FC Barcelona

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

Lavcina
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Lavcina » 21 jun 2026, 17:30

Da smo pametni pa sad prodati Raphinhu za 80mil€. Ali ko da gledam zbog navijača se nece prodati i za koju sezonu ode besplatno. Pa cemo se opet upitati kako to mogu kupovati Bayern, PSG, Liverpool ali mi ne? Eto tu je razlog.

Mada kakva nam je transfer politika bolji smo kad nemamo para. Za yebenog Gordona das 80mil€. Natezes se oko Alvareza vjerovatno za cifru od 120-150mil€. A iskreno nije on ta prevaga na terenu. Isporucit ce on dobru statistiku (kako i ne bi kad te Pedri i Yamal hrane loptama). Ali nije takav igrac vrijedan toliko.
Jedino gora solucija od bacanja toliko para na Alvareza, ce biti ta, da ce se cijelo ljeto natezati sa Atletikom i na kraju nece dovesti ni Alvareza ni nekog drugog napadaca. Ostacemo na glavnom napadacu zvanom Ferran Torres. E jedino je to gora solucija.
A da imamo normalnog sportskog direktora koji zna prepoznati potencial igraca pa, da ga dovede za jedno 50-60mil€ i imas napadaca za iducih 10 godina. I pustis ova natezanja sa ciganima.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 21 jun 2026, 18:24

Ma ja, da je igrati fudbal managera pa prepoznati napadaca od 50 miliona. Bayern ubo sa Oliseom pa bi sad svi za te pare, uboli smo i mi s Pedrijem doveli ga za milion, da je sportskog direktora što takve nalazi.
Don't hate what you don't understand.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 21 jun 2026, 23:39

xaviesta je napisao/la:
21 jun 2026, 18:24
Ma ja, da je igrati fudbal managera pa prepoznati napadaca od 50 miliona. Bayern ubo sa Oliseom pa bi sad svi za te pare, uboli smo i mi s Pedrijem doveli ga za milion, da je sportskog direktora što takve nalazi.
Ne trebas biti vrli ekspert. Jednostavno zapises si par imena sto odskacu statisticki, odes pogledas par tekmi i sam procjenis ko ti najbolje odgovara sistemu koji gajis.

Evo ih par onako iz glave:
Igor Thiago (24) Brentford 2.strijelac Premier lige
Folarin Balogun (24) Monaco
Esteban Lepaul (26) Rennes 1 strijelac Ligue1

A mozemo i iskusnije Osimhen, Undav, Guirassy. Vjerujem, da u pola manja cijema od Alvareza, laksi za dovesti, a statisticki nista slabiji ne bi bili.

Ali mi cemo spiskati preko 200mil€ za 2 igraca koja uopste nece biti neka dodatna prevaga na terenu, a odbrana ce i dalje primati amaterske golove.

Mjesto Gordona bi dosta bolji bio dolazak Godtsa iz Ajaxa, za kojeg smo se kao nesto i zanimali. 21 godina 35mil€ trzisna vrijednost. Nakon ovakvr sezone Ajaxa, da im ponudiš 50mil€ prihvatili bi.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 21 jun 2026, 23:53

Sve je to divno na football manageru.

Gordon je potreban zbog fizičkog stanja Raphe, najsličniji igrač njemu i Flick ga je tražio tako da su ga platili 100 miliona opravdano je.

Alvarez se traži što zbog igračkih kvaliteta što zbog spektakla, valja dovesti 105 000 navijača na stadion.

Dajem ruku u vatru da će od tih sto si nabrojao jedan ili nijedan postati igrač za top 5 klubova svijeta.
Don't hate what you don't understand.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 22 jun 2026, 13:04

Lavcina je napisao/la:
21 jun 2026, 23:39
xaviesta je napisao/la:
21 jun 2026, 18:24
Ne trebas biti vrli ekspert. Jednostavno zapises si par imena sto odskacu statisticki, odes pogledas par tekmi i sam procjenis ko ti najbolje odgovara sistemu koji gajis.

Evo ih par onako iz glave:
Igor Thiago (24) Brentford 2.strijelac Premier lige
Folarin Balogun (24) Monaco
Esteban Lepaul (26) Rennes 1 strijelac Ligue1

A mozemo i iskusnije Osimhen, Undav, Guirassy. Vjerujem, da u pola manja cijema od Alvareza, laksi za dovesti, a statisticki nista slabiji ne bi bili.

Ali mi cemo spiskati preko 200mil€ za 2 igraca koja uopste nece biti neka dodatna prevaga na terenu, a odbrana ce i dalje primati amaterske golove.

Mjesto Gordona bi dosta bolji bio dolazak Godtsa iz Ajaxa, za kojeg smo se kao nesto i zanimali. 21 godina 35mil€ trzisna vrijednost. Nakon ovakvr sezone Ajaxa, da im ponudiš 50mil€ prihvatili bi.
A možda je Undavu i Guirasiju duplo manja cijena jer su i duplo slabiji igrači ?

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []