02.07.2026. R32: USA - BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

RobijasiZenica1988
Kontakt:

Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH

Post Postao/la RobijasiZenica1988 » 02 jul 2026, 13:09

Nisam htio pisati nista ni tokom ni nakon završetka utakmice rekoh nek se malo glava ohladi.
Nevjerovatan uspjeh koji su postigli ovi momci,sanse da se mi plasiramo i udjemo medju 32 repke na svijetu su bile mozda 1% a mozda ni toliko.
Čitao sam pojedine postove ovde i mogu samo reći kakvih ovde sve budala i glupana ima to u zivotu vidio nisam,tacno ovaj forum služi samo za ispoljavanje frustracija i negative,pa ako ćeš pisat onakve grozote radije nemoj nista ni pisat.
Pojedine je ovaj poraz toliko zabolio kao da imamo ekipu koju ima Francuska pa je ispadanje u šesnaestini finala neki veliki veliki neuspjeh,I kao da smo se na svako prethodno prvenstvo plasirali i uzeli medalju.Sta vam je ba ljudi ohanite,momci po 18,20,21 godinu prvo svjetsko od mnogih u nizu nadam se,i vi tražite da se borimo za medalju.Allah Salamet.
U analize suđenje i ostalo ne želim ulazit,nit imam vremena nit živaca.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 jul 2026, 13:09

sljivo je napisao/la:
02 jul 2026, 13:04
Sad nastupa drugi kontekst, koji nema veze sa ovim. Iskustvo se stjece u igranju bitne uloge iz sedmice u sedmicu, u svojim klubovima kroz razna takmicenja za trofeje. Druga stvar je balans ekipe, ako nemas sredinu terena, a nemamo, sve i da smo osvojili svjetsko ovo ce doci na naplatu. Tu se pp meni treba traziti rjesenje. Ako uspostavimo sredinu terena i napadaci ce proigrati, svi se proigrati. Puno posla i bogami i plana sta i kako. Bice euforija, slazem se, i to ce nas nositi neko vrijeme, ali bez igre to nece daleko. I rekao sam na temi Barbareza, ako nam igraci ne budu igrali, i ne budu igrali bitnu ulpgu u klubovima, sve ovo je palamudjenje.
:thumbup: mada meni se svidja ovaj stil igre, odbrana pa kontra, ali treba nesto i kreirati jebga. Fali igrac u sredini, bukvalno svaka ekipa te uzima na sredini jer ima igraca vise, ne moraju ni biti toliko kvalitetniji.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 02 jul 2026, 13:10

Sindikat12 je napisao/la:
02 jul 2026, 13:08
Gorka istina je da mozemo mastati o nekoj ofanzivnoj igri dok se vezni red ne dovede u red. Pod broj 1 moramo igrati sa trojicom u vezi. Sa dvojicom danas tesko mozes napraviti ozbiljnu igru pogotvo kada je jedan katastrofalan u pas igri (Sunjic) a drugi se krije od lopte i igra neku alibi igru (Benjo).

Bez veznog reda koji moze zadrzati posjed, progresivno prenijeti loptu svaka ofanzivna ideja pada u vodu…

Catovic je moze biti zanimljiv ali momak ne igra seniorski fudbal valjda krene uskoro….

Nadam se da ce Basic nakon dobrog SP:a napraviti transfer u neku solidnu ligu i nastaviti napredovati jer je jos relatyvno mlad. Volio bi da on bude prvi izbor kada krenu kvalifikacije za EP. Vezni red sa Basicem, Mahmicem i mozda Amirom bi mogao biti solidan….

Kad imas malo slabijeg beka to ne unazadi ekipu toliko koliko los vezni red…
jarane ti si bunker igrao 4 utakmica sa 2 sidrasa , jedan nije sidras drugi 40 godina, jel to tesko shvatiti

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 02 jul 2026, 13:13

02 jul 2026, 12:31
Moje ocjene ovo SP, igraci koji su igrali vise od 45 min

Veliki plus

Basic, Mahmic, Muharemovic, Alajbeg

Solidno

Katic, Kola, Lukic, Dedic, Vasilj

Razocarenje

Dzeko, Demirovic (najvece), Esmir, Memic, Sunjic, Tahirovic

Loš svakako

Radeljic
Potpisujem.
Glory Glory Man United

mirsonetz
Kontakt:

Post Postao/la mirsonetz » 02 jul 2026, 13:15

kakve su sanse za catovica vidim na transfermarkt da ima srpski i njemacki pasosna zadnjoj utakmici euro u 19 njemacka igrac utakmice koliko je zaniteresovan za nas
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.

Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.

1919 ❤️🖤

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 02 jul 2026, 13:24

mirsonetz je napisao/la:
02 jul 2026, 13:15
kakve su sanse za catovica vidim na transfermarkt da ima srpski i njemacki pasosna zadnjoj utakmici euro u 19 njemacka igrac utakmice koliko je zaniteresovan za nas
Catovic bi trebao biti završen uskoro, sad mu slijedi prelaz u seniorski fudbal...

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 jul 2026, 13:27

KarlMarx je napisao/la:
02 jul 2026, 12:40
Iskreno, mislim da mnogi još nisu ni svjesni koliko je reprezentacija dobila ovim periodom zajedničkog rada unutar 1 mjeseca boravka zajedno, što je najduže ikada ja mislim. Prave plodove svega ovoga osjetit ćemo tek kroz vrijeme.
Ovo sam vec ranije spominjao i treba ponoviti opet koliko je ovo bitno iskustvo, pogotovo za tako mladu i neiskusnu skupinu igraca kakvu mi imamo, od kojih neki nama cine glavnu okosnicu ekipe vec sad..

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 02 jul 2026, 13:29

Maverick je napisao/la:
02 jul 2026, 12:53
DamirT je napisao/la:
02 jul 2026, 12:15
Dobra stvar je da nismo nijedan bod izgubili na FIFA rang listi zbog ovog poraza. Tako da vjerovatno ostajemo na 61-om mjestu. Tesko da Cape Verde i Ghana mogu proci Argentinu i Kolumbiju.
Zar je moguce da nismo nista bodova uspjeli usicarit na prvenstvu. Prosli grupu, ostali 61-i. Koliko koljena ce valjat poderat dok opet ne budemo ispod 50-og :roll:
Protiv Kanade +7.98 bodova
Protiv Švicarske −14.01 bod
Protiv Katara +27.75 bodova
Protiv USA 0

U suštini dobili smo mi bodova pofino, samo smo i izgubili dosta protiv Švicarske, tako ide Ranking, moraš dobit ekipe ispred sebe, i što su bolje plasirane, više bodova dobiješ. Iduća prilika je Poljska, Švedska...

Micron
Kontakt:

Post Postao/la Micron » 02 jul 2026, 13:30

Ima li ko isječak, onog starta nad Esmirom, kad je Sergej dobio žuti, u nastavku te akcije smo gol primili iz slobodnjaka.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 02 jul 2026, 13:33

alemsa je napisao/la:
02 jul 2026, 13:09
sljivo je napisao/la:
Sad nastupa drugi kontekst, koji nema veze sa ovim. Iskustvo se stjece u igranju bitne uloge iz sedmice u sedmicu, u svojim klubovima kroz razna takmicenja za trofeje. Druga stvar je balans ekipe, ako nemas sredinu terena, a nemamo, sve i da smo osvojili svjetsko ovo ce doci na naplatu. Tu se pp meni treba traziti rjesenje. Ako uspostavimo sredinu terena i napadaci ce proigrati, svi se proigrati. Puno posla i bogami i plana sta i kako. Bice euforija, slazem se, i to ce nas nositi neko vrijeme, ali bez igre to nece daleko. I rekao sam na temi Barbareza, ako nam igraci ne budu igrali, i ne budu igrali bitnu ulpgu u klubovima, sve ovo je palamudjenje.
:thumbup: mada meni se svidja ovaj stil igre, odbrana pa kontra, ali treba nesto i kreirati jebga. Fali igrac u sredini, bukvalno svaka ekipa te uzima na sredini jer ima igraca vise, ne moraju ni biti toliko kvalitetniji.
Sta ti se svidja s tim? Ja razumijem protiv ovi veliki repki kao Spanija, Francuska itd da se igra bunker i onda neke polukontre.

Amerikanci nista nisu sinoc pokazali ali mi smo se prepali, ustvaru cijelo SP igramo pod rucnom osim eto malo manje protiv Katara. Skim god da igras kad ti samo saljes loptu golmanu protivnika i ne mozes 3-4 pasa u ekipi onda je tesko igrati, tesko se nadati nesto kad jedino ti Tarik vuce loptu pa mora Kerim ulaziti s krila da proba nesto graditi jer Sunjic i Gigovic ne znaju/boje se, i Amerikanci kao i Kanada i Svicarska samo gurali pritisak i mi se na kraju izgubimo i bacimo loptu u aut ili fino njima dadnemo u noge.

Ovo je neki novi pocetak, dobili smo Esmira, Tarika, Kerima, Mahmica ovaj ciklus koji imaju bas dobar potencial, Tarik je vec spreman za veliki klub, Kerim treba jos neka stepenica prije velikog transfera a Esmir i Mahmic jos malo trebaju pure jesti i siguran sam da ce i oni jednog dana igrati u top 5 ligi u Evropi, na to vec imas Dedica, Demirovic (I ako je kanta, nadat se da ce ga krenuti u repki). Katic je odigrao super baraz ali u modernom fudbalu moras znati vuci loptu i kao stoper, Katic ne zna prebaciti loptu na drugu stranu, strasno je spor i gubimo dosta vremena dok on okrene stranu, da je nadji jednog Tarika ali desnjak bilo bi top. Anel je takav igrac ali necemo o tome.

Mislim da je nasa buducnosti da igramo s jednim spicem, moramo nekoga veznog izkopati negdje koji hoce da stane na loptu i moramo traziti novog ljevog beka, ako ne racuna na Karica.

Kako god, hvala svima a i Barbarezu, idemo dalje. EP 2028, jedva cekam :bih:

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 02 jul 2026, 13:35

Micron je napisao/la:
02 jul 2026, 13:30
Ima li ko isječak, onog starta nad Esmirom, kad je Sergej dobio žuti, u nastavku te akcije smo gol primili iz slobodnjaka.
imas na instagram profilu "footysc0pe"
Don't believe the hype.

Bosnjo22
Kontakt:

Post Postao/la Bosnjo22 » 02 jul 2026, 13:38

Bas me zanima kakva ce nam repka sa prvih 11 biti u naredne 2 godine

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 02 jul 2026, 13:40

alemsa je napisao/la:
02 jul 2026, 13:09
sljivo je napisao/la:
naravno, rupa je ogromna, fale 2-3 igrača u sredini ali i jedan dobar bi već bio veliki korak naprijed

sve u svemu hvala momci na ogromnoj borbenosti. lopte realno slabo ko zna ali to trenutno nema veze, bio je veliki merak biti na SP u drugoj rundi. nadam se da će sergej nastaviti sa sve više djece .... dobili smo i mahmića pored kerima i esmira. tarik je prva klasa .... glavu gore i samo naprijed sa ovom djecom pa šta god bude u nadolazeće vrijeme

moja realna ocjena: ako ne računamo totalne odrone tipa katara i tunisa, mi smo bili među par najbezopasnijih, nadoknadili smo to borbenošću ali za nešto više moramo pokrpati rupe. .... do tada nastavivi sa pozitivnom atmosferom i radovati se da nismo više kanta za nabijanje. ovim momcima samo 4-5 reprezentacija na svijetu može zabiti petobanku

EDIT: i naravno ... EDINE HVALA ZA SVE ... bilo bi divno napraviti mi kakav VELIKI oproštaj na koševu

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 02 jul 2026, 14:06

evo gledam drugo poluvreme, od 50te do 77te smo bolja ekipa, od 50 do 60 smo bolja ekipa prije crvenog, i onda se nastavi, znaci nema bas veze s crvenom. 50ta idu izmijene. 77te nakon hydration break opet kao protiv katar cudni pad u igri, neke blesave stvari radimo .

