Iznenadilo me da je Sertovic u rosteru ispred Gutica, ali moguce da je njemu i Islamovicu dao prednost sutra, a da ce Livadic i Gutic putovati u Srbiju. Drago mi je da je konacno zavrsena papirologija za Pjanica, koji u ovakvim okolnostima itakako moze biti od koristi.
Sto se tice rostera Turaka, zanimljivo je da u njemu imaju 6 visokih igraca (2 krilna centra i 4 centra) i nijednog klasicnog playmakera (iako ce Sipahi i Hazer pokriti tu poziciju). Tako da, koliko god mozda zvucalo nerealno, ovo je stilski reprezentacija koja bi nam trebala najvise odgovarati od ovih najjacih evropskih. Ako budemo zategli odbranu na max i ako im tijelima dobro ispariramo - nista nije nemoguce. Naravno, veliki su favoriti i imaju bolje igrace na svim pozicijama, ali ako im otezamo svaki sut za 3 (i pokvarimo te procente s distance) i ako svedemo utakmicu na mali broj poena - mozda se i imamo cemu nadati.
Potencijalni matchupovi (mada ocekujem miksanje na Osmanu i Tariku, pogotovo ako ih krene):
Atic - Sipahi
Gegic - Osman
Lazic - Biberovic
Alibegovic - Osmani
Garza - Sengun
Talic - Hazer
Vrabac - Korkmaz
Kamenjas - Bona
Realno, ako iko odgovara Aticu na playu - to je skoro 2 metra visoki igrac kojeg ne krasi ni eksplozivnost ni sut (ali je odlican u igri 2na2), ako iko odgovara Lazicu na krilu - to je igrac koji ne napada licem, ako iko odgovara Kamenjasu na centru - to je kosarkas slicnih gabarita i bez suta itd, itd. Da me neko ne shvati pogresno i da ne pomisli da uporedjujem ove gore igrace po kvalitetu, nego cisto navodim stvari u koje polazem nadu da se ostvari tih 10-20% sanse da ih dobijemo...