Tuzno ali istinito.RodjeniiBrato je napisao/la: ↑22 jun 2026, 11:53Ako dobijemo katar u meču s Amerima nama je glavno da primimo rano gol i da krenemo igrat fudbal.
24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: 24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Zasto ne bi jednostavno pobjedio 1:0 i prosao kao treceplasirani?eleGancy je napisao/la: ↑22 jun 2026, 11:49Nista onda treba cekat hocel Svicarci dobit Kanadu 4:0 pa mi onda mozemo pobijediti Katar 6:0PrijedorCarsija je napisao/la: ↑22 jun 2026, 11:41Ne možemo mi na drugo mjesto, direktan duel se gleda pa onda gol razlika.
Željezničar über alles
Kakav nam to benefit donosi 2 mjesto. Igrali bi sa Juznom Korejom koja je vrlo dobra ekipa. Bolje sa Us jer igraju slicno ko Kanada. Puno trke i ubacivanja u prazan prostor i to se moze dobrom organizacijom i disciplinom neutralisati. Mi ni protiv Kanade inSvuce nismo napravili ni jedan ozbiljan kiks u odbrani sve do Memiceve gluposti. Onda crveni i raspad sistema. Memic je kriv za 3 gola sto je nedopustivo.eleGancy je napisao/la: ↑22 jun 2026, 11:49Nista onda treba cekat hocel Svicarci dobit Kanadu 4:0 pa mi onda mozemo pobijediti Katar 6:0PrijedorCarsija je napisao/la: ↑22 jun 2026, 11:41Ne možemo mi na drugo mjesto, direktan duel se gleda pa onda gol razlika.

Ne bi me uopšte iznenadilo da naš "poker face" izvede nešto ovakvo protiv Katara i potpuno zbuni protivnika, ali i nas navijače.
Na prvu djeluje neobično, ali kad malo bolje pogledaš, zapravo ima dosta smisla.
Burnić i Malić su po meni tehnički dosta potkovaniji od klasične kombinacije Tahirović–Bašić–Šunjić, a pritom su i defanzivno vrlo korisni jer mogu pokriti više pozicija, uključujući i bekovske. Upravo zbog toga bi ova postava dala ogromnu širinu za raznu kombinatoriku tokom utakmice.
Dedić bi mogao ulaziti u sredinu s loptom, što mu je jedna od jačih strana, dok bi se Arjan tada izvlačio široko na desnog beka. U drugim situacijama Dedić bi mogao napadati prostor iza protivničke linije, Esmir ulaziti unutra, Mahmić se spuštati nešto niže između linija, a Malić zatvarati desni bok. Naravno, ostaje i opcija da Dedić i Esmir zajedno dupliraju po krilu i tamo stvaraju višak.
S druge strane, Burnić mi djeluje kao idealan osigurač. Kad Dedić i/ili Malić odu više prema naprijed, on ostaje iza i drži balans ekipe. U fazi odbrane može igrati i zadnjeg veznog i lijevog beka, gdje bi se Kolašinac uvlačio unutra kao treći, odnosno lijevi stoper.
U napadu sam se dvoumio između Jove i Demirovića. Koliko god ja volio Demirovića, mislim da je Jovo trenutno više zaslužio priliku. Uz to, njegova brzina, pressing i mogućnost stalnih rotacija s Mahmićem i krilima možda bolje odgovaraju ovakvoj ideji igre. Džeko i Tabaković su svakako aduti s klupe i bez obzira na rezultat, ja bih obojicu uvodio negdje oko 60. minute. Čak i ako utakmica bude išla u našu korist.
Možda čak ne bi bilo loše ni probati nešto ovako. Katar bismo realno trebali dobiti bez većih problema, osim ako opet ne odlučimo sve spustiti u zadnju trećinu i prepustiti loptu protivniku. Ako već imaš utakmicu u kojoj si favorit, zašto ne iskoristiti priliku da testiraš nešto drugačije i vidiš može li to biti opcija za ozbiljnije protivnike?
Recite da sam lud, ali meni ovo uopšte ne izgleda toliko suludo. Zapravo, što duže gledam ovu postavu, sve mi više djeluje kao nešto što bi Barbarez stvarno mogao izvući iz rukava.
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Burnić nije tehnički potkovaniji od buzdovana, a ne od bilo kojeg drugog veznjaka.
Vjerovatno i nije, ali vjeruj mi radije bih gledao dedu rahmetli nego Tahirovića u trenutnoj konstalaciji snaga.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑22 jun 2026, 12:03Burnić nije tehnički potkovaniji od buzdovana, a ne od bilo kojeg drugog veznjaka.
Možda da sami sebi namjenski dadnemo autogol u 5. da bismo proigrali onda kako trebaDamirT je napisao/la: ↑22 jun 2026, 11:55Tuzno ali istinito.RodjeniiBrato je napisao/la: ↑22 jun 2026, 11:53Ako dobijemo katar u meču s Amerima nama je glavno da primimo rano gol i da krenemo igrat fudbal.
- invincible1921
- Kontakt:
Malic je s loptom na vi, sto je pokazao kad je igrao beka....stavit ga bilo gdje osim na stopera da "nahrani kerove i ne dira nista" je ludost obicnainsimadop je napisao/la: ↑22 jun 2026, 12:05Vjerovatno i nije, ali vjeruj mi radije bih gledao dedu rahmetli nego Tahirovića u trenutnoj konstalaciji snaga.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑22 jun 2026, 12:03Burnić nije tehnički potkovaniji od buzdovana, a ne od bilo kojeg drugog veznjaka.
=\_1921_/=
-
RodjeniiBrato
- Kontakt:
To nam je jedini recept za uspjeh. Nek ga Demir zabije, svakako u njihov nece sigurno.insimadop je napisao/la: ↑22 jun 2026, 12:06Možda da sami sebi namjenski dadnemo autogol u 5. da bismo proigrali onda kako trebaDamirT je napisao/la: ↑22 jun 2026, 11:55Tuzno ali istinito.RodjeniiBrato je napisao/la: ↑22 jun 2026, 11:53Ako dobijemo katar u meču s Amerima nama je glavno da primimo rano gol i da krenemo igrat fudbal.
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶
- Goalgetter
- Kontakt:
Ocekuje nas dosta toplo vrijeme u Seattle, najavljuju oko 30 stepeni za srijedu, igracemo kao i u ovoj utakmici u L.A. u 12 sati, samo sto cemo ovaj put imati najteze uslove do sad.
Sto se tice stadiona, nadam se velikoj posjecenosti nasih navijaca, stadion u Seattle mi je nekako sto se tice atmosfere jedan od najboljih, kompaktan stadion, tribine blizu terena.
Sto se tice stadiona, nadam se velikoj posjecenosti nasih navijaca, stadion u Seattle mi je nekako sto se tice atmosfere jedan od najboljih, kompaktan stadion, tribine blizu terena.
Ma pun mi vise ovih " nije nimalo naivna ekipa".
Pa gdje taj ponos Sergej, gdje inat ?
Daj Ciro ustani, nafuraj ih.
Ovo je uistinu najvažnija, najveća i najbitnija utakmica reprezentacije ikada. Ako Kanada može 6 pa možemo i mi 7 " **** cemo im majku"
Za taj ponos vise, u inat za državu, za narod za sebe, za proteklu patnju, za grb za radost i sreću za ljubav prema jednoj Bosni i Hercegovini
Cuj nisu naivni, jesmo mi u pm
Pa gdje taj ponos Sergej, gdje inat ?
Daj Ciro ustani, nafuraj ih.
Ovo je uistinu najvažnija, najveća i najbitnija utakmica reprezentacije ikada. Ako Kanada može 6 pa možemo i mi 7 " **** cemo im majku"
Za taj ponos vise, u inat za državu, za narod za sebe, za proteklu patnju, za grb za radost i sreću za ljubav prema jednoj Bosni i Hercegovini
Cuj nisu naivni, jesmo mi u pm
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Eto nece biti nabrijani i zeljeti pobjedu, nece napadati i uci ce kao da je prijateljska. Jeste vi bolesni? I znate li da pricate o ekipi koja je na inat i ponos izbacila Wels i Italiju. I tada se ovako pisalo, to sto vi ne vidite sve i sto ste vi licno luzeri i imate takav mentalitet je vas problem, ovi momci ce odigrati srce svaku narednu utakmicu a svi koji su sumnjali neka ne slave sve naredne uspjwhw Barbe i ovih momaka.
#CarsijaOdjebi
Vi svi zaboravljate,a ne vidim da je iko napisao dosad,da je ovo i Kataranima utakmica za prolaztuzlanskinacin je napisao/la: ↑22 jun 2026, 12:41Eto nece biti nabrijani i zeljeti pobjedu, nece napadati i uci ce kao da je prijateljska. Jeste vi bolesni? I znate li da pricate o ekipi koja je na inat i ponos izbacila Wels i Italiju. I tada se ovako pisalo, to sto vi ne vidite sve i sto ste vi licno luzeri i imate takav mentalitet je vas problem, ovi momci ce odigrati srce svaku narednu utakmicu a svi koji su sumnjali neka ne slave sve naredne uspjwhw Barbe i ovih momaka.
Ono sto je Dedic reko to sam i sam reko. Mi imamo uvijek taj strah, grc neki, nesigurnost. Daleko od toga da smo mi bolji od Svicarske, normalno je protiv te ekipe da se povuces, iako to i nije bio plan, ali nije normalno protiv Kipra ili Rumunije da igras takvu igru.
Vjerujem da to bas frustrira ove top igrace poput Muharemovica, Dedica, Alajbegovica i jos par njih.
