Kvalifikacije za MundoBasket 2027
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna
Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027
Na kraju pristojan poraz...da smo bili svi na okupu, mozda bi i bilo neizvjesnosti. Falio je Atic veceras, kad je vec Gega bio u svojoj pomracenoj fazi...
Talic veliki plus za pristup
Garza pruzio koliko je mogao...Bice mu lakse uz bolje saigrace
Talic veliki plus za pristup
Garza pruzio koliko je mogao...Bice mu lakse uz bolje saigrace
- VensanKasel
- Kontakt:
Vidi se da ne znaš, srpskim klubovima u Euroligi 70-80% igrača stranci.
Ne šalju srbi, nego Miško mađioničar. Čovjek je Đurišića yebenog uspio u NBA uvaliti
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
-
Mocvara1991
- Kontakt:
Alimpijevic je inace njihov najveci prospekt sto se tice trenera,hype oko njega je veliki. Samo ne vidim razloga zasto, klupski s Besiktasem nista osvojio nije dvije godine,ispusio i moguce i nemoguce. Mi ga zamalo mlatnuli u Sarajevu,iako smo svjetlosna godina od njih, u BG trpao NBA dvojac do zadnjeg,za skromnih plus 13 protiv nas, Turska ih rutinirala dva puta. Ako je on top prospekt trenerski kakvi su drugi.
-
DjaniTarik
- Kontakt:
Ima tu jos i emir i penavaNebeskaSila96 je napisao/la: ↑06 jul 2026, 21:51Na kraju rezultat gdje bi prije početka utakmice svi potpisali.Realno sa Jukom,Aticem i Musom ovo bi bilo gutavo za srbe.Ali sta bi bilo kad bi bilo
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Kamnjas je ogranicen igrac ofanzivno.Ako ne zavrsi poslije pika svaka naknadna odluka je upitna i spora.Defanzivno je pokretljiv, ali se osjeti nedostatak visine protiv svakog ozbiljnijeg centra.Zbog toga cesto trpi i skok.
U svakom slucaju, za nas zlatan u obim.prozorima, ali ako sj tu Luka i Jusuf, treba da sjedi.
Dario koliko je bio dobar u Belgiji isto toliko je bio očajan u Francuskoj, kod nas ja još ne mogu da prepoznam kuda vodi ovaj brod. Došao Talić, Sulejmanović, otišao Penava, nešto se Lazić koprca....nekih hiljadu razloga zašto NE mogu, a nekih novih na vidiku ne vidim jošStevieG8 je napisao/la: ↑06 jul 2026, 21:55Kako je moglo bit na kraju smo dobro prosli. Zavrsi se ovaj prvi dio kvalifikacija i na kraju nismo uspjeli iscupati niti jednu pobjedu, moram reci da me s te strane Dario razocarao. Bilo je dosta diskutabilnih izbora u rosteru a vala i odluka s igracima na parketu. Nadam se da dalje nece racunati na Vrabca i Simanica koji je stvarno bio ocajan, ne znam kako se taj covjek uopste bavi profesionalnom kosarkom.
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 06 jul 2026, 22:02, ukupno mijenjano 1 put.
Svejedno danas osvojili drugo mjesto na mundobasketu u17, hocu da kazem redovni su na vrhu, dok nama vrabac i lazic igraju otkad je Zeljo zadnji put bio prvak. Mi sve nesto na guzove u svakom sportu, nista da ulozimo i da napravimoVensanKasel je napisao/la: ↑06 jul 2026, 21:59Vidi se da ne znaš, srpskim klubovima u Euroligi 70-80% igrača stranci.
Ne šalju srbi, nego Miško mađioničar. Čovjek je Đurišića yebenog uspio u NBA uvaliti![]()
Pogledaj grad Grbavica se pomalo obnavlja 30 godina i to je to od vecih projekata
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 06 jul 2026, 22:03, ukupno mijenjano 1 put.
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
- VensanKasel
- Kontakt:
A inače Bešiktaš sila košarkaška? Šta ti je psihologija, pazi Bešiktaš ispušio sve živo kao da su oni preplaćeni na trofeje, kao da pišeš o Fenerbahčeu...Mocvara1991 je napisao/la: ↑06 jul 2026, 21:59Alimpijevic je inace njihov najveci prospekt sto se tice trenera,hype oko njega je veliki. Samo ne vidim razloga zasto, klupski s Besiktasem nista osvojio nije dvije godine,ispusio i moguce i nemoguce. Mi ga zamalo mlatnuli u Sarajevu,iako smo svjetlosna godina od njih, u BG trpao NBA dvojac do zadnjeg,za skromnih plus 13 protiv nas, Turska ih rutinirala dva puta. Ako je on top prospekt trenerski kakvi su drugi.
A ono obrnuto, samo doći do finala Eurokupova i Turske lige ogroman uspjeh, plus sada su u Euroligi.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Kad budu tu Atic,Musa i Nurkic onda Lazic,Vrabac i ostali imaju samo zadatke da samo sutnu kad su sami i da ginu na skoku i odbrani onda su i oni dobri . Kad moraju kreirati Lazic,Gegic, Vrabac i sutirat onda je to negledljivo.
Raspored za utakmice druge faze:
28.8.
Bosna i Hercegovina - Italija (Tuzla, Mejdan)
Turska - Litvanija
Srbija - Island
31.8.
Litvanija - Bosna i Hercegovina
Italija - Srbija
Island - Turska
26.11.
Island - Bosna i Hercegovina
Italija - Turska
Litvanija - Srbija
29.11.
Bosna i Hercegovina - Litvanija
Turska - Island
Srbija - Italija
26.2.
Italija - Bosna i Hercegovina
Litvanija - Turska
Island - Srbija
1.3.
Bosna i Hercegovina - Island
Srbija - Litvanija
Turska - Italija
Prenijeli 2-4 skor, Island i Litvanija prenijeli 3-3, Srbija prenijela 4-2, Italija 5-1 i Turska 6-0.
28.8.
Bosna i Hercegovina - Italija (Tuzla, Mejdan)
Turska - Litvanija
Srbija - Island
31.8.
Litvanija - Bosna i Hercegovina
Italija - Srbija
Island - Turska
26.11.
Island - Bosna i Hercegovina
Italija - Turska
Litvanija - Srbija
29.11.
Bosna i Hercegovina - Litvanija
Turska - Island
Srbija - Italija
26.2.
Italija - Bosna i Hercegovina
Litvanija - Turska
Island - Srbija
1.3.
Bosna i Hercegovina - Island
Srbija - Litvanija
Turska - Italija
Prenijeli 2-4 skor, Island i Litvanija prenijeli 3-3, Srbija prenijela 4-2, Italija 5-1 i Turska 6-0.
I Iskreno nazire se podmlađena ekipa Srbije, Nikola Đurišić (2004), Nikola Jović (2003) i to je njihova prednost za budućnost, ja ne znam ko je kod nas najmlađi ali i taj ima 30
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Da li imamo šanse ako sve pobjedimo do kraja?
- VensanKasel
- Kontakt:
Ma to se zna, poslije rata zlatne godine našeg sporta, Željo, Sarajevo, Bosna, rukomet Bosna, Željo košarka, Imzit odbojka žene žene samo u Sarajevu, pa ja igrao A1 ligu za Novi Grad i idemo igrati protiv Zrinjskog oni tada Josipa Sesara potpisaliNoDi80 je napisao/la: ↑06 jul 2026, 22:02Svejedno danas osvojili drugo mjesto na mundobasketu u17, hocu da kazem redovni su na vrhu, dok nama vrabac i lazic igraju otkad je Zeljo zadnji put bio prvak. Mi sve nesto na guzove u svakom sportu, nista da ulozimo i da napravimoVensanKasel je napisao/la: ↑06 jul 2026, 21:59Vidi se da ne znaš, srpskim klubovima u Euroligi 70-80% igrača stranci.
Ne šalju srbi, nego Miško mađioničar. Čovjek je Đurišića yebenog uspio u NBA uvaliti![]()
Pogledaj grad Grbavica se pomalo obnavlja 30 godina i to je to od vecih projekata
E onda dolazi Bakir i zelena smeća, ubiše sport i kulturu preko noći... Još trpimo posljedice i dugo ćemo trpiti.
U nekom drugom životu da, u ovome no way
Pobjedi sve do kraja bit ćeš na 8-4 ali problem što Srbija i Turska imaju bolji međusobni. Sve će biti jasno poslije augusta. Plus što namnse moraju potrefiti neki rezultati sigurno.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Kamenjaš 26, Musa 27 ostali su 28+. Eurobasket 2029. je zadnji voz, nakon toga nek nam je bog na pomoći
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Ima li ko strucan da objasni ima li sta od ovog Hrvata na klupi ili je sve ovo posljedica nekvaliteta?
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
-
Zabogamiloga
- Kontakt:
Onda u rangu kipraBosniaBoston je napisao/la: ↑06 jul 2026, 22:10Kamenjaš 26, Musa 27 ostali su 28+. Eurobasket 2029. je zadnji voz, nakon toga nek nam je bog na pomoći
Mi trebamo dobiti 3 od naredne 4 utakmice a da Italija izgubi osim nas i 2/3 utakmice ( Srbija 2 puta i Turska) i u februaru bi igrali za plasman na svjetsko protiv Italije u gostima.