Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

invincible1921
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la invincible1921 » 06 jul 2026, 12:35

Arvid je napisao/la:
06 jul 2026, 12:25
invincible1921 je napisao/la:
06 jul 2026, 12:23

Burnic - Vazda los nikad najgori....ustvari nije ni los nego nebitan....sad ce neko rec polivalentan,,,,ja bih rekao da je polivalentan da na svakoj poziciji bude bezveze
:rol:

Totalno bezličan igrač. Slažem se sa postom generalno.
Nikad necu zaboravit u Velsu, uso Kera nesto poceli igrat,,,LOZIMO SE ISPRED TV HAJMOOO DAJ HARETA AAAA,,,evo izmjene...Burnic ...jbt tacno ono sok, zaboravio da postoji covjek :rol:

Nez jesil primjetio da je zato brat u svakoj proslavi, slici, bilo cemu uvijek glavni i prvi :rol:
=\_1921_/=

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 06 jul 2026, 12:37

Posto sad vec ce imat uigraniju ekipu, a i sto neko rece poslozilo se tako, mislim da ce sve izuzev 4 2 3 1 biti teski promasaj

Kerim---Mahmic---Esmir/Memic iza napadaca pa ko god on bio

Sto se tice rostera, ja bih se zahvalio iducim igracima:

Burnic - Vazda los nikad najgori....ustvari nije ni los nego nebitan....sad ce neko rec polivalentan,,,,ja bih rekao da je polivalentan da na svakoj poziciji bude bezveze
Mujakic - no comment, ako i dalje bude tu onda je otklonjena svaka dilema oko menadzerisanja
Radeljic - reko sam vise puta sta mislim o ovoj provali od igraca, treba Celika uigravati...i mladji je a i nije sigurno losiji
Malic - Dok ne pokaze nesto za klub nema ga smisla zvat, covjek je protiv katara imao jedan od gorih indvidualnih nastupa sto sam vidio,,,a nije prvi put da je ocajan..
Dzeko - Organizovat utakmicu legendi pred 35k na kosevu i zahvalit mu se na svemu sto je uradio za ovu drzavu kako i dolikuje istinskoj zivucoj legendi

Potencijalno: Sunjic - Ocajan nastup na SP, ok eto u defanzivi je nesto i igrao, ali nije kante da bi trpio odsustvo ikakve kvalitete prema naprijed. Zadrzati ga tu, ali aktivno raditi na njegovoj zamjeni.

Ja se samo nadam da je i Barba svjestan da su i ocekivanja sad porasla i da pored emocije i naboja treba malo i takticki poceti igrati i uigravati nesto. Ima solidan roster koji uz par popuna moze bit i odlican...nema fkt izgovora. Ako bude i dalje gurao isto sto smo do sad igrali, evo ja garantujem da opet nece proc....

Otezavajuca oklonost je sto je vrlo teska LN prije kvala,,,,ako se tu prospemo i krenemo lose u kvale, Sergej je bivsi nakon par tekmi u kvalama....ma ko vam pricao drugacije, to je neminovno. Tako da sve je do njega
BiH-Njemacka, Burnic na lijevom beku odlicno odigrao, cijela tribina komentarise kako je dobar. On je tehnicki limitiran i nije lijevi bek ali je skolovan igrac i odgovoran i zato ga sigurno Barbarez i gotivi. Nema ispada sto je za nas dovoljno da bude na spisku.
Radeljic je drugi najbolji ljevonogi stoper. I protiv USA nije uopste lose odigrao koliko ste mu se vi iz licnih frustracija nemoci nase igre naklatili na kosti.
Sunjic ono sto radi, radi najbolje u timu. Koliko sjecka igru, trci, presjeca samo ne vidite taj dio. Ofanzivno je ogromna nula ali tesko mu je igrati u formaciji s 2 vezna, dodatno sto i ovaj do njega ne zna.
Za Malica se slazem, samo sto je mlad i borben. Opcenito trebamo vise gledati klupske karijere i formu igraca a on je klupa Sturma.

Ja bi da ih sve mijenjamo ako imam puno bolje, ali nemamo.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 06 jul 2026, 12:38

HeavyBassBlues je napisao/la:
05 jul 2026, 11:50

Hvala na osvrtu, mada malo izvađenom iz ukupnog konteksta, ali razumijem pravac.
Ne znam šta sam ti izvadio iz konteksta,isjeko sam ti neke dijelove da bi mi lakše bilo odgovoriti.ali ne vidim da sam time promjenio ono što si htio da kažeš.
1. Kontekst je SP. Jedini mjeritelj uspjeha na takmicenju je rezultat/plasman. Plasman je trenutno 30., a kontekst je SP. Mislim da nema potrebe dalje elaborirati tu cinjenicu. Kako god se to tumacilo, rezultat na istom takmicenju je egzaktan broj.
Ovo mi je malo dosadilo. Manje-više si ti jedina osoba koja ističe poredak na SP izuzev ako se radi o prve 4 ekipe. Iskreno,ne znam zašto si toliko fiksiran na to,s obzirom da postoji još mnogo faktora koji se trebaju uzeti u obzir kada se određuje da li je i koliki nešto uspjeh.
2. Postoji nesto sto se zove autocenzura. Psovanje i vrijeđanje nije sloboda misljenja, nego zloupotreba tog istog prava. Ako se osoba, bez obzira cije i kakve stavove zastupa, ne zna izraziti bez vrijeđanja i psovki, onda ta ista osoba najvise stete nanosi upravo stavovima koje iznosi.
Pa da,slažem se.
3. Revolt je dvosmjerna kategorija. Isti takav revolt mogu izazvati i Barbarezovi apologeti. Svakako ces se sloziti da bezrezervna podrska stvara animozitet druge strane zbog stvari koje su ocigledne u njegovom radu..
Nije svaki revolt jednako opravdan.
4. Kad se vec pozivas na kontekst, onda je nuzno gledati ukupnu izjavu, ili post. Ne mozes iz njega izvlaciti pojedine dijelove i njih komentarisati i/ili analizitati, a ostale zanemariti. Nema parcijalnog tumacenja bilo cega, pa ni obicnog posta na pdf-u. To je definicija vađenja iz konteksta.
Opet ti kažem, ne vidim da sam promjenio smisao onog što si pisao. Skratio sam i radi preglednosti i da bi odgovorio na ono na šta želim. Dio o patriotizmu sam izbacio jer nisam znao ni na šta se tačno odnosi. Izvinjavam se ako je ispalo drugačije.
Uostalom, mislim da se vise nema sta niti dodati, a niti oduzeti na ovu temu. Ostvareni plasman je vise nego jasan, Barbarez treba odraditi kvalifikacije za EP, a onda podvuci crtu i sumirati njegov sveukupni uspjeh i doprinos.
Ostaj mi zdravo.
:thumbup:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 06 jul 2026, 12:40

Madal je napisao/la:
06 jul 2026, 12:37
Posto sad vec ce imat uigraniju ekipu, a i sto neko rece poslozilo se tako, mislim da ce sve izuzev 4 2 3 1 biti teski promasaj

Kerim---Mahmic---Esmir/Memic iza napadaca pa ko god on bio

Sto se tice rostera, ja bih se zahvalio iducim igracima:

Mujakic - no comment, ako i dalje bude tu onda je otklonjena svaka dilema oko menadzerisanja
Radeljic - reko sam vise puta sta mislim o ovoj provali od igraca, treba Celika uigravati...i mladji je a i nije sigurno losiji
Malic - Dok ne pokaze nesto za klub nema ga smisla zvat, covjek je protiv katara imao jedan od gorih indvidualnih nastupa sto sam vidio,,,a nije prvi put da je ocajan..
Dzeko - Organizovat utakmicu legendi pred 35k na kosevu i zahvalit mu se na svemu sto je uradio za ovu drzavu kako i dolikuje istinskoj zivucoj legendi

Potencijalno: Sunjic - Ocajan nastup na SP, ok eto u defanzivi je nesto i igrao, ali nije kante da bi trpio odsustvo ikakve kvalitete prema naprijed. Zadrzati ga tu, ali aktivno raditi na njegovoj zamjeni.

Ja se samo nadam da je i Barba svjestan da su i ocekivanja sad porasla i da pored emocije i naboja treba malo i takticki poceti igrati i uigravati nesto. Ima solidan roster koji uz par popuna moze bit i odlican...nema fkt izgovora. Ako bude i dalje gurao isto sto smo do sad igrali, evo ja garantujem da opet nece proc....

Otezavajuca oklonost je sto je vrlo teska LN prije kvala,,,,ako se tu prospemo i krenemo lose u kvale, Sergej je bivsi nakon par tekmi u kvalama....ma ko vam pricao drugacije, to je neminovno. Tako da sve je do njega
BiH-Njemacka, Burnic na lijevom beku odlicno odigrao, cijela tribina komentarise kako je dobar. On je tehnicki limitiran i nije lijevi bek ali je skolovan igrac i odgovoran i zato ga sigurno Barbarez i gotivi. Nema ispada sto je za nas dovoljno da bude na spisku.
Radeljic je drugi najbolji ljevonogi stoper. I protiv USA nije uopste lose odigrao koliko ste mu se vi iz licnih frustracija nemoci nase igre naklatili na kosti.
Sunjic ono sto radi, radi najbolje u timu. Koliko sjecka igru, trci, presjeca samo ne vidite taj dio. Ofanzivno je ogromna nula ali tesko mu je igrati u formaciji s 2 vezna, dodatno sto i ovaj do njega ne zna.
Za Malica se slazem, samo sto je mlad i borben. Opcenito trebamo vise gledati klupske karijere i formu igraca a on je klupa Sturma.

Ja bi da ih sve mijenjamo ako imam puno bolje, ali nemamo.
Iskreno ne sjecam se sad njemacke, ali se sjecam ovih kvala i svega ostalog,,,,protiv Makedonije na kosevu...tacno vidis da ne pripada tu, a bas sam ga pratio jer smo napdali na go koji je bio ispred mene....Protiv San Marina tamo, on i radeljic visili ko luster cuvajuci amatere....

Ovo boldano se slazem za Sunjica,treba trazit atlernative.... za Radeljica i Burnica apsolutno ne, ali vec smo skontali da se necemo slozit oko njih :D
=\_1921_/=

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 06 jul 2026, 12:44

evo neke podatke:

xG SAD-a protiv BiH: 0.92 xG inace 1.85- 2.10 po utakmici.

xG Švicarska - BiH do crvenog kartona: 0.45 xG inace 1.65 - 1.90 xG po utakmici od kvalifikacija i SP.

xG Kanada - BiH 1,25 inace > 1,66 kanada do prvog gola maroka iz prekida drzala maroko na 0,04 xG inace maroko pokazao najbolji fudbal na turniru

za BenDZamin tahirovic: xG protivnicki kad je na terenu: 0.65 - 0.85 xG po utakmici
xG protivnicki kad nije na terenu: 1.60 - 1.95 xG po utakmici

od svih igraca ima najvecu razliku

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 06 jul 2026, 12:55

Ali svako ko napise da Radeljic nije toliko loše odigrao treba da dobije ban.
Pa šta je onda toliko loše? Da se okrene i zabije nama dva gola ?

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 06 jul 2026, 12:56

Naravno da nije lose, sto se i ocima i statistikom moglo vidjeti. Narocito ako uzmemo u obzir da je zavaljen na poziciju koja mu ne odgovara.
To sto ga ti ne gotivis iz drugih razloga je druga stvar.
-Beogradski sindikat

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 06 jul 2026, 12:59

Iz kojih razloga ga to ne gotivim ?
Krivac kod prvog gola i napravio preglup faul kod drugog. Nema šta, zaista dobra partija.

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 06 jul 2026, 13:08

jasmin10 je napisao/la:
06 jul 2026, 12:55
Ali svako ko napise da Radeljic nije toliko loše odigrao treba da dobije ban.
Pa šta je onda toliko loše? Da se okrene i zabije nama dva gola ?
kriv za oba gola on, nema se tu šta pričati. Bolji Košpo od njega koliko hoćeš

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 06 jul 2026, 13:09

Kospo nije bolji od Mujakica.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 06 jul 2026, 13:14

Pa eto ti reci koji je razlog. Srecom sve je lako dokazivo sa naprednim statistikama i ocjenama igraca na mnogim platformama i stranicama.
-Beogradski sindikat

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 06 jul 2026, 13:28

Madal je napisao/la:
06 jul 2026, 13:14
Pa eto ti reci koji je razlog. Srecom sve je lako dokazivo sa naprednim statistikama i ocjenama igraca na mnogim platformama i stranicama.
Kakav razlog ? Nema to veze sa simpatijama prema igraču.
A hvala Bogu imaju i oci i zdrav razum koji kaže da igrac kriv za dva gola ne može imati dobru utakmicu.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 06 jul 2026, 13:31

jasmin10 je napisao/la:
06 jul 2026, 13:28
Madal je napisao/la:
A hvala Bogu imaju i oci i zdrav razum koji kaže da igrac kriv za dva gola ne može imati dobru utakmicu.
Sve stranice koje se bave statistikom ukljucujuci fifa.com se ne slazu s jasminom10 sa sportsport foruma
-Beogradski sindikat

rossonero85
Kontakt:

Post Postao/la rossonero85 » 06 jul 2026, 13:35

Madal se polako ali sigurno prometnuo u dežurnog bota Sergeja Barbareza.

E čuj ono brani ovog hadalja Radeljića samo zato što ga je Sergej Barbarez stavio u prvu postavu u najvažnijoj utakmici u istoriji reprezentacije.

E čuj Radeljić nije loše odigrao hahahaha frajer kriv za oba gola, pogubljen na terenu. Šta sve čovjek neće ovdje pročitati...

Ali yebiga valja životom braniti odluke selektora...

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 06 jul 2026, 13:38

Ja da sam se pitao stavio bih Hadžikadunića umjesto Radeljića, al eto Barba je odabrao Radeljića.
Zdrava kritika je opravdana, ako su argumenti na mjestu, nije problem.
Međutim, na ovom forumu pa tako i na ovoj temi sve se svodi na pljuvanje i patološku negativu.
Nema baš smisla na to odgovarati.
Koševo Zapad

rossonero85
Kontakt:

Post Postao/la rossonero85 » 06 jul 2026, 13:41

Shategabri je napisao/la:
06 jul 2026, 13:38
Ja da sam se pitao stavio bih Hadžikadunića umjesto Radeljića, al eto Barba je odabrao Radeljića.
Zdrava kritika je opravdana, ako su argumenti na mjestu, nije problem.
Međutim, na ovom forumu pa tako i na ovoj temi sve se svodi na pljuvanje i patološku negativu.
Nema baš smisla na to odgovarati.
Zdrava kritika je da je selektor napravio ogromnu grešku stavljajući u sastav Radeljića koji je kasnije skrivio oba gola. Isto tako Šunjić i Gigović u veznom redu protiv USA - kardinalna greška. Nikakvo pljuvanje i patološka negativa, samo zdrava kritika da se ovako nešto gluho bilo nikad ne ponovi.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 06 jul 2026, 13:42

rossonero85 je napisao/la:
06 jul 2026, 13:35

E čuj ono brani ovog hadalja Radeljića samo zato što ga je Sergej Barbarez stavio u prvu postavu u najvažnijoj utakmici u istoriji reprezentacije.

E čuj Radeljić nije loše odigrao hahahaha frajer kriv za oba gola, pogubljen na terenu. Šta sve čovjek neće ovdje pročitati...

Meni lično krivlji Vasilj. Što se Radeljića tiče više je zavaljen nego kriv. On ima jasne limite i ne možeš reći da je loš ako mu neki brzaner pobjegne na otvorenom prostoru. On je odigrao koliko može tako da ako je neko kriv u ovoj priči onda je to Sergej što ga je uopšte gurnuo u tu ulogu.

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 06 jul 2026, 13:43

Madal je napisao/la:
06 jul 2026, 13:31
jasmin10 je napisao/la:
06 jul 2026, 13:28
Madal je napisao/la:
Sve stranice koje se bave statistikom ukljucujuci fifa.com se ne slazu s jasminom10 sa sportsport foruma
UEFA pravi svoj glavni stožer u Jablanici

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 06 jul 2026, 13:44

Moras biti dobro ogranicen da spominjes nekakve debilne statistike, broj tacnih pasova ili cega sve ne za lika koji je bio direktni krivac za oba gola. Vasilj je protiv Amerikanaca mogao skinuti 5 mrtvih zicera, ali je uz Radeljica kriv kod oba gola i ne moze ga nista oprati od te krivice.

rossonero85
Kontakt:

Post Postao/la rossonero85 » 06 jul 2026, 13:45

imekorisnicko je napisao/la:
06 jul 2026, 13:42
rossonero85 je napisao/la:
06 jul 2026, 13:35

Meni lično krivlji Vasilj. Što se Radeljića tiče više je zavaljen nego kriv. On ima jasne limite i ne možeš reći da je loš ako mu neki brzaner pobjegne na otvorenom prostoru. On je odigrao koliko može tako da ako je neko kriv u ovoj priči onda je to Sergej što ga je uopšte gurnuo u tu ulogu.
Slažem se. Vasilj je u posljednje vrijeme konstantno jedan od najlošijih pojedinaca u našoj ekipi, što sigurno dodatno otežava igru našim stoperima kad znaju da iza sebe imaju nesigurnog golmana.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, CAGarfia, DjaniTarik, Frankie, Google Adsense [Bot], Hansestadt, HZbec, lol89, PeppermintSA, rishovski i 58 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []