02.07.2026. R32: USA - BiH
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH
hoce li biti live press konferencija na youtube-u ili nekom linku fife i sl
Poznata je i VAR ekipa.
VAR: Juan Soto VEN
AVAR 1: Nicolas Gallo COL
AVAR 2: Jerome Brisard FRA
VAR: Juan Soto VEN
AVAR 1: Nicolas Gallo COL
AVAR 2: Jerome Brisard FRA
R.I.P. Edin Avdić (1979. - ∞)
Možda i griješim al mislim da sam nedavno čitao da FIFA nešto ne dozvoljava live ili tako nešto. Ako je press u 00:00 obično upload bude oko 03:00 ako se sjećam.
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.
Apsolutno si sve rekao… samo se nadam da imamo tog ulicarskog u sebi i da nece biti sudijska pljacka, jer su Australiju bas handrili…Arnelv52 je napisao/la: ↑30 jun 2026, 19:48Al' vam je i logika jaka. Mi smo potpuno inferiorni u sredini u odnosu na Ameriku pa daj da dodamo još jednog igrača da budemo manje inferiorni. Bez obzira što smo inferirorni.
Kada je protivnik ubjedljivo bolji u jednom načinu igre ne pokušavaš se sa njim nadigravati u takvoj igri nego promijeniti sami kontekst utakmice.
Oni su bolji u igri nogom, brži su, imaju kvalitetne igrače na klupi (njihove izmjene se neće ni osjetiti u njihovom ritmu), nogometna škola im se oslanja najviše na atletiku ali su zato niski, mogu imati probleme sa živcima i mi treba da se sa njima nadigravamo u vrsti igre gdje mi skoro da teoretske šanse nemamo jer imamo preslabe veznjake.
Mijenjati 4-4-2 znači eksperimentirati u ovako važnoj utakmici. Jednako tako 4-4-2 je najjednostavnija formacija za pratit na terenu. I mi trebamo mijenjati formaciju, rizikovati i igrati na Esmira i Kerima i nadati se da će oni napraviti gol više od Amerikanaca.
Mi, što zbog mladosti, što zbog nekvaliteta nemamo ni tu vrstu koncentracije da držimo loptu nešto previše u nogama. Nećemo mi njima samo zato što smo stavili tri igrača na sredinu terena sakriti loptu. Imaš ta tri igrača, imaš Katića - kojeg god od tih igrača staviš pod pritisak dok je sa loptom pogriješiće.
Nemamo mi ovde šta igrati na svoje prednosti kad smo teški underdog. Jedino nam preostaje da igramo na njihove mane. Ne igramo protiv Kipra pa da im možemo nešto prodavati.
Pokušaj igrati ravnopravnu utakmicu 3-0 ćeš izgubiti. Jedino što možeš je konzervisati energiju za 2-3 dobra napada, odvući egal utakmicu prema kraju (čak i da je 1:0 za njih čuvati snagu za zadnjih 20 minuta), iskoristiti ovo što je utakmica rascjepkana na 4 dijela da razbiješ ritam, pustiti ih da kruže ali imati koncentraciju i disciplinu i ne dati im da stvaraju čiste šanse.
Kažem opet lopta se ne treba nabijati čim dalje od gola nego čim više. Kako bi ih uvukli u fizičku igru jer su, izmedju ostalog, oni produkt uredjenih akademija i nisu naviknuti na taj ulični fudbal. I istovremeno igrači moraju znati kad leći na teren, kad se svadjati sa sudijama, kad pokositi igrača kako bi se rascjepkao njihov ritam.
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Ljudi ima treme malo vec kad se sabere i oduzme da smo za 24h vev svi spremni pred TVom i cekamo utakmicu zivota.
#CarsijaOdjebi
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Potpisujem i to vide svi koji znaju barem nesto primjetiti dok gledaju utakmicu. Kod nas ljudi dosta stvari shvataju olako i misle da kvalitet mozes nadomjestit kvantitetom i da mi imamo igrace koji mogu iznijeti gotov sve zamisli a ne da moramo biti precizno sastavljeni i disciplinovani gdke ce svako obavljati svoju ulogu najbolje moguce i da svaka puzla u tom sistemu ima svoju ulogu.Arnelv52 je napisao/la: ↑30 jun 2026, 19:48Al' vam je i logika jaka. Mi smo potpuno inferiorni u sredini u odnosu na Ameriku pa daj da dodamo još jednog igrača da budemo manje inferiorni. Bez obzira što smo inferirorni.
Kada je protivnik ubjedljivo bolji u jednom načinu igre ne pokušavaš se sa njim nadigravati u takvoj igri nego promijeniti sami kontekst utakmice.
Oni su bolji u igri nogom, brži su, imaju kvalitetne igrače na klupi (njihove izmjene se neće ni osjetiti u njihovom ritmu), nogometna škola im se oslanja najviše na atletiku ali su zato niski, mogu imati probleme sa živcima i mi treba da se sa njima nadigravamo u vrsti igre gdje mi skoro da teoretske šanse nemamo jer imamo preslabe veznjake.
Mijenjati 4-4-2 znači eksperimentirati u ovako važnoj utakmici. Jednako tako 4-4-2 je najjednostavnija formacija za pratit na terenu. I mi trebamo mijenjati formaciju, rizikovati i igrati na Esmira i Kerima i nadati se da će oni napraviti gol više od Amerikanaca.
Mi, što zbog mladosti, što zbog nekvaliteta nemamo ni tu vrstu koncentracije da držimo loptu nešto previše u nogama. Nećemo mi njima samo zato što smo stavili tri igrača na sredinu terena sakriti loptu. Imaš ta tri igrača, imaš Katića - kojeg god od tih igrača staviš pod pritisak dok je sa loptom pogriješiće.
Nemamo mi ovde šta igrati na svoje prednosti kad smo teški underdog. Jedino nam preostaje da igramo na njihove mane. Ne igramo protiv Kipra pa da im možemo nešto prodavati.
Pokušaj igrati ravnopravnu utakmicu 3-0 ćeš izgubiti. Jedino što možeš je konzervisati energiju za 2-3 dobra napada, odvući egal utakmicu prema kraju (čak i da je 1:0 za njih čuvati snagu za zadnjih 20 minuta), iskoristiti ovo što je utakmica rascjepkana na 4 dijela da razbiješ ritam, pustiti ih da kruže ali imati koncentraciju i disciplinu i ne dati im da stvaraju čiste šanse.
Kažem opet lopta se ne treba nabijati čim dalje od gola nego čim više. Kako bi ih uvukli u fizičku igru jer su, izmedju ostalog, oni produkt uredjenih akademija i nisu naviknuti na taj ulični fudbal. I istovremeno igrači moraju znati kad leći na teren, kad se svadjati sa sudijama, kad pokositi igrača kako bi se rascjepkao njihov ritam.
#CarsijaOdjebi
Joj kad bi ovo uzeli...
Allahumme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed, pa gorilo bi nebo!!
Ali kako je ovo veliko čovječe! Ne skidamo se s medija najveće države na svijetu. Pa ovakvu promociju nam ni Lagumdžija nije uspio isposlovati
Allahumme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed, pa gorilo bi nebo!!
Ali kako je ovo veliko čovječe! Ne skidamo se s medija najveće države na svijetu. Pa ovakvu promociju nam ni Lagumdžija nije uspio isposlovati
Al bit će neobično pratit utakmicu u 2 ujutro jbt. Ja sebe ne mogu obuzdati kad zabijemo gol, a sutra ću makar malo morati iz meni poznatih razlogatuzlanskinacin je napisao/la: ↑01 jul 2026, 00:00Ljudi ima treme malo vec kad se sabere i oduzme da smo za 24h vev svi spremni pred TVom i cekamo utakmicu zivota.
