Kvalifikacije za MundoBasket 2027
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna
-
KockarVicin007
- Kontakt:
Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027
Air Gega zakucava preko Alperena za pobjedu! Idemo inshallah
Kada bivši Partizanovci Vrabe i Gega riješe utakmicu protiv Srbije 
-
19vendetta87
- Kontakt:
Samo sto od tih 7 igraca imas mozda dva koja su konstantna sa solidnim partijama.lumani je napisao/la: ↑02 jul 2026, 01:23Imaš tu 7 igrača koji mogu jako kvalitetno odigrati a Garza se poželio Basketa.19vendetta87 je napisao/la: ↑01 jul 2026, 01:42Jedino ako Bakir preko Erdogana uspije izlobirati da Turci igraju na 50%, premda bi i tad bilo guravo.![]()
Ne bih se ni najmanje iznenadio da Alibegovic, Gegic, Atic i Lazic zavrse s jednocifrenim brojem poena.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Hajde nas vi obradujte pa da lakše podnesemo sinošnji poraz. 
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Aleksandar Lazić vs Tarik Biberović u utakmici Bosna i Hercegovina - Turska
Momci obradujte nas večeras, kakva bi mogla biti posjeta u dvorani?
Momci obradujte nas večeras, kakva bi mogla biti posjeta u dvorani?
-
bordobijeli
- Kontakt:
Ma preteska je grupa i ova i ona s kojom se ukrstamo. Turska,Italija,Litva,Srbija moras biti bolji od dvije da bi isao na SP ,bas tesko. Naravno treba veceras sve uraditi za pobjedu al nema potrebe za neki pritisak . Samo steta sto je daleko EB .
Na Tursku 1.02 kvota, ali idemo iznenaditi hahaha. Volim te BiH 
❤❤
Nadam se da će nas Garza odvesti do pobjede
Sudije iz Španije, Poljske i Latvije.
Srbija protiv Švice u rosteru bez Plavšića.
Sudije iz Španije, Poljske i Latvije.
Srbija protiv Švice u rosteru bez Plavšića.
Nijedan nas medij ne prenosi utaakmicu, eto zasto
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje
na kojem programu je prenos večeras?
- SantiCazorla08
- Kontakt:
-
bordobijeli
- Kontakt:
Mogli bi Litvanci završiti 4-2 u grupi sa kojom se križamo i biti na prvom mjestu, ne bi me začudilo da i bude na 4-2 ako pobjede kući Italiju i u gostima VB. Italija ima baš slab roster za ovaj prozor još su bez glavnog trenera ako sam dobro negdje pročitao.
Ako smo se nosili s njima 3/4 u Turskoj u nikad gorem sastavu (tad su oni imali sve osim Senguna i Bone), nema razloga da se sad ne nosimo i pune 4/4 kod kuce, buduci da imamo Atica, Gegica, Lazica, Kamenjasa i Garzu. 
Moramo kontrolisati defanzivni skok, moramo pogadjati slobodna bacanja, moramo traziti najbolja rjesenja u napadu (da ne bude neke divlje kosarke od strane Atica i Gegica), moramo igrati na sto manji broj poena, moramo dobro braniti njihovu igru 2na2, moramo igrati fizicki jako i otezati im svaki sut, moramo greske svesti na minimum i moramo imati pristojne procente suta s distance. Kod nas su svi klimavi s penala i jos klimaviji na sutu za tri. Moze se reci da je Luka kao centar najbolji u oba ta segmenta, a nije da i on ne zna uci u seriju promasaja. Atic, Gegic i Lazic i nisu bas zavrsili sezonu u nekoj zavidnoj formi. Lazic je bio pogotovo los suterski, fulao je slobodna kao neki amater. Jedino se za Alibegovica moze reci da je igrao dobro pred kraj sezone, ali on bas dugo nije odigrao dobru utakmicu u reprezentaciji. Nadam se da je veceras ta noc, da ce on i Garza biti posebno motivisani i da ce se ta motivacija pretociti u brutalne brojke.
Pisao sam vec da Turci u rosteru imaju 4 centra i 2 krilna centra, od kojih je Saybir kao PF realno klasa ispod i sumnjam da ce dobiti neku znacajniju minutazu (ako uopste bude igrao). Ne treba se iznenaditi ako u nekom trenutku budu igrali s 2 klasicna centra, mada je i Osmani kao nominalno startna cetvorka haman pa centar. Ako se to desi, onda i nasi mogu upariti Garzu i Kamenjasa (s prvim se odlicno moze izvrtiti pnp, a s drugim pnr). Samo me strah da ih se Kameni ne prepadne, jer ima taj problem da zakuje protiv svih jacih ekipa i reprezentacija...
Moramo kontrolisati defanzivni skok, moramo pogadjati slobodna bacanja, moramo traziti najbolja rjesenja u napadu (da ne bude neke divlje kosarke od strane Atica i Gegica), moramo igrati na sto manji broj poena, moramo dobro braniti njihovu igru 2na2, moramo igrati fizicki jako i otezati im svaki sut, moramo greske svesti na minimum i moramo imati pristojne procente suta s distance. Kod nas su svi klimavi s penala i jos klimaviji na sutu za tri. Moze se reci da je Luka kao centar najbolji u oba ta segmenta, a nije da i on ne zna uci u seriju promasaja. Atic, Gegic i Lazic i nisu bas zavrsili sezonu u nekoj zavidnoj formi. Lazic je bio pogotovo los suterski, fulao je slobodna kao neki amater. Jedino se za Alibegovica moze reci da je igrao dobro pred kraj sezone, ali on bas dugo nije odigrao dobru utakmicu u reprezentaciji. Nadam se da je veceras ta noc, da ce on i Garza biti posebno motivisani i da ce se ta motivacija pretociti u brutalne brojke.
Pisao sam vec da Turci u rosteru imaju 4 centra i 2 krilna centra, od kojih je Saybir kao PF realno klasa ispod i sumnjam da ce dobiti neku znacajniju minutazu (ako uopste bude igrao). Ne treba se iznenaditi ako u nekom trenutku budu igrali s 2 klasicna centra, mada je i Osmani kao nominalno startna cetvorka haman pa centar. Ako se to desi, onda i nasi mogu upariti Garzu i Kamenjasa (s prvim se odlicno moze izvrtiti pnp, a s drugim pnr). Samo me strah da ih se Kameni ne prepadne, jer ima taj problem da zakuje protiv svih jacih ekipa i reprezentacija...
Koliko li je Tarik platio ovoj djeci sto mu aplaudiraju
Kakva je ovo posjeta u dvorani?
Otkud ovoliko Turaka na tribinama, sta je ovo?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Sta je ba ovo, vise Turaka doslo na utakmicu.
A kad im je Dubai dolazio, tad su znali napuniti dvoranu...
-
Marokanci58
- Kontakt:
Gdje i šta se to igra uopšte? Mislim da 1% stanovništva Bosne ne zna da izgleda igramo neku utakmicu. Izbaci mi temu kao aktivnu pa vidim pišete...
Koliko ima bhfanatikosa ?
Zadnja izmjena: Marokanci58, dana/u 02 jul 2026, 19:15, ukupno mijenjano 1 put.
BRATSTVO GRAČANiCA
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, ANamelessGhoul, Bordo10, Cwirek, DegaLouis, ELDIABLO20, filip13, GG3, guillermo, InatSilniBosanski, Iniesta12, KockarVicin007, kovac, Marokanci58, mirsonetz, moreno123, Muumii, NEZALAGANJE, nmkdak1ng, odsoli075, RoadRunner85, StevieG8, thulkazal, tuzlanskinacin i 100 gostiju.