U strahu smo uvijek da cemo primit gol i da ce se desit eventualno neki debakl, i onda uvijek je to nesto pod strahom, teske noge, trema, grc. Mozda s iskustvom ova ekipa vec na narednom nekom velikom takmicenju napravi nesto. Al nesto sam skeptican da cemo se tako lahko plasirat na neko od narednih takmicenja. Treba tu i dosta dosta srece.
Vjerujem da to bas frustrira ove top igrace poput Muharemovica, Dedica, Alajbegovica i jos par njih.
U strahu smo uvijek da cemo primit gol i da ce se desit eventualno neki debakl, i onda uvijek je to nesto pod strahom, teske noge, trema, grc. Mozda s iskustvom ova ekipa vec na narednom nekom velikom takmicenju napravi nesto. Al nesto sam skeptican da cemo se tako lahko plasirat na neko od narednih takmicenja. Treba tu i dosta dosta srece.
-
Matterhorn22
- Kontakt:
zato bunker i nek oni napadajudarker10 je napisao/la: ↑22 jun 2026, 12:45Vi svi zaboravljate,a ne vidim da je iko napisao dosad,da je ovo i Kataranima utakmica za prolaztuzlanskinacin je napisao/la: ↑22 jun 2026, 12:41Eto nece biti nabrijani i zeljeti pobjedu, nece napadati i uci ce kao da je prijateljska. Jeste vi bolesni? I znate li da pricate o ekipi koja je na inat i ponos izbacila Wels i Italiju. I tada se ovako pisalo, to sto vi ne vidite sve i sto ste vi licno luzeri i imate takav mentalitet je vas problem, ovi momci ce odigrati srce svaku narednu utakmicu a svi koji su sumnjali neka ne slave sve naredne uspjwhw Barbe i ovih momaka.![]()
Javio nasim Lopetegui da njima nije cilj prolaz, nego ce ici samo da nas syebudarker10 je napisao/la: ↑22 jun 2026, 12:45Vi svi zaboravljate,a ne vidim da je iko napisao dosad,da je ovo i Kataranima utakmica za prolaztuzlanskinacin je napisao/la: ↑22 jun 2026, 12:41Eto nece biti nabrijani i zeljeti pobjedu, nece napadati i uci ce kao da je prijateljska. Jeste vi bolesni? I znate li da pricate o ekipi koja je na inat i ponos izbacila Wels i Italiju. I tada se ovako pisalo, to sto vi ne vidite sve i sto ste vi licno luzeri i imate takav mentalitet je vas problem, ovi momci ce odigrati srce svaku narednu utakmicu a svi koji su sumnjali neka ne slave sve naredne uspjwhw Barbe i ovih momaka.![]()
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
kada ce biti preskonferencija da cujemo nesto o atmosferi u reprezentaciji, i da vidimo sta mogu poruciti navijacima
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Ja i, sta nas to zanima nama je utakmica za prolaz a sta je njima nas ne treba zanimat, ko puno misli o drugom sta je njemu kako ce on, nema od njega hljeba ni u jednom spprtu. Igrati svoju igru i zavrsiti to lagano.darker10 je napisao/la: ↑22 jun 2026, 12:45Vi svi zaboravljate,a ne vidim da je iko napisao dosad,da je ovo i Kataranima utakmica za prolaztuzlanskinacin je napisao/la: ↑22 jun 2026, 12:41Eto nece biti nabrijani i zeljeti pobjedu, nece napadati i uci ce kao da je prijateljska. Jeste vi bolesni? I znate li da pricate o ekipi koja je na inat i ponos izbacila Wels i Italiju. I tada se ovako pisalo, to sto vi ne vidite sve i sto ste vi licno luzeri i imate takav mentalitet je vas problem, ovi momci ce odigrati srce svaku narednu utakmicu a svi koji su sumnjali neka ne slave sve naredne uspjwhw Barbe i ovih momaka.![]()
#CarsijaOdjebi
-
Sindikat12
- Kontakt:
Hocemo li dobit koliko karata protiv Amera, ili ce oni sve pokupovat do srijede? 
Btw Katar lagano 3 boda aBd
Btw Katar lagano 3 boda aBd
Kamo srece da to bude lagano ,no ne ulijevamo neko samopouzdanje u napadu .Mucimo se i protiv slabijih timova,protiv Italije i sa igracem vise nismo pravili neke ciste sanse.Valjda sad procepi.tuzlanskinacin je napisao/la: ↑22 jun 2026, 12:53
Ja i, sta nas to zanima nama je utakmica za prolaz a sta je njima nas ne treba zanimat, ko puno misli o drugom sta je njemu kako ce on, nema od njega hljeba ni u jednom spprtu. Igrati svoju igru i zavrsiti to lagano.
Trenutno korisnika/ca: EnesSS, Google Adsense [Bot], Jurica95, kouadio, Mataruge, MiranGlasnic, Shevko, tuzlanskinacin i 69 gostiju.