02.07.2026. R32: USA - BiH
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
BarbareZeljin
- Kontakt:
Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH
Sve nas ponese euforija,i sigirno da je bilo prostora za nesto vise,ali sve u svemu moramo biti zadovoljni. Ja prvi nisam tog stava zadovolji se i suti samo nek ne puca,ali kako smo otisli na svjetako i tako reci nenadano upali,ovo je dobro na kraju ispalo. Sigurno da ostaje neki zal ali Boze moj.
Vidjeli smo na sta se moze racunati i sta nam fali i koliko ko moze.
Po meni je fenomenala stvar da su na svjetskom prvenstvu igrali Muharemovic,Bajraktarevic,Alajbegovic,Mahmic i Dedic. Realno najlosiji je bio Esmir,ali nije tako strasno.
Svi kukaju fali nam vezni red. Sa Mahmicem u ekipi ti i ne fali toliko,naravno da ti fali mnogo toga kad ti igra Tahirovic,Gigovic,Demirovic....
Fali nam malo brzeg protoka lopte,kojeg nemamo zbog kontantnih vracanja lopte nazad i nekvaliteta . Realno igra sa 2 napadaca koji su vrlo staticni donosi ogroman problem takvom veznom redu.
Nije lako ljudi izbaciti Dzeku ili Demirovica,sa neke i ljudske i psiholoske strane. Demirovic manje vise,meni se prvom povraca od njega,ali on je covjek kojeg su svi nasi protivnici isticali ko najvecu opasnost i koji igra mozda u najjacem klubu od svih nasih napadaca.
Imamo to sto imamo,a svjesni smo ogromnog problema sa igracima kao sto su Vasilj,Radeljic,Tahirovic,Demirovic,Gigovic,Malic....
Liga nacija koja slijedi ce bas biti dobra za sazrijevanje ekipe. Ozbiljne 3 reprezentacije,mozda i sve u neku ruku kvalitetnije. Ozbiljno kaljenje i priprema za kvalifikacije za Euro. Ozbiljna prilika da malo ovi mladji dobiju na samopouzdanju.
Meni su najveci dobitci ovog Mundijala. Tarik,Kerim i Mahmic . Momci su pokazali muda i znanje.
Po meni je fenomenala stvar da su na svjetskom prvenstvu igrali Muharemovic,Bajraktarevic,Alajbegovic,Mahmic i Dedic. Realno najlosiji je bio Esmir,ali nije tako strasno.
Svi kukaju fali nam vezni red. Sa Mahmicem u ekipi ti i ne fali toliko,naravno da ti fali mnogo toga kad ti igra Tahirovic,Gigovic,Demirovic....
Fali nam malo brzeg protoka lopte,kojeg nemamo zbog kontantnih vracanja lopte nazad i nekvaliteta . Realno igra sa 2 napadaca koji su vrlo staticni donosi ogroman problem takvom veznom redu.
Nije lako ljudi izbaciti Dzeku ili Demirovica,sa neke i ljudske i psiholoske strane. Demirovic manje vise,meni se prvom povraca od njega,ali on je covjek kojeg su svi nasi protivnici isticali ko najvecu opasnost i koji igra mozda u najjacem klubu od svih nasih napadaca.
Imamo to sto imamo,a svjesni smo ogromnog problema sa igracima kao sto su Vasilj,Radeljic,Tahirovic,Demirovic,Gigovic,Malic....
Liga nacija koja slijedi ce bas biti dobra za sazrijevanje ekipe. Ozbiljne 3 reprezentacije,mozda i sve u neku ruku kvalitetnije. Ozbiljno kaljenje i priprema za kvalifikacije za Euro. Ozbiljna prilika da malo ovi mladji dobiju na samopouzdanju.
Meni su najveci dobitci ovog Mundijala. Tarik,Kerim i Mahmic . Momci su pokazali muda i znanje.
Treba nam podhitni osvjezenje u veznom redu. Neko ko zna sa loptom i koji je moderan vezni igrac. Nadam se da ce to bit Busuladzic i Catovic (koji bi valjda trebali uskoro debitirati).
