Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Madafaka
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Madafaka » 02 jul 2026, 14:22

Selektore, sam protiv sebe radiš. Zašto Radeljić? Neobjašnjivo, potpuno. Zar nije bilo bolje da to odigra Kolašinac, a Memić na lijevom beku? Također, Hadžikadunić–Katić–Muharemović je mnogo bolja opcija nego ovo što si pokušao s Radeljićem. Ne znam otkud taj igrač uopšte na spisku, a pogotovo ne znam čime je zaslužio da igra ovu historijsku utakmicu. I onda ga ne želiš zamijeniti na poluvremenu, pa ga poslije opet ostavljaš u igri, a izvodiš Katića. Amatersko vođenje utakmice.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 02 jul 2026, 14:32

Prvo igrat defanzivno nije ZABRANJENO, drugo licno ja bi sad pristao da nam igra nista bolje neuzgleda nego sad a da odemo 2028 na euro i 2030 na svjetsko i da tako naredni 59 godina igramo i da svaki put izgurami do 16 ti e svetskog i evropskog. Svi su selektori imali priliku napravit ovo zasto nisu nije njima niko branio da motivisu igrace da igraci daju 100% da ginu za grb i jedan drugog. Drugi selektori su izabrali nesto drugo sto nas je dovelo da smo sa 19 mjesta otisli na 75 mjesto. TU PRICU SAMO MOTIVISO NEK MACKU O REP OBJESE.

Od 26 igraca, ako izvacimo dzeku kolasinca dedica i demirovica znaci od 26 igraca njih 22 niko nema 25 utakmica za reprezentaciju i od tih 24-25 utakmica ima 4-5 prijateljski i 4 na svjetskom prvenstvu. Alajbegovic bajretarevic memic mahmic jurkas zlomiskic radeljic sunjic cak i manje

Igrat protiv svicarske i USA ofanzivno na svjetskom prvenstvu (reprezentacije rangirane na 19 i 16 mjesto mi 65) i pikosat se na takav nacin nadigravat to je suludo za hrvasku koja je 13 na svijetu. America bi rastavila hrvasku 3-0 tako nesto da pokusa koja he svemirski brod za nas u ovom trenutku.

135 m€ i 385 m€ vrijednost i igras na njihovom terenu gdje ih guta 60 hiljada ljudi.

Oba gola greska golmana.

E sad ja gdje vidim problem i zasto smatram da se necemo kvalifikovat na euro 2028

Bih San Marino Dzeko donio bodove
Bih rumunija Dzeko donio bodove
Bih Austrija Dzeko izjednacio (nazalost izgubili)
Wels BIH Dzekovim golom prosli
Bih ITALIJA go tabakovica je DZEKIN GO 70% ASISTENCIJA
BIH KATAR Dzeko dobio prolaz.

Dzeko koji vec ima unuce koje ide u srednju skolu 40 kuka.

Bezobzira sto je odlazak na SP veliki uspjeh i treba Sergeju skinut kapu, al ova ekipa igraca sa kojom raspolazemo trenutno nema kvalitet da se kvalifikuje u nekoj grupi za euro 2o28 bez Dzeke. Mislim da bude medju prve 2 ekipe ubgrupi. Sad znam da se moze otic kao 3 ci iki kroz ln to necu reci da se nemoze desit kroz baraz jer sve iole dobre repke ce proc direktno.

Moja sugestija

Vasilj klupa
Demirovic klupa

Neznam probao bi sa jovom ili Juricic iz borca pokusat vidjet kroz koju prijateljsku

Smatram da nebi bilo lose dat sansu zlomislicu pa i jurkasu vidjet sta ce bit sa KARICEM, al ako ova troica nemogu MOZDA NEBI BILO LOSE , otic popricat sa VLADENOM KOVACEVICEM

Takodje smatram da je ANEL AHMETHODZIC dovoljno kaznjen i da bi se trebalo sa momkom popricat i vratit momka u repku.
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 02 jul 2026, 14:40, ukupno mijenjano 1 put.

Soli
Kontakt:

Post Postao/la Soli » 02 jul 2026, 14:34

husrefbeg je napisao/la:
02 jul 2026, 14:19
Soli je napisao/la:
02 jul 2026, 14:14
husrefbeg je napisao/la:
02 jul 2026, 14:12
Bit će ovih portalčića i novinara koji će za sitan šićar proturati priče o odstupanja Barbareza. To će raditi po nalogu ovih tzv. stručnjaka Amara, Nale, Meše, Faruka kako bi se dokopala pozicija.
Barbarez i njegov SŠ si izvukli maksimum iz ove ekipe. Sad sjesti napraviti analizu nekima se zahvaliti naći još par igrača tržišno sredine i u kvalifikacijama LN ući sa potpunomladom ekipom. Džeki napraviti ispraćaja. Seo možda da ostane za LN. Ove igrače tipa Mujakića, Gigovića pa i Radeljića i Šunjiça zaboraviti. Tražiti rješenje za golmana. Vasilj je u krizi lično bih volio da vrati formu.
Podmazat će i Husara, možda bi i Pape ali je tehnološki nepismen.
Ma Husara je tanak za ovaj nivo. Pape da i on bi rado zasjeo
Jeftiniji su naši novinari, bacit ću ja pedešana za neki pozitivan članak o Barbi, treba igrat njihovim metodama. :bih:

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 02 jul 2026, 14:35

Ima nekoliko igrača koji su odlaskom na SP ispoštovani, ali koji objektivno ne bi trebali da budu dio A selekcije. Tim igračima bi se trebalo zahvaliti do daljnjega, dok ne podignu formu i ne napreduju. Konkretno Baždar, Mujakić, možda Hadžikadunić, Burnić, Lukić, Malić.

Međutim ostaje pitanje koga zovnuti umjesto njih, a da je upgrade?
Možemo se nadati da će Smajlović biti pogodak, ali je on još nepoznanica na ozbiljnom nivou.
Kao spasioce prizivamo Ćatovića i Topalovića, koji nemaju cijelu seniorsku utakmicu. Busuladžić trenutno nije iznad onoga što već imamo.
U stvari jedino pojačanje trenutno bi bio Pejčinović, a tu već imamo dva stabilna bundesligaša.

Naravno da ih sve treba zvati, ali ne možemo reći da bi s boljom ekipom ušli u LN čak i ako svi pristanui da igraju za nas.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 02 jul 2026, 14:35

husrefbeg je napisao/la:
02 jul 2026, 14:12
Bit će ovih portalčića i novinara koji će za sitan šićar proturati priče o odstupanja Barbareza. To će raditi po nalogu ovih tzv. stručnjaka Amara, Nale, Meše, Faruka kako bi se dokopala pozicija.
Barbarez i njegov SŠ si izvukli maksimum iz ove ekipe. Sad sjesti napraviti analizu nekima se zahvaliti naći još par igrača tržišno sredine i u kvalifikacijama LN ući sa potpunomladom ekipom.
Itekako, na forumu i drustvenim mrezama vec pripremaju teren za to, ali nece im uspjeti.

erkov
Kontakt:

Post Postao/la erkov » 02 jul 2026, 14:45

Barbarezu je ovo prvi angazman i nije najbolji trener na svijetu, to svi znamo. Ali i on ce rasti ako ga pustimo da radi. Trebaju se gledati ispunjeni ciljevi. A Barbarez je sigurno ispunio cilj koji je zacrtan prije pocetka kvalifikacija. Isto uraditi i za ligu nacija i za evropsko. Ako ne ispuni onda se moze pricati o nekom raskidu suradnje. Sad svi kao znaju kako je trebalo igrati. Ne znam kako se pojedincima da pisati takve gluposti. Osim ako nemate 15 godina, ne razumijem taj mentalni sklop. Zavrsilo prvenstvo za nas. Okrenimo se ligi nacija i budimo sretni sto smo iz svega jaci za nekolicinu izvrsnih igraca koji sad nose i neko iskustvo i zajednistvo.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 02 jul 2026, 14:52

Gigovic
Sunjic
Benjo
Radeljic
Hadziahmetovic

Imas Bajrektarevica koji je na vagi da bude top il flop

Razvio si AKAJBEGOVICA muharemovica memica

Demirovica i dedica si poprilicno ugasio

Kondiciono slabo stoimo

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 02 jul 2026, 14:55

AllGunsBlazing je napisao/la:
02 jul 2026, 12:18
Onda je Zlatan Bajramovic podbacio? Mislim, vecina svijeta koji gleda fudbal prica da smo zalutali na SP. Spominju se vise navijaci, voljni moment, traume iz rata od nasih nastupa. Pa valjda je to dovoljan pokazatelj?

**** mu mater i branjenje vise svega. Ne daj Boze reci da je nesto trebalo drugacije, a ono MORALO drugacije. Gdje ces dovoditi u pitanje takticke odluke vrhovnkog komandanta?

Jucer je SS pogrijesio sa Radeljicem, posebno ako uzmemo u obzir da je Hadzikadunic imao dobru partiju. Radeljic te kostao oba gola. Za Hadziahmetovica necu nista pisati jer ne znam u kakvom je stanju, ali je bolji igrac od Tahirovica. Gdje je on bio? Zasto smo poveli Mujakica? Onda nam ionako indisponirani Dedic mora igrati lijevog beka gdje je jos gori.

I sad se mi svi trebamo praviti kako je sve divno i lijepo. Ogranicena ekipa definitivno, ogranicen selektor i SS definitivno. Sta je problem sto neko napise da smo lose igrali? Zar nismo? Ili cemo kao i srbi kroz 15 godina pricati o fantasticnom SP u Americi?
Iole objektivniji forumaš ti ovdje neće ništa reći na konstruktivne kritike, analize i generalno dobronamjerne komentare. Kritika je sastavni dio života i glorifikovanje bilo koga ili čega vodi samo u provaliju.

Međutim, ovdje se ne poznaje razlika između kritike i papanluka i pljuvanja (upotrijebio bih mnogo goru riječ, ali hajde). To je jedan ekstrem, a na njega dobiješ drugi ekstrem, pa se vještački prave neke dvije strane.

Kritikuj sve što misliš da treba bolje, napravi diskusiju, garantujem ti da ćeš s mnogima koji ovdje žele uspjeh našoj reprezentaciji imati baš smislenu raspravu.

Napisao si da smo loše igrali. Pa eto, možemo se donekle složiti, ali je li baš sve bilo loše? Je li baš ništa nije bilo pozitivno na ovom SPu? Ništa što nije moglo pokazati da ova reprezentacija ide u pravom smjeru?

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 02 jul 2026, 15:03

Preuzeo nas je kada ne da smo bili na nuli vec u minusu. Kada je dosao uz ocajan vezni red koji i sada imamo, krasila su nas i nepostojeca krila.
Nama su najpotentniji igraci Muharemovic, Alajbegovic i Esmir koje o dobijali ili u toku kvalifikacija ili eto Esmir u LN kao nedokazan igrac MLSa, a i sada je nedokazan.
Presli smo veliki put za 2god i ocito da dalje nije moglo. Mislim da je bilo greska i mana naravno ali mi smo se skupljali u putu. Pa Mahmic kojeg smo svi prizivali je tek prvi put sa reprezentacijom.
Grupa je poprilicno dobro odradjena. Protiv USA je lose izgledalo. Igrali smo na kartu iznenadjenja u formaciji u kojoj se nismo naigrali - nismo ni u jednoj. S igracima koji se nisu zajedno naigrali - a imali smo najbolje na terenu (ne racunam Basic/Gigovic/Tahirovic razlike). Na nivou na kojem nismo igrali.

Sto se tice mana, poceo bih od spiska. Vukli smo sa sobom povrijedjene ili totalno van ritma da nam apsolutno nisu od pomoci Tabakovica, Hadziahmetovica. Da ne racunam rovite Katica, Dzeku i Sunjica jer boljih nemamo. Mujakica koji nam ne igra ni pod razno ocito nego je neki vid dvorske lude. I poveli smo Celika iz nekog razloga a na stoperima imamo Muharemovica, Katica, Kolasinca, Radeljica, Hadzikadunica. I taj je poziv Celiku bio i najkriticniji jer ostalo i da zazmirimo i istrpimo jer smo mogli povesti, mi smo morali pozvati nekog beka prije Celika. Sto na kraju nesretnim spletom okolnosti i jesmo.
Apsolutno mi je nejasno kako Malic pri povredi Dedica iz rezervnog spiska ulijece u prvu postavu. Nije to situacija kao sto je bila s Barisicem u kvalifikacijama npr jer su ovo igraci koje si upoznao i koje vec znas sta da ocekujes.
Mozemo i eksperiment protiv USA uzeti kao neuspjeh ali ja ne vidim u kojoj postavi Vasilj ne bi primao sve sto ide u njegov okvir npr ili u kojoj postavi mi ne vracamo loptu nazad a vracali smo je i sa forumskim dream teamom odnosno Alajbegovic-Mahmic-Esmir gdje nista nismo uradili s igracem vise.

Idemo jos jace selektore u buducnosti :bih:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Djedo
Kontakt:

Post Postao/la Djedo » 02 jul 2026, 15:13

Realno..

Radeljic
Sunjic
Tahirovic

Nisu za prvih 11. Pogledaj gdje ti igrac igraju i bice vam sve jasno. Klupa OK.

Siguran sam da ce Barba srediti par novih igraca na sredini
prije EP i bice ekipa dosta jaca.

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 02 jul 2026, 15:16

Djedo je napisao/la:
02 jul 2026, 15:13
Realno..

Radeljic
Sunjic
Tahirovic

Nisu za prvih 11. Pogledaj gdje ti igrac igraju i bice vam sve jasno. Klupa OK.

Siguran sam da ce Barba srediti par novih igraca na sredini
prije EP i bice ekipa dosta jaca.
Radeljić jedino može biti da se ne poziva, Šunjić možda a svi znamo da bez Tahirovića ne može, tako da je on 100% na listi. Možda ako pređe u kakav drugi klub da će se isklesati u neki profil igrača jer je trenutno samo vezni igrač koji dodaje loptu nazad.

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 02 jul 2026, 15:18

Hvala ti brate naš na svemu
Plasirao si nas niotkud na SP, cak izborio i knockout fazu sa vrlo limitiranim igracima

Raja pretjeruje s ocekivanjima sa ispodprosjecnom ekipom, ali tu si sam kriv, navikao si ih na uspjeh

Ziv i zdrav nam bio, idemo dalje sve do medalje
Dream BiG Dream BiH :bih:
NON MOLLARE MAI

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 02 jul 2026, 15:36

Ziv i zdrav bi coach :bih:
U narednom periodu pokusati da se nesto i konkretnije odigra prema naprijed koliko kvalitet dozvoli :bih:
Hvala na ovom do sad
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 02 jul 2026, 15:43

Virtu4l je napisao/la:
02 jul 2026, 13:17
Nije se još uvijek sve sleglo, ali dovoljno za neki prvi ozbiljniji osvrt.

Ja sam bio protivnik Barbareza od samog početka, ne od njegovog izbora već od početka njegovog spominjanja u kontekstu reprezentacije, ali to više nisam i neću biti zadugo.

Sad sam poprilično siguran da nemamo boljeg čovjeka za ovaj posao, uz sve njegove nedostatke i mane. Ne možemo mi naći čovjeka ovoliko posvećenog, i ne mislim samo na teren i utakmice, već na sve ono što on donosi sa sobom. Pedagog, otac, rol-model, sve to je on ovoj ekipi. Kad na to dodamo njegov stručni štab sa Spahićem, dobili smo zaista sjajan paket pravih ljudi na pravom mjestu.

Naš roster je veoma potentan i svaki dan se radi na tome da bude još bolji. Mi vjerovatno nemamo pojma na kojim se još igračima radi, ali ako budu iole dobri kao ovi što su već dovedeni - nemamo ni najmanju brigu narednih 10-15 godina.

Taktički smo sigurno podbacili u nekim utakmicama, još uvijek smo izuzetno limitirani, ali svi problemi su detektovani i siguran sam da će se raditi na tome da unaprijedimo igru prema naprijed i budemo još opasniji i ozbiljniji.

Presretan sam, ponosan na sve ovo što se dešava od marta i siguran da je ovo pravi i jedini put.

Hvala selektore. :bih:
Onu emociju i suze na kraju utakmice ne mozes odglumiti, ono cuvas u sebi sedmicama, mjesecima i onda pukne iz tebe sav ponos, ljubav, trud, neprospavane noci, pritisci sa svih strana, a znas da si sve radio i radices iz ljubavi prema svojoj domovini i narodu, da bi na kraju to imalo smisla i dalo rezultat.
A sve posveceno upravo nama, koji branimo i kudimo, bodrimo i pljujemo. :bih:

Obici ce ona emocija cijeli svijet, biti primjer vecima od nas kako se ovaj posao radi iz ljubavi.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 02 jul 2026, 16:02

Nema se šta reći, fudbalski je terorista :D

Međutim, vođenje reprezentacije ima još x nefudbalskih faktora, u kojima je Barbarez najbolji izbor.

Kad se sve stavi na vagu, stručni štab treba proširiti, recimo Džekom, a ne mijenjati iz temelja. Apsolutno.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 02 jul 2026, 16:06

Najuspješniji je selektor, sa ekipom koja je limitirana u mnogo čemu otišao je na SP, na SP smo realno po imenima među 5 najlošijih, ranking očajan, ali prošli smo grupu.

Ja bi ga ostavio još jedan ciklus, ne bi se nikome od igrača zahvalio, dugo je do septembra

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 jul 2026, 16:23

lisander je napisao/la:
02 jul 2026, 16:06
Najuspješniji je selektor, sa ekipom koja je limitirana u mnogo čemu otišao je na SP, na SP smo realno po imenima među 5 najlošijih, ranking očajan, ali prošli smo grupu.

Ja bi ga ostavio još jedan ciklus, ne bi se nikome od igrača zahvalio, dugo je do septembra
Ima na cijim greskama da uci,,,prije svega Safet ....dakle uspjeli smo nesto sto niko nije zamisljao, sad treba nastaviti i nadogradjivati....ako to uradi, plasman na Euro je neupitan, a onda i sto da ne jos koji ciklus
=\_1921_/=

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 02 jul 2026, 16:38

Krenem ovdje napisati neki konstruktivan post, vidim "limitirana ekipa" i puknem. Dobro, limitirana ekipa jeste, zasto je Barbarez dalje limitira?

Ostaje zal jer ovi Ameri nisu nista posebno.

Ja sam od prve utakmice pisao da nam trebaju tri igraca u veznom redu jer nemamo kvalitet. Sad kad razmislim, mi u svojoj historiji nismo imali kvalitet da iznesemo utakmicu sa dva igraca. Pjanic i Misimovic u tandemu su bolji nego svi vezni sto smo imali u igri i na klupi jucer. I opet si morao Ibisevica (koji je za klasu bolji igrac nego Demirovic) premjestati na krilo da bi imao kakvu takvu igru. Za dva igraca u veznom redu moras imati zvijeri od veznjaka. Odatle se postavlja pitanje zasto je Barbarez limitirane vezne igrace koje imamo jos vise limitirao?

Bili su razni odgovori kada sam prvi put pisao. Pricali smo o tome da Demirovic sam nista ne moze uraditi. Tacno, ali ne moze ni sa Dzekom ako nemaju lopti. Sa dodatnim veznim bi rasteretio i krila koja ne bi morala toliko da se trose na kontrolu lopte i posjeda.

U konacnici, ostaje zal jer mislim da smo mogli ostvariti i bolji rezultat. Barbarez treba ostati na klupi, ali mora pokazati da je spreman uciti. Za sad je on isto kao Mahmic recimo. Pokazuje da moze biti dobar selektor, ali da treba da radi na sebi.

Volio bih da u LN probamo igrati sa trojicom u sredini.

Kerim - Mahmic - Memic
Hadziahmet-Basic

Mislim da ovi igraci mogu zajedno bolje kontrolisati utakmice.
Celik!3,2,2.

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 02 jul 2026, 17:02

Pjana i Miske su bili igrači svjetske klase jbg, njih ne možeš porediti ni sa kime. Jedno je sigurno, da nam djece ne fali, samo da hoće doći da igraju za nas

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 02 jul 2026, 17:05

RaZuti je napisao/la:
02 jul 2026, 17:02
Pjana i Miske su bili igrači svjetske klase jbg, njih ne možeš porediti ni sa kime. Jedno je sigurno, da nam djece ne fali, samo da hoće doći da igraju za nas
Pa o tome pricam. Igraci svjetske klase, a opet nisu mogli samo njih dvojica u veznom nositi igru. Kako ce Tahirovic i Sunjic? Lijevo mudo Misketovo ima vise tehnicke mogucnosti sa loptom nego ova dvojica, uz duzno postovanje.
Celik!3,2,2.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, Google Adsense [Bot], HariTz, invincible1921, lol89, perun, Shevko, Sheyi, Zeka i 57 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []