Kvalifikacije za MundoBasket 2027
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna
Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027
Igrali smo super, ja sam ponosan na momke!
VensanKasel je napisao/la: ↑02 jul 2026, 22:21E yebi ga sad, Garza ni blizu nije u odbrani kao Juka. A Juka može odraditi kao i on u napadu.
Naravno fantastičan večeras![]()
-
Helemnejse
- Kontakt:
**** su ga gega, amarRollingPaper je napisao/la: ↑03 jul 2026, 01:00Musa dosao samo radi kritika javnosti da lazira povredu, pa da se opere malo. Osjeti se u zraku da je svima pun q njega i njegove price.
Garza najbolji igrac BiH u zadnjih 15ak godina, nek misli ko sta hoce to je tako. Hvala mu sto je dosao. Sam je igro veceras.
I da mi je samo znat kojem mozgu je na um palo da se kosarka igra u Zenici… Publika vise nego mrtva
- Shategabri
- Kontakt:
Naša javnost je ovu utakmicu u startu prežalila.RollingPaper je napisao/la: ↑03 jul 2026, 01:00Musa dosao samo radi kritika javnosti da lazira povredu, pa da se opere malo. Osjeti se u zraku da je svima pun q njega i njegove price.
Garza najbolji igrac BiH u zadnjih 15ak godina, nek misli ko sta hoce to je tako. Hvala mu sto je dosao. Sam je igro veceras.
I da mi je samo znat kojem mozgu je na um palo da se kosarka igra u Zenici… Publika vise nego mrtva
Izgubili je i prije nego se zaigrala.
Vidjelo se to i po tribinama.
Igraš sa Turskom, sjever i jug praznih mjesta koliko hoćeš.
Ko god nije došao, a mogao je, nema šta koga prozivati.
Nego srediti Skenderiju, nema te ekipe koju ne možemo oboriti (osim Amera
Koševo Zapad
Ja krivim Savez i nikoga više, mogli su svašta, a nisu ništa učiniliShategabri je napisao/la: ↑03 jul 2026, 08:36Naša javnost je ovu utakmicu u startu prežalila.RollingPaper je napisao/la: ↑03 jul 2026, 01:00Musa dosao samo radi kritika javnosti da lazira povredu, pa da se opere malo. Osjeti se u zraku da je svima pun q njega i njegove price.
Nego srediti Skenderiju, nema te ekipe koju ne možemo oboriti (osim Amera).
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Igra reprezentacija vase drzave, ali Zenica vam kriva sto nije bilo ljudi? Istom onda logikom nemojte dolaziti ni na utakmice reprezentacije u fudbalu da barem mi iz Zenice mozemo pogledati neku utakmicu. Nije igrao Celik, igrala je nasa drzava.
Ili neko stvarno misli da samo Sarajlije ili Tuzlaci napune Skenderiju ili Mejdan kada igra reprezentacija. Ovo je sramota svih nas. Dopustili smo da Turci dovuku 8-9 autobusa djece, mogli su i nasi isto odraditi sa nasom djecom. Medjutim, valja i razmisljat.
Ili neko stvarno misli da samo Sarajlije ili Tuzlaci napune Skenderiju ili Mejdan kada igra reprezentacija. Ovo je sramota svih nas. Dopustili smo da Turci dovuku 8-9 autobusa djece, mogli su i nasi isto odraditi sa nasom djecom. Medjutim, valja i razmisljat.
Celik!3,2,2.
- Shategabri
- Kontakt:
Možeš kriviti i savez, a možemo kriviti i našu javnost, zapravo svako da krene od sebe, ja sam vjerovao u naše momke da mogu, zato sam i otišao.Kylian je napisao/la: ↑03 jul 2026, 08:43Ja krivim Savez i nikoga više, mogli su svašta, a nisu ništa učiniliShategabri je napisao/la: ↑03 jul 2026, 08:36Naša javnost je ovu utakmicu u startu prežalila.RollingPaper je napisao/la: ↑03 jul 2026, 01:00Musa dosao samo radi kritika javnosti da lazira povredu, pa da se opere malo. Osjeti se u zraku da je svima pun q njega i njegove price.
Nego srediti Skenderiju, nema te ekipe koju ne možemo oboriti (osim Amera).
Fudbal jeste najpopularniji sport, ali nas je košarka puno više puta obradovala.
