FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
82
18%
2. Borbu za Evropu
183
40%
3. Sredinu tabele
82
18%
4. Borbu za opstanak
115
25%

Ukupno glasova: 462

Levin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Levin » 05 jul 2026, 23:29

TMmanija2012 je napisao/la:
05 jul 2026, 23:26
Ako nam je sudbina u ovih 55 skupstinara i njihovih nalogodavaca mozemo se odmah ugasiti.
Zaboravite nekakve legende i vojnike kluba ,pun mi je q njihove ljubavi, legende naseg kluba su obicni navijaci koji zive za Zeljeznicar bez ikakvih licnih interesa.
Mi smo malo zapeli u vremenu ,furamo neku furku kao neko ce doci kod nas iz neke ljubavi , uloziti 100 miliona, tim novcima ce upravljati skupstinari,mi cemo pjevati NIKOM TE NEDAMO. E pa jbg , to moze samo u bajkama!
Mi moram krenuti od nule i rijesiti se zla u klubu.
Druže, ti isti skupštinari su mu dali neograničene ovlasti u klubu i povukli se? Šta još trebaju? Da se ubiju?
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 05 jul 2026, 23:33

Protiv Kluba se vodi specijalni rat evidentno je. Nakon što je potpuno istinita postala priča da je statut pisao njegov tim te da je bio potpuno nepovoljan za nas, postaje istinita priča i za ogromno i enormno zaduženje Kluba, najveće u historiji. Ogromno zaduženje se pravda najvećim troškovima ikada, od kojih je veliku većinu upravo on generirao u periodu od decembra do marta. Ovim postom kojeg je objavio na fb, kao i postovima koje neki profili objavljuju u sklopu podrške njemu vidi se da je istinit i treći aspekt njegovog ulaska u Klub a to je potpuno nametanje mišljenja o našem Klubu pogotovo građanima Sarajeva u sklopu podrške svom bratu koji je konstantno pod pritiskom u manjem sarajevskom klubu. Jasno je i oružje kojim se vodi, ocrniti i poniziti Klub i sve začiniti notom nacionalizma, na koji je veliki broj građana ovog grada osjetljiv, jer mnogima su rane ostale zauvijek svježe. Znaju oni koji su nekog bliskog izgubili u agresiji. Isto se svakako odnosi na druge gradove. Prokazati naš Klub kao saradnika raznih upitnih struktura. Sredstva se ne biraju. Ako je zaista želio dobro Klubu sve ovo je imao priliku ispričati i na press konferenciji u toku svog mandata. Slao je igrače da šalju poruke koje narušavaju ugled, a isto tako ne treba zaboraviti da je da, oprostite na izrazu "posran" od svih svojih saradnika, prvo od Brkovića pa od Miloševića i Slate pa od Marića i Preleca pa od Slate samostalno a i Slaviša je dodao svoju izjavu, kako se ništa nije ispoštovalo.

Možete me smatrati teoretičarem zavjere ali meni sve tako izgleda da je njegov angažman zapravo, finansijsko, rezultatsko i statusno srozavanje našeg Kluba, koji je u agresiji nastradao najviše.

ZBOG TOGA POZIVAM SVE ŽELJINE INFLUENSERE I ŽELJINE KANALE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA NA SLJEDEĆE.

Osoba koja je povela specijalni rat protiv Željezničara uz poslovicu "Nema džabe ni u stare babe" je osoba protiv koje se u SAD-u vodi više postupaka, zbog raznih malverzacija, povreda radnih pravilnika, obespravljivanja radnika i sl.

https://www.rediconnects.org/news-happe ... heir-jobs/

https://www.ams.usda.gov/content/usda-i ... open-range

https://capitalpress.com/2025/12/24/ida ... -supplier/

https://capitalpress.com/2026/01/28/cou ... 6-million/

MOLIM SVE ŽELJOVCE DA OVI TEKSTOVI DOSPIJU U JAVNOST U BOSNI I HERCEGOVINI PREVEDENI JER NEKI NE ZNAJU ENGLESKI JEZIK.

Najmanje što možemo uraditi za naš Klub kojeg smo vjerovanjem Mirviću unazadili je da sada odbranimo činjenicama. Nama ovako suspektna osoba nema pravo držati predavanja.

Nije važno šta se kaže, već ko kaže, a nama ovako suspektne osobe nemaju pravo držati predavanja, pogotovo ne o "patriotizmu" iz SAD-a.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 05 jul 2026, 23:34

Arma00 je napisao/la:
05 jul 2026, 23:06
perodeformero je napisao/la:
05 jul 2026, 23:01
Levin je napisao/la:
05 jul 2026, 22:56

Ništa nije rekao a da i sam nisi mogao zaključiti ako si dobro pratio dešavanja.
Kako nije rekao yebote godinama preživljavaš od donacija ustaša i četnika, evo suta treba ustaša da ti se uvali u upravni odbor, javno ga je prozvao! I ti isti tebe usput čitavo vrijeme koriste kao sredstvo za obračun sa onima kojima je ova država u srcu, daj ba
Pa druže taj "ustaša" je najviše doprinjeo klubu u posljednje dvije-tri godine otkako se mota po klubu
Pa upravo o tome se i govori, to ti i Mirvić govori

GBBP87
Kontakt:

Post Postao/la GBBP87 » 05 jul 2026, 23:35

Levin je napisao/la:
05 jul 2026, 23:29
Ako nam je sudbina u ovih 55 skupstinara i njihovih nalogodavaca mozemo se odmah ugasiti.
Zaboravite nekakve legende i vojnike kluba ,pun mi je q njihove ljubavi, legende naseg kluba su obicni navijaci koji zive za Zeljeznicar bez ikakvih licnih interesa.
Mi smo malo zapeli u vremenu ,furamo neku furku kao neko ce doci kod nas iz neke ljubavi , uloziti 100 miliona, tim novcima ce upravljati skupstinari,mi cemo pjevati NIKOM TE NEDAMO. E pa jbg , to moze samo u bajkama!
Druže, ti isti skupštinari su mu dali neograničene ovlasti u klubu i povukli se? Šta još trebaju? Da se ubiju?
Ljudi su mu prepustili upravljanje klubom i prije nego što je statut upisan u registar, frajer radio šta je htio imenuje upravu pa je smjeni, dovede preskupe igrače, dovede trenera koji ode poslije 3 kola i naplaćuje platu do augusta... Čovjek je donosio odluke dok opšte legalno nije imao funkciju u klubu i već je koristio nelegalan statut kad je formirana ona njegova skupština u kojoj je bio i predsjednik i potpredsjednik i ovih mjesec dana što je bio predsjednik UO mislim da nije upisano u registar i onda se skupštinari krive za ovo, a nema šta se nije pisalo i pod kojim su pritiskom bili u decembru.
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš!

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 05 jul 2026, 23:36

Levin je napisao/la:
Druze , jel ti stvarno mislis da je nas problem nastao otkad se pojavio Mirvic :) Sistematski nas ruse godinama , vecina raje suti iako znaju sta se desava oko kluba.
Jbo nas i nasu ljubava kada branimo ublehase i kriminalce.

GBBP87
Kontakt:

Post Postao/la GBBP87 » 05 jul 2026, 23:37

AhmedNurudin je napisao/la:
05 jul 2026, 23:33
Protiv Kluba se vodi specijalni rat evidentno je. Nakon što je potpuno istinita postala priča da je statut pisao njegov tim te da je bio potpuno nepovoljan za nas, postaje istinita priča i za ogromno i enormno zaduženje Kluba, najveće u historiji. Ogromno zaduženje se pravda najvećim troškovima ikada, od kojih je veliku većinu upravo on generirao u periodu od decembra do marta. Ovim postom kojeg je objavio na fb, kao i postovima koje neki profili objavljuju u sklopu podrške njemu vidi se da je istinit i treći aspekt njegovog ulaska u Klub a to je potpuno nametanje mišljenja o našem Klubu pogotovo građanima Sarajeva u sklopu podrške svom bratu koji je konstantno pod pritiskom u manjem sarajevskom klubu. Jasno je i oružje kojim se vodi, ocrniti i poniziti Klub i sve začiniti notom nacionalizma, na koji je veliki broj građana ovog grada osjetljiv, jer mnogima su rane ostale zauvijek svježe. Znaju oni koji su nekog bliskog izgubili u agresiji. Isto se svakako odnosi na druge gradove. Prokazati naš Klub kao saradnika raznih upitnih struktura. Sredstva se ne biraju. Ako je zaista želio dobro Klubu sve ovo je imao priliku ispričati i na press konferenciji u toku svog mandata. Slao je igrače da šalju poruke koje narušavaju ugled, a isto tako ne treba zaboraviti da je da, oprostite na izrazu "posran" od svih svojih saradnika, prvo od Brkovića pa od Miloševića i Slate pa od Marića i Preleca pa od Slate samostalno a i Slaviša je dodao svoju izjavu, kako se ništa nije ispoštovalo.

Možete me smatrati teoretičarem zavjere ali meni sve tako izgleda da je njegov angažman zapravo, finansijsko, rezultatsko i statusno srozavanje našeg Kluba, koji je u agresiji nastradao najviše.

ZBOG TOGA POZIVAM SVE ŽELJINE INFLUENSERE I ŽELJINE KANALE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA NA SLJEDEĆE.

Osoba koja je povela specijalni rat protiv Željezničara uz poslovicu "Nema džabe ni u stare babe" je osoba protiv koje se u SAD-u vodi više postupaka, zbog raznih malverzacija, povreda radnih pravilnika, obespravljivanja radnika i sl.

https://www.rediconnects.org/news-happe ... heir-jobs/

https://www.ams.usda.gov/content/usda-i ... open-range

https://capitalpress.com/2025/12/24/ida ... -supplier/

https://capitalpress.com/2026/01/28/cou ... 6-million/

MOLIM SVE ŽELJOVCE DA OVI TEKSTOVI DOSPIJU U JAVNOST U BOSNI I HERCEGOVINI PREVEDENI JER NEKI NE ZNAJU ENGLESKI JEZIK.

Najmanje što možemo uraditi za naš Klub kojeg smo vjerovanjem Mirviću unazadili je da sada odbranimo činjenicama. Nama ovako suspektna osoba nema pravo držati predavanja.

Nije važno šta se kaže, već ko kaže, a nama ovako suspektne osobe nemaju pravo držati predavanja, pogotovo ne o "patriotizmu" iz SAD-a.
Tako je mora se ova priča više progurati u javnost da svi saznaju ko je i šta je sanin mirvić

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 05 jul 2026, 23:38

Frajer je kao forumas, fulio sve.
Pricano Unicredit banci, on u svoju upravu stavio zenu koja je direktorica unikredit banke?!

Iznosi povezanost nekih ljudi sa Zrinjakim, fulio sve. Da ima lik koji ima isto ime koheg vezu za nas i koji je vezan za Zrinjski.

Njegova pravnica, Sabina Celik koja je inala i njegovu punomoc i ostali pravnici nisu Statut rjesili.

Investitor koji dize kredit i ne donosi klubu nista drugo🤦‍♂️
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

GBBP87
Kontakt:

Post Postao/la GBBP87 » 05 jul 2026, 23:41

Čovjek se javnosti predstavlja kao navijač Željezničara, meni se čini da je on sve samo ne naš navijač, prije da navija za manji sarajevski klub koji uništava njegov brat.

Zgemboo89
Kontakt:

Post Postao/la Zgemboo89 » 05 jul 2026, 23:50

Kako sam razumio cilj je bio zavalit Zelju u vece dugove koje ne bi mogao vracati,a onda mu uzeti imovinu tako sto bi se ti vjestacki napravljeni dugovi popeglali u vidu pozajmica sa kamatama i onda imovina Zelje uzimana u privatno vlasnistvo..

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 05 jul 2026, 23:51

05 jul 2026, 23:36
Levin je napisao/la:
Druze , jel ti stvarno mislis da je nas problem nastao otkad se pojavio Mirvic :) Sistematski nas ruse godinama , vecina raje suti iako znaju sta se desava oko kluba.
Pa zato su ga i pustili u klub da se sve to prekine i da konačno sve ovo ima nekog smisla.

Samo ću reći hvala gospodinu Mariću jer da su on, Prelec, ostatak tog stručnog štaba, i pojačanja kija su trebala doći potpisali sve to o čemu pišeš bi bilo nebitno jer nas ne bi bilo.

Redfire16
Kontakt:

Post Postao/la Redfire16 » 05 jul 2026, 23:55

dubioza144 je napisao/la:
05 jul 2026, 23:11
Redfire16 je napisao/la:
05 jul 2026, 23:09
Šta ima loše u kreditu? Ima loše samo u tome kako se potroši.
Koji ce nam k onda tad "investitor" mogo je kredite dizat i Tuna, Badzak, ja ti ovaj onaj
Pa to i ja govorim. Vidjeli smo kako nasi strucnjaci potrose kredite. Isto nam je il Mirvic digo kredit il ovi sad novi.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 06 jul 2026, 00:03

Levin je napisao/la:
05 jul 2026, 23:51
Levin je napisao/la:

Pa zato su ga i pustili u klub da se sve to prekine i da konačno sve ovo ima nekog smisla.

Samo ću reći hvala gospodinu Mariću jer da su on, Prelec, ostatak tog stručnog štaba, i pojačanja kija su trebala doći potpisali sve to o čemu pišeš bi bilo nebitno jer nas ne bi bilo.
Nemas sta da se zahvaljujes ,jer oni bi ostali da ima novca, nisu oni dosli sto vole Zelju.
Hajde mi nabroj 5 ljudi u zadnjih 15 godina koji je donirao ili halalio novac Zelji da se nesto pitao u klubu, a mnogi se predstavljao kao vojnici,dnk, ne mogu da zive bez Zelje itd.
Jbo Mirvica , ni prvi ni zadnji koji je pokusao da nas prevari,ali da branite zivotom ove oblehase sto vode klub ,druze sta reci :)

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 06 jul 2026, 00:05

Zgemboo89 je napisao/la:
05 jul 2026, 23:50
Kako sam razumio cilj je bio zavalit Zelju u vece dugove koje ne bi mogao vracati,a onda mu uzeti imovinu tako sto bi se ti vjestacki napravljeni dugovi popeglali u vidu pozajmica sa kamatama i onda imovina Zelje uzimana u privatno vlasnistvo..
To je stari plan i to vise nije tajna, samo je pitanje ko ce nas zavaliti.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 06 jul 2026, 00:10

06 jul 2026, 00:03
Levin je napisao/la:

Nemas sta da se zahvaljujes ,jer oni bi ostali da ima novca, nisu oni dosli sto vole Zelju.
Hajde mi nabroj 5 ljudi u zadnjih 15 godina koji je donirao ili halalio novac Zelji da se nesto pitao u klubu, a mnogi se predstavljao kao vojnici,dnk, ne mogu da zive bez Zelje itd.
Jbo Mirvica , ni prvi ni zadnji koji je pokusao da nas prevari,ali da branite zivotom ove oblehase sto vode klub ,druze sta reci :)
Ne branim ja nikoga u ovom trenutku. Za ovu situaciju veliku krivicu nosi Skupština i ljudi koji su vodili klub u tom trenutku jer su oni pustili dotičnog gospodina u klub.

Za ovo boldirano... Ja ne očekujem ni od koga da donira ili halali novac. Ovo što je on radio realno možemo i ja i ti. Fino će on tu zaraditi za kratko vrijeme.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 06 jul 2026, 00:14

Levin je napisao/la:
06 jul 2026, 00:10
06 jul 2026, 00:03
Levin je napisao/la:

Ne branim ja nikoga u ovom trenutku. Za ovu situaciju veliku krivicu nosi Skupština i ljudi koji su vodili klub u tom trenutku jer su oni pustili dotičnog gospodina u klub.

Za ovo boldirano... Ja ne očekujem ni od koga da donira ili halali novac. Ovo što je on radio realno možemo i ja i ti. Fino će on tu zaraditi za kratko vrijeme.
A to je nezgodan trenutak . Tad je bila prica a Sanin Kupio svu proizvodnju stoke u nekoj saveznoj drzavi ima para , zaratio sa burazom itd. A bio pritisak da se poprave rezultati . A da je skupstina glasala protiv njega ganjao bi ih narod po gradu .
Samo mi je krivo sto bruka klub od nekad mocnog Željeznicara najmrzeg kluba svih ljudi koji ne navijaju za njega do trenutne situacije gdje smo nebitan faktor.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
26.12.2025 Dan kad sam ja ispao upravu a ostali budale.

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 06 jul 2026, 00:20

Mirvicu ko ti je onako najdrazi u familiji :hmmmmm:

Ovo nam fakat nije trebalo, necemo ovu mrlju skinuti sa sebe dugo dugo

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 06 jul 2026, 00:21

Ovo je ludilo.

F1921B
Kontakt:

Post Postao/la F1921B » 06 jul 2026, 00:21

Dok se Manijaci ne skinu s plate uprave kojom su usutkani Zeljeznicar se nece vratiti. Manijaci su dosli u eru najdebilnije grupe u historiji, jer nevjerovatno je da klub propada a da oni sute i uzimaju lovu od majica. Klub ti zamalo ispadne, sutis, sad ko na pijaci evo ciganija, nista. E Boze sacuvaj

A ovi debili sto misle da se Zeljo otisnuo nizbrdo dolakom Mirvica su za proucavanja. Zeljo je u kanalu vec godinama. ako vam nije niko jos javio

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 06 jul 2026, 00:25

Hajmo ponove , jbo Mirvica , on je sad nebitan ,moracemo vratiti njemu njegove novce i ende.
Sa njim su pregovarali skupstinari, ako nisu sposobni da procijene koje su njegovi planovi ,onda jbg nije do njega.
Opet cu ponoviti nasi problemi su poceli mnogo godina ranije i kako koja sezona dolazi sve je gora.
Uglavnom nas hajcaju kako smo mi neka familija i zivimo Zeljeznicar, a klub nam propada i tone u dugovima.
Zasto se suti , cim je nesto izaslo u javnost ,lopta se prebacila kako nas je Mirvic prevario , malo razmislite :)

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 06 jul 2026, 00:25

F1921B je napisao/la:
06 jul 2026, 00:21
Dok se Manijaci ne skinu s plate uprave kojom su usutkani Zeljeznicar se nece vratiti. Manijaci su dosli u eru najdebilnije grupe u historiji, jer nevjerovatno je da klub propada a da oni sute i uzimaju lovu od majica. Klub ti zamalo ispadne, sutis, sad ko na pijaci evo ciganija, nista. E Boze sacuvaj

A ovi debili sto misle da se Zeljo otisnuo nizbrdo dolakom Mirvica su za proucavanja. Zeljo je u kanalu vec godinama. ako vam nije niko jos javio
Nije to ni M od Manijaka nekadašnjih, uz dužno poštovanje
Željezničar za život cijeli!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: doncarlo i 15 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []