Svaka cast za post, ima rezona mnogo nema sta, jednostavno zbog Dzeke smo postali taoci ove formacije koju igramo i jasno da se ne moze preko noci nesto promijeniti, na kraju krajeva donijela je rezultat i uz trud i znanje i srecu u kombinaciji svih tih stvari dosli smo na svjetsko. U svemu tome ja mu ne zamjerim ni igranje Demirovica ni nikog drugog osima guranje Tahirovica kao da je 3 klase bolji od ostalih veznjaka koje imamo, a nije. E to mu jedino zamjerim, al hajd. Nek prodju pa ko ga yebe ko sto rekoh nek igra 11 Tahira ako ce donijeti rezultat.viKK je napisao/la: ↑22 jun 2026, 18:08Ma, to možeš zaboravit, jer takvi su prosječni navijači svugdje i uglavnom ih i ne zanima fudbal do te mjere nit imaju volje nešto novo naučit.antetokounmpo je napisao/la: ↑22 jun 2026, 17:41
![]()
![]()
Ali, nazalost, sve ovo sto si napisao odudara od razmisljanja i mentaliteta prosjecnog Bosnjaka. Trebas to prevesti na jezik razuman top komentaru na portalima Crna Hronika i slični, nesto tipa: "Moj Barbarez treba Mahmic od početka, ne znam kako to ne vidis". Vidi me, majko, sto sam pametan i zanimljiv.
Nisam ni ja nikakav profesionalni analitičar, samo iznosim mišljenja, ali pokušam gledat na stvari iz neke šire perspektive.
Pišem na kraju jer ovdje na forumu ipak ima više ljudi koji očigledno hoće da nešto ozbiljnije pričaju o fudbalu, ali u pristupu i razmišljanju na kraju nisu dalji puno od onog što komentarise na klixu ili instagramu. Previše se svodi na crno i bijelo, rastavlja na proste faktore i od svega se pravi polemika. Ne daj bože da se stvari možda trebaju iz više uglova pogledat.
Od lige nacija vjerujem da ce se raditi na tome da se integrisu neke nove zamisli.