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Nije Zenica kriva što dvorana nije bila puna.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑03 jul 2026, 08:46Igra reprezentacija vase drzave, ali Zenica vam kriva sto nije bilo ljudi? Istom onda logikom nemojte dolaziti ni na utakmice reprezentacije u fudbalu da barem mi iz Zenice mozemo pogledati neku utakmicu. Nije igrao Celik, igrala je nasa drzava.
Da nije bio onaj dio gdje su bili Turci, još bi to praznije bilo.
Upravo, ovo je sramota svih koji nisu došli podržati momke, a mogli su.
Znam neke što bi išli, al kaže ma poderaće nas 30 razlike, šta imam ići to gledati.
Kad sam uzimao karte prije mjesec dana, mogao si koju hoćeš tribinu, nije kapacitet 40 000, pa da pričamo eto nismo mogli sve pokupovati.
Istina je da smo bacili ekipu pod autobus i prije utakmice i to je to.
Sad komentarisati nešto i nema smisla.
Koševo Zapad
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Mene je iskreno bilo stid kad sam sjedio ispred. Do utakmice smo se i popravili. Ja sam mislio da ce biti i veca katastrofa. Ja znam da Celik radi sa skolama u Zenici pa da se dijele karte. Tako se isto moglo uraditi za sjever ili jug. Neces nista izgubiti jer svakako se te karte nisu ni prodale.
Celik!3,2,2.
To ne valja Sarajevo su mitovi, pogotovo ljudima kojima je teško putovati za Sarajevo, imaju neki otklon, ili što je realno skuplje nego u ostatku BiH, to je realan faktor, pa onda ljudi budu kao, ma joj ne valja Sarajevo, ovo ono... Vrijeme je da se to prestane p r e s e r a v a t i u krug. Pa Atmosfera u Skenderiji protiv Hrvatske je najbolja atmosfera ikad koju smo imali u Košarci. Ja mislim da se apsolutno treba igrati širom BiH od Tuzle, Gradačca, Mostara, Bihaća, Cazina, Banjaluke, Brčko, ali mislim da se ne smije dozvoliti ono što su jučer uradili u Zenici, da bude više gostujućih navijača nikad! Pa makar bio kriket u pitanju.
Zadnja izmjena: KarlMarx, dana/u 03 jul 2026, 09:51, ukupno mijenjano 1 put.
Protiv Hrv krajem devedesetih ili ovo skoro?KarlMarx je napisao/la: ↑03 jul 2026, 09:28To ne valja Sarajevo su mitovi, pogotovo ljudima kojima je teško putovati za Sarajevo, imaju neki otklon, ili što je realno skuplje im bude nego u ostatku BiH. Vrijeme je da se to prestane p r e s e r a v a t i u krug. Pa Atmosfera u Skenderiji protiv Hrvatske je najbolja atmosfera ikad koju smo imali u Košarci. Ja mislim da se apsolutno treba igrati širom BiH od Tuzle, Gradačca, Mostara, Bihaća, Cazina, Banjaluke, Brčko, ali mislim da se ne smije dozvoliti ono što su jučer uradili u Zenici, da bude više gostujućih navijača nikad! Pa makar bio kriket u pitanju.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Ova dva posta su jedini ispravan način razmišljanja. Prvi ja idem s jos par drugova bilo gdje, bila to Skenderija, Mejdan, pa i da se igra u Mostaru, Bihacu isli bi. Igra Bosna i Hercegovina, ne igra reprezentacija Ze-Do kantona. Savez je jedini krivac za ovo, a i nasa javnost opcenito stavila u fokus fudbal, tako da pola nije znalo ni da igramo, a ne da pomislis doci.Shategabri je napisao/la: ↑03 jul 2026, 08:50Nije Zenica kriva što dvorana nije bila puna.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑03 jul 2026, 08:46Igra reprezentacija vase drzave, ali Zenica vam kriva sto nije bilo ljudi? Istom onda logikom nemojte dolaziti ni na utakmice reprezentacije u fudbalu da barem mi iz Zenice mozemo pogledati neku utakmicu. Nije igrao Celik, igrala je nasa drzava.
Da nije bio onaj dio gdje su bili Turci, još bi to praznije bilo.
Upravo, ovo je sramota svih koji nisu došli podržati momke, a mogli su.
Znam neke što bi išli, al kaže ma poderaće nas 30 razlike, šta imam ići to gledati.
Kad sam uzimao karte prije mjesec dana, mogao si koju hoćeš tribinu, nije kapacitet 40 000, pa da pričamo eto nismo mogli sve pokupovati.
Istina je da smo bacili ekipu pod autobus i prije utakmice i to je to.
Sad komentarisati nešto i nema smisla.
-
costacurta08
- Kontakt:
Dubai je primjer kako se promovira sport.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑03 jul 2026, 09:05Mene je iskreno bilo stid kad sam sjedio ispred. Do utakmice smo se i popravili. Ja sam mislio da ce biti i veca katastrofa. Ja znam da Celik radi sa skolama u Zenici pa da se dijele karte. Tako se isto moglo uraditi za sjever ili jug. Neces nista izgubiti jer svakako se te karte nisu ni prodale.
Savez kad je vidio koliko su malo karata prodali MORALI su pozvati barem škole košarke da se one praznine popune.
Mi kad smo ušli i kad sam vidio onoliku djecu u drsovima Turske bilo mi je i simpatično, hajd kontam neki turnir ili već šta. Al mrak mi je na oči pao kad je u dvoranu ušla grupa od njih 200tinjak likova sa dresovima Turske, i zauzeše 75% zapada a lično ih raspoređivao Dževad tj naš predsjednik saveza. Vjerovatno se radi o nekoj uplati čime su pokrili i sva ona prazna mjesta u dvorani zbog čega im se nahebem najmilijih.
Dvorana mi je i više nego dobra, možda malo parket ljepše srediti ovo ostalo skroz pristojno. Zenica me dojmila, svaka ćas kako su sredili grad
BHF na nivou, ne kenjajte bez veze.
Ne znam šta se čulo na TVu ali Bibera se nije štedilo niti mu je neko aplaudirao. Čak šta više. Taman da su ga cvijećem dočekali onaj brat što mu dade cvaju na izlazu je HIT! Nema dalje. Motaj kablove
O utakmici?
LUKA GARZA!!?
Koja je ono veličina i ljudina svaka mu čast. Koliko emocija, poštovanja ozbiljnosti u pristupu igri to još u našim reprezentativnim selekcijama nisam vidio. PRIMJER ovim klincima što dolaze kakav treba biti. Kakav Musa, Juka qurci palci.
Sudije? Veće komedije dugo nisam gledao. Čoek prebaci loptu na svoju polovinu, na centru ispred onog malog ćelavog a on se ne oglašava već ovaj sa drugog kraja terena uz asistenciju i priznanje Atamana dodjeljuje nama loptu
Popljuvani su žestoko sa tribina na izlazu tako da očekujem i tu kaznu za savez, taman AKOBOGDA one pare od Turaka što su dobili na setgiju da plate kaznu. Kako došlo tako o'šlo
- Shategabri
- Kontakt:
Ja ne znam ko gura ovu priču da je bilo više gostujućih navijača, to je notorna laž!KarlMarx je napisao/la: ↑03 jul 2026, 09:28To ne valja Sarajevo su mitovi, pogotovo ljudima kojima je teško putovati za Sarajevo, imaju neki otklon, ili što je realno skuplje nego u ostatku BiH, to je realan faktor, pa onda ljudi budi kao, ma joj ne valja Sarajevo, ovo ono... Vrijeme je da se to prestane p r e s e r a v a t i u krug. Pa Atmosfera u Skenderiji protiv Hrvatske je najbolja atmosfera ikad koju smo imali u Košarci. Ja mislim da se apsolutno treba igrati širom BiH od Tuzle, Gradačca, Mostara, Bihaća, Cazina, Banjaluke, Brčko, ali mislim da se ne smije dozvoliti ono što su jučer uradili u Zenici, da bude više gostujućih navijača nikad! Pa makar bio kriket u pitanju.
Bilo je nekakve dječurlije, neke škole i to jedan dio na zapadu i to je to!
Ne smije se dozvoliti da dvorana kapaciteta 6000 ne bude dupke puna kad igra reprezentacija.
Isto tako priča sa nekakvim pozdravljanjem Bibera, tip se izviždao na svakom kontaktu sa loptom.
Koševo Zapad
Obje!Madal je napisao/la: ↑03 jul 2026, 09:30Protiv Hrv krajem devedesetih ili ovo skoro?KarlMarx je napisao/la: ↑03 jul 2026, 09:28To ne valja Sarajevo su mitovi, pogotovo ljudima kojima je teško putovati za Sarajevo, imaju neki otklon, ili što je realno skuplje im bude nego u ostatku BiH. Vrijeme je da se to prestane p r e s e r a v a t i u krug. Pa Atmosfera u Skenderiji protiv Hrvatske je najbolja atmosfera ikad koju smo imali u Košarci. Ja mislim da se apsolutno treba igrati širom BiH od Tuzle, Gradačca, Mostara, Bihaća, Cazina, Banjaluke, Brčko, ali mislim da se ne smije dozvoliti ono što su jučer uradili u Zenici, da bude više gostujućih navijača nikad! Pa makar bio kriket u pitanju.
BHF su bili izvanredni, akustična dvorana je svakako pomogla. Ali da su ove gulenovce smjestili na centralne tribine, umjesto iza koša ili u ćoškove dvorane kao i uvijek kada su gosti u pitanju je neoprostiv skandal. Baliyander Berbić je gori od Vice...
Zadnja izmjena: 071, dana/u 03 jul 2026, 10:06, ukupno mijenjano 1 put.
Bio sam na ovoj zadnjoj i totalna je laz. Vjerovatno se nisi nagledao reprezentativne kosarke.KarlMarx je napisao/la: ↑03 jul 2026, 09:52Obje!Madal je napisao/la: ↑03 jul 2026, 09:30Protiv Hrv krajem devedesetih ili ovo skoro?KarlMarx je napisao/la: ↑03 jul 2026, 09:28
To ne valja Sarajevo su mitovi, pogotovo ljudima kojima je teško putovati za Sarajevo, imaju neki otklon, ili što je realno skuplje im bude nego u ostatku BiH. Vrijeme je da se to prestane p r e s e r a v a t i u krug. Pa Atmosfera u Skenderiji protiv Hrvatske je najbolja atmosfera ikad koju smo imali u Košarci. Ja mislim da se apsolutno treba igrati širom BiH od Tuzle, Gradačca, Mostara, Bihaća, Cazina, Banjaluke, Brčko, ali mislim da se ne smije dozvoliti ono što su jučer uradili u Zenici, da bude više gostujućih navijača nikad! Pa makar bio kriket u pitanju.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Hvala brate na odgovoru, nisi treba toliko vremena izdvojiti , jer ja ti se ne razumijem u kosarku, a ni ne znam te igraceCAZIN je napisao/la: ↑03 jul 2026, 00:02Rješava ugovor sa Utah, u teoriji on može da igra da je bio na skraćenom spisku ali je problem što bi u slučaju povrede savez morao obeštećenje platit ako sam dobro upućen. Po pisanjima je riješio već ugovor ali u praksi se potpis stavlja od 1.7. do 10./11. 7.
Valjda nam utakmica protiv Srbije bude lakša za igrati (u teoriji bi mogla biti, ali faktor domaćeg terena). Luka protiv Jokića treba igrati kao i protiv Senguna, Kamenjašu će lakše biti protiv Ristića/Plavšića nego protiv Bone. Ne mogu nam izvesti postavu sa 4 niska igrača što su Turci uradili u drugom poluvremenu samim tim će lakše biti Alibegoviću i Laziću (koji će nadam se igrati na poziciji PF), nema potrebe da igra na poziciji SF kada to Srbiji nije jača strana kao Turskoj. Momirov, Dangubić i Davidovac će vjerovatno biti rotacija na poziciji SF, Vrabac, Pjanić i Atić se mogu nositi s njima. Lazić i Alibegović će se morati nositi sa Tanaskovićem i Jovićem, a tu je bolje da u duetu sa Alibegovićem bude Lazić u odnosu na Simanića. Ključno će biti kako ćemo zatvoriti Avramovića na kojem se trebaju mjenjati Vrabac, Gegić i Pjanić jer im je on najkvalitetniji bek u ovom rosteru. Ako uspijemo unijeti nervozu u njihove bekove i na pozicijama PF i C budemo ravnopravni imamo šanse.
Interesovalo me za Nurkica, u svakom slucaku hvalu
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Balije su uvijek i bile najveci problem. Jucer se moglo odraditi milion stvari bolje i drugacije. I SportSport jedva docekao da napise onaj clanak.
Svaki put kada su mini Turci pokusali navijati bili su izvizdani. Biberovic isto. Brat na jugu je cekao svaki trenutak tisine da ga proziva sa "Turcine jel te stid".
Sto se tice nas kao navijaca, problem je sto nama uvijek treba neko lozenje. Neka utakmica gdje je sve na kocki pa da mi dodjemo podrzati. U sustini, jucer smo ih mogli dobiti uz punu dvoranu. Bas je bilo gusto i u kljucnim trenucima je sudija prelomio za Turke.
Celik!3,2,2.