Mahmic jednostavno MORA igrati u prvih 11. Kako momak povuce na kraju onu loptu kad je opalio po golu. Ono ni jedan nas reprezentativac nije sposoban, da pretrci skoro pola terena sa loptom osim Alajbegovica.
Mahmic jednostavno MORA igrati u prvih 11. Kako momak povuce na kraju onu loptu kad je opalio po golu. Ono ni jedan nas reprezentativac nije sposoban, da pretrci skoro pola terena sa loptom osim Alajbegovica.
-
Brazzzoo123
- Kontakt:
Ne mogu da shvatim ovde komentare nismo odigrali tika taku i losa igra bla bla. Nije tacno.Nije samo loptanje vazni, vec i fizika i atletika, gdje tesko mozemo parirati jacim. Ovo je igra sto mozemo sa limitiranim igracima igrati i sto gradimo igru oko 41 godisnjaka, plus povrede igraca i losa forma.
Imamo kvaliteta, ali pitanje je koliko.Trazi se ovde nemoguce. Koliko mi mamo kompletnih wc igraca?
Gdje su nam igraci? Ko ih pravi? Barbarez i Spahic? Gdje su nam konkuretni igraci iz PL, iz Sarajeva,Zelje,Veleza?Ko nam brani da skolujemo igrace i zbog cega to ne cinimo?
Cuj poredjenje pa sa i Hrv, pa oni su godinama u vrhu, a i oni nam u ostalom i pokupe kvalitetne igrace.
Imamo kvaliteta, ali pitanje je koliko.Trazi se ovde nemoguce. Koliko mi mamo kompletnih wc igraca?
Gdje su nam igraci? Ko ih pravi? Barbarez i Spahic? Gdje su nam konkuretni igraci iz PL, iz Sarajeva,Zelje,Veleza?Ko nam brani da skolujemo igrace i zbog cega to ne cinimo?
Cuj poredjenje pa sa i Hrv, pa oni su godinama u vrhu, a i oni nam u ostalom i pokupe kvalitetne igrace.
-
bordobijeli
- Kontakt:
U iduce dvije godine ekipu treba popuniti s brzim stoperom koji ce igrati uz Muharemovica. Box to box vezni a uz njeg upariti Basica ili Hadzahmetovica. I treca stvar je napadac drugaciji od ovih jablana treba nam jedan vizljast brz igrac . S te tri pozicije dobijas drugu dimenziju to jest brze modernije. Ne mozes brzo igrati s Katicem,Radeljic,Sunjic,Dzeko ,Demirovic . Ovo sto sam napisao kad bi popunili na EP bonbonica
ekipa.
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 02 jul 2026, 11:11, ukupno mijenjano 1 put.
Pa to je taman smjena ovih sto su trenutno tu.
Meni generalno nije problem igra nazad.Veće promjene treba tražiti u veznom redu a onda i uigrati nesto vise od šuta sa 25M
nmz parirati jer ti pola ekipe nije igralo ili rovit. ovi imaju luksuz pa pozovu naspremnijeBrazzzoo123 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 11:07Ne mogu da shvatim ovde komentare nismo odigrali tika taku i losa igra bla bla. Nije tacno.Nije samo loptanje vazni, vec i fizika i atletika, gdje tesko mozemo parirati jacim. Ovo je igra sto mozemo sa limitiranim igracima igrati i sto gradimo igru oko 41 godisnjaka, plus povrede igraca i losa forma.
A jbt te dan vise, MI NEMAMO LIMITIRANE IGRACE, sta onda reci za Cabo Verde, Paragvaj, fucking egipat, Australija, Kongo.