Nista onda obojica sutra u 21:00 u krevet, sutra pogledajte koliko smo izgubili. Sta imate onda gledati utakmicu ako ste toliko ubjeđeni u nasu nekvalitetu i kvalitetu VELIKOG SAD a. Ljudi ne znaju kako se zove ova igrica, Soccer a pricamo nekakvoj vanserijskoj kvaliteti. Ako je Paragvaj mogao protiv Njemacke, zasto mi ne bi mogli protiv VELIKOG SAD a.tuzlanskinacin je napisao/la: ↑01 jul 2026, 00:04Potpisujem i to vide svi koji znaju barem nesto primjetiti dok gledaju utakmicu. Kod nas ljudi dosta stvari shvataju olako i misle da kvalitet mozes nadomjestit kvantitetom i da mi imamo igrace koji mogu iznijeti gotov sve zamisli a ne da moramo biti precizno sastavljeni i disciplinovani gdke ce svako obavljati svoju ulogu najbolje moguce i da svaka puzla u tom sistemu ima svoju ulogu.Arnelv52 je napisao/la: ↑30 jun 2026, 19:48Al' vam je i logika jaka. Mi smo potpuno inferiorni u sredini u odnosu na Ameriku pa daj da dodamo još jednog igrača da budemo manje inferiorni. Bez obzira što smo inferirorni.
Ja iz tih razloga riješio da idem na Trg i gledam s narodom, kad haman će nevrijemeElddar je napisao/la: ↑01 jul 2026, 00:05Al bit će neobično pratit utakmicu u 2 ujutro jbt. Ja sebe ne mogu obuzdati kad zabijemo gol, a sutra ću makar malo morati iz meni poznatih razlogatuzlanskinacin je napisao/la: ↑01 jul 2026, 00:00Ljudi ima treme malo vec kad se sabere i oduzme da smo za 24h vev svi spremni pred TVom i cekamo utakmicu zivota.![]()
Bošnjo nabija pauna nogom. Grohotom se smijemdenimen99 je napisao/la: ↑30 jun 2026, 10:26Zato što niko neće nogom da ih nabije. A Bosanac hoćeMarokanci58 je napisao/la: ↑30 jun 2026, 10:09Ovo si dobro napisao samo što je ta taktika pauna uspješna skoro uvijek.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ
Još ako pobijedimo pamtit će nas čitav život
Tuzla jel? Ma nek padaju ćuskije231983 je napisao/la: ↑01 jul 2026, 00:08Ja iz tih razloga riješio da idem na Trg i gledam s narodom, kad haman će nevrijemeElddar je napisao/la: ↑01 jul 2026, 00:05Al bit će neobično pratit utakmicu u 2 ujutro jbt. Ja sebe ne mogu obuzdati kad zabijemo gol, a sutra ću makar malo morati iz meni poznatih razlogatuzlanskinacin je napisao/la: ↑01 jul 2026, 00:00Ljudi ima treme malo vec kad se sabere i oduzme da smo za 24h vev svi spremni pred TVom i cekamo utakmicu zivota.![]()
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Brate pogledaj svaki moj post ja nikad necu u krevet kada igra ova reprezentacija ja sam je gledao do zadnje sekunde i kada smo gubili od luksemburga i onda u barazu protiv Velsa kada su mnogi upalili tek na poluvremenu. Ja sam bar onaj koji vjeruje i to svako ko cita forum redovno zna. Ali sam i onaj koji smatra da trebamo uci defanzivno jer nemamo se mi sta nadigravati sa ekipom koja nije kvalitetnija na svakoj poziciji ali u vezi jeste i sa vecom dubinom u rosteru. To su cinjenice i to si treba priznati, ali to nam nece uzeti vjeru. A ja ti kazem prvi 0-1 za nas ili 1-1 pa na penale ono kako mi volimo.Kljukusar je napisao/la: ↑01 jul 2026, 00:08Nista onda obojica sutra u 21:00 u krevet, sutra pogledajte koliko smo izgubili. Sta imate onda gledati utakmicu ako ste toliko ubjeđeni u nasu nekvalitetu i kvalitetu VELIKOG SAD a. Ljudi ne znaju kako se zove ova igrica, Soccer a pricamo nekakvoj vanserijskoj kvaliteti. Ako je Paragvaj mogao protiv Njemacke, zasto mi ne bi mogli protiv VELIKOG SAD a.tuzlanskinacin je napisao/la: ↑01 jul 2026, 00:04Potpisujem i to vide svi koji znaju barem nesto primjetiti dok gledaju utakmicu. Kod nas ljudi dosta stvari shvataju olako i misle da kvalitet mozes nadomjestit kvantitetom i da mi imamo igrace koji mogu iznijeti gotov sve zamisli a ne da moramo biti precizno sastavljeni i disciplinovani gdke ce svako obavljati svoju ulogu najbolje moguce i da svaka puzla u tom sistemu ima svoju ulogu.Arnelv52 je napisao/la: ↑30 jun 2026, 19:48Al' vam je i logika jaka. Mi smo potpuno inferiorni u sredini u odnosu na Ameriku pa daj da dodamo još jednog igrača da budemo manje inferiorni. Bez obzira što smo inferirorni.
