02.07.2026. R32: USA - BiH
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
KockarVicin007
- Kontakt:
Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH
Eto sigurno je Radeljić psihički spremniji od Dennisa, daj ba
Nismo mi uopste toliko losi, ova Amerika je sila a protiv nas nisu izgledali opet toliko dominantno. Mi smo tvrda ekipa i u buducnosti cemo skidat skalp puno vecima od sebe siguran sam.
A ovo prvenstvo okarakterisati kao uspjesno je bezveze, dobio si samo Katara, dvije izgubio i bio izdominiran od Kanade. Ne znam sta je tu uspjeh, jest mozda ako si Finska.
A ovo prvenstvo okarakterisati kao uspjesno je bezveze, dobio si samo Katara, dvije izgubio i bio izdominiran od Kanade. Ne znam sta je tu uspjeh, jest mozda ako si Finska.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
doslovno drugo poluvrijeme ameri nista nisu pokazali sto im nismo dopustali samo nekim blesavim greskama u 77oj. inace bili bolja ekipa..i to prije crvenog kartona..a jbte da smo tako na pocetku igrali ,
Svidjaju mi se generalno ekipe kojim je odbrana na prvom mjestu (u vecini sportova). Eto ti lopta pa probij, a mi cemo traziti svoje sanse. Ameri nisu ni probili realno, ono se desio splet okolnosti, odbi se lopta nigdje veze i zavrsi kod Baloguna koji iz realno teske situacije pogodi. Ali to je opet neka klasa spica, kod nas Dzeko se rijetko kad vise i nadje u takvim situacijama a Demirovic i kad se nadje ne zna iskoristiti. U drugom posebno nakon crvenog smo i imali incijatovu ali primismo gol iz slobodnjaka, i to je bio potop. No, sve u svemu tvrd smo orah svakomEdincapitano je napisao/la: ↑02 jul 2026, 13:33Sta ti se svidja s tim? Ja razumijem protiv ovi veliki repki kao Spanija, Francuska itd da se igra bunker i onda neke polukontre.alemsa je napisao/la: ↑02 jul 2026, 13:09sljivo je napisao/la: ↑02 jul 2026, 13:04Sad nastupa drugi kontekst, koji nema veze sa ovim. Iskustvo se stjece u igranju bitne uloge iz sedmice u sedmicu, u svojim klubovima kroz razna takmicenja za trofeje. Druga stvar je balans ekipe, ako nemas sredinu terena, a nemamo, sve i da smo osvojili svjetsko ovo ce doci na naplatu. Tu se pp meni treba traziti rjesenje. Ako uspostavimo sredinu terena i napadaci ce proigrati, svi se proigrati. Puno posla i bogami i plana sta i kako. Bice euforija, slazem se, i to ce nas nositi neko vrijeme, ali bez igre to nece daleko. I rekao sam na temi Barbareza, ako nam igraci ne budu igrali, i ne budu igrali bitnu ulpgu u klubovima, sve ovo je palamudjenje.mada meni se svidja ovaj stil igre, odbrana pa kontra, ali treba nesto i kreirati jebga. Fali igrac u sredini, bukvalno svaka ekipa te uzima na sredini jer ima igraca vise, ne moraju ni biti toliko kvalitetniji.
Amerikanci nista nisu sinoc pokazali ali mi smo se prepali, ustvaru cijelo SP igramo pod rucnom osim eto malo manje protiv Katara. Skim god da igras kad ti samo saljes loptu golmanu protivnika i ne mozes 3-4 pasa u ekipi onda je tesko igrati, tesko se nadati nesto kad jedino ti Tarik vuce loptu pa mora Kerim ulaziti s krila da proba nesto graditi jer Sunjic i Gigovic ne znaju/boje se, i Amerikanci kao i Kanada i Svicarska samo gurali pritisak i mi se na kraju izgubimo i bacimo loptu u aut ili fino njima dadnemo u noge.
Ovo je neki novi pocetak, dobili smo Esmira, Tarika, Kerima, Mahmica ovaj ciklus koji imaju bas dobar potencial, Tarik je vec spreman za veliki klub, Kerim treba jos neka stepenica prije velikog transfera a Esmir i Mahmic jos malo trebaju pure jesti i siguran sam da ce i oni jednog dana igrati u top 5 ligi u Evropi, na to vec imas Dedica, Demirovic (I ako je kanta, nadat se da ce ga krenuti u repki). Katic je odigrao super baraz ali u modernom fudbalu moras znati vuci loptu i kao stoper, Katic ne zna prebaciti loptu na drugu stranu, strasno je spor i gubimo dosta vremena dok on okrene stranu, da je nadji jednog Tarika ali desnjak bilo bi top. Anel je takav igrac ali necemo o tome.
Mislim da je nasa buducnosti da igramo s jednim spicem, moramo nekoga veznog izkopati negdje koji hoce da stane na loptu i moramo traziti novog ljevog beka, ako ne racuna na Karica.
Kako god, hvala svima a i Barbarezu, idemo dalje. EP 2028, jedva cekam![]()
evo upravo gledam, i prije crvenog smo imali inicijativu, od izmijena. ali od 77 do 79 se desi pad koncentracije. nekoliko blesavih gresaka. kao slapstick. a posle slobodnog imali smo jos 3 dobre sanse alajbegovic, mahmic i nekoliko uletanja ono knap. sve u svemu steta sto ga nismo uvalili, bas smo dobro igrali onda u drugom.alemsa je napisao/la: ↑02 jul 2026, 14:26Svidjaju mi se generalno ekipe kojim je odbrana na prvom mjestu (u vecini sportova). Eto ti lopta pa probij, a mi cemo traziti svoje sanse. Ameri nisu ni probili realno, ono se desio splet okolnosti, odbi se lopta nigdje veze i zavrsi kod Baloguna koji iz realno teske situacije pogodi. Ali to je opet neka klasa spica, kod nas Dzeko se rijetko kad vise i nadje u takvim situacijama a Demirovic i kad se nadje ne zna iskoristiti. U drugom posebno nakon crvenog smo i imali incijatovu ali primismo gol iz slobodnjaka, i to je bio potop. No, sve u svemu tvrd smo orah svakomEdincapitano je napisao/la: ↑02 jul 2026, 13:33Sta ti se svidja s tim? Ja razumijem protiv ovi veliki repki kao Spanija, Francuska itd da se igra bunker i onda neke polukontre.
Amerikanci nista nisu sinoc pokazali ali mi smo se prepali, ustvaru cijelo SP igramo pod rucnom osim eto malo manje protiv Katara. Skim god da igras kad ti samo saljes loptu golmanu protivnika i ne mozes 3-4 pasa u ekipi onda je tesko igrati, tesko se nadati nesto kad jedino ti Tarik vuce loptu pa mora Kerim ulaziti s krila da proba nesto graditi jer Sunjic i Gigovic ne znaju/boje se, i Amerikanci kao i Kanada i Svicarska samo gurali pritisak i mi se na kraju izgubimo i bacimo loptu u aut ili fino njima dadnemo u noge.
Ovo je neki novi pocetak, dobili smo Esmira, Tarika, Kerima, Mahmica ovaj ciklus koji imaju bas dobar potencial, Tarik je vec spreman za veliki klub, Kerim treba jos neka stepenica prije velikog transfera a Esmir i Mahmic jos malo trebaju pure jesti i siguran sam da ce i oni jednog dana igrati u top 5 ligi u Evropi, na to vec imas Dedica, Demirovic (I ako je kanta, nadat se da ce ga krenuti u repki). Katic je odigrao super baraz ali u modernom fudbalu moras znati vuci loptu i kao stoper, Katic ne zna prebaciti loptu na drugu stranu, strasno je spor i gubimo dosta vremena dok on okrene stranu, da je nadji jednog Tarika ali desnjak bilo bi top. Anel je takav igrac ali necemo o tome.
Mislim da je nasa buducnosti da igramo s jednim spicem, moramo nekoga veznog izkopati negdje koji hoce da stane na loptu i moramo traziti novog ljevog beka, ako ne racuna na Karica.
Ako se ne završi niko do septembra, ako svi budu zdravi i ako Hadžiahmetović bude igrao u Premier ligi, ovo bi po meni bilo naših najboljih trenutnih 11: Vasilj-Dedić, Katić, Muharemović, Kolašinac-Bašić, Hadžiahmetović-Mahmić-Bajraktarević, Alajbegović- Tabaković/Lukić (uz svo dužno poštovanje prema Džeki i Demiroviću, prvi ne može više fizički od početka , a drugi je izuzetno neefikasan i ne treba više čekati da proradi).Iniesta12 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 14:17Dedic moze mnogo vise, nije imao kvalitetnih prodora i centarsuteva. U benfici je daleko bolji...Daduli je napisao/la: ↑02 jul 2026, 13:13Potpisujem.Sindikat12 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 12:31Moje ocjene ovo SP, igraci koji su igrali vise od 45 min
Veliki plus
Basic, Mahmic, Muharemovic, Alajbeg
Solidno
Katic, Kola, Lukic, Dedic, Vasilj
Razocarenje
Dzeko, Demirovic (najvece), Esmir, Memic, Sunjic, Tahirovic
Loš svakako
Radeljic
Samo podmladiti ekipu i izvlaciti iz njih agresivu i napad, napad ,napad, bolje primit 5 a dati 4, nego primit 2 a dati nula.
Esmir nije nesto s glavom dobar, nisam siguran da moze napredovati. Hadziahmetovic ako ostane u Hull-u igrat ce premier ligu, a na SP nije dobio sansu.
Gigovic igra uvijek ofanzivno, tako da za njega ova pozicija u rep.nema veze s vezom.
Treba nam lijevi bek, poslije Seje, i treba nam 2 vezna igraca s mudima.
Glory Glory Man United
-
Blueforce21
- Kontakt:
Jarane uspjeh je bio završiti 2 boda iza Austrije i otići u baraž, mi smo trostruko overachieve-ali svoja očekivanja, opusti seKaunas je napisao/la: ↑02 jul 2026, 14:24Nismo mi uopste toliko losi, ova Amerika je sila a protiv nas nisu izgledali opet toliko dominantno. Mi smo tvrda ekipa i u buducnosti cemo skidat skalp puno vecima od sebe siguran sam.
Ovo je zadnji put da tebi odgovaram ali procitaj ovo boldirano i zapitaj se zasto.Edincapitano je napisao/la: ↑02 jul 2026, 13:33Sta ti se svidja s tim? Ja razumijem protiv ovi veliki repki kao Spanija, Francuska itd da se igra bunker i onda neke polukontre.alemsa je napisao/la: ↑02 jul 2026, 13:09sljivo je napisao/la: ↑02 jul 2026, 13:04Sad nastupa drugi kontekst, koji nema veze sa ovim. Iskustvo se stjece u igranju bitne uloge iz sedmice u sedmicu, u svojim klubovima kroz razna takmicenja za trofeje. Druga stvar je balans ekipe, ako nemas sredinu terena, a nemamo, sve i da smo osvojili svjetsko ovo ce doci na naplatu. Tu se pp meni treba traziti rjesenje. Ako uspostavimo sredinu terena i napadaci ce proigrati, svi se proigrati. Puno posla i bogami i plana sta i kako. Bice euforija, slazem se, i to ce nas nositi neko vrijeme, ali bez igre to nece daleko. I rekao sam na temi Barbareza, ako nam igraci ne budu igrali, i ne budu igrali bitnu ulpgu u klubovima, sve ovo je palamudjenje.mada meni se svidja ovaj stil igre, odbrana pa kontra, ali treba nesto i kreirati jebga. Fali igrac u sredini, bukvalno svaka ekipa te uzima na sredini jer ima igraca vise, ne moraju ni biti toliko kvalitetniji.
Ovo ti je njegov pa možda 20-ti profil. Hansbosna, karlobos, dzanimehmet ili šta već. Izdao ga je pravopis par puta a i uhvaćen u laži.. Još mi nije jasno kako nisu svi skontali ko je to.
-
19vendetta87
- Kontakt:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- invincible1921
- Kontakt:
Da ne idem dalje...ljudi kad krenu u presing ko da ih je 22 na terenu a ne 11
=\_1921_/=
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Svaka cast onima koji ga sklonise od repke, papak....19vendetta87 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 14:49Reprezentacija iznad svega. Svaka cast za gospodina Husarica.![]()
![]()
#CarsijaOdjebi
-
Edincapitano
- Kontakt:
Tvrd smo orah svakom? Samo ovo SP smo primili 8 golova na 4 tekme, protiv reprezentacija kao sto su Kanada, Svicarska, Katar i Amerika. Ne znam da li smo bas neki tvrd orah. Vels nam je dao gol, protiv zabara smo isto primili, tako da je tesko reci da si tvrd orah kad primis najmanje jedan gol na svakoj utakmici.alemsa je napisao/la: ↑02 jul 2026, 14:26Svidjaju mi se generalno ekipe kojim je odbrana na prvom mjestu (u vecini sportova). Eto ti lopta pa probij, a mi cemo traziti svoje sanse. Ameri nisu ni probili realno, ono se desio splet okolnosti, odbi se lopta nigdje veze i zavrsi kod Baloguna koji iz realno teske situacije pogodi. Ali to je opet neka klasa spica, kod nas Dzeko se rijetko kad vise i nadje u takvim situacijama a Demirovic i kad se nadje ne zna iskoristiti. U drugom posebno nakon crvenog smo i imali incijatovu ali primismo gol iz slobodnjaka, i to je bio potop. No, sve u svemu tvrd smo orah svakomEdincapitano je napisao/la: ↑02 jul 2026, 13:33Sta ti se svidja s tim? Ja razumijem protiv ovi veliki repki kao Spanija, Francuska itd da se igra bunker i onda neke polukontre.
Mi sinoc poslije crvenog nismo pokazali nista. Istina, krenuli smo malo vise naprijed, ali su Amerikanci bolje drzali loptu i dali nam dva gola, od kojih je jedan bio ofsajd.
Iskreno, ako gledas samo ono sto se desavalo na terenu, vrlo lose smo odigrali SP. Znam da su momci mladi i da je samo plasiranje na SP veliki uspjeh, ali protiv svakoga smo igrali previse kukavicki. Kako bi onda tek igrali da nam je dosla neka Francuska ili Spanija?
Svaka cast svima, ali u buducnosti moramo poceti vise drzati loptu i pokusati nesto sami, a ne samo igrati odbranu pa sta bude. Imamo mlade igrace koji imaju dobar potencijal i ne treba od njih praviti da smo neki Island koji se moze nadati samo prekidima. Treba igrati fudbal, pa i ako ispadnes, makar mozes reci da si igrao i dao sve od sebe. Naravo da ne mozemo igrati tiki taka protiv neke Spanije ili slicno ali 100 posto mozemo i trebamo vise uraditi naprijed protiv ekipa kao Kanada ili Amerika.
Sinoc imam neki osjecaj da smo ispali bez ispaljenog metka.
Bez obzira sto covjek nema svoje igrace u timu, ipak je uz reprezentaciju, #respecttuzlanskinacin je napisao/la: ↑02 jul 2026, 14:53Svaka cast onima koji ga sklonise od repke, papak....
Zadnja izmjena: 313, dana/u 02 jul 2026, 14:55, ukupno mijenjano 1 put.
Walk on
-
Edincapitano
- Kontakt:
Sta mislis zato smo odigrali dobru tekmu? Ljudi nas nabili u sesneterac cijelo prvo poluvrijeme, kad su dobili crveni opet su bili bolji ali hocu da kazem da nisu bili nesto WOW i da se moglo igrati s njima da se nismo prepali i od njih napravili Brazil.Wolffire je napisao/la: ↑02 jul 2026, 14:44Ovo je zadnji put da tebi odgovaram ali procitaj ovo boldirano i zapitaj se zasto.Edincapitano je napisao/la: ↑02 jul 2026, 13:33Sta ti se svidja s tim? Ja razumijem protiv ovi veliki repki kao Spanija, Francuska itd da se igra bunker i onda neke polukontre.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Zato sto trce kao ludjaci i imaju sistem, mi toga nemamo neko zivimo u nekoj zabludi ”Demirovic nam vrsi presing”. Svaku tekmu nama 2-3 igraca ispadaju zbog jednog laganog pasa. Nas presing je katastrofainvincible1921 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 14:51Da ne idem dalje...ljudi kad krenu u presing ko da ih je 22 na terenu a ne 11
-
Edincapitano
- Kontakt:
Jesi dosadan brata mi, ne vjerovatno koliko si glup da ti je jedini argument da imam neki 100 profila, samo izmisljas i pises glupost ali sta ocekivati od degena is Sarajeva, ubi me ako imas platu vecu od 1000km.
Pa zadnjih 10 godina mi i jesmo u rangu Finske. Zato je sam plasman preko Welsa i Italije ogroman uspjeh.Zato je uspjeh bod protiv Kanade koja je domaćin.Kaunas je napisao/la: ↑02 jul 2026, 14:24Nismo mi uopste toliko losi, ova Amerika je sila a protiv nas nisu izgledali opet toliko dominantno. Mi smo tvrda ekipa i u buducnosti cemo skidat skalp puno vecima od sebe siguran sam.
normalno da ti je presing katastrofa kad ovi igraju 2 godine zajedno a mi 16 debitanata. sta ocekujes? de pogledaj od minute 50 nakon izmijena do crvenog kartona pa ces vidjeti potencijalaEdincapitano je napisao/la: ↑02 jul 2026, 14:56Zato sto trce kao ludjaci i imaju sistem, mi toga nemamo neko zivimo u nekoj zabludi ”Demirovic nam vrsi presing”. Svaku tekmu nama 2-3 igraca ispadaju zbog jednog laganog pasa. Nas presing je katastrofainvincible1921 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 14:51Da ne idem dalje...ljudi kad krenu u presing ko da ih je 22 na terenu a ne 11
kad ovo pogledam utakmicu, bili smo bolja ekipa svih 90 minuta, prvo poluvremen im dali loptu, nisu nista konkretno uradili osim 1-2 scene, poklonimo im gol kao uvijek. onda drugu od 50te bolja ekipa opet im poklonimo gol. ovo smo realno trebali dobiti
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, bh22, Daduli, darker10, eaglebvb09, Fudo, kovac, omanovski, ovisnik, signalidunapark, Soba, Soli, tuzlanskinacin, Uknaac, Venom, Zona49 i 73 gosta.