Ma vidi, probali su oni (istina jalovo u većini situacija).. ali na kraju je i nedostajalo snage jer su se mnogi potrošili u prvom poluvremenu da zatvore sve strane + onaj slobodnjak nas je presjekao i izgledalo mi je kao da ni sami momci više ne vjeruju.Beduin je napisao/la: ↑02 jul 2026, 10:52Na kraju smo svi saglasni da najveca zal ostaje taj period sa igracem vise gdje nismo skoro pa nista napragvili, za razliku od Italije. U cemu je problem? To pitanje treba postaviti strucnom stabu, bez ikakve zle krvi i zelje za umanjivanjem uspjeha ili njihovog znanja, ali ovakve stvari na vrijeme treba skretati paznju, analizirati i pokusati rijesiti to.
Ako smo mi Amere dobro zatvorili i unistili njihovu igru, onda su i oni odlicno se zatvorili sa igracem vise. Mi nismo znali organizovati neku akciju, doci u priliku da centriramo u 16m, zasto je lopta najvise bila na centru terena kod nasih stopera, zasto je Tahirovic premalo trazio loptu i pokusao nesto organizovati, zasto bekovi nisu sa krilima probali napraviti visak i otvoriti prostor, to je do struke da ispravi na vrijeme.
Ne znamo jesmo li mogli vise, ali smo barem trebali probati.
Da ne pišem o tome da li je ono bio faul i glupost Radeljića ili je sudija malo više domaćinski odradio tu situaciju.. vjerovatno oboje, ali nejse, nije bilo snage. Ameri su odlično zatvorili prostor i fokusirali se isključivo na tranziciju i na momente su izgledali kao da oni imaju igrača više..
Evo npr, da je ona prvi Mahmićev šut ušao, to bi možda bio i cirkus do kraja, ali ŠBB KBB.
- GrbavicaHrammm
- Kontakt:
Brazzzoo123 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 09:44Plasirali smo se na SP sa oko 70. mjesta i onda bi da deremo sve pred sobom i repke koje ulazu miliarde u fudbal, a mi nismo u stanju igraca odskolovati u nasoj PL da valja.
Jos jednom hvala momcima na zalaganju i srcanosti, to nas je i dovelo na SP. Realno ova ekipa ima trenutno velike limite za vise, falli kvaliteta i drugih profila igraca. Pored toga imali smo povrijedenih igraca Dzeko, Tabakovic...kao i pokoji koji nisu u formi i nisu ni mogli vise dati. Ovo SP je skola velika za igrace ali i za SS, gdje je se vidilo kako funkcionise fudbal na najvisem nivou. Pored loptanja moras imati i fiziku i atletiku, koje mi nemamo. Od sutra vec poceti spremati LN, koja ce biti teza nego grupa na SP. Po hitno nam treba 3-4 nova igraca, da se prosiri kvalitet, time ce se dobiti jos vise na stabilnosti, a i par igraca se zahvaliti, jer ce ispasti sa spiska i od kojih nemas koristi+ iskomunicirati sa Dzekom ako nastavlja da mu je poluvrijeme kapak. Znam da je prica sa Anelom izvakana, ali ako postoji volje i zelje da se integrise kao dio ekipe vratiti ga, jer nismo tako dobri u odbrani kako mislimo i uvijek jedan kiksa. A za pljuvace: Bosna se voli i kad se gubi![]()
Sve se slazem, ja prije utakmice sam govorio da se bojim fizicke spreme nase, ljudi su mi se smijali, jednostavno danas je fudbal brzina i fizika, mi od 26 igraca mozda 3 imamo koja zadovoljavaju taj dio , Amerikanci su shvatili da kad god naprave veliki pritisak da cemo je nabiti i oni osvojiti
Vezni red nam je najgori na cijelim svjetskom, mislim da je trebao Amira koristiti ako ga je vec poveo, jedini zna lopte sto se tice veze
Na kraju treba reci da je Sergej omasio formaciju za ovu utakmicu i treba mu to i reci , mi do crvenog kartona nismo 4 pasa sastavili, samo se odbrana dodaje, katastrofa
Zadnja izmjena: GrbavicaHrammm, dana/u 02 jul 2026, 11:13, ukupno mijenjano 1 put.
ne igra sidrasa niti je taj tip. igra visok pressing pa gore kombinuju, on u ovom sistem pored dzeke tone skroz. ali to malo ko konta.BarbareZeljin je napisao/la: ↑02 jul 2026, 11:06Sve nas ponese euforija,i sigirno da je bilo prostora za nesto vise,ali sve u svemu moramo biti zadovoljni. Ja prvi nisam tog stava zadovolji se i suti samo nek ne puca,ali kako smo otisli na svjetako i tako reci nenadano upali,ovo je dobro na kraju ispalo. Sigurno da ostaje neki zal ali Boze moj.
nisu oni spremniji od onih mladih nasih, pa ne igraju u sloga simin han da budu nespremni, ali kad ti krene bajraktarevic i mahmic na presing na jednog igraca i zaborave da im tamo iza stoji jos jedan skroz slobodan onda to tako izgleda kao da oni imaju igraca vise. neiskustvo, neuigranost jednostavnoHariTz je napisao/la: ↑02 jul 2026, 11:11Ma vidi, probali su oni (istina jalovo u većini situacija).. ali na kraju je i nedostajalo snage jer su se mnogi potrošili u prvom poluvremenu da zatvore sve strane + onaj slobodnjak nas je presjekao i izgledalo mi je kao da ni sami momci više ne vjeruju.Beduin je napisao/la: ↑02 jul 2026, 10:52Na kraju smo svi saglasni da najveca zal ostaje taj period sa igracem vise gdje nismo skoro pa nista napragvili, za razliku od Italije. U cemu je problem? To pitanje treba postaviti strucnom stabu, bez ikakve zle krvi i zelje za umanjivanjem uspjeha ili njihovog znanja, ali ovakve stvari na vrijeme treba skretati paznju, analizirati i pokusati rijesiti to.
Ako smo mi Amere dobro zatvorili i unistili njihovu igru, onda su i oni odlicno se zatvorili sa igracem vise. Mi nismo znali organizovati neku akciju, doci u priliku da centriramo u 16m, zasto je lopta najvise bila na centru terena kod nasih stopera, zasto je Tahirovic premalo trazio loptu i pokusao nesto organizovati, zasto bekovi nisu sa krilima probali napraviti visak i otvoriti prostor, to je do struke da ispravi na vrijeme.
Ne znamo jesmo li mogli vise, ali smo barem trebali probati.
Da ne pišem o tome da li je ono bio faul i glupost Radeljića ili je sudija malo više domaćinski odradio tu situaciju.. vjerovatno oboje, ali nejse, nije bilo snage. Ameri su odlično zatvorili prostor i fokusirali se isključivo na tranziciju i na momente su izgledali kao da oni imaju igrača više..
Evo npr, da je ona prvi Mahmićev šut ušao, to bi možda bio i cirkus do kraja, ali ŠBB KBB.
- signalidunapark
- Kontakt:
Imamo, tj. limitirani smo vrstom igrača koje imamo na određenim pozicijama.
Napad-Imamo mahom iste vrste centarfora. Visoke, jake ali spore.
Vezni red-Imamo mahom defanzivno orijentirane veznjake, i "radne" veznjake koji samo služe zujanju i ometanju protivnika. Ofanzivni utjecaj 0.
Odbrana-Spori(ji) stoperi.
Golman-Prosječan golman, s ispodprosječnom igrom nogom.
Dakle, nismo u balansu...
Ma šuti lijepi brate, previše mi je mozak tiltovan ovih dana, neka malo i odmora i od lijepih stvari. Naučio sam da mi je pesimizam i crnilo prirodni habitat. Nadam se da nećemo imati vode kad užegne opet idućih dana.Unofficialpage je napisao/la: ↑02 jul 2026, 11:05Btw al šta sad raditi? Od 1.4 samo čitam, gledam, analiziram o SP i o našoj repki. Malo je tužno što je kraj ovome došao.![]()
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Hajmo na ljepše teme, ko je najlepši reprezentativac i zašto Kolašinac?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
- signalidunapark
- Kontakt:
Liga Nacija će nam pokazati smjer u kojem idemo, i to nam je prilika da napravimo promjenu filozofije.
Ne mislim nužno na to da li mogu odigrati u fullu 90 minuta (i ako neki zaista ne mogu), nego da ovakav način igre gdje se braniš sa svih 11 i konstantno si u trku da zatvoriš prostor, trpiš pressing i moraš krv propiš.ati da osvojiš loptu nazad.. Vidi se na na njihovim licima povremeno da ostaju bez daha.dena24 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 11:15nisu oni spremniji od onih mladih nasih, pa ne igraju u sloga simin han da budu nespremni, ali kad ti krene bajraktarevic i mahmic na presing na jednog igraca i zaborave da im tamo iza stoji jos jedan skroz slobodan onda to tako izgleda kao da oni imaju igraca vise. neiskustvo, neuigranost jednostavno
Očekujem da nekom drugom postavkom ili formacijom će to bolje izgledati, treba nam dodatna dimenzija u igri.
al ono kad tarik odigra sunjicu, pa on izgubi loptu. pa hvala bogu ofsajd kod gola....ja takve propuste samo vidim kod nas , pa jbte sta kod ti donosi defanzivno usere stim greskama, a imao je protiv katara, 4 komada smo ladno mogli fasovati od arapa radi njega
Nisu oni od nas toliko bolji ni bili ali jednostavno se NIJE HTJELO!
Na to mislim, imamo neke lose pojedince, Gigovic, Tahirovic, Sunjic, Radeljic ali ostalo Alajbegovic, Bajraktarevic, Dedic, Muharemovic, Mahmic, Memic, Kolasinac nisu i sigurno se moglo graditi sve oko ove momke.signalidunapark je napisao/la: ↑02 jul 2026, 11:16Imamo, tj. limitirani smo vrstom igrača koje imamo na određenim pozicijama.
Napad-Imamo mahom iste vrste centarfora. Visoke, jake ali spore.
Vezni red-Imamo mahom defanzivno orijentirane veznjake, i "radne" veznjake koji samo služe zujanju i ometanju protivnika. Ofanzivni utjecaj 0.
Odbrana-Spori(ji) stoperi.
Golman-Prosječan golman, s ispodprosječnom igrom nogom.
Dakle, nismo u balansu...
Slazem se Vezni red je ocajan i ovo nam je prva tacka da pod hitno se nadje rjesenje.
Nisam još pogledao snimak utakmice, ali jedna stvar je bila očigledna isto:
I prije crvenog kartona, kada su Esmir i Ermin usli a Dzeko i Gigovic izasli, tek tada smo poceli presing raditi kao prava ekipa i onda smo i njih natjerali na neka ispucavanja i osvajali posjed lopte. U svakom slucaju po meni jos jedan dokaz za ono sto sam govorio, a to je da zasad nam je najmodernija postava i mozda najveci potencijal za budućnost sa Demirovicem u napadu (sta god mislili o njegovom golgeterskom (ne)ucinku) i Mahmicem na 10ki.
Veliki respekt Dzeki koji, po onome što sam vidio je bukvalno shvatio da ne može izdržat tempo više i samo odlucio da je vrijeme izaći.
I prije crvenog kartona, kada su Esmir i Ermin usli a Dzeko i Gigovic izasli, tek tada smo poceli presing raditi kao prava ekipa i onda smo i njih natjerali na neka ispucavanja i osvajali posjed lopte. U svakom slucaju po meni jos jedan dokaz za ono sto sam govorio, a to je da zasad nam je najmodernija postava i mozda najveci potencijal za budućnost sa Demirovicem u napadu (sta god mislili o njegovom golgeterskom (ne)ucinku) i Mahmicem na 10ki.
Veliki respekt Dzeki koji, po onome što sam vidio je bukvalno shvatio da ne može izdržat tempo više i samo odlucio da je vrijeme izaći.
Trenutno korisnika/ca: Benko123, forgempp, Mocvara1991, perun, RacioEmocionalan, StevieG8 i 62 gosta.