02.07.2026. R32: USA - BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

jasmin10
Kontakt:

Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH

Post Postao/la jasmin10 » 28 jun 2026, 19:48

Amerikanci ce se syebat kada vide drskost naših momaka. Ove njihove je javnost umislila da su neke igracine i prvaci svijeta.
Nadam se nemoj grešci njihovog golmana, oyebina brani u MLSu.
Zadnja izmjena: jasmin10, dana/u 28 jun 2026, 19:50, ukupno mijenjano 1 put.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 28 jun 2026, 19:49

Daduli je napisao/la:
28 jun 2026, 19:47
PeppermintSA je napisao/la:
28 jun 2026, 19:44
Ako je pametan, napašće
Pametan jeste i neće napasti. I ne treba.
Treba napasti.

Ako planira ponavljati Kanadu, samo će pokazati da je glup.

Svako iz aviona vidi da jedino ono što Americi ne odgovora je da je protivnik napadne i prebaci težište na njenu polovicu.

neko će reći da će te onda ubiti kontrama i tranzicijom. Hoće, ako budeš gubio loptu u pasu. Zato je nemoj gubiti.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 28 jun 2026, 19:50

Meni bi veci sok bio da ga Demirovic zabije amerikancima nego da mi prodjemo amerikance :lol:

Najbolje ovako psihicki se pripremit prije utakmice:

Kontaj, uspjeli smo i ovo sto smo dugurali do sesnestine finala, i vjerovatno cemo ispasti,pomirit se sa tim vec sad....pa ako ispadnemo lakse se podnese to, a u slucaju da prodjemo a ocekivali ispadanje, eh to je onda delirijum pravi, tad je veselje extremnije i razornije :)

Zasto je veselje extremno bilo poslije italije jer u podsvijesti smo svi kontali ispadamo od talijana najvjerovatnije a nasi nas iznenade...i onda sreci nema kraja :)
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

GoldenLilies
Kontakt:

Post Postao/la GoldenLilies » 28 jun 2026, 19:51

Iniesta12 je napisao/la:
28 jun 2026, 19:42
Da li cemo se zatvoriti ili napasti USA, vase misljenje?

Dzeko s klupe? Prednosti i mane?

S obzirom da USA igra 3-5-2, a mi samo dva zadnja vezna, oni ce nas razbucat u sredi, jer Kerim i Esmir ne igraju odbranu.
Ma 100% cemo poceti defanzivnije. Oni su dosta fizicki jaci i brzi, tako da ne mozemo odmah u trku i otverenu igru s njima. Moramo igrati na ono sto mi imamo i znamo.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 28 jun 2026, 19:56

Iniesta12 je napisao/la:
28 jun 2026, 19:39
ErosViverosViv je napisao/la:
28 jun 2026, 19:08
vrhunac bh zurnalistike pred utakmicu sa USA:

"Koliko ti je bilo tesko sto nisi igrao protiv Katara"
:kafa: :clap:

Eldar da postavlja vrhunska pitanjq do kraja svog zivota na press-u, ne moze oprati ono pitanje: razmisljate li o ostavci 🤣
Adis s Nove BH mi nekako odmjeren, ali i on zna pitati, jeste li vidjeli koliko navijaca je izaslo sinoc na ulice da proslavi pobjedu 🤣
sve ok ali od cega bi se eldar trebao prati? Ne razumijem taj javni linc na novinara zbog postavljenog pitanja koje je u tom trenutku bilo razumljivo i odmjereno.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 28 jun 2026, 20:01

Mislim da ce se sutra znat sastav, ako sta cujem okacit cu. Sudeci po prosloj tekmi dobar mi je izvor. :mrgreen:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 28 jun 2026, 20:04

Tarik i Jurkas fino objasnili

I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 28 jun 2026, 20:10

dedo26 je napisao/la:
28 jun 2026, 19:21
Wilshere10 je napisao/la:
28 jun 2026, 19:05
dedo26 je napisao/la:
28 jun 2026, 18:21

Jbg onda nemas pojma o fudbalu ako ti je Kramaric i Budimir bolji od Demira i Dzeke, sta dalje da raspravljam
Pa i jesu bolji u ovom trenutku. Vidi se da si tanak sa znanjem o sokeru. :yawn:
Moja najveca mana sto ne znam ignorisat idiote, tako da planiram da vec od sutra nista ne reagujem nit komentarisem, jer ocito da ne znam iskulirat ovako glupe komentare.

Demirovic u zadnje 3 sezone dao 52 gola u ligi, Kraamric 51. Demirovic igra ligu prvaka sa Stuttgartom vec 2 sezone, ovaj mislimo samo jednom. Zaglavljen u Hoffehnhaimu 10 godina.

Budimir se vucarao po 2ligasima, u 31 godini poceo igrati i davati golove, za jednu Osasunu, koja je prosjek u Spaniji, dok Dzeko godinama dere, i dao je 6 golova u 5 utakmica cini mi se za Schalke koji je eto Bundesligas.

Ne znam na osnovu cega vi temeljite to znanje kad vas 50% po forumu nema grama mozga niti zna fudbal. Ovo ce mi bit zadnji komentar.
Samo pisi kume, pusti ove mongoloidne trollcine
naprijed rejal

DnevnaDozaPklata
Kontakt:

Post Postao/la DnevnaDozaPklata » 28 jun 2026, 20:15

28 jun 2026, 19:49
Daduli je napisao/la:
28 jun 2026, 19:47
28 jun 2026, 19:44
Ako je pametan, napašće
Pametan jeste i neće napasti. I ne treba.
Treba napasti.

Ako planira ponavljati Kanadu, samo će pokazati da je glup.

Svako iz aviona vidi da jedino ono što Americi ne odgovora je da je protivnik napadne i prebaci težište na njenu polovicu.

neko će reći da će te onda ubiti kontrama i tranzicijom. Hoće, ako budeš gubio loptu u pasu. Zato je nemoj gubiti.
Aha, inace smo poznati da ne gubimo lopte u napadu, veza dominira, cuveni sitni vez Sunjica i Tahirovića :urnebes: nama je jedan Katar trcao kontre i pravio ozbiljne probleme kada smo se otvorili zamisli sta bi nam USA uradila. Natrpace nas ako od pocetka krenemo napadacki.

Ako to uradimo zadnjih 20-ak minuta utakmice to je druga prica. Isto ponavljas vise puta kao da nisi pogledao pet tekmi u zivotu, a sumnjam da je tako. Kada igras sa jacom ekipom cekas njihovu gresku ili napadnes zadnjih 20-ak minuta, napad od pocetka bas I nije pametno rjesenje pogotovo ako uzmemo u obzir kakva nam je veza sa loptom u nogama ( nula ) i da nam je pola odbrane bas sporo.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 28 jun 2026, 20:23

DnevnaDozaPklata je napisao/la:
28 jun 2026, 20:15

Aha, inace smo poznati da ne gubimo lopte u napadu, veza dominira, cuveni sitni vez Sunjica i Tahirovića :urnebes: nama je jedan Katar trcao kontre i pravio ozbiljne probleme kada smo se otvorili zamisli sta bi nam USA uradila. Natrpace nas ako od pocetka krenemo napadacki.

Ako to uradimo zadnjih 20-ak minuta utakmice to je druga prica. Isto ponavljas vise puta kao da nisi pogledao pet tekmi u zivotu, a sumnjam da je tako. Kada igras sa jacom ekipom cekas njihovu gresku ili napadnes zadnjih 20-ak minuta, napad od pocetka bas I nije pametno rjesenje pogotovo ako uzmemo u obzir kakva nam je veza sa loptom u nogama ( nula ).
Pretpostavljam da si neku od američkih utakmica pogledao na ovom prvenstvu, pa si mogao vidjeti da svako ko im se vrati u dupli, niski blok primi rani pogodak jer ti izađu s dva beka, štopere dovuku na 25 metara od tvog šesnaesterca i udare ti takav presing po izgubljenoj lopti da je to nestvarno. Tek kad im izađeš, kad ih otjeraš dalje od svog gola, počnu se prokazivati kao defanzivno labilna ekipa. Nema teorije da se možemo odbraniti od njih. Trebamo izaći hrabro, potpuno miješajući karte u odnosu na sve dosadašnje utakmice - jedan špic, 5 u sredini, uključujući Mahmića na desetki, sa Bajraktrevića i Alajbegovićem na krilima koji ulaze među linijama. Izaći i nadigravati se, pa kud puklo. Nije Amerika Francuska.

A da se vratimo na 20 metara, igramo neki haramball koji - ističem - NE ZNAMO igrati i onda čekati neku frljoku iz prekida je suludo.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 28 jun 2026, 20:26

dedo26 je napisao/la:
28 jun 2026, 17:28
viKK je napisao/la:
28 jun 2026, 16:12
JEDRILICA je napisao/la:
28 jun 2026, 15:56

Kada ste popljuvali čovjeka, možete li navesti kontra, argumente? 😁
Pa s obzirom da je brat rekao da je Kerim "na papiru" bolji od Pulisica, to ti je dovoljno. Kerim je vanserijski talenat al moras bit odvojen od realnosti da kazes da je u ovom trenutku, po nekim objektivnim mjerilima, bolji od Pulisica.

A prije svega toga, cijela usporedba je totalno pausalna i nebitna. Isto kao da igraju vrijednosti igraca ili imena njihovih klubova na terenu a ne igraci kolektivno.

Ne kontam cemu ovo spamanje teme sa ovakvim informacijama, ko da je ikome ovdje novost da su amerikanci skuplja ekipa od nas? Je li vam vrucina udarila u glavu?
Pulisic je igrac u ozbiljnom padu, tolikom da sa AC Milan u mrtvoj Italiji nije izborio Ligu Prvaku. Ima 28 godina, i od velikog talenta zavrsio je u Milanu sa statistikom od 8 golova i 4 asistencije. Statistika ok za krilnog igraca, ali taj lik u Engleskoj nije mogao povezati 4 dobre utakmice.

Usporedba je sasvim argumentovana. Kad bi zajednistvo igralo onda bi Iran bio prvak vjerovatno sad, jer sigurno su imali najveci motiv i zajednistvo. Ta prica ne prolazi o zajednistvu, prolazi cisti kvalitet i atmosfera u ekipi. Ja jos nisam vidio da Luksemburg na zajednistvo ode na svjetsko prvenstvo. Gdje je Hrvatskoj sad zajednistvo kad nema prime Modrica i Kovacica i jos nekih od vaznih igraca?

Zna svaka budala da iznenadjenja uvijek ima, i da nista ne mora znacit. Ne mora znacit ni da ces se sutra probudit, ali kad vidis gdje igraci igraju obje ekipe, apsolutno ne vidim razlog zasto se Amerika toliko dize. Za mene jesu favoriti, al nije to nikakva svjetska sila.
Ne stavljaj mi rijeci u usta, ja nikad nisam rekao da je "zajednistvo" jedino sto igra, niti ista u mojoj poruci navodi na to da bi jedan Luksemburg mogao pobijediti samo ako se potrude dovljno.

Moja poenta je da na igru tima utjecaj ima vise elemenata nego samo "kvalitet" igraca, kako god on bio kvantificiran (statistika, cijena igraca, raznorazni rejtinzi ili algoritmicki parametri..). Mozes tvrditi da je veliki broj nasih igraca, po kojem god kvantitativnom mjerilu kvaliteta ti njih vrednujes, jednak ili blizu americkih igraca, to opet ne mijenja cinjenicu da sta god je taj kvalitet nije jedino sto donosi prevagu, amerikanci su ekipa koja ima puno uigraniji sistem nego mi. Ne znaci ni da ih mi ne mozemo pobijedit (akobogda i hocemo), samo mi ide na qrac vise kada se kvalitet cijelih ekipa relativizira pukim usporedbama "kvaliteta" pojedinacnih igraca.

PSV
Kontakt:

Post Postao/la PSV » 28 jun 2026, 20:26

Smesni su svi koji misle da ce FIFA dopustiti da USA ispadne od neke tamo BiH. Cak i da budemo bolji, nasiljit ce im penaltik, crvenu kartu za nas i sl. E jedino da ih na foru kao Kanadu drmnemo, samo da ovaj put trnokop zabije onaj zicer pa da bude 0-2 a ne 0-1. Nade ima, male su al ih ima. USA nije Nemacka, Portugalija, Francuska ili sta ti ja znadem. :yawn:

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 28 jun 2026, 20:29

Daduli je napisao/la:
28 jun 2026, 19:30
SHZ82 je napisao/la:
28 jun 2026, 19:18
dobra stvar je sto Tabakovic trenira sa ekipom i protiv USA ce dobiti minute.
Vjerujem da ce se krenuti sa Dzekom i Demirovicem i onda zavisno od rezultata mozemo ocekivati ulazak Tabakovica, ali to ce biti oko 60-70te min jer Edin toliko moze, a Haris ne vise od pola sata.

sastav ce biti
Dedic (ako je zdrav) Katic Muharemovic Kolosinac
Tahirovic Sumjic
Bajraktarevic Memic
Demirovic Dzeko
Poznavajući Barbareza ovo i jeste sastav 100%.

pa realno to je sistem sa kojiim je dosao dovde, kritikovali smo dosta ali on je tu stigao sa ovim igracima i to je to. Nadamo se ssmo da cemo sanse koje napravimo iskoristiti. Realno niko nas nije ocekivao na SP, tao da je od ove utakmice sve bonus.

DnevnaDozaPklata
Kontakt:

Post Postao/la DnevnaDozaPklata » 28 jun 2026, 20:37

28 jun 2026, 20:23

Ako to uradimo zadnjih 20-ak minuta utakmice to je druga prica. Isto ponavljas vise puta kao da nisi pogledao pet tekmi u zivotu, a sumnjam da je tako. Kada igras sa jacom ekipom cekas njihovu gresku ili napadnes zadnjih 20-ak minuta, napad od pocetka bas I nije pametno rjesenje pogotovo ako uzmemo u obzir kakva nam je veza sa loptom u nogama ( nula ).
Pretpostavljam da si neku od američkih utakmica pogledao na ovom prvenstvu, pa si mogao vidjeti da svako ko im se vrati u dupli, niski blok primi rani pogodak jer ti izađu s dva beka, štopere dovuku na 25 metara od tvog šesnaesterca i udare ti takav presing po izgubljenoj lopti da je to nestvarno. Tek kad im izađeš, kad ih otjeraš dalje od svog gola, počnu se prokazivati kao defanzivno labilna ekipa. Nema teorije da se možemo odbraniti od njih. Trebamo izaći hrabro, potpuno miješajući karte u odnosu na sve dosadašnje utakmice - jedan špic, 5 u sredini, uključujući Mahmića na desetki, sa Bajraktrevića i Alajbegovićem na krilima koji ulaze među linijama. Izaći i nadigravati se, pa kud puklo. Nije Amerika Francuska.

A da se vratimo na 20 metara, igramo neki haramball koji - ističem - NE ZNAMO igrati i onda čekati neku frljoku iz prekida je suludo.
Problem je sto mi necemo poceti bez dva napadaca, ja bih volio da pocnemo, da pojačamo vezu, al daBogda. Shodno tome razmišljam sta (ne)mozemo uraditi i sta je realno, a sta nije. Ameri ako ga ne zabiju prvih pola sata ide nervoza sigurno, a nije isto igrati grupnu fazu i nokaut fazu gdje vise nema popravnog ako zajebes, jos su veliki favoriti + mediji koji ih filuju i prave dodatni pritisak.

Panama ih je nekoliko puta dobila u zadnjih nekoliko godina, Trinidad i Tobago, moze se, ako odigras pametno i ne mogu bas svaki put ugurati loptu u mrezu na silu na pocetku utakmice. Al da se odbranimo trebaju nam svi igraci iz startnih 11 da se bacaju na glavu, e to vec nisam siguran da ce se desiti. Nadam se da grijesim.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 28 jun 2026, 20:41

28 jun 2026, 20:37
28 jun 2026, 20:23

Problem je sto mi necemo poceti bez dva napadaca, ja bih volio da pocnemo, da pojačamo vezu, al daBogda. Shodno tome razmišljam sta (ne)mozemo uraditi i sta je realno, a sta nije. Ameri ako ga ne zabiju prvih pola sata ide nervoza sigurno, a nije isto igrati grupnu fazu i nokaut fazu gdje vise nema popravnog ako zajebes, jos su veliki favoriti + mediji koji ih filuju i prave dodatni pritisak.

