Jest, budući da smo do sad tovarili sve 2-3 razlike.JohnCleese je napisao/la: ↑30 jun 2026, 13:06Ako ovo ne uradi ovo sto ja kazem nece valjat vol 3876000PeppermintSA je napisao/la: ↑30 jun 2026, 13:00Ako izađemo isto kao do sad, ako ne promijenimo formaciju i potpuno promijenimo taktiku, ispascemo. Vrlo jednostavno.
Dovoljno je reći da nasuprot Barbareza sjedi Pochettino. Ako ne iznenadimo Amerikance, ako ne poremetimo sve što su Amerikanci taktički pripremili, nećemo proći.
Ništa haramball, izaći i odigrati 50-50 utakmicu, preuzeti im sredinu punjenjem veznog reda. Ja bih izašao s 3-6-1
Jednom ces ubost sigurno samo budi uporan i sacuvaj zdravlje.
Tebe cemo sigurno upamtit kad nam jednog dana kazes e'o sta sam vam ja pric'o![]()
Svakako u grupi igra nije valjala izuzev prvih 30 minuta protiv Katara. Protiv Kanade si izgledao kao Latvija, nisi centar prešao. Švicarska te razbila 4-1, a protiv Katara si se 60 minuta mučio.
I pticama na grani je jasno da ovo što mi igramo ne valja. Amerikanci prosječno trče 7 kilometara više od nas, do sad su djelovali kao fizički najspremnija reprezentacija na cijelom prvenstvu i sigurno su među 5 najbržih. S druge strane, mi djelujemo poprilično fizički nespremni, jedna smo od najsporijih reprezentacija i na sve to, svojom voljom, biramo da igramo sa igračem manje u veznom redu u odnosu na sve ostale reprzentacije. Ljudi će nas samljeti na sredini ako budemo izašli sa 2 klasična vezna, kako to ne razumijete?
Ono što moramo uraditi je zgusnuti vezni red kako bi koliko-toliko osujetili njihovu brzinu i trku, kako bi smanjili teren, skratili međuprostore. I jedini način da se suprotstavimo njihovom visokom presingu i jurenju na naš gol je da koliko toliko preuzmemo loptu, da oni za njom trče, a ne mi. Ili makar da probamo. Ako je ideja da parkiramo autobus kao Paragvaj sinoć, izbijamo i nabijamo u nadi da doguramo do penala, to se neće desiti jer mi defanzivno nismo dobra ekipa. Statistika je ti neumoljiva - od posljednih 10 utakmica samo smo gol sačuvali jednom.
Ako se SŠ bude vodio onom seljačkom logikom dovde smo došli ovako, stoga ćemo nastaviti isto, nadam se da će biti spremni odgovarati za neki brodolom od 2-3-4 razlike za Amerikance. U tom slučaju nema price “i ovo je bio uspjeh”. Nije. U nokaut fazi gdje je svaka utakmica na nož, ma kakva lagana pobjeda Amerikanca je brodolom.
Ambicije moraju biti jednako visoke kao kod svih.