Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

PasodelMar
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la PasodelMar » 24 jun 2026, 10:56

Diadora je napisao/la:
24 jun 2026, 08:26
Nek on respektuje, ljudski je, samo nek ostavi tahirovica I sunjica na klupi.
Sunjica ostaviti na klupi koji jedini zna presjeći loptu, zaustaviti napad, izvrsiti prljav faul i koliko toliko stabilizirati liniju ispred odbrane, je ravno samoubistvu pa i ako je "samo" Katar u pitanju.

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 24 jun 2026, 10:58

PasodelMar je napisao/la:
24 jun 2026, 10:56
Diadora je napisao/la:
Sunjica ostaviti na klupi koji jedini zna presjeći loptu, zaustaviti napad, izvrsiti prljav faul i koliko toliko stabilizirati liniju ispred odbrane, je ravno samoubistvu pa i ako je "samo" Katar u pitanju.
Fascinantni su mi ljudi koji ne vide Šunjićevu vrijednost.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 24 jun 2026, 11:01

Prve dvije utakmice nema smisla porediti sa večerašnjom. Očito je plan bio uzeti šta se može u prve dvije utakmice, bod odlično. Zato smo tako defanzivno i igrali. Cilj je ispunjen, sad nam se pruža šansa za historijsku važnu pobjedu i prolaz u drugi KO fazu SP. Jednostavno prve dvije utakmice nismo mogli parirati daleko bržim i kvalitetnijim igračima Kanade i Švicarske, uzet je bod, podloga je tu, još večerašnja pobjeda ako Bog da i historijski rezultat na SP. Ne smijemo kalkulisati nabiti ih što većom gol razlikom da smo mirni. Potom na megdan teroristima i momački se pofajtati.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 24 jun 2026, 11:02

signalidunapark je napisao/la:
24 jun 2026, 10:58
PasodelMar je napisao/la:
24 jun 2026, 10:56
Diadora je napisao/la:
Fascinantni su mi ljudi koji ne vide Šunjićevu vrijednost.
Fascinantno je sto ovaj iznad bukvalno u svakom postu Sunjica blati, kao da je on jedini problem na terenu :lol:

Lik blage veze nema ni za sta on sluzi, ali bitno je da glupost napise.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

sidras
Kontakt:

Post Postao/la sidras » 24 jun 2026, 11:07

AllGunsBlazing je napisao/la:
23 jun 2026, 08:12
sidras je napisao/la:
23 jun 2026, 00:14
izgleda daje istina kad su pricali da je u zenici cernobil . evo ti si dokaz sta se desi kada djete prezivi pobacaj .

dakle serator bez diplome . niko bitan . a zdere gov.na
Zamisli kakva samo eminentna licnost stoji iza tvog nicka, ako sam ja samo serator bez diplome. :urnebes:

Vidim drago ti sto te neko konacno citira, do sad si bio debil bez utjecaja. Ne sikiraj se, i dalje je isto, samo ja volim ovakve slucajeve. Bitno je da misle da su bitni.
opet samte matiro i zapiso svuda po licu . unisten i popisan . nije ti niko kriv stosi idijot koji nema pojma sta radi osim sto bez diplome jede **** i sere po drzavi i drzavnom izborniku . kazu da takve ko ti ni rodjena mati nevoli vidit . seratoru bez diplome

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 24 jun 2026, 14:55

H8Z7 je napisao/la:
24 jun 2026, 11:01
Prve dvije utakmice nema smisla porediti sa večerašnjom. Očito je plan bio uzeti šta se može u prve dvije utakmice, bod odlično. Zato smo tako defanzivno i igrali. Cilj je ispunjen, sad nam se pruža šansa za historijsku važnu pobjedu i prolaz u drugi KO fazu SP. Jednostavno prve dvije utakmice nismo mogli parirati daleko bržim i kvalitetnijim igračima Kanade i Švicarske, uzet je bod, podloga je tu, još večerašnja pobjeda ako Bog da i historijski rezultat na SP. Ne smijemo kalkulisati nabiti ih što većom gol razlikom da smo mirni. Potom na megdan teroristima i momački se pofajtati.
Zar onda nije vec bilo logicnije od Svicarske da se igra otvorenije? Uzeo si bod prvu utakmicu, drugu si svakako autsajder. I imas utakmicu tri da se vadis. Da je tako, ja bih rekao i imamo neki sistem. Iskreno, mislim da mi drugi sistem ne znamo ni igrati osim tvrdo i zabij kako znas i umijes. Zato mislim da ce se kalkulisati. Ide ista igra kao i prve dvije utakmice, s tim da je protivnik znacajnoj slabiji. Problem ce biti ako se u prvom ne da gol, onda ide nervoza.
Celik!3,2,2.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 24 jun 2026, 15:06

24 jun 2026, 14:55
H8Z7 je napisao/la:
Zar onda nije vec bilo logicnije od Svicarske da se igra otvorenije? Uzeo si bod prvu utakmicu, drugu si svakako autsajder. I imas utakmicu tri da se vadis. Da je tako, ja bih rekao i imamo neki sistem. Iskreno, mislim da mi drugi sistem ne znamo ni igrati osim tvrdo i zabij kako znas i umijes. Zato mislim da ce se kalkulisati. Ide ista igra kao i prve dvije utakmice, s tim da je protivnik znacajnoj slabiji. Problem ce biti ako se u prvom ne da gol, onda ide nervoza.
Pokusali smo mi igrati otvorenije, ali smo na kraju igrali samo onoliko koliko smo uspjeli, oni su nas strasno nadjacali na sredini terena. Ne znam sto je to mnogima na forumu toliko tesko shvatit, prica se o nekakvoj "kukavickoj" taktici, jedino sto se desilo protiv Svicarske je da smo promijenili formaciju nakon 1. cetvrtine, Memic se prebacio na lijevog wingbacka da imamo vise stopera na petercu da mozemo lakse cistiti povratne lopte. Sto je utakmica isla dalje to smo se vise otvarali i na kraju je Tarik crveni primio jer smo se digli iz niskog bloka.

E sad, ako vi mastate o tome da krenemo u neki ofanzivni juris bez ikakve opreznosti protiv ekipa koje su na svakoj poziciji kvalitetnije od nas, to onda zaboravite. Nemamo jos dovoljno tehnickog kvaliteta i nismo sistemski jos sazreli kao ekipa da mozemo preuzet posjed na duge periode. Pri prvom gubljenju posjeda sa nekom visokom linijom protiv jace ekipe od nas bi primili golove na kontru. Pretpostavljam da nam strucni stab ipak ne zeli riskirat potop u prvih pola sata. Nije stvar kukavicluka, vec samo vaganje rizika.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 24 jun 2026, 15:07

Ne vide ljudi da smo mi katastrofalni u branjenju tranzicija. Poprilično smo spori.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 24 jun 2026, 15:08

viKK je napisao/la:
24 jun 2026, 15:06
Pokusali smo mi igrati otvorenije, ali smo na kraju igrali samo onoliko koliko smo uspjeli, oni su nas strasno nadjacali na sredini terena. Ne znam sto je to mnogima na forumu toliko tesko shvatit, prica se o nekakvoj "kukavickoj" taktici, jedino sto se desilo protiv Svicarske je da smo promijenili formaciju nakon 1. cetvrtine, Memic se prebacio na lijevog wingbacka da imamo vise stopera na petercu da mozemo lakse cistiti povratne lopte. Sto je utakmica isla dalje to smo se vise otvarali i na kraju je Tarik crveni primio jer smo se digli iz niskog bloka.

E sad, ako vi mastate o tome da krenemo u neki ofanzivni juris bez ikakve opreznosti protiv ekipa koje su na svakoj poziciji kvalitetnije od nas, to onda zaboravite. Nemamo jos dovoljno tehnickog kvaliteta i nismo sistemski jos sazreli kao ekipa da mozemo preuzet posjed na duge periode. Pri prvom gubljenju posjeda sa nekom visokom linijom protiv jace ekipe od nas bi primili golove na kontru. Pretpostavljam da nam strucni stab ipak ne zeli riskirat potop u prvih pola sata. Nije stvar kukavicluka, vec samo vaganje rizika.
Sta smo pokusali? Ako je ono bilo otvorenije, protiv Italije smo onda igrali totalni fudbal. Ne zeli nam SS riskirati potop, ali nas svakako potope. Sreca pa ne zele riskirati.
Celik!3,2,2.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 24 jun 2026, 15:14

24 jun 2026, 15:08
viKK je napisao/la:
24 jun 2026, 15:06

Sta smo pokusali? Ako je ono bilo otvorenije, protiv Italije smo onda igrali totalni fudbal. Ne zeli nam SS riskirati potop, ali nas svakako potope. Sreca pa ne zele riskirati.
Protiv Italije smo igrali protiv 10 igraca 80 minuta koja se drzala u najnizem mogucem bloku. A i tada smo kroz sredinu smo im usli ukupno 2 puta mozda. Sve sto smo radili je pokusavali stvorit milimetar prostora za centarsut i ganjat drugu loptu. Prvih 40 minuta mi smo im uspjeli prenijeti loptu na njihovu stranu iskljucivo jer nam nisu radili visoki presing pri iznosenju lopte. U medjuvremenu su sve ekipe koje su nas skautale vidjele da smo tu najranjiviji.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 24 jun 2026, 15:16

Ne moras mi objasnjavati zasto, vec cista laz da smo pokusali ofanzivnije protiv Svicarske. Pokusali smo ofanzivnije nakon sto smo primili gol, a bilo 20 minuta do kraja. Da je bilo 0-0 do 85. bili bi samo jos defanzivniji.
Celik!3,2,2.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 24 jun 2026, 15:17

Pogledaj utakmicu ponovo i mozda operi oci prije toga. Ali dzaba kad je isti mali mozak unutra.

DanijelTZ
Kontakt:

Post Postao/la DanijelTZ » 24 jun 2026, 15:18

Krila su nam kreatori igre :urnebes:
Bit će gusto

DanijelTZ
Kontakt:

Post Postao/la DanijelTZ » 24 jun 2026, 15:20

Selektore, kakvo je raspolozenje unutar tima? Ivane, kolika vam znaci podrska navijaca?
Bit će gusto

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 24 jun 2026, 15:22

viKK je napisao/la:
24 jun 2026, 15:17
Pogledaj utakmicu ponovo i mozda operi oci prije toga. Ali dzaba kad je isti mali mozak unutra.
Sigurno je tako. Doduse, u ocima ovih sto brane Barbareza defanzivna igra pocinje sa dva ista spica, tako mozda i ofanzivna pocinje sa dva defanzivna vezna u ekipi. Krila i bekovi su kreatori. Nema veze sto su i krila i bekovi podbacili zbog postavke.

Nego, svaka cast na plasmanu. Ocigledno nam je to vrhunac. Selektorski, igracki i navijacki.
Celik!3,2,2.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 24 jun 2026, 15:26

24 jun 2026, 15:16
Ne moras mi objasnjavati zasto, vec cista laz da smo pokusali ofanzivnije protiv Svicarske. Pokusali smo ofanzivnije nakon sto smo primili gol, a bilo 20 minuta do kraja. Da je bilo 0-0 do 85. bili bi samo jos defanzivniji.
Ako protivnik ima veci posjed to ne znaci da drugi tim igra samo defanzivu. Mi smo 60 min protiv Svice igrali puno bolje nego 90 min protiv Kanade… Ali su nas kostale individualne greske…

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 24 jun 2026, 15:33

Ma ko je nekad igrao fudbal, trenirao, pratio, zna da smo protiv Svice bolje stajali i igrlai nego protiv Kanade. Protiv Kanade je bilo teško igrati zbog više faktora, protiv Švice je vrlo lagano moglo otići na drugu stranu da je bilo malo više koncentracije i sreće. Nije nas Švica potopila kao što rezultat predstavlja. Protiv Katara očekujem iskreno da imamo dobre šanse, koncentraciju, borbenost i želju. Šta god da bude, ako ovo budemo imali, mi smo u knock out-u, međutim nemojte zaboraviti i Velšani i Italijanu su misli da su nas prošli, mi moramo ovu utakmicu aBd odigrati maestralno! Očekujem večeras prevagu da donose Dedić/Memić, Alajbegović, Bajraktarević, Demirović i Tabaković (ako bude igrao). A Džeki želim da bude smiren, koncentrisan na utakmicu, da pokaže želju i borbenosti, a ostalo svi znamo i on je to pokazao da može da riješi utakmicu!

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 24 jun 2026, 15:40

24 jun 2026, 14:55
H8Z7 je napisao/la:
Iskreno po sastavu nisi haman mogao igrati otvorenij, samo sto se i protivnik nesto pita. Mi da smo igrali otvorenije gubili bi na poluvremenu vec 2-0 a Tarik bi možda i ranije dobio crveni, i još dodaj na to da Katic ne moze igrati otvorenije jer ne moze ispratiti to.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 24 jun 2026, 15:48

GG3 je napisao/la:
24 jun 2026, 15:40
Iskreno po sastavu nisi haman mogao igrati otvorenij, samo sto se i protivnik nesto pita. Mi da smo igrali otvorenije gubili bi na poluvremenu vec 2-0 a Tarik bi možda i ranije dobio crveni, i još dodaj na to da Katic ne moze igrati otvorenije jer ne moze ispratiti to.
Ima li smisla izabrati haman najofanzivniji sastav i onda se pokusati braniti? Meni nema. To je sva poenta. Nije problem se ni braniti, Arsenal je tako titulu uzeo. Italija sve zivo osvojila. Problem je kad se postavi ekipa defanzivno, a protivnik ti se seta kroz 2 od 3 reda ekipe. Jedino nisu mogli proci kroz odbranu kako su htjeli.

Zato sam i pisao gore, branimo se sa dva spica u napadu, napadamo sa defanzivnim veznim u veznom redu. Odbrana kao filozofija igre uopste nije losa stvar. Titule se i osvajaju na jakoj odbrani.

Mozda ces ti sad napisati da je sastav naznaka kako smo pokusali igrati, ali nismo uspjeli nametnuti svoju igru protiv jake Svicarske. Onda je opet problem sto SS nije uspio shvatiti da sa dva defanzivna vezna neces dobiti kontrolu nad igrom. Veci je problem sto sa dva defanzivna vezna nisi dobio defanzivni bedem koji si trazio. Ovako ispadamo amateri.
Celik!3,2,2.

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 24 jun 2026, 16:23

24 jun 2026, 15:48
GG3 je napisao/la:
24 jun 2026, 15:40
Ima li smisla izabrati haman najofanzivniji sastav i onda se pokusati braniti? Meni nema. To je sva poenta. Nije problem se ni braniti, Arsenal je tako titulu uzeo. Italija sve zivo osvojila. Problem je kad se postavi ekipa defanzivno, a protivnik ti se seta kroz 2 od 3 reda ekipe. Jedino nisu mogli proci kroz odbranu kako su htjeli.

Zato sam i pisao gore, branimo se sa dva spica u napadu, napadamo sa defanzivnim veznim u veznom redu. Odbrana kao filozofija igre uopste nije losa stvar. Titule se i osvajaju na jakoj odbrani.

Mozda ces ti sad napisati da je sastav naznaka kako smo pokusali igrati, ali nismo uspjeli nametnuti svoju igru protiv jake Svicarske. Onda je opet problem sto SS nije uspio shvatiti da sa dva defanzivna vezna neces dobiti kontrolu nad igrom. Veci je problem sto sa dva defanzivna vezna nisi dobio defanzivni bedem koji si trazio. Ovako ispadamo amateri.
Sve rečeno kako treba, i ostaje nevjerovanje kako to i ss i barbarez ne vide. Kako to Dzeko ne vidi, pa da suflira, kako to niko živ od njih tamo ne vidi?
Ili vide nešto što mi ne vidimo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Shevko i 25 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []