24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: 24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar
Nema mjesta koliko je zrno da se kritikuje bilo šta. Kao ni za analize, davanje pažnje kojekakvim stručnjacima etc.
BiH je napravila historijski podvig. Treba uvesti moralnu policiju da bičuje sve one koji ove momke i selektora krivo pogledaju. Taman da nas Ameri torpediraju.
Barba je trenutno ispred Fergija, institucija. Onu ćelavicu zakucat na novčanicu od 50 KM.
BiH je napravila historijski podvig. Treba uvesti moralnu policiju da bičuje sve one koji ove momke i selektora krivo pogledaju. Taman da nas Ameri torpediraju.
Barba je trenutno ispred Fergija, institucija. Onu ćelavicu zakucat na novčanicu od 50 KM.
A smooth sea never made a skilled sailor.
-
nastrojeni21
- Kontakt:
To je totalno pogresno razmisljanje, to nas je razmisljanje i dovelo do toga da smo kao nacija vrlo neuspjesni u sportu.
Zato sto su u price "ne bi se plasirali na prvenstvo da je stari format kvalifikacija" i "ne bi se plasirali u knock out fazu da je stari format" u domenu hipotetike i dzaba to spominje.A spominje to samo da umanji uspjeh svog kolege.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Nisam sinoć ništa pisao jer se slavilo i na kraju možda 3 sata samo oko sklopilo, a i nema se šta pisati osim jedno veliko hvala svima.
Hvala igračima, hvala stručnom štabu, hvala fizioterapeutu, hvala ekonomu, hvala navijačima i jedno veliko hvala selektoru.
Pružili su nam najbolja 3 mjeseca u historiji ove zemlje, učinili su da djeca na igralištu više ne nose dresove Ronalda, Messija, Neymara i ostalih nego Alajbegovića, Demirovića, Džeke, Bajraktarevića i sl. Učinili su da i oni koji nikada ne prate fudbal pale podcaste da bolje razumiju i prate svaku sekundu.
Kritike i bilo šta ostavite po strani. Ima grešaka, ima lošijih pojedinaca, ali to uopšte više ništa nije važno. Nije ni mjesto ni vrijeme zato nego uživajte u ovome, puno veće, bogatije i mnogoljudnije zemlje ovo ne dožive za svog života.
Hvala igračima, hvala stručnom štabu, hvala fizioterapeutu, hvala ekonomu, hvala navijačima i jedno veliko hvala selektoru.
Pružili su nam najbolja 3 mjeseca u historiji ove zemlje, učinili su da djeca na igralištu više ne nose dresove Ronalda, Messija, Neymara i ostalih nego Alajbegovića, Demirovića, Džeke, Bajraktarevića i sl. Učinili su da i oni koji nikada ne prate fudbal pale podcaste da bolje razumiju i prate svaku sekundu.
Kritike i bilo šta ostavite po strani. Ima grešaka, ima lošijih pojedinaca, ali to uopšte više ništa nije važno. Nije ni mjesto ni vrijeme zato nego uživajte u ovome, puno veće, bogatije i mnogoljudnije zemlje ovo ne dožive za svog života.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
E sad da se i ja javim. Hvala, veliko hvala Barbarezu i svim momcima sve do jednog na ovome i vjerovao sam u vas i vjerovat cu i ovo je ostvarenje nekih djecackih snova. Prostora za napredak ima, al ovo je pocetak najljepse sportske price u nasoj historiji koju ce ovi momci zlatnim slovima ispisati. Hejteri cekaju ameriku il opet se klate na ledja nekim momcima ali nema veze moraju svoje frustracije barem malo zalijeciti.
Takticki odlicno postavljena utakmica, bespotreban pad krajem drugog poluvremena i lako primljen go ali srecom nema veze i sada nas to ne zanima. Kerim postaje zvijezda, Mahmic super sub. Mozda je ovo bas Barbarez pogodio sa Mahmicem da ne strta jer je on novi i za nas ali i za protivnika, tako da neuigranost nece doci do ozrazaja ako udje sa klupe u finisu, a moze lagano iznenaditi protivnika kao sto je i uradio u dvije utakmica.
Takticki odlicno postavljena utakmica, bespotreban pad krajem drugog poluvremena i lako primljen go ali srecom nema veze i sada nas to ne zanima. Kerim postaje zvijezda, Mahmic super sub. Mozda je ovo bas Barbarez pogodio sa Mahmicem da ne strta jer je on novi i za nas ali i za protivnika, tako da neuigranost nece doci do ozrazaja ako udje sa klupe u finisu, a moze lagano iznenaditi protivnika kao sto je i uradio u dvije utakmica.
#CarsijaOdjebi
Ovo je najbitnije. Moj dajdza, koji utakmice pogledao nije u zivotu je odgledao SVAKU, ukljucujuci i one baraz utakmice. Pored toga, komplet porodici uzeo dresove. Cak su i moji roditelji uzeli dresove, nikad ranije ih nisu nosali.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑25 jun 2026, 13:05Pružili su nam najbolja 3 mjeseca u historiji ove zemlje, učinili su da djeca na igralištu više ne nose dresove Ronalda, Messija, Neymara i ostalih nego Alajbegovića, Demirovića, Džeke, Bajraktarevića i sl. Učinili su da i oni koji nikada ne prate fudbal pale podcaste da bolje razumiju i prate svaku sekundu.
Treba uzivati u ovome, i potuci se sa amerima kako treba.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Prva izjava i odmah da smo zalutali na SP jer je došlo do proširenja na SP. To je nevjerovatan pokazatelj neznanja i nepoznavanja elementarnih stvari. Da poznaje išta znao bi da Europa je dobila, samo, tri dodatna mjesta i da to nije ništa drastično promjenilo. Drugo, mi nismo baraž dobili zbog dodatnih mjesta nego jer smo bili drugi u svojoj grupi što uvijek vodi ka baražu. Treće, u baražu smo pobijedili dvije jako dobre ekipe, Vels i Italiju. Ako je to malo i ako je to nezasluženo onda stvarno ne znam.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
I ja bih se pridružio, pa da samo na kratko po.serem Amara Osima, vječitog stručnjaka s klupe Zeljezničara iz 2011 godine. Nabijem ga na ku.rac.
Volim te Bosno.
Volim te Bosno.
- GianlucaPagliuca71
- Kontakt:
Od pozitivnih stvari sinoc cu spomenuti dobar pocetni pritisak i presing, partiju Alajbegovica i posebnu pohvalu za Seada Kolasinca koji je sinoc odigrao maestralno.HariTz je napisao/la: ↑25 jun 2026, 12:32Mišljenje kao mišljenje, uopšte nije problem. Nije problem ni kritika. Problem je što ćeš se s takvim narativom uvijek moći postaviti tako da nakon pozitivnog rezultata kažeš: "Eh, kapa dole momci", a u slučaju negativnog rezultata: "Eh, jesam li vam rekao".GianlucaPagliuca71 je napisao/la: ↑25 jun 2026, 12:13Mene to nervira kod naseg naroda. Rekli ljudi svoje misljenje i stoje iza njega a ne mijenjaju ga kako vjetar puhne. Pobijedili, prosli kapa dole mladim momcima ali ne treba zatvarati oci jer imam puno mana u igri. Meni Katar igra smisleniji fudbal od nas. Jos se ibretim kako smo plivali u defanzivi. Zato kad ti sutra to USA iskoristi svi ce psovati
Kolektivni defetizam, cinizam ili hronično kritikovanje (da ne kažem preser.avanje) postali su norma kod nas. Nije prošlo ni 24 sata od našeg historijskog uspjeha, a pogledaj malo komentare nekih ljudi i način na koji navode vodu na svoj mlin.
Od toga da je sve ovo apsolutna sreća, kvalitet pojedinaca, a nikako timska igra, do toga da ovo uopšte nije nikakav poseban uspjeh jer smo već 2014. godine bili među 32 najbolje reprezentacije.
Pominješ zatvaranje očiju, da Katar igra smisleniji fudbal od nas, da plivamo u defanzivi... Okej, ima li tu išta pozitivno da se kaže ili ćemo cijele kvalifikacije, baraž i Svjetsko prvenstvo svesti na rečenicu: "E momci, kapa dole, to se očekivalo."
Očekivalo se da nas Wales mlatne odmah na početku, objektivno.
Gdje je tu kritičko razmišljanje, objektivnost? Je li se očekivalo da ćemo utakmicu završiti bez da se Katar išta pita? Temperatura, iskustvo, pritisak, činjenica da smo igrali bez dva, možda i najvažnija igrača u zadnjoj liniji... sve su to okolnosti koje se moraju uzeti u razmatranje ako se već želi nešto komentarisati, a ne samo stvarati negativan naboj gdje se isključivo fokusiramo na ono najgore. Imaju dvije strane medalje.
Igra je bila bolja jer si igrao sa najslabijim protivnikom dosad, jer ti je bila potrebna pobjeda i valjda je bilo za ocekivati da moramo napasti. Dali smo golove na vrijeme, steta i za stativu Dzeke. Malo poslije toga slijedi odron, standardno plivanje kao i u ostalim utakmicama. To je sada jos gore bilo jer ti je jedan Katar iznosio loptu i stvarao sanse kako je htio (ne omalovazavam Katar). Prvo je Sunjic na pocetku spasio cisti zicer, pa su imali par izglednih prilika, pa smo nastavili sa nasim hrkljusom, da bi nam na kraju zabili gol nakon amaterske reakcije odbrane. Imali su i jednu stativu i situaciju kad nas je opet Kolasinac spasio jer da je prosao pas to bi bio gol vjerovatno (opet odbrana kompletna ispala), te jos jednu kad je Afif sutirao a imao samog saigraca na drugoj strani.
Barbarez tvrdoglavo gura 4-4-2 a ne mozemo to igrati jer nemamo zvjerke u veznoj liniji. Kad je na kraju uveo Mahmica i kad smo ostali na jednom spicu, bolje je to djelovalo jer si dobio jos jednog veznjaka. Dobar period igre smo izgledali kao neka ekipica na terminu, izbij-nabij, stalno vracanje Vasilju, kretnja li-la.
I jos jedna vazna stvar. Mi nemamo snage za vise od 60 minuta. Izyebala nas Kanada trkom i spremom, Svica fizicki se nametnula. Sve selekcije iz grupe su bolje od nas u build-up, dosta i manjih selekcija su tu bolje od nas. Vezni ocaj, kretnje ocaj, krila u dosta situacija sterilna i kao velika mana, stalno plivamo i ispadamo kao djeca.
Bravo svima, ali meni ovo nije obecavajuce za dalje. Slazem se sa svim sto su Osim i Pape rekli. Tek ce se to vidjeti protiv Poljske i Svedske. Naravno da treba strpljenja i vremena, ekipa mlada, ali tu treba dobar selektor. Za mene to Barbarez nije. Toliko tvrdoglav da to nije humano. Samo neka Mahmic sjedi na klupi a momak najbolji nas strijelac na wc.
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !
ZZ !
Eh, odmah diskusija izgleda drugačije, slažeš se?GianlucaPagliuca71 je napisao/la: ↑25 jun 2026, 13:27Od pozitivnih stvari sinoc cu spomenuti dobar pocetni pritisak i presing, partiju Alajbegovica i posebnu pohvalu za Seada Kolasinca koji je sinoc odigrao maestralno.
Igra je bila bolja jer si igrao sa najslabijim protivnikom dosad, jer ti je bila potrebna pobjeda i valjda je bilo za ocekivati da moramo napasti. Dali smo golove na vrijeme, steta i za stativu Dzeke. Malo poslije toga slijedi odron, standardno plivanje kao i u ostalim utakmicama. To je sada jos gore bilo jer ti je jedan Katar iznosio loptu i stvarao sanse kako je htio (ne omalovazavam Katar). Prvo je Sunjic na pocetku spasio cisti zicer, pa su imali par izglednih prilika, pa smo nastavili sa nasim hrkljusom, da bi nam na kraju zabili gol nakon amaterske reakcije odbrane. Imali su i jednu stativu i situaciju kad nas je opet Kolasinac spasio jer da je prosao pas to bi bio gol vjerovatno (opet odbrana kompletna ispala), te jos jednu kad je Afif sutirao a imao samog saigraca na drugoj strani.
Barbarez tvrdoglavo gura 4-4-2 a ne mozemo to igrati jer nemamo zvjerke u veznoj liniji. Kad je na kraju uveo Mahmica i kad smo ostali na jednom spicu, bolje je to djelovalo jer si dobio jos jednog veznjaka. Dobar period igre smo izgledali kao neka ekipica na terminu, izbij-nabij, stalno vracanje Vasilju, kretnja li-la.
I jos jedna vazna stvar. Mi nemamo snage za vise od 60 minuta. Izyebala nas Kanada trkom i spremom, Svica fizicki se nametnula. Sve selekcije iz grupe su bolje od nas u build-up, dosta i manjih selekcija su tu bolje od nas. Vezni ocaj, kretnje ocaj, krila u dosta situacija sterilna i kao velika mana, stalno plivamo i ispadamo kao djeca.
Bravo svima, ali meni ovo nije obecavajuce za dalje. Slazem se sa svim sto su Osim i Pape rekli. Tek ce se to vidjeti protiv Poljske i Svedske. Naravno da treba strpljenja i vremena, ekipa mlada, ali tu treba dobar selektor. Za mene to Barbarez nije. Toliko tvrdoglav da to nije humano. Samo neka Mahmic sjedi na klupi a momak najbolji nas strijelac na wc.![]()
Što se tiče 4-4-2, tu nemam šta naročito dodati, uglavnom se slažem, mada sad postoji više varijacija, ali očekujem tek u LN da će doći neki novi klinci, da će neki igrači eventualno otići, da će se isprobavati drugačije formacije i slično. SP nije mjesto za to.
Što se tiče toga da ovo nije obećavajuće za dalje i da Barbarez nije dobar selektor, tu se uopšte ne bih složio. Meni ovo izgleda apsolutno obećavajuće, pogotovo jer je ekipa mlada, još uvijek neafirmisana, još uvijek se pronalazi, a već smo vidjeli da može napraviti velike stvari. Prošli smo grupu na SP sa ovom djecom i samo neka nastave ovakav razvoj, mislim da ćemo tek u narednim ciklusima ubirati plodove.
Barbarez je možda loš trener, ali kao selektor ima rezultate i očigledno je dobar u "man managementu", kroz motivaciju, iskustvo, pripremu, euforiju, pritisak i slično. U prošlosti smo skidali gaće prije utakmica, ovo je neki novi mentalitet i vide se jasni pozitivni pomaci.
Grešaka ima i bit će ih, bilo je i neobjašnjivih poteza (pisao sam ranije o tome), ali po meni je više dobrih i pozitivnih stvari, da je jednostavno teško reći da ovo ne ide na dobro. Samo kad pogledam ovu dječicu vani što nose dresove Alajbegovića, Bajraktarevića, Tabakovića i sličnih, daje potpuno drugačiju sliku od one koja je bila prije nešto jače od 2 godine.
- GianlucaPagliuca71
- Kontakt:
- PeppermintSA
- Kontakt:
Ako izađe ponovo u 4-4-2 formaciji protiv Amerike, biće preslikana Kanada. Mi moramo, kako znamo i umijemo, boriti se za kakvu-takvu kontrolu sredine. Rezultati pokazuju da odbrambeno nismo naročito dobra ekipa, ne možemo sačuvati nulu ni protiv Katara, ni protiv Paname, ni protiv Kipra. Dakle, nemojte se zavaravati da imamo kapacitet da budemo nekakva haramball Grčka koja će polaziti od toga da sačuva svoj gol - neće. Stoga, moramo bataliti 4-4-2, preći na 4-5-1 kao sve normalne reprezentacije, ili eventualno 3-6-1 i pokušati se koliko je god moguće nadigravati s Amerima u smislu da mi njih napadnemo, pa kud puklo.
Imal gdje snimak golova sa hrt komentarom
I found freedom. Losing all hope was freedom.
U nadigravanju sa Amerikom, primamo 5 do poluvremena. Ne znam kako ne vidite koliko smo SPORA ekipa, presporo se vraćamo nazad kada izgubimo loptu. Amerikanci će nas u slučaju da krenemo naprijed iskontrirati i poslati preko bare kući do poluvremena.PeppermintSA je napisao/la: ↑25 jun 2026, 13:47Stoga, moramo bataliti 4-4-2, preći na 4-5-1 kao sve normalne reprezentacije, ili eventualno 3-6-1 i pokušati se koliko je god moguće nadigravati s Amerima u smislu da mi njih napadnemo, pa kud puklo.
Naša jedina šansa je niski blok protiv jačih ekipa, a gore se uzdati u individualnu inspiraciju pojedinaca. Poprilično smo limitirana ekipa kada se poredimo sa ekipama nokaut faze. Ja bih rado da igramo kao Papetova ekipa, ali mi taj kvalitet nemamo više. Imamo neke druge i to treba maksimalno iskoristiti i bazirati igru na tome.
Nije stvar samo u formaciji, struktura koju imamo u izgradnji napada i u presingu se u vecini slucajeva pokaze kao losa. Protiv Kanade i Svicarske nismo imali nikakvo rjesenje kad nas pritisnu a i protiv Katara smo imali znacajnih problema.
Kad pokusamo izaci visoko na zadnju liniju protivnika konstantno neko ostaje visak, u sredini rupetina, Katar nas je sinoc kratkim dodavanjima prolazio ko od šale. To nije ni do formacije ni do igraca na terenu nego je cisti rukopis trenera.
Kakve igrace ima Lopetegui da jedan Katar moze kratkim dodavanjima doci do naseg gola.. takve stvari i razdvajaju vrhunskog trenera od nekog ko to nije. Nadam se da ce biti prostora i mogucnosti da Muslic ili Jakirovic preuzmu ekipu nakon LN.
Kad pokusamo izaci visoko na zadnju liniju protivnika konstantno neko ostaje visak, u sredini rupetina, Katar nas je sinoc kratkim dodavanjima prolazio ko od šale. To nije ni do formacije ni do igraca na terenu nego je cisti rukopis trenera.
Kakve igrace ima Lopetegui da jedan Katar moze kratkim dodavanjima doci do naseg gola.. takve stvari i razdvajaju vrhunskog trenera od nekog ko to nije. Nadam se da ce biti prostora i mogucnosti da Muslic ili Jakirovic preuzmu ekipu nakon LN.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
"Zalutali na SP", završili grupu s 1 porazom od Austrije, 13 minuta te dijelilo da direktno ideš. Prođeš u baražu 2 utakmice protiv favorita, uzmeš bod domaćinu na otvaranju SP, uzmeš 3 boda Kataru u utakmici pod velikim pritiskom i znaš da moraš pobijediti. Ali "zalutali". Mamu vam j e b e m jugoslovensku
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Auuu koja bratina. Bas ti hvala na linku.CAGarfia je napisao/la: ↑25 jun 2026, 11:10https://www.youtube.com/live/0uIjLBUrc- ... Wf0mO2DF7S
Kakav je gosposin Vlado, obavezno pogledati ko ima vremena.![]()
- invincible1921
- Kontakt:
Kako god obrnes, okrenes, zaokrenes uvijek te sve dovede do iste stvari....fali covjek u sredini i imas viska napadaca koji ne sluzi nicemu...necu da kritikujem sergeja jer ostvario je rezultat, ali ako opet i nakon svih problrma peotiv svice i kanade, pored dva gola mahmica, pored amaterskih partija sunjica i tahirovica..opet izadje u 4/4/2 ..bgm je onda on malo za psihologa kakvog jer ocigledno ima problem sa tvrdoglavoscuStevieG8 je napisao/la: ↑25 jun 2026, 14:04Nije stvar samo u formaciji, struktura koju imamo u izgradnji napada i u presingu se u vecini slucajeva pokaze kao losa. Protiv Kanade i Svicarske nismo imali nikakvo rjesenje kad nas pritisnu a i protiv Katara smo imali znacajnih problema.
Rizikujes da se branis u 30m jer valjda kontas isplatice ti se da dobijes kontru neku...i onda kad dobijes priliku za kontru ti vratis loptu i igras 11na11....znaci apsolutno nelogicno
=\_1921_/=
Hahaha bravoElddar je napisao/la: ↑25 jun 2026, 14:07"Zalutali na SP", završili grupu s 1 porazom od Austrije, 13 minuta te dijelilo da direktno ideš. Prođeš u baražu 2 utakmice protiv favorita, uzmeš bod domaćinu na otvaranju SP, uzmeš 3 boda Kataru u utakmici pod velikim pritiskom i znaš da moraš pobijediti. Ali "zalutali". Mamu vam j e b e m jugoslovensku
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, 231983, bavarian_bk, Bosniacum Lilium, CAGarfia, DnevnaDozaPklata, ebi46, General505, Goalgetter, invincible1921, L_blancos, Muumii, nerkolfc, ovisnik, Proximic, RacioEmocionalan, Shevko, soccerfan i 95 gostiju.