Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

dena24
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la dena24 » 03 jul 2026, 16:02

viKK je napisao/la:
03 jul 2026, 15:57
dena24 je napisao/la:
03 jul 2026, 11:07
Nakon onih 0:7 protiv Njemačke i 0:5 protiv Engleske, ja sto posto potpisujem ovaj stil defanzivne igre za sve što smo igrali do sada. Volio bih iskreno da kao reprezentacija izgledamo kao sto spaha rece Atletico Madrid u smislu agresivnosti i discipline. Ali ne u smislu haramballa, istina je da sve do prije par mjeseci nismo ni imali kvalitetne igrače za nešto više. Sada imamo sve više talentovanih i kvalitetnih momaka koji mogu donijeti i ofanzivnu igru, koji mogu zadržati loptu pod pritiskom, ali mora se tu još pure pojesti.

ja i mslim da haramball nije bio cilj SS, vec je tu bilo dosta nervoze i neugrinaost.

Uglavnom, jeste li vidjeli kako se Hrvatska branila sinoć u prvom poluvremenu, pa onda napala u drugom i zamalo dobila Portugal? Ja mislim da je to pravi pravac za nas.
Znas sam vec, ali samo makar jedan vezni igrac koji moze iznijet loptu iz pritiska ili poslat pas kroz linije i onda se moze gradit takav sistem igre..
ja mislim da to mogu tahirovic basic i mahmic ispuniti u sredini. tahirovic zadnjih 15 minuta protiv amera dobro dijelio lopte, fkt kao da mu treba neko da ga nahajca, kao da je mentalno u pitanju. najbolje bi bilo da on ode u neki klub gdje ce ga trener i sistem dobro namlatiti jer ima potencijal. a za ove druge dvije ne mislim da ce biti problem neki samo basic mora izaci iz kazahstana.

ali ti je taj vezni red sad 23, 23, 21
Zadnja izmjena: dena24, dana/u 03 jul 2026, 16:06, ukupno mijenjano 1 put.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 03 jul 2026, 16:05

dena24 je napisao/la:
03 jul 2026, 16:02
ja mislim da to mogu tahirovic basic i mahmic ispuniti u sredini. tahirovic zadnjih 15 minuta protiv amera dobro dijelio lopte, fkt kao da mu treba neko da ga nahajca, kao da je mentalno u pitanju. najbolje bi bilo da on ode u neki klub gdje ce ga trener i sistem dobro namlatiti jer ima potencijal. a za ove druge dvije ne mislim da ce biti problem neki samo basic mora izaci iz kazahstana.
Nadam se da si u pravu, specificno za Tahirovica. Za mene Basic i jeste najbolji ofanzivno od nasih veznjaka, ili makar najhrabriji.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 03 jul 2026, 16:09

viKK je napisao/la:
03 jul 2026, 16:05
dena24 je napisao/la:
03 jul 2026, 16:02
Nadam se da si u pravu, specificno za Tahirovica. Za mene Basic i jeste najbolji ofanzivno od nasih veznjaka, ili makar najhrabriji.
tahirovic 6/8 , basic 8 , mahmic 10 /8 i malo half space

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 03 jul 2026, 16:17

robben je napisao/la:
03 jul 2026, 11:29
Nakon ispadanja sa mundijala polahko se mogu sumirati utisci i donijeti određeni zaključci. Prije svega ovakvu priliku da napravimo neki veći iskorak na velikom takmičenju teško da ćemo imati u skorije vrijeme. Da smo sami sebi birali protivnike u grupi ne bi mogli bolje izabrati. Međutim naš selektor uz dužno poštovanje prema njemu i svemu onome što je učinio za repku kao igrač nije pokazao zrelost ni mudrost a ni znanje da vodi ekipu na mundijalu. Nevjerovatan podatak da u 4 utakmice protiv ekipa koje ne pripadaju samom vrhu svjetskog nogometa mi nismo izradili ni jednu jedinu priliku kako treba. Gledajući utakmice Paragvaja, Gane,Konga i ostalih koji nemaju bolja imena od nas kako igraju presing i prave prilike protiv znatno jačih ekipa i poredeći ih sa igrom naše repke je zaista sramotno. Nevjerovatno zaista da svaka lopta iz veznog reda ide nazad stoperima ili golmanu da se ne smije ponekad krenuti naprijed. Naravno tu je do limitiranosti veznjaka kao Šunjića i Tahirovića očigledna al mislim da je ovo više do selektora koji im je vjerovatno naredio da se ne mora krenuti naprijed bez obzira kakav rezultat bio. To se moglo primijetiti i protiv SAD-a kada smo imali igrača više. Sve je uredu borba, zalaganje trud, plasman na SP itd al dok god se ne riješimo tog podaničkog i luzerskog mentaliteta teško da možemo napraviti neki iskorak. Nadam se da nećemo narednih 10 godina živjeti na krilima ovog plasmana jer potencijala sigurno ima. Zaključak na kraju: Selektor i SŠ krivci 75% a igrači 25%.
Ko ti je ovo slagao? Gana i Kongo bi sa nama obrisali pod..svi vi koji mislite da naš vezni red može više od onoga što su pokazali na Svjetskom i tokom kvalifikacija…vi ste ovdje zalutali. Ni u kvalifikacijama mi nismo imali vezni red. Protiv Rumunije u gostima postigneš gol preko beka. Protiv Kipra postignemo gol iz slobodnog udarca…drugi centaršut koji dodje do Hajradinovića. Protiv Kipra u gostima gol iz slobodnog udarca…drugi gol greška golmana poslije kornera. Protiv Austrije kući Džeko zabije gol na asistenciju Demirovića…ostalih par šansi su iz kornera ili ubačaji sa krila. Rumunija kući prvi gol Džeke na centaršut Memića..drugi gol zabija Bajraktarević…treći gol Alajbegović centrira Tabakoviću. Protiv Austrije u Beču zabijamo gol poslije kornera. Protiv Walesa zabijamo gol iz kornera. Protiv Italije zabijamo gol preko krila..Dedić centrirao. Protiv Kanade zabijamo gol iz kornera. Promašaj Demirovića na asistenciju štopera Kanade. Gol protiv švicarske poslije kornera. Prvi gol protiv Katra postiže Alajbegović sa krilne pozicije. Drugi gol Kolašinac centrira Džeki. Treći gol poslije kornera. O kakvom veznom redu i napadu vi pričate? Daj ljudi malo se saberite jbg život…mi smo otišli na Svjetsko bez veznog reda. Pogledajte ko je pozvan a koji su momci bili najproširenom spisku…pa pogledajte ko su potencijalni koji nemaju naše papire. Naš vezni red je sramotan. Na Svjetsko su otišle vodonoše…a na proširenom spisku ostali mega talenti Dario Šarić…Ifet Đakovac. Naš vezni red je ono što su nama krilni igrači bili prije 3 godina…goli ku.rac. Zanima me da li ljudi uopšte imaju uvid u kakve uloge naši vezni igrači imaju u svojim klubovima? Šunjić je destruktivac..Tahirović igrač rotacije…centralni vezni koji ništa ne kreira u Brondbyu…Gigović centralni vezni koji nema nikakve posebne ofanzivne zadatke..jer Young Boys igraju više preko krila…Hadžiahmetović nema nikakve ofanzivne zadatke ni u Hull ni u Bešiktašu…Bašić ni u Zrinjskom ni u Orenburgu nije bio ofanzivno orijentisan..klasičan centralni vezni. I šta vi očekujete od tih igrača i njihovog profila? Niko od njih nema ni gram mogućnosti jednog Misimovića..Pjanića..Medunjanina. Naš vezni red je sačinjen od vodonoša i igrača sporednih uloga. Pomirite se sa tim. Samo moliti boga da će ova djeca po dijaspori pristati da igraju za nas.
Zadnja izmjena: MiranGlasnic, dana/u 03 jul 2026, 16:23, ukupno mijenjano 1 put.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 03 jul 2026, 16:21

Svaka diskusija o nedostacima u ekipi, problemima koji nas muce se na kraju mogu jasno svest na nedostatak veznih igraca koji su u stanju sacuvati loptu pod pritiskom i odigrati pas kroz linije. To je uzrok skoro svakog problema, uz ocigledno neiskustvo i neuigranost nekih igraca na terenu. Nema potrebe nesto puno pametovat oko toga.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 03 jul 2026, 16:22

MiranGlasnic je napisao/la:
03 jul 2026, 16:17
robben je napisao/la:
Nakon ispadanja sa mundijala polahko se mogu sumirati utisci i donijeti određeni zaključci. Prije svega ovakvu priliku da napravimo neki veći iskorak na velikom takmičenju teško da ćemo imati u skorije vrijeme. Da smo sami sebi birali protivnike u grupi ne bi mogli bolje izabrati. Međutim naš selektor uz dužno poštovanje prema njemu i svemu onome što je učinio za repku kao igrač nije pokazao zrelost ni mudrost a ni znanje da vodi ekipu na mundijalu. Nevjerovatan podatak da u 4 utakmice protiv ekipa koje ne pripadaju samom vrhu svjetskog nogometa mi nismo izradili ni jednu jedinu priliku kako treba. Gledajući utakmice Paragvaja, Gane,Konga i ostalih koji nemaju bolja imena od nas kako igraju presing i prave prilike protiv znatno jačih ekipa i poredeći ih sa igrom naše repke je zaista sramotno. Nevjerovatno zaista da svaka lopta iz veznog reda ide nazad stoperima ili golmanu da se ne smije ponekad krenuti naprijed. Naravno tu je do limitiranosti veznjaka kao Šunjića i Tahirovića očigledna al mislim da je ovo više do selektora koji im je vjerovatno naredio da se ne mora krenuti naprijed bez obzira kakav rezultat bio. To se moglo primijetiti i protiv SAD-a kada smo imali igrača više. Sve je uredu borba, zalaganje trud, plasman na SP itd al dok god se ne riješimo tog podaničkog i luzerskog mentaliteta teško da možemo napraviti neki iskorak. Nadam se da nećemo narednih 10 godina živjeti na krilima ovog plasmana jer potencijala sigurno ima. Zaključak na kraju: Selektor i SŠ krivci 75% a igrači 25%.
Ko ti je ovo slagao? Gana i Kongo bi sa nama obrisali pod..svi vi koji mislite da naš vezni red može više od onoga što su pokazali na Svjetskom i tokom kvalifikacija…vi ste ovdje zalutali. Ni u kvalifikacijama mi nismo imali vezni red. Protiv Rumunije u gostima postigneš gol preko beka. Protiv Kipra postignemo gol iz slobodnog udarca…drugi centaršut koji dodje do Hajradinovića. Protiv Kipra u gostima gol iz slobodnog udarca…drugi gol greška golmana poslije kornera. Protiv Austrije kući Džeko zabije gol na asistenciju Demirovića…ostalih par šansi su iz kornera ili ubačaji sa krila. Rumunija kući prvi gol Džeke na centaršut Memića..drugi gol zabija Bajraktarević…treći gol Alajbegović centrira Tabakoviću. Protiv Austrije u Beču zabijamo gol poslije kornera. Protiv Walesa zabijamo gol iz kornera. Protiv Italije zabijamo gol preko krila..Dedić centrirao. Protiv Kanade zabijamo gol iz kornera. Promašaj Demirovića na asistenciju štopera Kanade. Gol protiv švicarske poslije kornera. Prvi gol protiv Katra postiže Alajbegović sa krilne pozicije. Drugi gol Kolašinac centrira Džeki. Treći gol poslije kornera. O kakvom veznom redu i napadu vi pričate? Daj ljudi malo se saberite jbg život…mi smo otišli na Svjetsko bez veznog reda. Pogledajte ko je pozvan a koji su momci bili najproširenom spisku…pa pogledajte ko su potencijalni koji nemaju naše papire. Naš vezni red je sramotan. Na Svjetsko su otišle vodonoše…a na proširenom spisku ostali mega talenti Dario Šarić…Ifet Đakovac. Naš vezni red je ono što su nama krilni igrači bili prije 3 godina…goli ku.rac. Samo moliti boga da će ova djeca po dijaspori pristati da igraju za nas.
sta ocekujes, spaniju neku? odlicna pas igra sa 16 debitanata, najmladjom ekipom? koji ti ****

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 03 jul 2026, 16:48

dena24 je napisao/la:
03 jul 2026, 16:22
MiranGlasnic je napisao/la:
03 jul 2026, 16:17
robben je napisao/la:
Ko ti je ovo slagao? Gana i Kongo bi sa nama obrisali pod..svi vi koji mislite da naš vezni red može više od onoga što su pokazali na Svjetskom i tokom kvalifikacija…vi ste ovdje zalutali. Ni u kvalifikacijama mi nismo imali vezni red. Protiv Rumunije u gostima postigneš gol preko beka. Protiv Kipra postignemo gol iz slobodnog udarca…drugi centaršut koji dodje do Hajradinovića. Protiv Kipra u gostima gol iz slobodnog udarca…drugi gol greška golmana poslije kornera. Protiv Austrije kući Džeko zabije gol na asistenciju Demirovića…ostalih par šansi su iz kornera ili ubačaji sa krila. Rumunija kući prvi gol Džeke na centaršut Memića..drugi gol zabija Bajraktarević…treći gol Alajbegović centrira Tabakoviću. Protiv Austrije u Beču zabijamo gol poslije kornera. Protiv Walesa zabijamo gol iz kornera. Protiv Italije zabijamo gol preko krila..Dedić centrirao. Protiv Kanade zabijamo gol iz kornera. Promašaj Demirovića na asistenciju štopera Kanade. Gol protiv švicarske poslije kornera. Prvi gol protiv Katra postiže Alajbegović sa krilne pozicije. Drugi gol Kolašinac centrira Džeki. Treći gol poslije kornera. O kakvom veznom redu i napadu vi pričate? Daj ljudi malo se saberite jbg život…mi smo otišli na Svjetsko bez veznog reda. Pogledajte ko je pozvan a koji su momci bili najproširenom spisku…pa pogledajte ko su potencijalni koji nemaju naše papire. Naš vezni red je sramotan. Na Svjetsko su otišle vodonoše…a na proširenom spisku ostali mega talenti Dario Šarić…Ifet Đakovac. Naš vezni red je ono što su nama krilni igrači bili prije 3 godina…goli ku.rac. Samo moliti boga da će ova djeca po dijaspori pristati da igraju za nas.
sta ocekujes, spaniju neku? odlicna pas igra sa 16 debitanata, najmladjom ekipom? koji ti ****
Ne očekujem..nego govorim da nam je vezni red goli ku.rac…i očekivanja postavljam uzimajući u obzir tu činjenicu.

Zabogamiloga
Kontakt:

Post Postao/la Zabogamiloga » 03 jul 2026, 16:54

Lik bukvalno izmislio ekipu, ostvarili historijski plasman. Treba nam godina, dvije da ovi igrači stasaju. I kreteni maloumni ga pljuju. Kao da mi imamo igračine neke? Svaka čast selektore, samo naprijed

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 03 jul 2026, 17:44

Da sumiram utiske sa ovog SP

Ja sam kritikovao barbareza vise puta priznajem,...takodjer vecina kritika je bila na mjestu i opravdana. Medjutim svaka mu cast za sve sto je uradio prije svega za stvaranje jedne nove ekipe...to je vaznije i od ovog plasmana. Zelim mu svu srecu i da nastavi nadogradjivat ovo sto imamo...na njemu je sad da se ne unina u uspjeh i pusti da ga voda nosi sa 4 4 2 i istim rosterom bez ikakvih promjena

Ako bih morao nesto da istaknem, jer pregrubo bi bilo da kazem zamjerim, to je onda nekad apsolutna tvrdoglavost u stilu, formaciji i ponekad totalno nelogicna igracka rjesenja....konkretno za ovo SP vec sam pisao da apsolutno ne shvatam da Radeljic i Gigogic pocnu ovakvu tekmu, kao i da Mahmicu nije dao vise minuta nakon sve prikazanog u grupi...al nejse.

Druga stvar koju bih izdvojio ide donekle na dusu i igracima a ne samo njemu.

Naime stalno se vodila prica kako smo mi vec pobjdili, kako nema pritiska,,,,a svaku utakmicu smo odigrali u tolikom grcu ko da sudbina univerzuma zavisi od iste. Po mom skromnom misljenju previse se taktiziralo i igralo defanzivno...ajde u grupi i shvatam prve dvije tekme, ali ovo protiv Amerike ja po meni bas velika prilika propustena. Evo ova raja sto prati statistiku nek nadje podatak, al ovako iz glave smio bi se zaklet da smo mi i katar dvije ubjedljivo najgore ekipe ofanzivno bili....ja se ne sjecam da smo stvorili sansu iz neke igre, a da to nije bila frljoka, svijeca....

Mozda bi, da ne kazem vjerovatno bi ispali bez obzira sta je probao, ali mislim da se moralo odigrati hrabrije prema naprijed protiv amera....imas historijsku sansu za prolaz u 1/8 gdje te ceka Belgija sa kojom isto tako mozes igrat, i mi sa igracem vise doslovno nismo prisli golu. Naravno pita se i protivnik nesto, ali mislim da je bespotrebno taktizirao i kad smo gubili....trebali smo ih napast pa sta bi bi, jer ponavljam ovo je bila zlatna prilika.

Ne boli me toliko ni sto smo ispali jer kazem oni su bolja ekipa nema tu sta, ali me boli sto smo ispali bez da smo metak opalili .....raja olako shvata ovo sve, kao uspjeh je i ovo...jeste naravno, ali zaboravljate koliko ce se tesko bit uopste biti vise plasirat ma koliko se razvili nasi igraci, a kamol imat ovaku grupu, a da ne pricam o nokaut fazi da dobijes dva protivnika sa kojima itekako mozes igrat.

Da me se pogresno ne shvati, ne zamjeram ovo Brabrezu uopste....ali ako vec moram nesto uslovno receno negativno istaci,,,onda je to ova utakmica sa Amerikom i pristup istoj.

Sretno barba i povedi nas na EURO :bih:
=\_1921_/=

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 jul 2026, 19:04

DamirT je napisao/la:
03 jul 2026, 13:34
Neutral je napisao/la:
03 jul 2026, 12:28
Kockaru, top prvenstvo, dzeku nam s 40 stavi da kontre trci, ignorisi napadaca koji je zabio, a vrhunac toga je kreacija postavke s igracem vise gdje smo napravili veliki pritisak uz bezbroj prilika ali lopta nije htjela u gol. Sjetimo se seikova i promasaja na 2:0 pa primismo gol gdje su nas unistili igracki.

Top prvenstvo u najlaksoj grupi ali velesila usa sa igracem manje je bila ipak prevelik zalogaj.

Taktika vrh, emocije su tu, kao kad dijete dobije keca u skoli pa place ... :plac:
Znas li ti ikad nesto pohvaliti? Upratio sam da se javis samo kad izgubimo.
Redovno hvalim kad je neko hvale dostojan.

Napisem kad bude epilog jer prije epiloga je sve najavljeno kad ce bit, tada dodje do negodovanja, napadanja, omalozavanja, ali na kraju kad dodje taj epilog, vidi se ko je u pravu.

Neki ne zele prihvatiti cinjenice, zive u zabludi, razumije samo totalirizam, zato i dalje svojataju titu, aliju, bakira, kultove licnosti.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 03 jul 2026, 20:07

Tarik Karić, Mladen Jurkas i Salko Hamzić, golmani koje treba polako integrisati u roster. Tarik je prešao negdje u Poljsku, kada bi imao razvojni tok Kovačevića bilo bi super. Salko će konačno početi braniti u seniorskom fudbalu u Tirolu, a Jurkas je u Borcu. Nadam se da će barem jedan od njih biti kalibar za novu jedinicu reprezentacije jer smo utvrdili da Vasilj nije neka sreća, iako sumnjam da će se micati sa pozicije dok ne završi ciklus za Evropsko prvenstvo jer će gotovo pa sigurno igrati na većem nivou nego gorepomenuti trojac.

Na štoperu smo 'najjači'. Tu je Tarik Muharemović zacementiran na štoperu idućih 10+ godina. Velika prednost je ta što mu je lijeva noga prirodna jer je puno lakše naći desnonogog štopera. Katić definitivno može biti dio rostera još makar 4 godine. Njega moramo imati iako ne bude dostojan prve postave jer je savršen štoper za bunkerisanja. Međutim, definitivno se moramo okrenuti mlađim i boljim opcijama. Smajlović i Košpo su u mojim očima prvi kandidati da budu u paru sa Tarikom. Ne treba otpisati ni Barišića, odigrao je odličnu polusezonu do povrede u Bragi. Hadžikadunić i Radeljić, uz dužni respekt, moraju biti tek 7. ili 8. opcija. U slučaju za 'ne daj Bože'.

Lijevi bek me najviše brine.. Kolašinac to više nije, a biti će još manje za dvije godine. Neupitno je da će biti dio planova i za Euro jer sumnjam da će se penzionisati. Tu moramo podhitno naći opciju, ako takvo nešto postoji. Burnić zna pristojno pokriti nazad, ali je naprijed operisan. Mujakić mora biti bivši i definitivno prekrižen nakon Mundijala jer ništa ne donosi ekipi. Desno imamo Dedića koji isto može biti tu makar 8-9 godina, Memić također može zakrpiti, ne bih ja otpisivao ni Malića (iako se nije proslavio na bekovskoj poziciji).

U sredini imamo to što imamo. Šunjić je tu dok ne dođe bolji, Bašić jedini liči na veznjaka kada trebamo šta iskreirati, Tahirović debelo stagnira, Gigović je bezveznjak kojem niti sistem koji igramo niti sve druge okolnosti ne pomažu. Ovdje se moliti Bogu da će Mirza Ćatović igrati za nas i da će se razvijati u pravom smjeru. U drugim opcijama nas čeka patnja i tegoba u idućim godinama koje slijede.

Kerim će biti najbolji igrač ove generacije i njemu treba podrediti ekipu. Mahmić se profilisao kao potencijalna desetka, a Esmir uz sve mane i kvalitete je prva violina na desnom krilu. Sumnjam da će se Luka Topalović opredijeliti za nas. Kada bi uspjeli završiti Ličinu bilo bi fantastično. Mislim da nam treba širina na krilu i toj poziciji cenera svakako. Volio bih da su dani kada Gigović igra krilo prošlost, a u nekoj teoriji da ti fale Kerim ili Esmir, moraš potezati za takvim opcijama.

Idealno bi bilo da se Pejčinović opredijeli za nas jer od Demirovića znamo da nemamo šta očekivati u golgeterskom smislu. Tabaković isto može poslužiti makar još ovaj ciklus, a Džeko bi bio jako koristan ako bi prihvatio da bude jocker s klupe i uđe zadnjih 20 minuta ako zatreba. Baždar definitivno nema šta da traži u reprezentaciji jer nije apsolutno ništa pokazao na klupskom nivou u zadnje dvije godine.Jovo nije tako mlad, a pogotovo ako pređemo na formaciju sa jednim naprijed nema smisla ga zvati ako budu tu gorepomenuti napadači. Deketa osigurati u LN.

Ko zna hoće li isplivati još neki 'anonimus' za kojeg smo mislili da nema teorije da bude dio repke, kao što je isplivao Mahmić. Za Kerima smo znali da će biti jedan od bitnijih igrača kada je bio junior, ali takvih talenata nemamo trenutno u u21, u19 ili u17 ekipi. Ja ovdje spominjem igrače za koje je realno da imaju kakvu-takvu ulogu u ovom ciklusu za Euro 28. Možda magično ispliva neki momak koji sada ima 15-16 godina i postane dio ekipe. Uglavnom, imamo to što imamo, moramo se kao i do sada boriti za svakog igrača, te totalno maksimizirati najjače adute, a sakriti mane. Po meni je promjena formacije i prelazak na 4231 najbitnija stvar koju bih volio da uigramo u LN. Možda čak i bitnije od samog rezultata je da stvorimo neke mehanizme u igri koji će doći do izražaja u kvalama za Euro.

Ono što je sigurno, imamo ekipu da se pobijemo sa konkurentima za plasman na Evropsko prvenstvo, možda samo 5-6 ekipa Evrope može unaprijed upisivati bodove protiv nas. Vjerujem da ćemo dići nivo igre i da će igrači rasti u klubovima, te da plasman na turnir neće doći u pitanje tokom kvalifikacija. Optimista sam i sretno nam. :bih:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 jul 2026, 23:27

Bosna i Hercegovina je za sad jedina repka na mundijalu koja ima dva U21 strijelca
Samo tri u19 igraca su zabila gol Alajbegovic, Yamal i Mbaye
Mahmic i Manzambi su jedini u21 igraci koji su zabili vise od dva ili vise golova
slika

Takodjer u kvalifikacijama Alajbegovic i Kospo su bili najmladji u Europi koji su zabili ili asistirali

Sir Barbarez :salut:
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 04 jul 2026, 00:51

Hadzikadunic, katic, celik, muharemovic, smajlovic, kospo, barisic, malic. Sve igraci iz liga petice ili su nivo ispod ili sa velikim potencijalom da tamo doguraju u sljedecih godinu dvije.

Obzirom da na stoperskim pozicijama imamo najvise potencijala I najvecu sirinu, vjerovatno bi bilo najbolje da se presaltamo na 343 system.
Najveci problem ovog sistema je to sto ga je teze uigrati nego druge ali tu je liga nacija I trebalo bi biti dovoljno vremena da se igraci naviknu.
Ovaj sistem bi omogucio koli I dedicu da se redovno ubacuju naprijed a isto tako kerim I esmir se ne bi morali previse trosit u defanzivi I mogli bi iskoristiti sav njihov napadacki potencijal.

Na sredini mahmic bi bio taj Koji bi drzao I kontrolisao loptu, olaksavao prenos lopte sa nase polovine na protivnicku I uvezivao linije. U ovom sistemu ne bi imali potrebu za klasicnim defanzivnim veznim tako da bi mogli mahmica uprarit I sa basicem I sa amirom. Ako dodje catovic onda gurati njega pod uslovom da igra redovno u klubu

U napadu tabak, demir I pejcinovic je sasvim dovoljno za sljedece kvale I bilo koji of njih trojice bi se bez problema uklopio u sistem jer bi bilo dosta centarsuteva a I pasova od mahmica.

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 04 jul 2026, 01:22

Nadam se da Sergej gleda ovu tekmu.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 04 jul 2026, 02:23

Barba gledaj Kap Verde vs. Argentina.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 04 jul 2026, 02:44

Kako ljudi igraju svaka im čast, malo im falilo da izbace Argentinu :salut:

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 04 jul 2026, 02:48

Ali nas place bolje
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 04 jul 2026, 02:51

Je li gledao mister ovu predstavu igrača Cabo Verdea?
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Marokanci58
Kontakt:

Post Postao/la Marokanci58 » 04 jul 2026, 02:53

Qarino od trenera !
BRATSTVO GRAČANiCA

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 04 jul 2026, 02:57

BoixosNois1899 je napisao/la:
04 jul 2026, 02:51
Je li gledao mister ovu predstavu igrača Cabo Verdea?
Mogli smo i mi ovako, sve sto je trebalo je da sunjic tahirovic I radeljic ne prismrde terenu nakon katara.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: DanijelTZ i 9 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []