Benjamin Tahirović

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

HPCompaq
Kontakt:

Re: Benjamin Tahirović

Post Postao/la HPCompaq » 21 jun 2026, 19:16

Zovite me Bendzamin
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 21 jun 2026, 19:21

BosPos je napisao/la:
21 jun 2026, 18:25
Sto vise vremena prodje od utakmice tako i pojedini pocnu se javljat da ukazu na neke fantomske pozitivne karakterisike doticnog. Nikad slabiji CM nije igrao za repku sa obzirom na koliko je utakmica odigrao ali eto odgovara zadatku. Covjek koji je izgubio mjesto u prosjecnom Broendbiyu. Jebote ispast ce da je odlicno odigrao tokom SPa a lik se sastavit sa loptom nemoze.

I sto neko rece, ti koji ga podrzavaju vecinom to rade ne radi Tahirovic vec da podrze Barbareza. Isto kao da kriticari Tahirovica vecinom tjeraju Barbareza sto nema veze sa vezom.
To si neki klinjo, čim pišeš ovakve nelogične gluposti.
Iskritikovao si frajera koga upravo selektor toliko dugo gura u prvi sastav.

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 21 jun 2026, 19:28

babino je napisao/la:
21 jun 2026, 15:09
moze li neko izvuci scenu nekad na pocetku tekme kad se brat zaleti kao sivonja 'kofol' da pomaze napadacima kod presinga a ljudi iz 2 dodavanja nas probise i ostade brisan prostor a bendzi kaska odzada nazad...
Prelose zapazanje, nevjerovatno povrsno.

Mi u prvom poluvremenu nismo imali nikakvu disciplinu u presingu, nikakav triger na koji bismo izlazili visoko. Drugim rijecima, ganjao je ko je koga stigao.

Primjera radi, svicarcima je triger bio svaki put kada Kolasinac primi loptu. U drugom poluvremenu je to bilo dosta odgovornije, pa su i svicarci u par situacija bili primorani da ispucaju loptu visoko.

Tako da, ta situacija koju ti spominjes nema apsolutno nikakve veze sa Tahirovicem. A da je odigrao losu partiju, to stoji.
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

Futbol
Kontakt:

Post Postao/la Futbol » 21 jun 2026, 19:31

Odavno niko nije spomenuo kako smo počeli primati golove protiv Švicarske nakon izlaska Tahirovica. Da ne pričamo koliko smo dominirali dok je Benny bio na terenu.
Vjerovatno je Tahirovicev izlazak s terena uticao I na Memica, pa je počeo asistirati protivničkim igračima.

s4mke
Kontakt:

Post Postao/la s4mke » 21 jun 2026, 19:42

Ja bih volio samo eto jednu bitniju utakmicu da on pocne s klupe samo da vidimo kako bi izgledalo

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 21 jun 2026, 19:43

Futbol je napisao/la:
21 jun 2026, 19:31
Odavno niko nije spomenuo kako smo počeli primati golove protiv Švicarske nakon izlaska Tahirovica. Da ne pričamo koliko smo dominirali dok je Benny bio na terenu.
Vjerovatno je Tahirovicev izlazak s terena uticao I na Memica, pa je počeo asistirati protivničkim igračima.
Jednostavno danas sam to negdje i pisao postalo je atraktivno pljuvati Benju, Demira pa cak i Esmira, a kad Memic napravi dvije skolske greske nikom nista nece dobiti ni jednu krtiku jer nas narod ne misli svojom glavom nit gleda svojim ocima vec samo ko ovcice pisu isto i sire negativu. I da se ogradim ni Memic nije zasluzio kritike i pljuvanje ali je bio po meni najtanji na mecu protiv Svicarske, a neki drugi se pljuju.
#CarsijaOdjebi

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 21 jun 2026, 19:44

s4mke je napisao/la:
21 jun 2026, 19:42
Ja bih volio samo eto jednu bitniju utakmicu da on pocne s klupe samo da vidimo kako bi izgledalo
Bio je klupiran protiv Italije. Šta ti gledaš jbt?

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 21 jun 2026, 19:46

U kojoj minuti je promašio loptu za gol?

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 21 jun 2026, 19:58

Kada se sjetim da sa Muratovicem na zalasku ili cak Zahirovicem kojeg su iz pastete izvukli, nismo bili PATETICNI na sredini terena u ovolikoj mjeri, onda je nesto trulo.

Momka sam branio jer sam bio misljenja da ga treba istrpiti. Nakon zamjene vs Kipar prvi put sam napisao da mozda treba probati nekog drugog igraca.

Ovo sada frustrira. Jos vise Barbarezov rezon, mada je odavno ocito da momak nije spreman odgovoriti zahtjevima ...

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 21 jun 2026, 20:04

FerdinandF je napisao/la:
21 jun 2026, 19:44
s4mke je napisao/la:
Bio je klupiran protiv Italije. Šta ti gledaš jbt?
U Velsu je poceo i ona neviđena povratna lopta kada smo primili gol.

Onda je ostao na klupi. A koliko se ja sjecam, vs Ita smo stajali bolje nego vs Vels.

myself
Kontakt:

Post Postao/la myself » 21 jun 2026, 20:10

s4mke je napisao/la:
Bilo je to protiv Italije. Odlično izgledalo i prije njihovog crvenog kartona.

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 21 jun 2026, 20:11

Protiv Italje smo se rodili.
On je ušao u drugom nekad na igrača više, i tu je odigrao solidno, korektno, jer je i on igrač manje, pa se to negdje izbalansiralo. Bašić je bolji na lopti sugurno, ali vjerovatno, generalno ne u defanzivi. A i Bašić je imao onu kardinalnu grešku protiv italije kad su nas mogli završit s 0-2.

s4mke
Kontakt:

Post Postao/la s4mke » 21 jun 2026, 20:18

Zaboravio sam eto da nije startao protiv Italije, i realno nasa najbolja utakmica godinama unazad.

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 21 jun 2026, 20:32

21 jun 2026, 20:11
On je ušao u drugom nekad na igrača više, i tu je odigrao solidno, korektno, jer je i on igrač manje, pa se to negdje izbalansiralo. Bašić je bolji na lopti sugurno, ali vjerovatno, generalno ne u defanzivi. A i Bašić je imao onu kardinalnu grešku protiv italije kad su nas mogli završit s 0-2.
:urnebes:

Confiance
Kontakt:

Post Postao/la Confiance » 21 jun 2026, 20:56

100% da je Basic bolji ofanzivno, ali je u defanzivi los. Za razliku od njega, Tahirovic je los u oba pravca - i napad i odbrana.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 21 jun 2026, 21:14

:urnebes: :urnebes: :urnebes:

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 21 jun 2026, 23:05

izdzezveubrazil je napisao/la:
21 jun 2026, 10:56
Micron je napisao/la:
21 jun 2026, 10:21
ultrasstyle_tz je napisao/la:
21 jun 2026, 09:49
nepobitna cinjenica je da smo na WC primili 5 golova u 2 utakmice, a NULA dok je Bendzi na terenu :mrgreen:
A Kanada 90 min primljeni gol, i najlošija ocjena? :mrgreen:

Mada ja se tješim da on odradi sve što Sergej od njega očekuje te je to razlog zašto igra.
Pa to je onda još gore :mrgreen:
hahha Šah mat
Barba halali sto smo sumnjali.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 21 jun 2026, 23:22

s4mke je napisao/la:
Tesko sada jer je dvije godine neizostavan.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Varta
Kontakt:

Post Postao/la Varta » 22 jun 2026, 00:11

hurem je napisao/la:
21 jun 2026, 13:16
invincible1921 je napisao/la:
21 jun 2026, 12:59
hurem je napisao/la:
21 jun 2026, 12:16

Naravno da odradjuje ono sto se od njega traži, puno trke, presinga, zatvaranja prostora, discipline…to površni posmatraci ne vide. Niti jedan drugi veznjak ne bi mogao odgovoriti tom zadatku protiv jakih reprezentacija kada igramo u formaciji sa samo 2 veznjaka. Izmedju ostalog zato i steka ta pas igra.
Nadam se da ce popraviti i da ce biti hrabriji a ne samo na sigurno igrati.
Tahirovic u odbrani trci u prazno, njegov doprinos ne postoji

Sto se tice doprinosa u napadu, tek tu ne postoji jer napad ni ne igra
To sto ti drugačije posmatras fudbal je tvoja stvar i sasvim ok.
Tahirovic sigurno ne trci u prazno. Tahirovic skoro pa odlično odradjuje svoj zadatak kada je u pitanju disciplina, pritisak, pokrivanje prostora i čuvanje 16-erca. Koliko su nam to protivnici napravili prilika kroz sredinu i pasom iza ledja Tahirovicu ili Sunjicu.
Recimo u onoj situaciji da su na mjestu Bašića bili Sunjic ili Tahirovic, mi ne bismo primili onaj prvi gol protiv Švicaraca. Bašić je bio toliko statičan da mu se igrač u mili sekundi prišunjao iza ledja, dosao ispred njega i zabio volej.
Vi ne vidite koliko Tahirovic trci izmedju dva 16-erca. Vise čak i od Sunjica, a kamoli Bašića ili Hadziahmetovica.

Istina je da steka pas igra kod njega i da mu nedostaje hrabrosti u zadnjih nekoliko utakmica. Ali problem i jeste sto vi vidite samo pas igru, a ostalo nista.
Protiv Kanade i Svivarske i jačih ekipa, ako igramo s dva veznjaka, Tahirovic ima prednost u odnosu na Bašića i Amira, a pogotovo Gigovica ma kako to zvučalo.
Protiv ekipe tipa Katar, dao bih prednost Basicu u odnosu na Tahirovica.
Sve ima svoje zašto.
A opet naglašavam, volio bih i ja da Tahirovic bude hrabriji u pas igri.

slika

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 22 jun 2026, 13:08

tuzlanskinacin je napisao/la:
21 jun 2026, 19:43
I da se ogradim ni Memic nije zasluzio kritike i pljuvanje ali je bio po meni najtanji na mecu protiv Svicarske, a neki drugi se pljuju.
Najtanji, ali poslije Tahirovica. S tim da je taj igrac koji je bio drugi najtanji u ekipi igrao 4 pozicije na terenu u 90 minuta, a dvije pozicije maltene nikada nije igrao do sad. Ako je ono glavom amaterska greska igraca, a jeste, sta je onda staviti igraca na poziciju koju nikada nije igrao?
Celik!3,2,2.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], dena24, Drum, Edbh21, FerdinandF, Maverick, MiranGlasnic i 34 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []