24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

soko
Kontakt:

Re: 24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar

Post Postao/la soko » 28 jun 2026, 00:28

PSV je napisao/la:
28 jun 2026, 00:22
soko je napisao/la:
28 jun 2026, 00:05
Diadora je napisao/la:
27 jun 2026, 23:22

Pa druze mi smo bukvalno sjedili jedan pored drugog onda
Pa sigurno, citavu tekmu smo stojali i navijali. Ja jos bolestan, puko glas samo tako. A ono poslije tekme kad su igraci stali ispred nas, pa zajedno I am from Bosnia, citav zivot cu pamtiti :bih:
@kenozoik, ti si znaci ispod nas bio.
Bruda nisam znao da si bjednik. Ja sjedio u VIP-u sa najpoznatijim likovima sveta. :yawn:
Tebra, jbg nije svako kao ti. Imas keshovinu, pricu a i zene te vole :yawn:
Cuo sam da su gore servirali pizu iz montane

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 28 jun 2026, 02:31

soko je napisao/la:
Diadora je napisao/la:
soko je napisao/la:
27 jun 2026, 23:02

I ja sam tu bio sekcija 149. Sunce nas przilo citavo vrijeme.
Mogu reci da mi je ovo bio jedan od najjacih dozivljaja sto sam imao u zivotu. Daleko jace neg Brazil 2014.
Sto se tice Seattle, jak grad nema sta i jako dobra organizacija. Mnogo bolje nego LA.
Pa sigurno, citavu tekmu smo stojali i navijali. Ja jos bolestan, puko glas samo tako. A ono poslije tekme kad su igraci stali ispred nas, pa zajedno I am from Bosnia, citav zivot cu pamtiti :bih:
Iskreno, prava steta sto se mi sa foruma nismo bolje organizovali i upoznali...steta.. :(
Vidim, bilo nas je... :thumbup:

:bih:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Poljem se siri miris LJILJANA!!!

⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 28 jun 2026, 02:38

Kenozoik je napisao/la:
27 jun 2026, 23:37
Diadora je napisao/la:
soko je napisao/la:
Mogu reci da mi je ovo bio jedan od najjacih dozivljaja sto sam imao u zivotu. Daleko jace neg Brazil 2014.
Sto se tice Seattle, jak grad nema sta i jako dobra organizacija. Mnogo bolje nego LA.
Evo i mene u 148 :D

slika
Da si malo pomjerio kameru lijevo...tacno bi se prepoznao.. :mrgreen:
Inace, ta tribina je bila :thumbup:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Poljem se siri miris LJILJANA!!!

⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 28 jun 2026, 03:06

GG3 je napisao/la:
27 jun 2026, 23:58
@dena24
Svaka čast na analizama, mozes li malo analizirati Malica posto je dečko toliko popljuvan (ne samo kod gola) koji je i njegova krivica ali po mom mišljenju cjele odbrane. I po meni je Katic odigrao gore Malica ovu utakmicu.

Također ako imas šta za Vasilja, jer je on po meni u dosta slučajeva veliki krivac sto ne mozemo iznijeti loptu i sto utrpa ekipu u nezgodnu poziciju.
Ma Malić je isto dosta puta ispao iz pozicije kao i svi, jednostavno je haotična situacija zbog svega ovoga. Ali nije toliko lose odigrao koliki je bio nered u ekipi. Mislim da se ne može očekivati da to ne utječe na njega sa 22 godine ili da on vlada situacijom. Doduše, Seo bi mogao, ali ne kao lijevi bek .. on se mora konstantno uključivati u napad. Radeljić i nije toliko loše odigrao kada se skonta da nije igrao ni u prijateljskim utakmicama (ne znam za Makedoniju), ali bih dosta toga, pored pritiska i nervoze, prepisao i tome što nije bilo uigranosti i komunikacije. Uglavnom, vidi se da Muharemović sa 23 godine komanduje zadnjom linijom.

evo npr malic doziva seju 5 sekdundi da drzi liniju, nemam pojma sta seo tu radi

slika

radeljic i seo govore katicu da odigra vasilju, ali ce on nekim cudnim razlogom bas sad odigrati basicu, hvala bogu pa sudija svira faul nad basicem

slika

evo scena kratko prije gola katara...ovo namjesto da nam bude 4:0 gol za esmira (nakon dzekine stative), sunjic bez pritiska igra katastrofalnu loptu direkt u katarca, malic dole izasao jer nije ocikivao takvu loptu, katar nakon ovog krece u konter bez malica pozadi.

slika

evo odma sl. scena, nakon ovoga neko gasi kontroler na PES izgleda

slika

evo za sunjica jos, nas korner, gubi loptu ovdje amaterska greska, zamalo primismo gol iz naseg kornera, ja mislim da je tu vec crko sunjic nakon sprinta u 12oj minuti, jbg rovit

slika

sunijc 2, opet nas korner, opet opasna situacija za katar, ali da budem fer izgleda sunjic nije vidio loptu od sunca

slika

zbog ovoga i kratko prije poluvremena sto nije pritiskao svog igraca pa onde redom ispadaju radeljic i kolasinac i ide stativa za katar bude zamijenjen. izgleda crko fizicki.

evo zbog cega je barbarez mijenjao malica, nece ubaciti loptu basicu, ali ni basic nece loptu izgleda, ali mu barba pokazuje

slika

nakon ovoga dozivio nervni slom :D

slika

jos ovo, odlicna akcija od demirovica, vraca se po loptu, odigra nekoliko pasova s radeljicem, kolasincem i basicem, predribla 2 igraca i 60 metara, ali ukaki pas na kraju, .ovo je trebalo biti 3:0 lagani gol za esmira

slika
Zadnja izmjena: dena24, dana/u 29 jun 2026, 01:44, ukupno mijenjano 4 puta.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 28 jun 2026, 03:13

sta se tice vasilja, popravio se malo nakon svice ali evo ti scene sve govore, pogledaj tarika desno :D izgleda vasilj ne smije vise kroz sredinu igrati nakon italije
slika

slika

i cao lopta

slika

Sve u svemu, ja mislim da imamo brutalnu ekipu za budućnost i ogroman potencijal. Kad zamisliš Kerima Mahmića i Bajraktarevića naprijed, Bašića koji će se doslovno uigrati iz utakmice u utakmicu, pa čak i Tahirovića ako nađe neki ritam... Doslovno, Tahirović nije toliko loš, ali izgleda da bolje igra kad ulazi s klupe i kad tačno zna šta mu je odraditi. Vjerovatno mu je i samopouzdanje palo zbog Ajaxa. Ali bolje igra kad ulazi .. sad je dobro igrao protiv Katara, a isto tako i protiv Italije u drugom poluvremenu. Samo mislim da ne smijemo previše očekivati sada. Premlada je ekipa, vidjet ćemo još dosta ovakvih grešaka .. taktičkih, ili prekasnih dodavanja, loših odluka ili propusta u defanzivnoj igri. Korak po korak. Treba podržavati momke, a ne ih još utući. Ovo je sve nervoza, neuigranost i neiskustvo ponekih.

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 28 jun 2026, 06:33

soko je napisao/la:
Diadora je napisao/la:
soko je napisao/la:

Ja sam se sunjicu sjetio najmilijih par puta vjerovatno si me cuo.

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 28 jun 2026, 07:48

Diadora je napisao/la:
26 jun 2026, 21:03
Evo da I ja napisem koju.

Svaka cast nasim navijacima I ljudima Koji su organizovali okupljanje kod space needle dan prije tekme. Na Dan tekme nevjerovatna strast, emocije, nervoza bilo je svega a zega ubija u mozak. Ja Sam mislio da je dijaspora u SA mrtva po pitanju bosne I bilo kakve veze sa bosnom ali sam bio prijatno iznenadzen koliko je mladzarija privrzena bosni. Pricam o djecurliji od 12-20 godina Koji su rodjeni u americi I kanadi dobrih 10 ili 15 godina nakon sto su im se roditelji imigrirali I integrisali u SA drustvo. Bilo nas je oko 50 000 na stadionu. Meni je bilo simpaticno koliko su redari na stadionu radovali pogotovo nakon gola mahmica.

MI nismo ni svjesni koliko je ovaj plasman na svjetsko uvezao nase ljude sirom svijeta.Ljiljani svuda a to me posebno raduje. Emotivno je bilo sve, mozda malo I previse.

O igri cu poslije ali nije bilo dobro nikako.
Posteno pises a i iskreno priznajes predrasude. Ljudi u BH nemaju pojma koji su Bosanci sila u USA cak i u tom dalekom Seattle. Okupljane dan prije tekme vrhunac gospodluka, druzenja bratskog sa Bosancima iz cijelog svijeta. Dan tekme znaci pjesma ponasanje srce kao da je to neki reziser odradio.
Definitivno meni poslije radjanja djece najaci i najemotivniji dani zivota , neponovljivo .. kako sko mi samo dobar narod ..

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 28 jun 2026, 09:38

MostarNeretva je napisao/la:
28 jun 2026, 07:48
Diadora je napisao/la:
26 jun 2026, 21:03
Evo da I ja napisem koju.

Svaka cast nasim navijacima I ljudima Koji su organizovali okupljanje kod space needle dan prije tekme. Na Dan tekme nevjerovatna strast, emocije, nervoza bilo je svega a zega ubija u mozak. Ja Sam mislio da je dijaspora u SA mrtva po pitanju bosne I bilo kakve veze sa bosnom ali sam bio prijatno iznenadzen koliko je mladzarija privrzena bosni. Pricam o djecurliji od 12-20 godina Koji su rodjeni u americi I kanadi dobrih 10 ili 15 godina nakon sto su im se roditelji imigrirali I integrisali u SA drustvo. Bilo nas je oko 50 000 na stadionu. Meni je bilo simpaticno koliko su redari na stadionu radovali pogotovo nakon gola mahmica.

MI nismo ni svjesni koliko je ovaj plasman na svjetsko uvezao nase ljude sirom svijeta.Ljiljani svuda a to me posebno raduje. Emotivno je bilo sve, mozda malo I previse.

O igri cu poslije ali nije bilo dobro nikako.
Posteno pises a i iskreno priznajes predrasude. Ljudi u BH nemaju pojma koji su Bosanci sila u USA cak i u tom dalekom Seattle. Okupljane dan prije tekme vrhunac gospodluka, druzenja bratskog sa Bosancima iz cijelog svijeta. Dan tekme znaci pjesma ponasanje srce kao da je to neki reziser odradio.
Definitivno meni poslije radjanja djece najaci i najemotivniji dani zivota , neponovljivo .. kako sko mi samo dobar narod ..
Generalno se slazem sa svim sto si napisao, iste emocije I Sam djelim I jos dolazim sebi nekoliko dana nakon tekme.
Bosanci su nazalost razjedinjeni u americi tj ne koriste ni 20 posto snage i koje imaju kako intelektualne tako I ekonomske. Jedan od glavnih razloga za razjedinjenost je konstantan pokusaj vjerskih organizacija da se segregiraju i prave podjele medju nasim ljudima ono u stilu vjernici na jednu stranu a ostali na drugu. Cuo sam dosta prica o tome, kao da to rade koordinirano I po nalogu. Upravo zbog toga ogromna lobisticka moc nije iskoristena vec 30 godina.

Ovakva okupljanja poput ovih u Seattleu zblizavaju nase ljude, pogotovo mlade I dobrano im povecavaju sanse da partnera za zivot nadzu medju nasim a ne strancima. Djeca od 10 godina I mladza koja su rodjena u americi I Koji su bili u Seattle medju nasim ljudima ce to nositi sa sobom I pamtit cijeli zivot.

Malo nas je ali smo takticki dobro raspodjeljeni po americi

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 28 jun 2026, 10:23

Diadora je napisao/la:
soko je napisao/la:
Diadora je napisao/la:
27 jun 2026, 02:00

Na kojoj si tribini bio? Ja Sam bio iza gola, na onoj tribini sa satom ili sta je ono vec. Vidio Sam par crnaca ogrnutih ljiljanima, pretpostavljam da su odrasli medzu nasim
Ti kao bio na utakmici? Aahhahahhahaha :rol:
Glory Glory Man United

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 29 jun 2026, 18:20

Pogba je napisao/la:
27 jun 2026, 04:13
Rajaz je napisao/la:
27 jun 2026, 02:01

Ostajete li i za nokaut fazu ill se vraćate kući :bih:
Ovo je rekao bilo ispunjenje nekih djecackih snova, da uopće gledaš SP i još svoju zemlju kako prolazi na istom tako da mislim da će to biti to.
A i nije jeftino bilo sve, a za tekmu s Amerikom ce sigurno sve biti jos skuplje, a i daleko mi je.

Ja od maja Ameriku zovem kuća tako da sretno Juventinisimo na putu doma. :bih:
Životna želja ispunjena :salut:
Hvala kolega i sretno u dalekoj Americi

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 1993Sajo1993, Bing [Bot], Drum, Edin TM87, Goalgetter, Google Adsense [Bot], MrShadow, RacioEmocionalan, Wilshere10, worchester i 76 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []