Pisao sam vec na drugoj temi vezano za ovo viewtopic.php?p=10644304#p10644304invincible1921 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 12:29Dzeko je babuka nema potrebe da ista pisemo o njegovoj karijeri a pogotovo ovoj reprezntativnoj....sve sto bi napisao u hvalospjevu bilo bi premalo opet.
Medjutim mozda se mnogi nece slozit, ali ja se najiskrenije nadam da ce se nakon SP oprostiti....prvo godine su tu vec poprilicno, ne moze da isprati igru bar ovu sto nama treba. Ok kad dobije loptu u napadu opasan je vazda, ali pitanje je koliko trpimo radi toga.
Takodjer nakon ovog SP i ho ruk igre, mora se poceti malo razmisljati o sistemu i planu igre jer sad vec imamo neki kostur i igrace koji nadolaze. Hocu reci da dokle je god dzeko tu mi necemo prec u formaciju sa jednim spicem.
Mislm da mu stvarno ne treba da nakon ove krune karijere trpi kritike i da ga se krivi za evnetualne neuspjehe u kvalfikacijama za Euro
Uglavnom nisi jedini, ja mislim da je mozda i najbolji trenutak za njega, nekako cak i iz neke romanticarske perspektive gledano, da zavrsi nakon ovog prvenstva.. mozda nisam u pravu, ali mislim da je brzina i intenzitet fudbala u prvoj Bundesligi prevelika, on je vec u godinama gdje i kroz treninge vec lakse navlaci ozlijede, u klubu kao i u reprezentaciji ne moze nikakav defanzivni doprinos donijet, a Schalkeu kojem sigurno nece bit lako ce trebat svih 11 igraca u maksimalnom naponu u oba pravca.
U reprezentaciji mislim da se treba pocet pruzat prilika Mahmicu kao nekoj 10ci i uigravat ga sa jednim napadacem, sto ranije i vise momci imaju priliku da igraju jedni s drugima i "nauce" jedni na druge, to bolje za ekipu i sve nas koji navijamo za ovu reprezentaciju. Da konacno i docekamo da Demirovic ne mora trcat za dvojicu, da ustvari mozemo napravit organizovan i efektivan presing na zadnje linije protivnika..
Da se razumijemo, sigurno cemo u buducnosti dozivljavat promasaje ili prilike gdje cemo govorit "da je Dzeko bio umjesto njega.." ali mislim da ulazeci u jesen i sljedece kvalifikacije, mi kao ekipa cemo vise limitacija nego prednosti imati kroz igranje Edina 60+ minuta na terenu. Sto prije krenu da se uce igrat bez njega, to bolje.
Naravno, kad bi Edin bio spreman ulaziti s klupe po 20ak minuta, kada nam treba glava vise u napadu i slicno, ne bih imao protiv da jos 3 godine igra ako hoce. Problem je sto djeluje mi da to ne dolazi u obzir kod njega i Barbareza.