Panama ih je nekoliko puta dobila u zadnjih nekoliko godina, Trinidad i Tobago, moze se, ako odigras pametno i ne mogu bas svaki put ugurati loptu u mrezu na silu na pocetku utakmice. Al da se odbranimo trebaju nam svi igraci iz startnih 11 da se bacaju na glavu, e to vec nisam siguran da ce se desiti. Nadam se da grijesim.
Jasno.

Ovo sve što govorim podrazumijeva izmjene u formaciji. Dakle, ako kažeš sebi da želiš da izađeš i da ih iznenadiš tako što ćeš ih napasti, to jedino možeš uraditi pojačavanjem veznog reda. Da bi pojačao vezni red, moraš izbaciti jednog špica. Ako ti je, međutim, polazna ideja da želiš igrati samo 4-4-2, onda i kad bi želio, ne možeš ih napasti niti ih možeš udaljiti od svog gola. Ne postoje ta dva vezna igrača na svijetu koja mogu uskočiti umjesto Bašića i Šunjića/Tahirovića i sami držati vezni red na ovom nivou u ekipi u koja igra sa dva centarfora-sidraša od kojih jedan, realno, statira u kukuruzu.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 28 jun 2026, 20:45

Jada nam se protiv Amerike ne vrati to sto Alajbegovica nema u paniniju
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 28 jun 2026, 20:47

PSV je napisao/la:
28 jun 2026, 20:26
Smesni su svi koji misle da ce FIFA dopustiti da USA ispadne od neke tamo BiH. Cak i da budemo bolji, nasiljit ce im penaltik, crvenu kartu za nas i sl. E jedino da ih na foru kao Kanadu drmnemo, samo da ovaj put trnokop zabije onaj zicer pa da bude 0-2 a ne 0-1. Nade ima, male su al ih ima. USA nije Nemacka, Portugalija, Francuska ili sta ti ja znadem. :yawn:
Pa da odmah predamo utakmicu i da ne igramo.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

prijeratni mangup
Kontakt:

Post Postao/la prijeratni mangup » 28 jun 2026, 20:55

Staviti malog Amira ,da Pulišića isprati i u halu ako treba.Na bekove ,Memić i Dedić ,da im koliko toliko neitrališu krila.Na špiceve upariti Demirović-Lukić/Baždar,mladi su i mogu vršiti pritisak na odbranu .Edina čuvati za nekih 20-25 zadnjih minuta ,da na iskustvo proba napraviti nešto.Ne treba bježati ni od penala,na njima je pritisak ,a mi imamo iskustva sa istim.Moja prognoza 0-1 iz nekog prekida (može i Vasilj samo da dobijemo 🤣),u najmanjem slučaju neriješeno+penali,uz prolazak NAŠIH.Što se tiče podcjenjivanja od strane Amerikanaca,to ide također nama u korist,tad smo najjači.Sve u svemu ,nek nam bude na hajr i na dobro.
OD MORA DO SAVE ,OD DRINE DO UNE ! :bih:

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 28 jun 2026, 21:15

PSV je napisao/la:
28 jun 2026, 20:26
Jatane, aj se ti dogovori sam sa sobom, pa onda napiši post.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 28 jun 2026, 21:16

Mislim da bi u 4231 bili puno kompaktniji i sa vise opcija naprijed, ali to nije bitno, ide nas sa 4/4/2 pisaj ga...djes sad mjenjat citavu koncepciju...dakle posto ocekujemo 442 ja bi izaso vako:

---Dzeko---Demirovic

Kerim-----------------Esmir

-----Sunjic----Mahmic----

Odbrana standardna 4

Posto nije tolko pritisak rezultata, sa mahmicem u sredini po meni cemo bit dosta pokretniji i opasniji prema naprijed iako cemo stajat nisko....plus kerim i esmir naprijed.

Eto prosli smo grupu ne moramo sad u rov svaku...pokusat malo igrat pa sta bi bi

Plus Mahmic je zasluzio da pocne...ako je spreman Tabakovic onda umjesto dzeke oko 65
=\_1921_/=

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: antetokounmpo, Bing [Bot], Edin TM87, General505, Goalgetter, Matterhorn22, Scholl, Shevko, VibeTribeX, Zagor i 74 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []