Edin Džeko

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

dena24
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la dena24 » 27 jun 2026, 03:40

Ma dajte ljudi nije se dzeko ljutio zato sto je primadonna ili sta vec. Nego zato sto je trebao ulaziti protiv kanade, nije usao... primili gol haman i zbog toga sto nismo nikoga imali da zadrzi loptu nekad, svi nervozni bili.

Onda u drugoj protiv svice izvadise ga pa primimo 3 gola, raspad. Pa je dao izjavu nako tekme da smo previse naivno primili golove, sto su neki shvatili kao kritiku prema SŠ a uistini barbarez je identicno rekao 'trebali smo malo bolje iskontrolisati loptu, al takve stvari se dessavaju i mnogo ISKUSNIJIM ekipama'. Drugim recima i dzeko i barba su kritizirali momke na terenu, samo sto barba zna da su momci prenervozni zato je i rekao nakon svice da momci malo uzivaju na ovom SPu, i konacno na zadnjoj presici priznao da se plaše napraviti greške. Znaci nije nam problem formacija ili kvalitet toliko kako je problem nervoza pojedinih igraca. Samo barba nije hteo da momke javno previse kritikuje da ih ne bi utukao jos vise. Zato i odgovara na konstantna pitanja o veznom redu, da nije do veznog reda vec do citave ekipe.. jbte morate malo iscitavati iz izjava sta se desava, i iz same igre kad vidite da imamo probleme odigrati pas na 2 metara. Vasilj nakon italije nmz odigrati pas kroz sredine vise, izbacaji su mu uzas. Katic i sejo neka cudna dodavanja imaju na kratke distance itd itd, prenese se to na sakog igraca. Sve je to mentalno..

Et sad protiv katara opet smo poceli plivati i dzeko nije hteo izaci zato sto je mislio da ce se desiti isto kao protiv svice potop. Jer imamo premladu neiskusnu, nervoznu ekipu. Koliko su dobri, dosta su nezreli po taktickom planu.

Zbog toga je i rekao sad nakon katara da se nada da ce momci sad igrati malo rastereceniji jer smo odbacili ovaj grc psiholoski.

To je cijela prica...a svadjo se s bajramovicem kao sto inace znaju :D . A bajramovic ga izveo zato sto je poceo da seta :D tako da je 50/50 ob. su u pravu negdje i nisu. Prica je i zavrsena odma nakon tekme.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 27 jun 2026, 05:04

Babuka :bih: :bih: :bih:

BosPos
Kontakt:

Post Postao/la BosPos » 27 jun 2026, 11:11

Dzeko ce biti 20% jaci u San Fran radi klime. Mislim da se na njega najvise odrazila ona vrucina iz ove dvije utakmice. Jedno je kad sunce przi Alajbegovica a drugo Dzeku u 40toj godini :D

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 27 jun 2026, 20:58

viKK je napisao/la:
26 jun 2026, 13:36
jestamaji je napisao/la:
26 jun 2026, 13:32
od ovoga nema više, nije moguće. normalno da će se oprostiti poslije SP
Ja sam isto bio ubijedjen pogotovo kada je u intervjuima spominjao ono kako ustaje ujutro i sve ga boli, koliko mora puno da vremena ulaze za oporavak nakon utakmica a i ocekivao bih da zeli vise vremena sa porodicom, sigurno hoce da bude s djecom dok odrastaju. Medjutim ima i ona neka Ligatina izjava od nedavno kako ce 100% nastaviti jos minimalno sezonu... sad, da li je u pitanju samo suplja prica, ko ce znat. Cudno je to kod sportista koji udju u neke duboke godine za fudbalere, to mahom bude popraceno neigranjem, ozlijedama i onda to oprastanje dodje prirodno. S druge strane ako i dalje dajes neki doprinos (a jeste i za Schalke i reprezentaciju) logicno da mozda i pocnes precijenjivat svoj kapacitet. Cristiano je za mene apsolutni epitom toga. Mislim da je Dzeko dok je bio grijao klupu u Fiorentini bio puno blize penzionisanju nego trenutno, ali vidjet cemo.
christiano je fanatik koji ganja hiljadu golova i igraće dok ih ne zabije, osim ako ga kakva povreda ne zaustavi, ne bih ja njega poredio sa edinom

vidjećemo

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 28 jun 2026, 08:02

Nadam se da nisam u pravu al ono sto sam vidio mi se cini da ga ubi ego.

Njegovo ponasanje na utakmici ne znam koliko se moglo vidjeti na tvu bukvalno igra kao na terminu.. On jedino moze igrati zadnjih 20 minuta ako nam ziasta zatreba pred golom.

Nadam da se ce protiv Amerike ponasati kao pravi kapiten :bih:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 28 jun 2026, 08:11

Dakle Dzeko zabija jedan gol, ili autogol, pa poslije toga 4 igraca Katarove odbrane ispadaju protiv njega na pas Alajbegovica i pogadja stativu. Zabija protiv Walesa i protiv Italije spusta loptu sa Italijanom na ledjima i time asistira Tabakovicu. Dakle bez njega nebi vidjeli SP uopste. :salut: :bow:

Mozda ne trci koliko Demirovic trci, ali zabija golove, a ti su jos uvjek potrebni za rezultat, koliko se ja sjecam. :hmmmmm:

Samo se molite da tata igra jos godinu ili dvije.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Shevko
Kontakt:

Post Postao/la Shevko » 28 jun 2026, 08:22

Principatus je napisao/la:
28 jun 2026, 08:11
Dakle Dzeko zabija jedan gol, ili autogol, pa poslije toga 4 igraca Katarove odbrane ispadaju protiv njega na pas Alajbegovica i pogadja stativu. Zabija protiv Walesa i protiv Italije spusta loptu sa Italijanom na ledjima i time asistira Tabakovicu. Dakle bez njega nebi vidjeli SP uopste. :salut: :bow:

Mozda ne trci koliko Demirovic trci, ali zabija golove, a ti su jos uvjek potrebni za rezultat, koliko se ja sjecam. :hmmmmm:

Mrsko mi bilo pisati neupućenima ali ti si to dobro sročio.

Uglavnom, statičan je i nepokretan ali ako lopta nekako ide prema njemu, sigurno će nešto kvalitetno uraditi.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 28 jun 2026, 13:38

Je li mu ovo najveća utakmica u karijeri? Veća od finala lige prvaka?
Ja bih rekao da jeste! Covjece, u 20+ dugoj karijeri u kojoj si napravio čuda, na samom kraju igraš najvažniju utaknicu. Kakav film čovječe! Kakva romantika!

emir_

Post Postao/la emir_ » 28 jun 2026, 13:43

Nebitna rasprava ali vece od finala lige prvaka?
Give me a bosnian brake
4-IN-A-ROW

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 28 jun 2026, 13:58

Ne volim one ispade, to uglavnom rade egoisti igraci, za koje recimo niko javno nece reci da su egoisti, ali oni najblizi njima znaju. Cini mi se da je Pjanic preko jednog mog poznanika rekao da je Messi hinjo, lik koji nikog ne ferma u klubu.

Nece niko za Dzeku javno to reci, ali ovakvi ispadi mu stvaraju pogresnu sliku. Ono je bilo vjerovatno jer hoce da da gol na svjetskom, mislio je da protiv Katra ima najvece sanse za to, ali jbt ganjanje tih rekorda. Nisi bio dobar, izadji, uso je mladji i na kraju bila je dobra zamjena.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 28 jun 2026, 16:20

Dzeko ce goriti da se upise u listu strijelaca na SP. Mislim da on zabija protiv US. Nismo ga imali protiv Kanade i Svicarske ali srecom on je tu kad nam najvise treba. 60 minuta zestoko da odigra je sasvim dovoljno.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Shevko
Kontakt:

Post Postao/la Shevko » 28 jun 2026, 16:47

Trebalo bi da može izlevatiti odbranu USA, barem jedna da prođe.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 28 jun 2026, 17:08

emir_ je napisao/la:
28 jun 2026, 13:43
Nebitna rasprava ali vece od finala lige prvaka?
Give me a bosnian brake
To je sve od osobe do osobe, za njega mozda i jeste ali nije Mbappeu jer igra SP/EP svake dvije godine pa mu nije velika stvar otici u drugu fazu.

Najlakse pitati Edina pa ce ti reci ;)

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 28 jun 2026, 17:12

Dzeko ne moze igrati 90 minuta visokog tempa, to je i njemu jasno. E sad igrati od pocetka protiv Amerike ili krenuti s klupe to je do selektora. A da nam je bitan igrac jos uvijek naravno da jest. On jednim potezom moze rijesiti utakmicu!

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 28 jun 2026, 18:49

bosnas_ je napisao/la:
28 jun 2026, 17:12
Dzeko ne moze igrati 90 minuta visokog tempa, to je i njemu jasno. E sad igrati od pocetka protiv Amerike ili krenuti s klupe to je do selektora. A da nam je bitan igrac jos uvijek naravno da jest. On jednim potezom moze rijesiti utakmicu!
Ovo ponavljate ko pokvarene ploce vec godinama.
Edin vas je demantivao protiv Italije, kad je odigrao ne 90, vec 120, tri dana nakon Velsa.
Nazad u rupu, miševi.

DnevnaDozaPklata
Kontakt:

Post Postao/la DnevnaDozaPklata » 28 jun 2026, 20:26

FerdinandF je napisao/la:
28 jun 2026, 18:49
bosnas_ je napisao/la:
28 jun 2026, 17:12
Ovo ponavljate ko pokvarene ploce vec godinama.
Edin vas je demantivao protiv Italije, kad je odigrao ne 90, vec 120, tri dana nakon Velsa.
Nazad u rupu, miševi.
Tada je bio u takmicarskoj formi, prosao pripreme sa Salkeom, redovno igrao u Cvajti, pogledaj mu minutazu prije baraza i poslije baraza sve ce ti samo kazati. Ne moze osoba koja ima 40 godina da nakon 2.5 mjeseca neigranja bez problema odigra 90' na SP-u. Odnosno moze, al na igricama tipa Pesa ili Fife.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 28 jun 2026, 20:57

Džeko ne želi da puca penale i zbog toga će početi a neće se buniti kad izađe. On ne želi da bude na terenu u 120. minuti.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 28 jun 2026, 21:05

Principatus je napisao/la:
28 jun 2026, 08:11

Svako ko prati naru repku to zna i svjestan je toga. Problem je sto ovaj Dzeko nije fizicki kao onaj za vrijeme baraza. Jer je tad zadovio povredu, pauziral i taman se vratio u ekipu na kraju prvenstva pa onda opet ona cudna povreda donedavno. Dosta se to odrazilo na njegovu fizicku spremu, narocito u njegovim godinama to tijelo trpi.
Zato ga i prizeljkujem u 2.pv protiv Amerike zbog fizikalija, ili da odradio nekih 55min i onda Tabak da udje svjez. Opet, sve zavisi i od kretanja rezultata pa prema tome i taktiku i igrace u polju prilagoditi.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 28 jun 2026, 21:21

Drape je napisao/la:
28 jun 2026, 20:57
Džeko ne želi da puca penale i zbog toga će početi a neće se buniti kad izađe. On ne želi da bude na terenu u 120. minuti.
To je dobro ako povedes al ako budes gubio onda je glupo mjenjati Dzeku u 60 min . Logicnije mi da udje u igru al sta god da Barbarez uradi u vezi Dzeke nije greska.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 28 jun 2026, 21:48

Drape je napisao/la:
28 jun 2026, 20:57
Nije ne želi već nezna. Više puta je pucao i fulao. I ja mislim da on može max 45 minuta izdržati sad dali kao starter ili u drugom odlučit će struka. Nadam se da će Edin prihvatiti odluku i da neće ispoljavati negativne poteze. Lično bih volio da postigne taj gol i da se na taj način oprosti.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: omanovski, Zgemboo89 i 32 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []