02.07.2026. R32: USA - BiH
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH
Ispali smo jer je stavio Radeljića da igra. Kraj priče.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Da li neko zna hoće li biti organizovan kakav doček za momke ili se odmah vraćaju u svoje klubove?
Spisak se neće nešto naročito mijenjati u budućnosti, po svemu sluteći. Osim penzije ili povrede, ništa pojedine neće skinuti sa spiska, barem to je neki moj predosjećaj.
Da bih zamijenio par nepotrebnih, i koji nisu nešto naročito pokazali, naravno, ali sve je na selektoru. Pa šta bude bude, idemo
Da bih zamijenio par nepotrebnih, i koji nisu nešto naročito pokazali, naravno, ali sve je na selektoru. Pa šta bude bude, idemo
Ma dobro kako ko gleda. Ja uzimam u obzir i sklad nasih mogucnosti sa rezultatima. Protiv Kanade smo vodili 50 minuta (?), i da je Demirovic iskoristio onu sansu za 0-2, sad bi skroz drugu konverzaciju vodili. Negdje dobijes-negdje izgubis. Svica nas je morala dobiti nakon kiksa protiv Katara, oni su igrali pod imperativom pobjede, i jedina repka da nas je "deklasirala", ali u grupnoj fazi jedan poraz je i dozvoljen. Protiv Amera smo dobro stajali 45 minuta, desi se situacija gdje imamo loptu i privodimo poluvrijeme kraju, Vasilj izbi loptu do centra ono se odbi 20 metara preskoci/prodje pored 5 igraca pa se opet odbi i zavrsi liku u nogama. Sta ces, desi se.Edincapitano je napisao/la: ↑02 jul 2026, 14:53
Tvrd smo orah svakom? Samo ovo SP smo primili 8 golova na 4 tekme, protiv reprezentacija kao sto su Kanada, Svicarska, Katar i Amerika. Ne znam da li smo bas neki tvrd orah. Vels nam je dao gol, protiv zabara smo isto primili, tako da je tesko reci da si tvrd orah kad primis najmanje jedan gol na svakoj utakmici.
Mi sinoc poslije crvenog nismo pokazali nista. Istina, krenuli smo malo vise naprijed, ali su Amerikanci bolje drzali loptu i dali nam dva gola, od kojih je jedan bio ofsajd.
Iskreno, ako gledas samo ono sto se desavalo na terenu, vrlo lose smo odigrali SP. Znam da su momci mladi i da je samo plasiranje na SP veliki uspjeh, ali protiv svakoga smo igrali previse kukavicki. Kako bi onda tek igrali da nam je dosla neka Francuska ili Spanija?
Svaka cast svima, ali u buducnosti moramo poceti vise drzati loptu i pokusati nesto sami, a ne samo igrati odbranu pa sta bude. Imamo mlade igrace koji imaju dobar potencijal i ne treba od njih praviti da smo neki Island koji se moze nadati samo prekidima. Treba igrati fudbal, pa i ako ispadnes, makar mozes reci da si igrao i dao sve od sebe. Naravo da ne mozemo igrati tiki taka protiv neke Spanije ili slicno ali 100 posto mozemo i trebamo vise uraditi naprijed protiv ekipa kao Kanada ili Amerika.
Sinoc imam neki osjecaj da smo ispali bez ispaljenog metka.![]()
Igramo rudarski stil igre, sto ti mozda nije lijepo na oko ali efektno sto je opet u skladu s nama. Da imamo jednog vrhunskog spica, ili da je Dzekson 10 godina mladji, sve bi drugacije bilo, tad bi daleko vise kaznjavali protivnika. Demirovic je radnik momak i birben nema sta, ali mu je zavrsnica katastrofalna brate mili 50 nastupa 4 gola a spic lik.
- invincible1921
- Kontakt:
Kakav brate sistem, kad ti imas vezni red koji u fazi napada ne moze uopste da ostane na terenu protiv njihovih igraca....dzaba tebi sto sistema kad su oni bolji.Edincapitano je napisao/la: ↑02 jul 2026, 14:56Zato sto trce kao ludjaci i imaju sistem, mi toga nemamo neko zivimo u nekoj zabludi ”Demirovic nam vrsi presing”. Svaku tekmu nama 2-3 igraca ispadaju zbog jednog laganog pasa. Nas presing je katastrofainvincible1921 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 14:51Da ne idem dalje...ljudi kad krenu u presing ko da ih je 22 na terenu a ne 11
Mi smo se dobro drzali, da nije bilo drugog gola koji je opet primljen nakon greske radeljica i lose interencije vasilja pa da smo im uvaljali neki krompir ...mogli smo nesto izvuc. Medjutim objektivno ljudi su jaci, bolji, brzi, ...dodaj sta hoces....i to je to.
Ovo je nas realni domet trenutno, ali sve u svemu jedna lijepa prica i solidan nastup na SP. Sad je samo bitno nastaviti napredovati i traziti nove opcije kako igracke tako i sistemske
=\_1921_/=
Gigovic,Radeljic,Tahirovic,sve limitirano.
Niko od veznjaka da uzme loptu povuce je,da se nudi...Ne moze tako.Tahirovic defanzivno inekako ali u ofanzivi mrtva priroda.
Sve je to lijepo svjetsko,uspjeh mlada ekipa, sli Kerim I Esmir se ugusise u ovoj bozijoj defanzivi placu za loptom.
Ili nek mjenja formacije ,vezni red nesto. Kako nas je preuzeo I gdje smo sada, ok
Ali ovsko vise ne moze
Niko od veznjaka da uzme loptu povuce je,da se nudi...Ne moze tako.Tahirovic defanzivno inekako ali u ofanzivi mrtva priroda.
Sve je to lijepo svjetsko,uspjeh mlada ekipa, sli Kerim I Esmir se ugusise u ovoj bozijoj defanzivi placu za loptom.
Ili nek mjenja formacije ,vezni red nesto. Kako nas je preuzeo I gdje smo sada, ok
Ali ovsko vise ne moze
-
Edincapitano
- Kontakt:
To jest, protiv Kanade i nekako, oni su domacini, trema kod nas, mladi momci i na sve to povedes. Razumijem da je logicno da se povucemo i kao sto ti kazes, da je Demirovic zabio svi bi pisali kakav je majstor Barbarez s taktikom.alemsa je napisao/la: ↑02 jul 2026, 15:10Ma dobro kako ko gleda. Ja uzimam u obzir i sklad nasih mogucnosti sa rezultatima. Protiv Kanade smo vodili 50 minuta (?), i da je Demirovic iskoristio onu sansu za 0-2, sad bi skroz drugu konverzaciju vodili. Negdje dobijes-negdje izgubis. Svica nas je morala dobiti nakon kiksa protiv Katara, oni su igrali pod imperativom pobjede, i jedina repka da nas je "deklasirala", ali u grupnoj fazi jedan poraz je i dozvoljen. Protiv Amera smo dobro stajali 45 minuta, desi se situacija gdje imamo loptu i privodimo poluvrijeme kraju, Vasilj izbi loptu do centra ono se odbi 20 metara preskoci/prodje pored 5 igraca pa se opet odbi i zavrsi liku u nogama. Sta ces, desi se.Edincapitano je napisao/la: ↑02 jul 2026, 14:53
Tvrd smo orah svakom? Samo ovo SP smo primili 8 golova na 4 tekme, protiv reprezentacija kao sto su Kanada, Svicarska, Katar i Amerika. Ne znam da li smo bas neki tvrd orah. Vels nam je dao gol, protiv zabara smo isto primili, tako da je tesko reci da si tvrd orah kad primis najmanje jedan gol na svakoj utakmici.
Mi sinoc poslije crvenog nismo pokazali nista. Istina, krenuli smo malo vise naprijed, ali su Amerikanci bolje drzali loptu i dali nam dva gola, od kojih je jedan bio ofsajd.
Iskreno, ako gledas samo ono sto se desavalo na terenu, vrlo lose smo odigrali SP. Znam da su momci mladi i da je samo plasiranje na SP veliki uspjeh, ali protiv svakoga smo igrali previse kukavicki. Kako bi onda tek igrali da nam je dosla neka Francuska ili Spanija?
Svaka cast svima, ali u buducnosti moramo poceti vise drzati loptu i pokusati nesto sami, a ne samo igrati odbranu pa sta bude. Imamo mlade igrace koji imaju dobar potencijal i ne treba od njih praviti da smo neki Island koji se moze nadati samo prekidima. Treba igrati fudbal, pa i ako ispadnes, makar mozes reci da si igrao i dao sve od sebe. Naravo da ne mozemo igrati tiki taka protiv neke Spanije ili slicno ali 100 posto mozemo i trebamo vise uraditi naprijed protiv ekipa kao Kanada ili Amerika.
Sinoc imam neki osjecaj da smo ispali bez ispaljenog metka.![]()
Igramo rudarski stil igre, sto ti mozda nije lijepo na oko ali efektno sto je opet u skladu s nama. Da imamo jednog vrhunskog spica, ili da je Dzekson 10 godina mladji, sve bi drugacije bilo, tad bi daleko vise kaznjavali protivnika. Demirovic je radnik momak i birben nema sta, ali mu je zavrsnica katastrofalna brate mili 50 nastupa 4 gola a spic lik.
Kazem samo da sada kad si dobio igrace kao Kerim, Mahmic, Esmir i na to Tarika i Dedica sto su moderni i dobri na lopti da trebamo vise graditi igru ali boze moj, vjerovatno ce biti bolje u buducnosti
Samo kad se ugledam na Paraguay, Kongo, Kap verde itd koji igraju odbranu slicno kao i mi ali opet su puno jaci naprijed i ako nemaju neki kvalitet na papiru bas. Imam osjecaj da je to najvise sto se mi bojimo i povucemo rucnu.
Pa nije bas efektno .Primamo golove svakako ,a slabo ih dajemo.I kad ih dajemo to je gotovo uvijek prekid/frljoka.Cak nam je i prekid slabo uigran ako uzmes u obzir da nam je to najveca opasnost za protivnicki gol.U redu je igrat defanzivan stil i nek ga nastave igrat sto se mene tice ,al tranzicija /kontra mora bit bolja.Kod nas je prakticno nepostojecaalemsa je napisao/la: ↑02 jul 2026, 15:10
-
Edincapitano
- Kontakt:
Razumijem da nam je vezni red cista katastrofa, svaka lopta sto dode to Sunija, odma je panika, ne zna sta ce s njom i eto. Jer nije onda bolje igrati s tri vezna a izbaciti napadaca jednog? Ovo SP smo bukvalno svaku tekmu bacili jednog igraca u vodu jer ova igra s dva napadaca nist nam nisu dali.invincible1921 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 15:14Kakav brate sistem, kad ti imas vezni red koji u fazi napada ne moze uopste da ostane na terenu protiv njihovih igraca....dzaba tebi sto sistema kad su oni bolji.Edincapitano je napisao/la: ↑02 jul 2026, 14:56Zato sto trce kao ludjaci i imaju sistem, mi toga nemamo neko zivimo u nekoj zabludi ”Demirovic nam vrsi presing”. Svaku tekmu nama 2-3 igraca ispadaju zbog jednog laganog pasa. Nas presing je katastrofainvincible1921 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 14:51
Da ne idem dalje...ljudi kad krenu u presing ko da ih je 22 na terenu a ne 11
Mi smo se dobro drzali, da nije bilo drugog gola koji je opet primljen nakon greske radeljica i lose interencije vasilja pa da smo im uvaljali neki krompir ...mogli smo nesto izvuc. Medjutim objektivno ljudi su jaci, bolji, brzi, ...dodaj sta hoces....i to je to.
Ovo je nas realni domet trenutno, ali sve u svemu jedna lijepa prica i solidan nastup na SP. Sad je samo bitno nastaviti napredovati i traziti nove opcije kako igracke tako i sistemske
Ali, ucimo se na svojim greskama, nije Barbarez budala, vidi i on dosta slabi stvari ali yebiga, izvukao je maksimum iz ove ekipe i vjerovatno ce biti drugi spisak kad krenu kvalifikacije za EP, a sto se tice ligi nacija, to cemo vidjeti.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Pa nisu momci zajedno preko vikenda pa je sve novo. Vecina ih igra od Rumunije kuci zajedno, osim Mahmica svi ostali su bili dio repke + imali su mjesec dana da poprave taj presing ali uvijek je isto izgledalo od Kanade do sinoc.dena24 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 15:05normalno da ti je presing katastrofa kad ovi igraju 2 godine zajedno a mi 16 debitanata. sta ocekujes? de pogledaj od minute 50 nakon izmijena do crvenog kartona pa ces vidjeti potencijalaEdincapitano je napisao/la: ↑02 jul 2026, 14:56Zato sto trce kao ludjaci i imaju sistem, mi toga nemamo neko zivimo u nekoj zabludi ”Demirovic nam vrsi presing”. Svaku tekmu nama 2-3 igraca ispadaju zbog jednog laganog pasa. Nas presing je katastrofainvincible1921 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 14:51
Da ne idem dalje...ljudi kad krenu u presing ko da ih je 22 na terenu a ne 11
Sta imam pogledati? Poslje crvenog smo nesto malo krenuli ali kad mislis da imamo igraca vise, nista nismo uradili.
Amerikanci nas rutinski dobili, cak i s 10 igraca nisu se nimalo patili.
Pa izbacio si Vels, Italiju, i prosao grupnu fazu na SP. Udario na domacina i ispao ali se nisi obrukao. Da nas je malo pogledalo i eto sa ove tacke gledista ostaje zal za promasenom prilikom Demirovica protiv Kanade jer bi to znacilo da bi igrali sa J. Afrikom i vrlo vjerovatno bili medju 16 trenutno. Ne znam sta hoces?darker10 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 15:18
Pa nije bas efektno .Primamo golove svakako ,a slabo ih dajemo.I kad ih dajemo to je gotovo uvijek prekid/frljoka.Cak nam je i prekid slabo uigran ako uzmes u obzir da nam je to najveca opasnost za protivnicki gol.U redu je igrat defanzivan stil i nek ga nastave igrat sto se mene tice ,al tranzicija /kontra mora bit bolja.Kod nas je prakticno nepostojeca![]()
Mi pravo banalizujemo stvari. Sve ekipe žele igrati presing, pogotovo po izgubljenoj lopti. Neke ekipe u prosjeku vraćaju izgubljenu loptu nakon 45 sekundi a neke nakon 17 sekundi. I vjerovali ili ne, nije samo do taktike nego do profila i karakteristika igrača koje imaš na raspolaganju. Imaš igrače koji presing rade na elitnom nivou jer imaju kapacitet za to a imaš igrače koji to nisu u stanju raditi na tom nivou. Mi nemamo igrače koji mogu EFIKASNO vršiti presing na vrhunskom nivou. Ne zato što to neko ne želi nego zato što to jednostvano ne mogu. Isto tako nemamo profil igrača koji može gurnuti kvalitetan zadnji pas kroz odbranu, spojiti krilo sa golom. Sa ovim što imamo na raspolaganju, realno više se nije moglo napraviti. Imamo puno nedostataka kao ekipa da bi se iznova i iznova moglo nešto improvizirati i tako sakriti nedostatke (koji su vidljivi protivnicima).
Drugim riječima, igramo zaostao fudbal ili ti ga staromodan.
Neki nikako da nauče.
Nema gola iz ofsajda. To ne postoji. Nisu postigli dva pogotka sa igračem manje. Ofsajd je nešto što u nogometu nije dozvoljeno,
protiv pravila je, nije u skladu sa regulama, ne znam kako još da to kažem. Ofsajd pozicija napadača zaustavlja igru u momentu dodavanja igrača, sve poslije tog ne postoji. Tih udaraca nema u statistici meča. Gol iz ofsajda nije uspjeh onog koji je uhvaćen u zaleđu, nego onog koji je ofsajd postavio.
To je odlična akcija odbrane, a ne napadača. Postavljanje ofsajd zamki je legitimna nogometna taktika. Oni koji su uhvaćeni u nedozvoljenoj
poziciji su slabo odigrali.
Nema gola iz ofsajda. To ne postoji. Nisu postigli dva pogotka sa igračem manje. Ofsajd je nešto što u nogometu nije dozvoljeno,
protiv pravila je, nije u skladu sa regulama, ne znam kako još da to kažem. Ofsajd pozicija napadača zaustavlja igru u momentu dodavanja igrača, sve poslije tog ne postoji. Tih udaraca nema u statistici meča. Gol iz ofsajda nije uspjeh onog koji je uhvaćen u zaleđu, nego onog koji je ofsajd postavio.
To je odlična akcija odbrane, a ne napadača. Postavljanje ofsajd zamki je legitimna nogometna taktika. Oni koji su uhvaćeni u nedozvoljenoj
poziciji su slabo odigrali.
- GianlucaPagliuca71
- Kontakt:
Ne mozemo iznijeti loptu citavo prvenstvo
Nemamo tacnu viziju igre, sve ide na krila i onda se gadjaju spicevi
Kazete igramo defanzivno i koliko mozemo, kako onda ispadamo svaku utakmicu
35 minuta sa igracem vise i nismo prisli golu
Protiv Svicarske bez sansi, sinoc bez sansi, Katar jedva uzeli
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !
ZZ !
ovaj adams je dosta prljav igrac, ali su zgazili kerima u prvom , ali interesantno da to uopste nije utjecalo na njega i njegovu igru
-
Mostarac12345
- Kontakt:
Kad se igraci vracaju za Sarajevo ili ide svaki privatnim avionom na odmor
VOLIM OVU DRŽAVU KAKVA GOD BILA
16 debitanata, najmladja ekipa minus dzeke, roviti. pogledaj od 50te pa ces vidjeti viziju protiv domacina ko je zgazio svoju grupu. poklonili im dva gola inace nista nisu mogli. pogotovo u drugom, igramo defanzivno jer nismo uigrani. 35 minuta je isla utakmica na jedan gol, alajbegovic sut, mahmica dva suta. ali fali nam uigranost. opet im poklonimo gol iz slobodnog. protiv svice 75 minuta na nuli, poklonimo im gol .... nemas ti pojma sta pricas, niti znas na sta ce ova repka liciti za par godina al znate sratGianlucaPagliuca71 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 15:51![]()
Ne mozemo iznijeti loptu citavo prvenstvo
Nemamo tacnu viziju igre, sve ide na krila i onda se gadjaju spicevi
Kazete igramo defanzivno i koliko mozemo, kako onda ispadamo svaku utakmicu
35 minuta sa igracem vise i nismo prisli golu
Protiv Svicarske bez sansi, sinoc bez sansi, Katar jedva uzeli
-
objektivni7563
- Kontakt:
Evo da vam dam analizu ukratko
Dosta losih prvih 15,20 minuta do hydratation brake poslije toga dosta dobro stajali svjesno im pustili posjed odlicno stajali bukvalno je Sergej peocitao Pochetina i ako je Radeljic kasnio par puta na utrcavanja Mckeennya i cinimo se da samo tako mogu skci do gola , i onda klasicno problem sa Vasiljem i igra nogom imamo posjed minut i ima samog Tarik on nabija loptu u monetu kad je Dzeko spusten do nase zadnje linije nema ga na skoku i kada si tako rasiren jer imas posjed dto je logicno ovakve ekioe to koriste al do tog gola dosta dobro.
Drugo poluvrijeme
Opet do crvenog oni bezopasni al na loptij su doninatnini al to se i ocekivalo i poslije crvenog jedino mi nije jasno sto Basic koji je igrac koji moze naoravit visak hoce odigrat dupli nije dobio sansu podrzvam Sergeja skorz al to mi nije jasno , Kerim duplinar svaki put a nije imo pomoc kolasinca toliku da bude 2 na 2 napad nego uvijek 1 na 2 kad je Dedic preso na njegovu stranu memic uso desno Stvorio je dva tri puta sanjs pa imo i knaj sut . Na ovakvom nivo sitnice odredjuju oobjedu al mangupski onako jedino kako smo mogli smo odigrali svaka vast momcima i selektoru
Dosta losih prvih 15,20 minuta do hydratation brake poslije toga dosta dobro stajali svjesno im pustili posjed odlicno stajali bukvalno je Sergej peocitao Pochetina i ako je Radeljic kasnio par puta na utrcavanja Mckeennya i cinimo se da samo tako mogu skci do gola , i onda klasicno problem sa Vasiljem i igra nogom imamo posjed minut i ima samog Tarik on nabija loptu u monetu kad je Dzeko spusten do nase zadnje linije nema ga na skoku i kada si tako rasiren jer imas posjed dto je logicno ovakve ekioe to koriste al do tog gola dosta dobro.
Drugo poluvrijeme
Opet do crvenog oni bezopasni al na loptij su doninatnini al to se i ocekivalo i poslije crvenog jedino mi nije jasno sto Basic koji je igrac koji moze naoravit visak hoce odigrat dupli nije dobio sansu podrzvam Sergeja skorz al to mi nije jasno , Kerim duplinar svaki put a nije imo pomoc kolasinca toliku da bude 2 na 2 napad nego uvijek 1 na 2 kad je Dedic preso na njegovu stranu memic uso desno Stvorio je dva tri puta sanjs pa imo i knaj sut . Na ovakvom nivo sitnice odredjuju oobjedu al mangupski onako jedino kako smo mogli smo odigrali svaka vast momcima i selektoru
Ma znam drug. Ne znam sto sebi dopustim uopste da mu njima) pokusam nesto objasniti.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, bh22, darker10, eaglebvb09, Fudo, omanovski, ovisnik, signalidunapark, Soba, tuzlanskinacin, Uknaac, Venom, Zona49 i 70 gostiju.