02.07.2026. R32: USA - BiH
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH
Pa šta ako im je jaka sredina, preskakaćemo 
-
napapijri1987
- Kontakt:
Da ali bi onda isao na Maroko/ Holandiju i tu bi bio kraj. Bolje ovako: 2 podjednako jake ekipe a nijedna nije u top 10 trenutno u svijetu.
I sa USA i Senegalom i Belgijom se moze igrati. Protiv Holandije/ Maroka je to teze.
Od ovih taraba iz JA smo jaci za klasu. Onaj zicer protiv Kanade cemo spominjati vise nego ofsajd protiv Nigerije.
Ti legendo stvarno imaš nekih psihičkih problema, razumijem ja da ti ne vjeruješ meni kao prosječnom forumašu u vezi toga, ali malo pitaj koga u svojoj okolini kome vjeruješ da ti da kakav savjet, da ti pomogne. Vjerovatno si mlad pa ima nade za tebe. Nisi smislen komentar napisao u tih 1000+ koliko si napisao u 3-4 mjeseca krutejebo bolesni. Jasno je da pokušavaš da trollaš, al i to treba znati. Ne do Bog nikomPSV je napisao/la: ↑28 jun 2026, 20:26Smesni su svi koji misle da ce FIFA dopustiti da USA ispadne od neke tamo BiH. Cak i da budemo bolji, nasiljit ce im penaltik, crvenu kartu za nas i sl. E jedino da ih na foru kao Kanadu drmnemo, samo da ovaj put trnokop zabije onaj zicer pa da bude 0-2 a ne 0-1. Nade ima, male su al ih ima. USA nije Nemacka, Portugalija, Francuska ili sta ti ja znadem.![]()
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.
ma jesu ih dobijali al tad nisu ameri valjali k u r cu,sad imaju jako pristojnu repku,8-9 igraca iz prvih 11 su iz lige petice,jos su i domacini toga me je nekako vise strah nego samih njih,a ta prica da oni ne mogu ispast s prvenstva ovako rano i to od jedne Bosne to nista nea veze,nama ako bude dan i ako budemo pravi,uzecemo ih glatDnevnaDozaPklata je napisao/la: ↑28 jun 2026, 20:37Problem je sto mi necemo poceti bez dva napadaca, ja bih volio da pocnemo, da pojačamo vezu, al daBogda. Shodno tome razmišljam sta (ne)mozemo uraditi i sta je realno, a sta nije. Ameri ako ga ne zabiju prvih pola sata ide nervoza sigurno, a nije isto igrati grupnu fazu i nokaut fazu gdje vise nema popravnog ako zajebes, jos su veliki favoriti + mediji koji ih filuju i prave dodatni pritisak.PeppermintSA je napisao/la: ↑28 jun 2026, 20:23Pretpostavljam da si neku od američkih utakmica pogledao na ovom prvenstvu, pa si mogao vidjeti da svako ko im se vrati u dupli, niski blok primi rani pogodak jer ti izađu s dva beka, štopere dovuku na 25 metara od tvog šesnaesterca i udare ti takav presing po izgubljenoj lopti da je to nestvarno. Tek kad im izađeš, kad ih otjeraš dalje od svog gola, počnu se prokazivati kao defanzivno labilna ekipa. Nema teorije da se možemo odbraniti od njih. Trebamo izaći hrabro, potpuno miješajući karte u odnosu na sve dosadašnje utakmice - jedan špic, 5 u sredini, uključujući Mahmića na desetki, sa Bajraktrevića i Alajbegovićem na krilima koji ulaze među linijama. Izaći i nadigravati se, pa kud puklo. Nije Amerika Francuska.DnevnaDozaPklata je napisao/la: ↑28 jun 2026, 20:15
Aha, inace smo poznati da ne gubimo lopte u napadu, veza dominira, cuveni sitni vez Sunjica i Tahirovićanama je jedan Katar trcao kontre i pravio ozbiljne probleme kada smo se otvorili zamisli sta bi nam USA uradila. Natrpace nas ako od pocetka krenemo napadacki.
Ako to uradimo zadnjih 20-ak minuta utakmice to je druga prica. Isto ponavljas vise puta kao da nisi pogledao pet tekmi u zivotu, a sumnjam da je tako. Kada igras sa jacom ekipom cekas njihovu gresku ili napadnes zadnjih 20-ak minuta, napad od pocetka bas I nije pametno rjesenje pogotovo ako uzmemo u obzir kakva nam je veza sa loptom u nogama ( nula ).
A da se vratimo na 20 metara, igramo neki haramball koji - ističem - NE ZNAMO igrati i onda čekati neku frljoku iz prekida je suludo.
Panama ih je nekoliko puta dobila u zadnjih nekoliko godina, Trinidad i Tobago, moze se, ako odigras pametno i ne mogu bas svaki put ugurati loptu u mrezu na silu na pocetku utakmice. Al da se odbranimo trebaju nam svi igraci iz startnih 11 da se bacaju na glavu, e to vec nisam siguran da ce se desiti. Nadam se da grijesim.
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Kako si zaključio da bi igrali protiv SA? Možda Demirović zabije onaj zicer…pa se desi još 20 drugih stvari u ostalim utakmicama…možda da je Kang-In Lee postigao gol iz one šanse protiv SA mi bi igrali protiv Južne Koreje?
Jel neko moze postaviti link zadnje dvije utakmice sto smo igriali, protiv Svicarske i Katara. One snimljene verzije. Vjerovatno je vec bilo postavljeno, ali je vrlo tesko sada pronaci
-
Edincapitano
- Kontakt:
Ma pusti te price, inace mozes se vracati koliko hoces. Ako nije Kean promasio zicer u Zenici onda bi Italija igrala na SP, mozda bi uzeli Svicarsku znaci onda bi Svicarska igrala protiv SA, itd itd.MiranGlasnic je napisao/la: ↑29 jun 2026, 00:10Kako si zaključio da bi igrali protiv SA? Možda Demirović zabije onaj zicer…pa se desi još 20 drugih stvari u ostalim utakmicama…možda da je Kang-In Lee postigao gol iz one šanse protiv SA mi bi igrali protiv Južne Koreje?
Igramo protiv Amerike jer nam je takva sudbina
Sto bi nasa pobjeda vezala 20 drugih stvari u drugim grupama? U nasoj bi ostalo isto, samo bi mi i Kanadjani mijenjali pozicije.MiranGlasnic je napisao/la: ↑29 jun 2026, 00:10Kako si zaključio da bi igrali protiv SA? Možda Demirović zabije onaj zicer…pa se desi još 20 drugih stvari u ostalim utakmicama…možda da je Kang-In Lee postigao gol iz one šanse protiv SA mi bi igrali protiv Južne Koreje?
-
Marokanci58
- Kontakt:
Nebojte se braćo jači i hrabriji smo narod a i loptamo daleko duže u historiji od njih.
BRATSTVO GRAČANiCA
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Ne bi vezalo..ali je to tvoje u domenu naučne fantastike..jer ispade kada bi mi promijenili jednu stvar sve ostalo bi završilo tačno onako kako je i bilo. Što je skoro pa nemoguće. Upravo to ŠBBKBB nema nikakve društvene koristi jer prošlost se promijeniti ne može i priča se o nekim nebitnim stvarima i skreće se fokus u neki drugi pravac.Kajzer10 je napisao/la: ↑29 jun 2026, 00:42Sto bi nasa pobjeda vezala 20 drugih stvari u drugim grupama? U nasoj bi ostalo isto, samo bi mi i Kanadjani mijenjali pozicije.MiranGlasnic je napisao/la: ↑29 jun 2026, 00:10Kako si zaključio da bi igrali protiv SA? Možda Demirović zabije onaj zicer…pa se desi još 20 drugih stvari u ostalim utakmicama…možda da je Kang-In Lee postigao gol iz one šanse protiv SA mi bi igrali protiv Južne Koreje?
ako drzimo 0 pozadi do poluvremena siguran sam da ce mahmic uci na pv. trebaju nam igraci koji imaju samopouzdanje sada. a njemu je krenulo
- PeppermintSA
- Kontakt:
Meni je neshvatljivo to forumaško insistiranje na tim planovima B. Kao, nemoj krenuti s najboljima, ostavi ih na klupi da ih ubaciš ako budeš gubio. Ono kao, hajmo ostaviti Kerima i Mahmića na klupi da imamo koga ubaciti kasnije. Zašto ne bismo, just maybe, izašli s najboljom postavom pa pokušali povesti, umjesto da unaprijed planiramo kako ćemo loviti rezultat?
- Principatus
- Kontakt:
X ko kuca.PeppermintSA je napisao/la: ↑29 jun 2026, 03:36Meni je neshvatljivo to forumaško insistiranje na tim planovima B. Kao, nemoj krenuti s najboljima, ostavi ih na klupi da ih ubaciš ako budeš gubio. Ono kao, hajmo ostaviti Kerima i Mahmića na klupi da imamo koga ubaciti kasnije. Zašto ne bismo, just maybe, izašli s najboljom postavom pa pokušali povesti, umjesto da unaprijed planiramo kako ćemo loviti rezultat?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- Principatus
- Kontakt:
Pogledao sam jos jedanput utakmicu BiH : Italija. Tu smo stvarno odigrali od pocetka nenormalno snazno. Presing, stojali veoma visoko, napadali, prijetili, bili opasni. Italija je samo uspjela zabiti na tesku individualnu gresku Vasilja. Koliko je puta samo Muharemovic se stvarao do zadnjih 2/3 terena, isao skoro pa pred gol Italije, koliko smo lopti oteli, kako smo pametno svaki pokusaj kontre ugasili, pa opet nastavili da ih napadamo i tucemo lopte po njihovom golu, korneri itd. To sve se desavalo vec pred crveni karton, a poslije se jos pojacalo. Isto tako Wales, tek kad smo primili gol idemo i tucemo ih bez razmisljanja. Sunjic i Basic su u sredini terena odradili veoma jak posao protiv Italije, koliko defenzivno, toliko i naprijed. Pa onda kad Tabakovic ulazi, on i Dzeko, dvije mrcine naprijed, strasno. Barba de pozajmi kasetu te utakmice od Safeta pa momcima pokazi ko su i sta su!
Moj ukus je vise napadacka igra, najzadnje sto US od nas ocekuje je bas to. Oni svi pricaju kako cemo mi igrati zatvoreno, postaviti se pozadi, vrebati kontre, prepustiti im loptu. A mi smo vidjeli kako to za nas zavrsi kad naprijed ne vrsimo pritisak. Samo psiholoski gledajuci, koliko je teret na njima, oni su ovu utakmicu vec upisali kao pobjedu, ja bih ih maksimalno stisao sa nasim najboljim sto imamo u napadu, pa da vidimo tu njihovu defenzivu. Ovo je samo moja luda zelja, naravno da necemo tako igrati, ali ja mislim da bi ih ovo izbacilo zestoko iz takta i svega sto su planirali.
----------------Vasilj
Dedic Katic Muharemovic Kolasinac
------------Sunjic Basic
Alajbegovic Mahmic Bajraktarevic
----------------Dzeko
ili ovdje sa Mahmicem vise povucenim:
----------------Vasilj
-----------Sunjic Mahmic
Alajbegovic------------Bajraktarevic
---------Demirovic Dzeko
Moj ukus je vise napadacka igra, najzadnje sto US od nas ocekuje je bas to. Oni svi pricaju kako cemo mi igrati zatvoreno, postaviti se pozadi, vrebati kontre, prepustiti im loptu. A mi smo vidjeli kako to za nas zavrsi kad naprijed ne vrsimo pritisak. Samo psiholoski gledajuci, koliko je teret na njima, oni su ovu utakmicu vec upisali kao pobjedu, ja bih ih maksimalno stisao sa nasim najboljim sto imamo u napadu, pa da vidimo tu njihovu defenzivu. Ovo je samo moja luda zelja, naravno da necemo tako igrati, ali ja mislim da bi ih ovo izbacilo zestoko iz takta i svega sto su planirali.
----------------Vasilj
------------Sunjic Basic
----------------Dzeko
----------------Vasilj
-----------Sunjic Mahmic
---------Demirovic Dzeko
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- Goalgetter
- Kontakt:
Sa terminom utakmice smo izuzetno dobro prosli, neke reprezentacije 4-5 dana nakon svoje zadnje utakmice igraju vec 1/16 finala, mi vise od sedmicu pauziramo.
Prva hajd i nekako al druga nikako. Mahmić ne može to odigrati. U prvoij nisam siguran da ijedan od krila može defanzivno pomoći kod odbrane protiv njihovih krila /bekova (lijevi bek npr isto ide napad zajedno sa Pulišićem po strani). Ja bi u prvoj varijanti krenuo sa Memićem i Demirovićem na krilima.Principatus je napisao/la: ↑29 jun 2026, 07:06Pogledao sam jos jedanput utakmicu BiH : Italija. Tu smo stvarno odigrali od pocetka nenormalno snazno. Presing, stojali veoma visoko, napadali, prijetili, bili opasni. Italija je samo uspjela zabiti na tesku individualnu gresku Vasilja. Koliko je puta samo Muharemovic se stvarao do zadnjih 2/3 terena, isao skoro pa pred gol Italije, koliko smo lopti oteli, kako smo pametno svaki pokusaj kontre ugasili, pa opet nastavili da ih napadamo i tucemo lopte po njihovom golu, korneri itd. To sve se desavalo vec pred crveni karton, a poslije se jos pojacalo. Isto tako Wales, tek kad smo primili gol idemo i tucemo ih bez razmisljanja. Sunjic i Basic su u sredini terena odradili veoma jak posao protiv Italije, koliko defenzivno, toliko i naprijed. Pa onda kad Tabakovic ulazi, on i Dzeko, dvije mrcine naprijed, strasno. Barba de pozajmi kasetu te utakmice od Safeta pa momcima pokazi ko su i sta su!
----------------Vasilj
------------Sunjic Basic
----------------Dzeko
----------------Vasilj
-----------Sunjic Mahmic
---------Demirovic Dzeko
Glory Glory Man United
Samo jedno pitanje, da li ti je padalo napamet da se i protivnik nesto pita u utakmici odnosno njegov stil igre, kvalitete ili nekvalitete?Principatus je napisao/la: ↑29 jun 2026, 07:06Pogledao sam jos jedanput utakmicu BiH : Italija. Tu smo stvarno odigrali od pocetka nenormalno snazno. Presing, stojali veoma visoko, napadali, prijetili, bili opasni. Italija je samo uspjela zabiti na tesku individualnu gresku Vasilja. Koliko je puta samo Muharemovic se stvarao do zadnjih 2/3 terena, isao skoro pa pred gol Italije, koliko smo lopti oteli, kako smo pametno svaki pokusaj kontre ugasili, pa opet nastavili da ih napadamo i tucemo lopte po njihovom golu, korneri itd. To sve se desavalo vec pred crveni karton, a poslije se jos pojacalo. Isto tako Wales, tek kad smo primili gol idemo i tucemo ih bez razmisljanja. Sunjic i Basic su u sredini terena odradili veoma jak posao protiv Italije, koliko defenzivno, toliko i naprijed. Pa onda kad Tabakovic ulazi, on i Dzeko, dvije mrcine naprijed, strasno. Barba de pozajmi kasetu te utakmice od Safeta pa momcima pokazi ko su i sta su!
----------------Vasilj
------------Sunjic Basic
----------------Dzeko
----------------Vasilj
-----------Sunjic Mahmic
---------Demirovic Dzeko
Da skratik, Italija se i postavila defanzivno narocito nakon gola jer to je sto najbolje znaju. Vels nakon gola i sto se vise blizilo kraju takodjer se povlaci. Jer su mali i cuvaju tih 1-0. I nije nikad bilo upitno znamo li napadati vec da li nam protivnik dozvoljava zato sto nemamo vezni red da bilo koga napadnemo.
I to gdje si Mahmica stavio moze igrati jedino na igrici.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Jesu Ameri poletjeli, ovako Francuzi ne pričaju. Svi mediji njihovi očekuju laganu pobjedu protiv Bosne 3:0 ako ne i više 
Trenutno korisnika/ca: lol89, majstorS35, Muumii i 35 gostiju.