#CarsijaOdjebi
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Hoce sigurno ja cu kod jarana u stan pa tek ne znam kako ce kas 7 obuzdati ako prodjemo ali i komsije ce slaviti ne sumnjam. Sreca blizu trga i skvera pa se moze odma na slavlje.Elddar je napisao/la: ↑01 jul 2026, 00:05Al bit će neobično pratit utakmicu u 2 ujutro jbt. Ja sebe ne mogu obuzdati kad zabijemo gol, a sutra ću makar malo morati iz meni poznatih razlogatuzlanskinacin je napisao/la: ↑01 jul 2026, 00:00Ljudi ima treme malo vec kad se sabere i oduzme da smo za 24h vev svi spremni pred TVom i cekamo utakmicu zivota.![]()
#CarsijaOdjebi
Kad smo s Italijom igrali pa ono slavlje poslije, ostanem bez goriva na skverutuzlanskinacin je napisao/la: ↑01 jul 2026, 00:33Hoce sigurno ja cu kod jarana u stan pa tek ne znam kako ce kas 7 obuzdati ako prodjemo ali i komsije ce slaviti ne sumnjam. Sreca blizu trga i skvera pa se moze odma na slavlje.Elddar je napisao/la: ↑01 jul 2026, 00:05Al bit će neobično pratit utakmicu u 2 ujutro jbt. Ja sebe ne mogu obuzdati kad zabijemo gol, a sutra ću makar malo morati iz meni poznatih razlogatuzlanskinacin je napisao/la: ↑01 jul 2026, 00:00Ljudi ima treme malo vec kad se sabere i oduzme da smo za 24h vev svi spremni pred TVom i cekamo utakmicu zivota.![]()
Ništa ako ne bude "poruka za navijače".mirza_9 je napisao/la: ↑01 jul 2026, 00:39https://www.facebook.com/share/v/17zYxoBaHP/
Kakva je atmosfera u ekipi![]()
![]()
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Ja baraz pratio kod istog jarana tu drugu sa Italijom i izasli pjeske srecom jedan ga palio da krenemo kolima al znao brat sta ga ceka. Nadam se da ce se opet sav scenario prepisatiElddar je napisao/la: ↑01 jul 2026, 00:36Kad smo s Italijom igrali pa ono slavlje poslije, ostanem bez goriva na skverutuzlanskinacin je napisao/la: ↑01 jul 2026, 00:33Hoce sigurno ja cu kod jarana u stan pa tek ne znam kako ce kas 7 obuzdati ako prodjemo ali i komsije ce slaviti ne sumnjam. Sreca blizu trga i skvera pa se moze odma na slavlje.Jednostavno ušao u onu gužvu i ne možeš ni nazad ni naprijed. I šta ćeš, pješke tamo na gazprom na južnu po kanister s gorivom
![]()
Ove tri su se pratile u gradu pa se slavilo na kraju na skveru i trgu, i vjeruj to javno pracenje je odlicno ta atmosfera zajednistvo kada se grlis sa bracom sto prvi put vidis nema cijenu al eto nazalost prognoza i termin ne obacavaju al slavit cemo u 5 ujutro pa nek padaju cuskije.
#CarsijaOdjebi
Trenutno korisnika/ca: DjaniTarik, lol89, MiranGlasnic, soccerfan, Sveti i 66 gostiju.