujemo i sl. Od svake ekipe pravimo Brazil. Ne sad nego generalno. Ništa ja nisam kontradiktoran jer to jest greška i to i sam Memić zna i sigurno neće više tako pogriješiti. Nema to veze sa kvalitetom igrača, Memić je jako dobar igrač što je i pokazao a takve greške se dešavaju i dosta boljim igračima.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 21 jun 2026, 17:23

Sport90 je napisao/la:
21 jun 2026, 17:12
Cauchy23 je napisao/la:
21 jun 2026, 17:02
Virtu4l je napisao/la:
21 jun 2026, 16:19

Nije to potcjenjivanje već realno stanje.

Juče sam pisao o tome, a ti mi objasni šta sam pogrešno napisao.

Ja samo ne mogu skontat kako ovo ljudi ne vide.
Realno, tanki smo, i to sto smo jos uvijek u igri, i realno imamo velike sanse za prolaz, je za filma.
Ljudi imaju ocekivanja kao da smo nivo Holandije.
Ma mi Bosanci smo takvi. Od postanka nismo osvojiti nit jedno OI, nismo napravili nakakv rezultat u bilo kakvom sportu na nekoj svjetskoj razini, omladinske kategorije u bilo kojom sportu nam ne postoje. I onda recimo košarkaši naprave prošlo EP sta su napravili ovdje dodjes ljudi pljuju po Adisu, Nurkicu i ostalim mogli su ovako, mogli su onako. U fudbalu dosli na nivo Luksemburga i slični 70+ na listi, ali se očekuje najmanje 1/4 finala mada bez 1/2 finala je nista. Nije dobra Švicarska mi bolji, kakva Kanada i to sto su domaćini. Nemamo nikakvog mjerilo za realnu sliku i nikad nismo zahvalni. Kad su krenule ove kvalifikacije bilo je samo da se ne brukamo, kad smo počeli pobjeđivati bilo je pobjeđujemo ali igra nam loša, kad su pobjede postale realnost, samo da je na SP, kad smo se plasirali na SP samo da je drugi krug, pa vec se prave neke kalkulacije za 1/4 itd. Ne znamo sagledati realno sliku i niko se ne pita zašto smo mi najgore, ali ubjedljivo najgore plasirana reprezentacija na Fifa rang listi u nasoj grupi.
Ali zasto tvoj nedostatak ambicija i nevjerovanje ekipi da moze iznenaditi cijeli svijet smatras kao neko realno vidjenje situacije? Ti si npr zadovoljan dolaskom na SP. Ja nisam. Ja smatram da ova ekipa moze igrati finale. Ja vjerujem da su mentalno jaki da odu daleko. Ako to ne uspiju jbg probali smo. Nema pljuvanja. Nema galame. Nema razocarenja.
I to je meni uredu. Ja tebe ne kritikujem sto ti tako razmisljas. To je tvoje i sasvim je ok.
Moj problem s vama " realnima" je to sto ste vi ovdje uveli komunizam. Bitno i ispravno je samo ono sto vi kazete ostalo je sve nepozeljno i prozivate ljude stalno za prevelika ocekivanja.
Slozio bih se da npr pepermint ( ili kako se vec zove) pretjeruje sa vrijedjanjem. Mislim da je to bezveze i da nema potrebe za tim. Ali nije rjesenje ni u jednoumlju jbm. Nismo ni u Srbiji ni u Sj.Koreji gdje je bitno sta kaze veliki vodja.
Baka sliskovic kaze da su mu Barbarez i ekipa rekli da je cilj prolazak grupe. Trener Japana izjavio da je cilj osvajanje titule. Je li fakat mislis da Japan ima ekipu da osvoji SP i da i trener Japana gleda nerealno na sve i da treba da se spusti?

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 21 jun 2026, 17:43

Soli je napisao/la:
21 jun 2026, 17:22
@dubrovnik

Klubovi iz Bošnjačkih sredina vole srbijanske fudbalske polovnjake, pred zalaskom karijere.

Ko **** našu djecu.
Da, a podji reci navijacu bilo kojeg od ovih klubova protiv njihovog trenera koji u klubu ima povijest kao Barbarez u reprezentaciji izbit ce ti oci. A onda dodju i istresaju zuc po selektoru kojem su dali nista a dobili prolaz na SP preko cetverostrukog svjetskog prvaka. Ne govorim da je Barbarez bezgresan ali tamo sjedi 6 bivsih igraca i oni izgleda neznaju nista. Uspjeh koji je ovaj tim ljudi napravio je usporediv sa plasmanom Musemica ili Amara Osima sa svojim bivsim klubovima u LP. Spomenik bi im za tako nesto u Sarajevu napravili. A ovdje su neki od forumasa koliko sam primjetio prestali pisat kad se BiH plasirala na SP. I sada se pomalo bude. Strasno.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 21 jun 2026, 18:12

FerdinandF je napisao/la:
21 jun 2026, 15:50
imekorisnicko je napisao/la:
21 jun 2026, 15:31
_dreamer_ je napisao/la:

Opet kazem, svaka njemu cast za plasman ali ako neko misli da je ovo plato naseg tima s ovim igracima za ovo vrijeme koliko je do sada selektor, onda stvarno nemam komentar...
U rezultatskom smislu ovo ne da je plafon nego smo debelo premašili očekivanja s obzirom na kadar kojim raspolažemo.

Igra možda može biti bolja odnosno ljepša,ali nisam siguran da bi u tom slučaju trenutno bili na SP.
Pa ako smo debelo premašili očekivanja, onda i ne očekujem neki ekstra rezultat, ali upravo zbog toga igraj taj fudbal. Sa Švicarskom smo se trebali nadigravati, vidjeti koliko mozemo.
Pa ne,protiv Švicarske smo igrali na rezultat i bili živi do 75e minute. Ne razumijem što bi se otvarali protiv jačeg protivnika,kakva je to logika? Ko to radi? Pa bili bi gotovi za 20 minuta. Baš besmisleno.

Soli
Kontakt:

Post Postao/la Soli » 21 jun 2026, 18:18

dubrovnik je napisao/la:
21 jun 2026, 17:43
Soli je napisao/la:
@dubrovnik

Ko **** našu djecu.
Da, a podji reci navijacu bilo kojeg od ovih klubova protiv njihovog trenera koji u klubu ima povijest kao Barbarez u reprezentaciji izbit ce ti oci. A onda dodju i istresaju zuc po selektoru kojem su dali nista a dobili prolaz na SP preko cetverostrukog svjetskog prvaka. Ne govorim da je Barbarez bezgresan ali tamo sjedi 6 bivsih igraca i oni izgleda neznaju nista. Uspjeh koji je ovaj tim ljudi napravio je usporediv sa plasmanom Musemica ili Amara Osima sa svojim bivsim klubovima u LP. Spomenik bi im za tako nesto u Sarajevu napravili. A ovdje su neki od forumasa koliko sam primjetio prestali pisat kad se BiH plasirala na SP. I sada se pomalo bude. Strasno.
Evo Slobode, kanton od 400k, svako selo ima svoj klub, svaki gradić igra 2 ili 3 ligu u državi. I šta su oni napravili od tolikog potencijala ? Ništa.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 21 jun 2026, 18:19

Madal je napisao/la:
21 jun 2026, 16:55
21 jun 2026, 16:39
To je to, nema stvarno potrebe da o sebi mislimo da smo loši, da nemamo igrače i sl. Sve imamo i ovo godinama pišem ali se uvijek isto vrti. Svi su od nas mnogi bolji a mi tu, eto, tek tako došli.
Pa nisu svi bolji. Kanada i Svicarska npr jesu. Katar recimo nije.
I ti si sam sebi kontradiktoran ali nisi ni svjestan. Juce pises Memic greska kao u pionirima jer je nije izbacio u korner. Danas pises kako smo strasno dobri. Ta greska Memica nije zbog formacije vec nedostatka kvaliteta igranja vecih utakmica.
Znaš i sam da uvijek ide ista priča, manje više svi su opasni i strahujemo i sl. Od svake ekipe pravimo Brazil. Ne sad nego generalno. Ništa ja nisam kontradiktoran jer to jest greška i to i sam Memić zna i sigurno neće više tako pogriješiti. Nema to veze sa kvalitetom igrača, Memić je jako dobar igrač što je i pokazao a takve greške se dešavaju i dosta boljim igračima.
Naravno da ima veze s kvalitetom igraca, s cim ce drugo imati veze. Kao sto ima veze sto Esmir stoji u odbrani kad smo dobili crveni i spasavali zivu glavu koju nismo na kraju spasili.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 21 jun 2026, 18:25

napapijri1987 je napisao/la:
21 jun 2026, 17:23
Ali zasto tvoj nedostatak ambicija i nevjerovanje ekipi da moze iznenaditi cijeli svijet smatras kao neko realno vidjenje situacije? Ti si npr zadovoljan dolaskom na SP. Ja nisam. Ja smatram da ova ekipa moze igrati finale. Ja vjerujem da su mentalno jaki da odu daleko. Ako to ne uspiju jbg probali smo. Nema pljuvanja. Nema galame. Nema razocarenja.
I to je meni uredu. Ja tebe ne kritikujem sto ti tako razmisljas. To je tvoje i sasvim je ok.
Moj problem s vama " realnima" je to sto ste vi ovdje uveli komunizam. Bitno i ispravno je samo ono sto vi kazete ostalo je sve nepozeljno i prozivate ljude stalno za prevelika ocekivanja.
Slozio bih se da npr pepermint ( ili kako se vec zove) pretjeruje sa vrijedjanjem. Mislim da je to bezveze i da nema potrebe za tim. Ali nije rjesenje ni u jednoumlju jbm. Nismo ni u Srbiji ni u Sj.Koreji gdje je bitno sta kaze veliki vodja.
Baka sliskovic kaze da su mu Barbarez i ekipa rekli da je cilj prolazak grupe. Trener Japana izjavio da je cilj osvajanje titule. Je li fakat mislis da Japan ima ekipu da osvoji SP i da i trener Japana gleda nerealno na sve i da treba da se spusti?
Brt niko tebi ne brani da vjeruješ, ni ja 15 minuta prije naše utakmice nikad nisam razmišljao o porazu, ali to je jedno ,a drugo kako cemo postaviti šta je uspjeh,a šta neuspjeh trenutno. U odnosu na kvalitet koji trenutno imamo,postignuto je više nego uspjeh.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 21 jun 2026, 18:27

ArtemisFowl je napisao/la:
21 jun 2026, 17:16

100%.

Ljudi ili zaboravljaju ili se prave ludi, ali ova ekipa je još uvijek u razvoju i najbolje bi tek trebalo doći od njih. Pa nije svima sve ovo vrijeme bzvz bila priča da je cilj EURO2028. Idemo znači korak unaprijed, šta tu ima čovjek biti nezadovoljan?
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 21 jun 2026, 18:59

Soli je napisao/la:
21 jun 2026, 18:18
dubrovnik je napisao/la:
Soli je napisao/la:
@dubrovnik

Ko **** našu djecu.
Evo Slobode, kanton od 400k, svako selo ima svoj klub, svaki gradić igra 2 ili 3 ligu u državi. I šta su oni napravili od tolikog potencijala ? Ništa.
Da vas podsjetim da island ima manje stanovnika od tk, sarajevskog kantona I zdk. I jos Im je klima arkticka, a vidi koliko igraca imaju u ligama petice Koji su rodzeni I odrasli na islandu

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 21 jun 2026, 19:00

Ja ne znam sta neki ljudi gledaju, pa ove dvije utakmice protiv kanade i svicarske, koje su dobre ali ne top repke, su pokazali sta i gdje smo mi, mozda smo 10-20 minuta ukupno ako obe tekme pogledas bili bolji tim, osim toga sam jedino vidio da se branimo zivotom i ispucavanje lopti, molit Boga dragog da dobijemo korner i od toga nesto probati. Ako ste pogledali obe tekme, a jeste, onda ste morali viditi da mi nismo ozbiljna repka, ne govorim ja nista selektoru ili ekipi, nego ljudima koje su jos uvijek u nekom snu da smo mi nesto posebno kvalitetni, nismo. Protiv katara se mora pobjediti, tu nema dileme, i sa tom pobjedom se ide u sledeci krug, sto je ogroman uspjeh za nas, pricao ko sta hoce. Nama treba jos malo vremena, jer su nam glavni igraci jos mladi i nezreli, trebaju nam nova pojacanja, koja postoje i nadam se da ce se odluciti za nas, i onda cemo i mi biti dosta bolji, jaci, zreliji i iskusniji. Vrijeme ove generacije tek dolazi, ovo je pocetak, a ovo iskustvo igrati svjetsko prvenstvo u tako mladim godinama ce svima znaciti puno, vjerujem u to da ce ovi momci redovno igrati na turnirima, samo se treba ovako nastaviti i ganjati svakog kvalitetnog igraca.

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 21 jun 2026, 19:04

signalidunapark je napisao/la:
21 jun 2026, 15:52
_dreamer_ je napisao/la:
Ovi sto govore da smo igrali krs sa 352 u LN, to stoji, ali taj period nije reprezentativan jer je Sergej tada tek bio dosao i krenuo od nule nesto svoje praviti, a protivnici su bili krema svjetskog fudbala. Tako da se to ne moze porediti s onim kako bi igrali danas da imamo igraca vise u sredini, nigdje veze...

On je za ovo vrijeme trebao vec nesto izgraditi, a ja ovdje citam da on igra 442 kao da je on tek jucer preuzeo tim. Koliko treba Barbi jos vremena, 2,3 5 godina da nesto nahoda?

Nisam ja ni za to da ode da bi dosao neki Savo, u tom slucaju biram Barbu. Ali Barba je izrazito limitiran, vjerovatno radi neiskustva, i to nama valja trpiti do daljnjeg... i to je ono sto ljudi uglavnom govore, svako na svoj nacin. Daj Ralfu Ragnicku isti vremenski period ovu djecu, bili bi senzacija prvenstva. Eto to je sustina sve kritike. Ali jbg, mi nemamo Ragnicka, ako nam se posreci mozda na patriotizam nekad dobijemo Muslica
Ovo je trenutni plato s ovim rosterom.
Naši igrači igraju više manje u skladu s jačinom liga u kojima igraju. Neki premašuju svoje mogućnosti, neki podbace, ali u prosjeku je ovo maksimum naših mogućnosti.
Džeko- četrdesetogodišnji napadač
Demirović- drugi napadač Stuttgarta
Bajraktarević-zamjena desnog krila u PSV-u
Alajbegović-Odigrao svoju prvu seniorsku sezonu u neozbiljmoj austrijskoj ligi
Memić-prosječni igrač Vitorie iz Plzena
Šunjić-Igrač Pafosa
Tahirović-Zamjena u Brondbyu
Mahmić- tek proigrao u Liberecu
Hadžiahmetović-do prije 2 mjeseca igrao u 2. Engleskoj ligi bez budućnosti igranja u Premiershipu.
Ivan Bašić-Igra neđe u pi.čki materinoj
Itd.
Odbrana nam je čak i ok, ali osim Muharemovića i možda Dedića, nema tu nekih budućih igračina.
Golman europski prosjek.
Igrati SP sa ovim igracima je ravno osvajanju istog. Svaka cast onome ko je ove doveo na SP. Strasno

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 21 jun 2026, 19:05

Diadora je napisao/la:
21 jun 2026, 18:59
Soli je napisao/la:
21 jun 2026, 18:18
dubrovnik je napisao/la:

Da vas podsjetim da island ima manje stanovnika od tk, sarajevskog kantona I zdk. I jos Im je klima arkticka, a vidi koliko igraca imaju u ligama petice Koji su rodzeni I odrasli na islandu
Ali nisu tako uspjesni u ZG.

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 21 jun 2026, 19:08

Povedi nas kapitenuuu
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 21 jun 2026, 22:10

———————-Vasilj
—-Dedic-Katic-Muharemovic-Seo
—Gigovic——Basic—Burnic
———————Mahmic
—————Dzeko-Demirovic

Kako bi volio da ovako nesto krenemo protiv jacih ekipa
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Elddar, ExEsPerac, Goalgetter, invincible1921, Proximic, Wisey i 71 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []