MiranGlasnic je napisao/la: ↑22 jun 2026, 00:35
h1a2s3o4 je napisao/la: ↑22 jun 2026, 00:05
MiranGlasnic je napisao/la: ↑21 jun 2026, 23:53
Koliko bi Bosanaca i Hercegovaca upalo na spisak od 26 igrača Italije?
Pogledaj post iznad, prvo ovo je ismijavanje teorija da samo ekipe koje imaju igrace u "top timovima" mogu se nadati da imaju neku igru. Kao i na ovo tvrdnju oko Svajcarske i nas.
To naravno nema apsolutno nikakvog smisla, jer da je tako samo bi se vidjelo ko gdje igra, izracunala vrijednost i to je to. Cista glupost.
Bitno je mislit da si odgovorio, a to sto si masio poentu nema nikakave veze.
Ali to sto jeste cinjenica da Iran dosta slabiji od Belgije, a i od nas (nevezano za rezultat iako je povoljan) je odigrao skroz dobru utakmicu.
Nisam ja mašio poentu…itekako kontam šta
pokušavaš 
koristiti večerašnji rezultat Irana…Kurasa..nas…i ostale buranije da se poentira je glupost. 1 u 100 pokušaja se stvari poklope pa se izvuče pozitivan rezultat. Jednaka šansa prije baraža je bila da neko dobije šesticu na lotu kao da ćemo mi pobijediti Wales i Italiju u baražu. Iranci nisu nadigrali Belgiju niti bili ravnomjeran protivnik…nego im se posrećilo da igraju protiv Belgije koja je odavno go qu.rac…i da igraju protiv 10 igrača 30 minuta. I opet je Belgija napadala. Uz sve to…Iran ima masu igrača koji igraju u jačim klubovima od Brondby, Pafos, Slovan Liberec, Rijeka, Young Boys, Universitatea Cluj, i dalje i dalje. Naših najboljih 11 su bolji od Irana…ali onih zadnjih 12 smećara na našem spisku nisu ništa bolji od Iranaca. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je Rated R smeće…a navijači traže od njih da isporuče nešto što ne mogu…ne postoji bez razloga izreka VIŠE SREĆE NEGO PAMETI i to je naš plasman na ovo takmičenje.
Ne znam sta meni treba ovo ali hajde.
Jasta si druze promasio poentu i to znacajno.
Ranije je bila diskusija da tipa sta mi ocekujemo i kako ocekujemo da se dobro i kvaliteno igra (prenosi lopta, dolazi na protivnicko pola, ne biti sabijen na tvoje pola) kada nemamo igraca u "top klubovima".
Kao i nekoliko postova prije nasih gdje se spominje koliko bi to nasih moglo na spisak kod Svajcaraca.
To je bukvalno identican argument tvome samo u drugom pravcu. Znaci vi/ti to uzimate kao mjerodavno kada vama pase. U zavisnosti od konteksta.
Moja poenta je bil, da ti ponovim, da nema smisla i cista je glupost fudbal gledati kroz to gdje ko igra. Jer onda bi se samo poslali spiskovi na svjetsko, tamo bi algoritam odredio koja ekipa ima spisak najprestiznijih klubova i cao. Posalji pehar postom.
Zasto ova partije Irana ali i mnogih drugih jesu argument? Evo i to cu ti objasniti, nece mi biti mrsko.
Kada neko tvrdi da mi nemamo dobru igru ili bolje receno da je ne trebamo ili kako oni pisu cak i da ne smijemo ocekivati dobru igru jer nemamo igrace u "top klubovima" onda je sasvim legitiman argument da navedes ekipe koje su slabije od nas, a i od svog protivnika, a odigraju i igraju bolje.
Ne znam do kojeg si razreda dosao, ili zavisno po kojem sistemu se skolujes i sta imas u nastavnom planu i programu, pa je moguce da ces to tek na fakultetu raditi, ali to se u matematici zove dokaz kontradikcijom. Znaci jedna elegantna metoda dokazivanja u matematici.
U nasem slucaju to je opovrgavanje tvrdnje kontraprimjerom. Kontas zasto ima smisla? Je li sad razumijes poentu?
Jos jednom da ti ponovim, ja ovo za klubove nikad ni nisam tvrdio. Samo ismijavam one koji jesu.
Znaci ti si spreman vrijedjati igrace na nasem spisku samo da dokazes nesto?
Evo da se vodim tvojom/vasom logikom uporedjivanja gdje ko igra. Koje to igrace ima Iran koji su igraju u boljim klubovima od tih sto si naveo?
Nisam detaljno gledao ali ljudi nemaju cini mi se niti jednog igraca u ligama petice. Imaju dva igraca ukupno koja igraju u Belgiji i Grckoj (Teremi dobar igrac). Svi ostali igraju u losijim ligama i klubovima. O cemu pricas ti?
Takodjer Iran je najstariji tim na prvenstvu ako sam dobro upratio, a nas tim medju najmladjim.
Ocekuje se da njih 90% naprave bolje transfere nakon ovog prenstva. Ne dikretno zbog igara na prvenstvu, nego jer su imali dobre sezone u svojim klubovima. Jednom kada naprave transfer nece valjda preko noci postati bolji igraci samo jer pored imena pise recimo Inter?

Barba halali sto smo sumnjali.