Muharemovic namjesto da se sagradi izbacuje loptu nekako bezze in onda krece foul i gol

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 02 jul 2026, 14:09

Nakon prespavane noći, reći ću nekoliko činjenica:
1. Ovo je prvo prvenstvo i selektoru i svim igračima (osim Džeke i Kolašinca). Znate li koja je to nepoznanica za sve? Za način pripreme, za taktiziranje, za uigravanje itd itd.
2. Znate li koliko je golemo da nama u prvih 11 knockout faze istrče igrači sa godinama Gigović 24, Dedić 23, Muharemović 23 i Alajbegović 19. A za njima u nastavku još priliku dobiju Bajraktarević 21, Mahmić 21, Tahirović 23. A tu su još u rosteru Bašić 24, Malić 20, Baždar 22, Jurkas 18 koji su okusili šta je ovo!
3. Znate li da otkad USA zna da će organizovati WC26 da su se oni spremali za ovo? A mi? Mi od maja mjeseca? Ogromna je to razlika u pristupu, a da ne govorim o iskustvu.
4. Možemo mi prigovarati, moglo je ovako, moglo je onako. Prvi ja bih rekao mogao sa Hadžikadunićem umjesto Radeljića i sa Bašićem umjesto Gigovića. Ali mi ne znamo ko je kako izgledao u svlačionici, možda je Sergej bio prisiljen odabrati baš tih 11. Šta ako je većina bila preblijedila? Pa u tim godinama se Ronaldo upišao na terenu za Brazil? Nismo svjesni koji je to pritisak, koja su očekivanja i nadanja.
5. Mi nismo podbacili, igrali smo korektno, na nivou, disciplinovano. Moglo je možda i otvorenije, ali USA se 5 godina sprema za ovakve utakmice da pokušaju kazniti svaku grešku protivnika. Doslovice i jesu. Oni su nas 4x kaznili, 2x iz ofsajda, jednom iz naše spletenosti, i jednom iz majstorije.
6. Nemam primjedbi. Ponosan sam na momke. Imanjoš taktičkog prostora za napredak, ali isto tako i selektor. Ovo je prvi selektor koji je dobio žuti karton jer ne da na mlade igrače, htio je zadaviti protivnika zbog grubog faula. Prigovara, gestikulira, raste s ovim igračima.
7. Ono što Barbarez treba podhitno, to je da ide što više na seminare i nađe mentora, da malo neke poteze izbrusi, sazrije, i školuje se. Ima materijala, ima gard, zna šta radi, ali nema stajanja. I on mora rasti i razvijati se. Barbarez iz 2024 i 2026 nije isti selektor.
8. Ponosan sam. Uljepšali su mi ljeto. Treba biti realan, ovo je najveći uspjeh i lijepa priča u 2026. Nema mjesta kritikama, nije ok!

Telalovic
Kontakt:

Post Postao/la Telalovic » 02 jul 2026, 14:12

Ameri se zale da su ih sudije klale :bow: :bow:

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 02 jul 2026, 14:13

Pape proglašen negativcom, a lik sve pogodio za sinoćnji meč.
"Mi smo već postigli mnogo više od očekivanog. Ali znate kakvi smo mi, čim pobijedimo smo najbolji, osvajamo, a jedan poraz i odmah smo najgori. To tako uvijek ide kod nas, nismo realni. BiH je imala sreće u grupi, ali bez obzira, napravili smo veliki rezultat", poručio je Sušić.

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 02 jul 2026, 14:13

gazijabih je napisao/la:
02 jul 2026, 14:09
Nakon prespavane noći, reći ću nekoliko činjenica:
1. Ovo je prvo prvenstvo i selektoru i svim igračima (osim Džeke i Kolašinca). Znate li koja je to nepoznanica za sve? Za način pripreme, za taktiziranje, za uigravanje itd itd.
2. Znate li koliko je golemo da nama u prvih 11 knockout faze istrče igrači sa godinama Gigović 24, Dedić 23, Muharemović 23 i Alajbegović 19. A za njima u nastavku još priliku dobiju Bajraktarević 21, Mahmić 21, Tahirović 23. A tu su još u rosteru Bašić 24, Malić 20, Baždar 22, Jurkas 18 koji su okusili šta je ovo!
3. Znate li da otkad USA zna da će organizovati WC26 da su se oni spremali za ovo? A mi? Mi od maja mjeseca? Ogromna je to razlika u pristupu, a da ne govorim o iskustvu.
4. Možemo mi prigovarati, moglo je ovako, moglo je onako. Prvi ja bih rekao mogao sa Hadžikadunićem umjesto Radeljića i sa Bašićem umjesto Gigovića. Ali mi ne znamo ko je kako izgledao u svlačionici, možda je Sergej bio prisiljen odabrati baš tih 11. Šta ako je većina bila preblijedila? Pa u tim godinama se Ronaldo upišao na terenu za Brazil? Nismo svjesni koji je to pritisak, koja su očekivanja i nadanja.
5. Mi nismo podbacili, igrali smo korektno, na nivou, disciplinovano. Moglo je možda i otvorenije, ali USA se 5 godina sprema za ovakve utakmice da pokušaju kazniti svaku grešku protivnika. Doslovice i jesu. Oni su nas 4x kaznili, 2x iz ofsajda, jednom iz naše spletenosti, i jednom iz majstorije.
6. Nemam primjedbi. Ponosan sam na momke. Imanjoš taktičkog prostora za napredak, ali isto tako i selektor. Ovo je prvi selektor koji je dobio žuti karton jer ne da na mlade igrače, htio je zadaviti protivnika zbog grubog faula. Prigovara, gestikulira, raste s ovim igračima.
7. Ono što Barbarez treba podhitno, to je da ide što više na seminare i nađe mentora, da malo neke poteze izbrusi, sazrije, i školuje se. Ima materijala, ima gard, zna šta radi, ali nema stajanja. I on mora rasti i razvijati se. Barbarez iz 2024 i 2026 nije isti selektor.
8. Ponosan sam. Uljepšali su mi ljeto. Treba biti realan, ovo je najveći uspjeh i lijepa priča u 2026. Nema mjesta kritikama, nije ok!
Svaka na mjestu! :bih: :bih: :bih:

Micron
Kontakt:

Post Postao/la Micron » 02 jul 2026, 14:14

akisarajevo92 je napisao/la:
02 jul 2026, 13:35
Micron je napisao/la:
02 jul 2026, 13:30
imas na instagram profilu "footysc0pe"
Pa iskreno ovdje se mogao faul svirati, Esmir jeste gurnuo loptu nazad i vjerovatno bi je on i ganjao da se ovaj nije zabio u njeg. Vjerovatno neko stručniji od mene može pogledati.
Ja kad sam čuo komentatora da je rekao ipak je faul, stvarno sam mislio da na Esmira misli a ne na Desta.

Iniesta12
Kontakt:

Post Postao/la Iniesta12 » 02 jul 2026, 14:17

Daduli je napisao/la:
02 jul 2026, 13:13
02 jul 2026, 12:31
Moje ocjene ovo SP, igraci koji su igrali vise od 45 min

Veliki plus

Basic, Mahmic, Muharemovic, Alajbeg

Solidno

Katic, Kola, Lukic, Dedic, Vasilj

Razocarenje

Dzeko, Demirovic (najvece), Esmir, Memic, Sunjic, Tahirovic

Loš svakako

Radeljic
Potpisujem.
Dedic moze mnogo vise, nije imao kvalitetnih prodora i centarsuteva. U benfici je daleko bolji...

Samo podmladiti ekipu i izvlaciti iz njih agresivu i napad, napad ,napad, bolje primit 5 a dati 4, nego primit 2 a dati nula.

Esmir nije nesto s glavom dobar, nisam siguran da moze napredovati. Hadziahmetovic ako ostane u Hull-u igrat ce premier ligu, a na SP nije dobio sansu.
Gigovic igra uvijek ofanzivno, tako da za njega ova pozicija u rep.nema veze s vezom.

Treba nam lijevi bek, poslije Seje, i treba nam 2 vezna igraca s mudima.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: AnelMid, DjaniTarik, Edincapitano, Goalgetter, Kapetan, Shevko, tuzlanskinacin i 61 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []