Upravu si evo ispravio sam post,,,oko hidracije smo prsli na nesto sto je meni izgledalo kao 3 4 3 a more bit je bilo i 5 3 2HariTz je napisao/la: ↑06 jul 2026, 16:46Mislim da smo nekada nakon one pauze za hidrataciju prešli na 5 pozadi, ali neka me neko ispravi ako griješiminvincible1921 je napisao/la: ↑06 jul 2026, 16:42Ja koliko se sjecam poceli smo isto ko protiv kanade s tim da je tu bio Dzeko umjesto Jove i Kerim umjesto Esmira....e sad u toku tekme sta je mijenjao to vise ni on nije upratio![]()
Uglavnom poceli smo 4 4 2![]()
Ono što me čini optimistom, a pisao sam o tome ranije, jeste da Barbarez i SŠ ne libe se promjeniti formaciju u toku tekme i rotirati igrače. To nam je bila jedna velika boljka jer smo imali toliko tvrdoglave selektore da znaš da nema šanse da odstupi od svoje originalne ideje.
A koliko se puta pisalo ono "Mi moramo igrati napadački, jer se braniti ne znamo".
Neki će i sada reći da se ne znamo braniti što donekle i ima smisla, ali je ovo totalno drugačija ekipa.
Problem sa trojicom nazad je sto po meni Seo ne moze beka igrat,,,,on je u ovoj fazi karijere realno puno vise stoper.
Dakle Seo, Katic, Muharemovic Dedic....ali koga onda stavit lijevo...
Mada moje misljenje je da treba uigravati 4 2 3 1...jer prema naprijed su ti najpotentniji igraci, Kerim, Esmir, Mahmic pa eto i Memic....imas tu srecu da ih mozes svu trojicu istovremeno koristiti, pa zasto onda to i ne uraditi.
Naravno iako izgleda logicno mozda bude totalni promasaj, ali et ja bih volio vidjeti makar jedno poluvrijeme kako ce izgledat:
--------Demirovic----------
Kerim---Mahmic---Esmir---
---Basic----Sunjic/Tahirovic----
Odbrana standardna cetvorka