Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
signalidunapark
-
Kontakt:
Postao/la signalidunapark » 02 jul 2026, 12:00
sagitarius je napisao/la: ↑02 jul 2026, 11:56
Objasnio covjek…
Šta je objasnio tačno?
Formaciju s kojom smo trebali igrati?
Taktiku koju smo trebali imati?
Igrače koji su trebali igrati?
-
DamirT
-
Kontakt:
Arvid je napisao/la: ↑02 jul 2026, 10:54
Dobro neko spomenu, nadam se da će Ligu nacija iskoristiti za neki upgrade ofanzivne igre. Jeste da nam protivnici nisu šaša, ali ja bi opet riskirao i po cijenu rezultata.
Ma moramo, nema druge. Cak i kad bi bili losiji sesir, uz malo povoljniji zrijeb bi mogli svima pomrsiti racune u kvalifikacijama.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
DonRamiz
-
Kontakt:
Objasnio covjek…
Pametovanje i iz supljeg u prazno.
Njegove taktike su nas odvele od luksemburga do italije i amerike.
Jeste li vi gledati utakmicu sa Katarom?
Cim smo malo otvoreniji protivnici imaju autoput kroz odbranu.
Usput Bajramovic ima ulogu takticara u strucnom stabu.
15 godina trener u omladinskim pogonima sirom njemacke, boljeg asistenta za te pare neces naci.
-
BosPos
-
Kontakt:
Hvala za sve! Glupost bi bilo dirati ovaj strucni stab. Nije ovo klub vec repka. Niko nece motivisati nase igrace i probuditi voljni momenat kao ovaj strucni stab. U reprezentativno fudbalu to je najbitnije.
Njihov posao je da rode rijesenje za sredinu terena. Dali je to promjena formacije, novi igraci ili obadvoje to je do njih da skontaju.
-
SanaBosna
-
Kontakt:
GG3 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 11:24
Beduin je napisao/la: ↑02 jul 2026, 11:06
viKK je napisao/la: ↑02 jul 2026, 10:39
Slazem se sa većinom, ali napomenut ću, ovo podebljano je jako golem zahtjev.. Da se razumijemo, ja se nadam da će silni skauting urodit plodom i nemam ni zrno sumnje da se ozbiljno radi na tom polju ali opet.. Niko ne garantuje da će Ćatović, Topalović ili neko treći prihvatit našu ponudu. Naravno, moraš imat peh da te svi odbiju, ali i to je mogućnost, čisto hoću to da napomenem.
Naravno, i ja pisem iskljucivo pod pretpostavkom da ovi potencijalni su vec pod lupom i da se obavljaju razgovori sa njima ili zavrsava administrativni dio. Kao i sa Mahmicem sto se uradilo, ranije sa Bazdarom i sl. Vjerujem da je vecina tih igraca kontaktirana, odrzavaju se kontakti sa roditeljima, plan vec predocen, a nekima i papirologija u procesu. Da li ce, ako i dodju pod nas grb, biti to kljuc uspjeha ne znamo, ali je cinjenica da sa ovim trenutnima je slaba nafaka.
Sunjic je i dalje nas jedini destruktivac i klasicni DMF, Basic nekako najagilniji na sredini, Amira se nije ni pokusalo iskoristiti da vidimo uklapa li se u ovaj sistem, Gigovic totalno nedorecen i bez prave pozicije on nema sta ovdje traziti, dok bi Tahirovic trebao biti zavrsena prica sa prvih 11, ali i ozbiljno razmisliti da li mu i kada dati neku minutazu da igra (jednostavno popricati sa njim zeli li on izgraditi neku karijeru, ako zeli da i dalje raste zajedno sa ovom reprezentacijom neka trazi individualnog trenera, adekvatan klub, uozbilji se i podigne nivo igre).
Tako da ovi potencijalni nisu garant uspjeha, ali su prije svega konkurencija jedni drugima, ali i kljuc promjene formacije gdje imas vise opcija, mlade krvi zeljne uspjeha. Ako ovo SP, pozitivna prica i atmosfera oko reprezentacije nisu dovoljan razlog da Catovic i slicni odmah prihvate poziv i promjenu drzavljanstva, onda ne znam sta jeste.
Ma sve je to ok, ali tko ti garantuje da ce i ti novi u veznom redu sto dodju (ako ih nadjemo) biti bolji od ovih sada? Pogotovo neki mlad igrac koji haman nema seniorskog igranja, nas narod je nerealan.
Mi moramo naci Lijevog Beka (Seo nece još dugo a možda se i oprosti sada)
Iskreno na Spisku smije biti samo jedan od Sunjic - Tahirovic
Gigovic - zamjena
Golman nam treba jer sa Nikolom mi ne mozemo igrati ni od pozadi jer je čovjek nezna nogom, a ne mozemo ni visoke lopte jer njegovo izbijanje nit ima brzinu nit moze preko pola prebacit.
Katic - klupa (Čelik, Hadzija ili netko novi)
Radeljic - neka 6 opcija Itd
———————- Golaman X ————
Dedić —— Hadzija —— Tarik ——- X —
——————-X——————-Bašić —————-
Memic————-Mahmic————-Kerim
————————-Demirović——————-
Klupa;
Vasilj
Katic, Čelik + ljevak
Esmir, Tahirovic (ako stvarno bude igrao) + 2
Lukic, Dzeko ?, + 2
Bekovi ??
Jbg još je ovdje mnogo posla …
U odbrani Smajlovic i Hadzimujovic dolazi i Kospo uskoro.
Vezni red Catovic, Topalovic, Busuladzic, Licina,
Napad Pejcinovic
-
Madal
-
Kontakt:
Velemajstor, lice svoje zemlje

A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-
HariTz
-
Kontakt:
Objasnio covjek…
Izvini, ali apsolutno ništa nije objasnio. Barem je jedno 100 puta rečeno da Barbarez uopšte nije taktičar nego da je to Zlatan Bajramović, koji itekako ima iskustva i ostatak SŠ koji je okupio oko sebe. Barba je ono upravo što je Sergej Jakirović izjavio i to je ono što je najbitnije za jednu selektorsku poziciju.
Imaš primjer prekaljenih stručnjaka/trenera koji su već ispali sa SP prije nas, pa šta to govori..
Da je barem spomenuo formacije, taktiku ili eto izbor igrača pa da čovjek ovo možda i ozbiljnije shvati.. ovako je palamuđenje.
100 ljudi, 100 različitih formacija i izbora igrača.. presipanje iz šupljeg u prazno.
-
Arvid
-
Kontakt:
ma što kaže Meša, te šifre na papiru su nebitne.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
-
darker10
-
Kontakt:
Ja samo znam da je dobro sto su on i Spahic tu inace bi nam bilo mnogo,mnogo gore iz raznoraznih razloga.U ovom narednom periodu i kroz Ligu nacija trebaju bacit apsolutni fokus da negdje iskopaju nekog veznog igraca i da ga sto prije ukomponuju ekipu ,mozda cak i kroz Ligu nacija pa da to do kvalifikacija lici na nesto.Treba nam neki defanzivni veznjak,smiren,press resistant ,koji zna primit loptu,okrenut se,dat neki vertikalan pas .Znaci ko oci u glavi.
Da smo samo jednog takvog igraca imali ,sve ove utakmice bi drugacije izgledale.
-
AllGunsBlazing
-
Kontakt:
Postao/la AllGunsBlazing » 02 jul 2026, 12:18
Onda je Zlatan Bajramovic podbacio? Mislim, vecina svijeta koji gleda fudbal prica da smo zalutali na SP. Spominju se vise navijaci, voljni moment, traume iz rata od nasih nastupa. Pa valjda je to dovoljan pokazatelj?
J*** mu mater i branjenje vise svega. Ne daj Boze reci da je nesto trebalo drugacije, a ono MORALO drugacije. Gdje ces dovoditi u pitanje takticke odluke vrhovnkog komandanta?
Jucer je SS pogrijesio sa Radeljicem, posebno ako uzmemo u obzir da je Hadzikadunic imao dobru partiju. Radeljic te kostao oba gola. Za Hadziahmetovica necu nista pisati jer ne znam u kakvom je stanju, ali je bolji igrac od Tahirovica. Gdje je on bio? Zasto smo poveli Mujakica? Onda nam ionako indisponirani Dedic mora igrati lijevog beka gdje je jos gori.
I sad se mi svi trebamo praviti kako je sve divno i lijepo. Ogranicena ekipa definitivno, ogranicen selektor i SS definitivno. Sta je problem sto neko napise da smo lose igrali? Zar nismo? Ili cemo kao i srbi kroz 15 godina pricati o fantasticnom SP u Americi?
Celik!3,2,2.
-
Bundesliga
-
Kontakt:
Postao/la Bundesliga » 02 jul 2026, 12:20
Ako je Bajramović taktičar, onda šta on radi na tim treninzima da nemaju nikakvih automatizama u napadu, nijedne smislene, izrađene akcije. Oni samo uigravali ubačaje, a ovo što Alajbegović, Mahmić rade je čisto individualni kvalitet i osjećaj za ošutati izvan 16. Pod obavezno je uvoditi automatizme u napadu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
-
bosnas_
-
Kontakt:
Cestitke Barbarezu, uradio je stvarno puno za reprezentaciju i drzavu BiH. Imamo svjetlu buducnost i aBd iz godine u godinu to ce biti sve bolje.. zaganjati jos neke igrace po Evropi koji nam mogu pomoci, nista ne prepustati slucaju. Naci zamjene za ove starije je sada glavni zadatak. Idemo dalje!..
-
JohannWolfgang
-
Kontakt:
Postao/la JohannWolfgang » 02 jul 2026, 12:26
Pa dobro sta ako ima prostora dodati jos nekog u strucni stab zasto da ne. Neko da se bavi samo odredjenim segmentom. Ne znam mozda taj presing, mozda iznosenje lopte kad protivnik igra presing, tranzicije da nisu samo dva tri igraca naprijed…ono ima prostora za napredak, ali isto tako ovo je najbolje sto mi mozemo imati. Da ode ovaj strucni stab ne bi sigurno doveli nekog provjerenog selektora nego bi dosao Muslin, Faruk, Mesa, Prosinecki i slicni
-
Bundesliga
-
Kontakt:
Postao/la Bundesliga » 02 jul 2026, 12:27
Btw najveće razočarenje prvenstva je Bajraktarević. On nije ni u istoj ligi sa Alajbegovićem, previše su ga navijači digli i umislio je sebi da je neka klasa. A zapravo je tek u početnim stadijima toga da je talenat. Alajbegović je klasetina i zbog njega se mora igrati ofanzivnije.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
-
Madal
-
Kontakt:
AllGunsBlazing je napisao/la: ↑02 jul 2026, 12:18
Onda je Zlatan Bajramovic podbacio? Mislim, vecina svijeta koji gleda fudbal prica da smo zalutali na SP. Spominju se vise navijaci, voljni moment, traume iz rata od nasih nastupa. Pa valjda je to dovoljan pokazatelj?
**** mu mater i branjenje vise svega. Ne daj Boze reci da je nesto trebalo drugacije, a ono MORALO drugacije. Gdje ces dovoditi u pitanje takticke odluke vrhovnkog komandanta?
Jucer je SS pogrijesio sa Radeljicem, posebno ako uzmemo u obzir da je Hadzikadunic imao dobru partiju. Radeljic te kostao oba gola. Za Hadziahmetovica necu nista pisati jer ne znam u kakvom je stanju, ali je bolji igrac od Tahirovica. Gdje je on bio? Zasto smo poveli Mujakica? Onda nam ionako indisponirani Dedic mora igrati lijevog beka gdje je jos gori.
I sad se mi svi trebamo praviti kako je sve divno i lijepo. Ogranicena ekipa definitivno, ogranicen selektor i SS definitivno. Sta je problem sto neko napise da smo lose igrali? Zar nismo? Ili cemo kao i srbi kroz 15 godina pricati o fantasticnom SP u Americi?
Igra nije losa, katastrofalna je. Isprobali smo vise varijanti ovo prvenstvo, sve je u 5 deka ofanzivno. To je to sto imamo.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-
imekorisnicko
-
Kontakt:
Postao/la imekorisnicko » 02 jul 2026, 12:31
Kad se sve malo odzumira stvari su jasnije.
- Napravljeno je hejbet sitnih grešaka u raznim utakmicama
- Nenadano smo otišli na SP
- Konačno riješili kompleks baraža
- Riješili kompleks pobjeđivanja velike reprezentacije
- Preventivno riješili i kompleks prolaska grupe
- Dobili jednu mladu potentnu ekipu
-
Iceplayer
-
Kontakt:
signalidunapark je napisao/la: ↑02 jul 2026, 12:00
Objasnio covjek…
Šta je objasnio tačno?
Formaciju s kojom smo trebali igrati?
Taktiku koju smo trebali imati?
Igrače koji su trebali igrati?
Sergej je najbolji trener kojeg smo ikad imali, ovo su djeca koja tek igraju svoje prve seniorske sezone. Igrači čitave karijere grade da dodju na ovaj nivo na kojem su oni sad, tek će da budemo dobri

-
Balorda
-
Kontakt:
Zaista moraš biti mentalno poremećen čovjek bez truna osjećaja za stvarnost da uopšte pričaš o otkazu Barbarezu.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
-
Goalgetter
-
Kontakt:
Postao/la Goalgetter » 02 jul 2026, 12:36
Balorda je napisao/la: ↑02 jul 2026, 12:34
Zaista moraš biti mentalno poremećen čovjek bez truna osjećaja za stvarnost da uopšte pričaš o otkazu Barbarezu.
Pa ce kmecati kad im se servira Bazdarevic poslije ovog SS opet ili Krstajic.
DEBUG SSO: [] | STATUS: []