Svjetsko prvenstvo 2026 - opšta tema

We are 26
PSV
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo 2026 - opšta tema

Post Postao/la PSV » 07 jul 2026, 08:08

Sport90 je napisao/la:
07 jul 2026, 07:58
DinGospo21 je napisao/la:
07 jul 2026, 00:58
Sport90 je napisao/la:
07 jul 2026, 00:28

Da govori koliko je Argentina smijesna ekipani koliko tu ekipu Messi cini boljom i koliko nosi tu ekipu. Ekipa Argentine je B klasa ako je poredis sa Portugalom, Engleskom, Francuskom, Spanijo, ali imaju Messija koji svoje saigrace i svoju ekipu dize na veci nivo i cini boljom to je sve.
Joj evo i ponovno sa Messijem. Ispade lik igra sa Krpićem i Ševkijom Resićem. Kad izvalite takve gluposti, samo pišnem od smijeha. Šta je taj isti Messi napravio u Rusiji 2018? Modrić ga školovao, što tad nije Argentina bila prvak, jer kako ti reče Messi svoje suigrače čini boljima, a likovi i bez njega bi u polufinale se sad plasirali, ne zbog igrača **** nego zbog kvalitete protivnika.
Pa sam si gore napisao da to potvrdjuje kako je Argentina losa ekipa. A plasirali bi se kao sto smo se mi plasirali. Covjek je zabio 70% golova svoje reprezentacije i uz to jos 4 velike sanse kreirao svojim panjevima koji golanne znaju dati. Grupne faze ne bi prosli da nema messija. Mislim bezveze se ovako prepucavamo kad i sam potvrdjujes ono sto ja govorim ali haj.
Cuj sad losa, a kad su osvojili u Kataru (nezasluzeno i uz siljenje sudija) tad su Enzo i onaj panj iz Liverpula bili najbolji. :rol: Dogovorite se sami sa sobom.

Argentina od 2014 pa na ovamo ima svaki put ekipu koja je top 3 favorit za trofej, pusti pricu nije ovo ono. I od tada samo jedna nasiljena titula. Puno je lakse osvojiti Mundijal kad igras za Argentinu nego za Portugaliju, kroz povijest.

Sreca za najveceg CR7 da je uspio uzeti EURO i LN 2x sa Portugalijom koja je sve samo ne na nivou Argentine (po imenima). No, svakako ga ne cini to najvecim, vec dominacija u Evropi, u najjacem takmicenju koje je osvajao 3x zaredom, tu bio najbolji strelac, najbolji ikada sa najvise pogodaka, zatim titule u Spanjolskoj (dominacija), Engleskoj (totalna dominacija), Italija (dominacija sa Juveom).

Sta je to Messi uradio osim sto je ovisio o Iniesti i Xaviju u Barki, a onda kad su ga sutnuli ko zadnjeg kera u PSG nastavio da se setka i nije ni prismrdio UCL? :yawn:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 07 jul 2026, 08:09

Sport90 je napisao/la:
07 jul 2026, 08:04
PSV je napisao/la:
07 jul 2026, 07:29
Izgleda da najveci namjerava igrati na EURU. Neverovatno. :ljepota:
Pa zato na klupu dolazi Jorge jer je jedino on dovoljno senilan da ga pozove i drzi svaku tekmu 90 minuta da upropaste Portugalu jos jedno veliko takmicenje. Ronaldo ce ovim svojim ponasanjem narusiti svoj status i u Portugalu. Prglasice ga ljudi neprijateljem. Covjek odigra 4 utakmice 360 minuta protivDr Kongo, Kolumbija, Hrvatska, Spanija i za to vrijeme napravi 0 (nula driblinga), udje u 0 (nula) velkih šansi, napravi 0(nula) prika za svoje saigrace i kaze mogu ja jos. Jedino gdje nije imao 0 (nulu) je uzberkistan.
Kad bi pristao da sjedi na klupi, pa eventualno uđe nekad na 3-0 u grupnoj fazi čisto radi učešća, al znamo da od toga nema ništa.
Koševo Zapad

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 jul 2026, 08:09

qaa18 je napisao/la:
07 jul 2026, 08:03
Jel se igra na 4 dobijene? Sta kaze vrli poznavalac sporta Donald Kramp?
I found freedom. Losing all hope was freedom.

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 07 jul 2026, 08:16

A šta je pisalo... Rodri mora na neku operaciju nakon Mundijala?

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 07 jul 2026, 08:22

Kad se sjetim da se pisalo kako su evropske reprezentacije razocarale na mundijalu :tokralju:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 jul 2026, 08:23

Ostavite fudbal onim reprezentacijama za koga je namijenjen. Bravo Belgija! 🇧🇪
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 07 jul 2026, 08:25

Sport90 je napisao/la:

Covjek odigra 4 utakmice 360 minuta protivDr Kongo, Kolumbija, Hrvatska, Spanija i za to vrijeme napravi 0 (nula driblinga), udje u 0 (nula) velkih šansi, napravi 0(nula) prika za svoje saigrace i kaze mogu ja jos. Jedino gdje nije imao 0 (nulu) je uzberkistan.
Ovo naravno nije istina, ovde svako može napisati šta želi. :roll:

Svo poštovanje prema CR7, čovjek je jedan od najvećih ikada. To što je postigao neće mnogo igrača dostići. U toj podjeli on ili Messi, blago sam naklonjeniji prema njemu. Ali da njega sinoć nije bilo Portugal bi pobijedio. Bio je beskoristan na terenu i uspio je dvije dobre kontre pokvariti. Selektor se popišao i po njemu i po sebi i mogu mislit kakve će novinarske napade dobiti.
Inače jedna od najlošijih utakmica na SP.

Kauboji su dobili svoju porciju. Karma je ****. Oni su sebi sami napravili toliki teret zbog Baloguna da su im poklonili dva gola. De Ketelare odličan 9.4 ocjena.
Commando Ultrà Curva Sud

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 07 jul 2026, 08:28

PSV je napisao/la:
07 jul 2026, 08:08
Sport90 je napisao/la:
07 jul 2026, 07:58
DinGospo21 je napisao/la:
07 jul 2026, 00:58

Joj evo i ponovno sa Messijem. Ispade lik igra sa Krpićem i Ševkijom Resićem. Kad izvalite takve gluposti, samo pišnem od smijeha. Šta je taj isti Messi napravio u Rusiji 2018? Modrić ga školovao, što tad nije Argentina bila prvak, jer kako ti reče Messi svoje suigrače čini boljima, a likovi i bez njega bi u polufinale se sad plasirali, ne zbog igrača **** nego zbog kvalitete protivnika.
Pa sam si gore napisao da to potvrdjuje kako je Argentina losa ekipa. A plasirali bi se kao sto smo se mi plasirali. Covjek je zabio 70% golova svoje reprezentacije i uz to jos 4 velike sanse kreirao svojim panjevima koji golanne znaju dati. Grupne faze ne bi prosli da nema messija. Mislim bezveze se ovako prepucavamo kad i sam potvrdjujes ono sto ja govorim ali haj.
Cuj sad losa, a kad su osvojili u Kataru (nezasluzeno i uz siljenje sudija) tad su Enzo i onaj panj iz Liverpula bili najbolji. :rol: Dogovorite se sami sa sobom.

Argentina od 2014 pa na ovamo ima svaki put ekipu koja je top 3 favorit za trofej, pusti pricu nije ovo ono. I od tada samo jedna nasiljena titula. Puno je lakse osvojiti Mundijal kad igras za Argentinu nego za Portugaliju, kroz povijest.

Sreca za najveceg CR7 da je uspio uzeti EURO i LN 2x sa Portugalijom koja je sve samo ne na nivou Argentine (po imenima). No, svakako ga ne cini to najvecim, vec dominacija u Evropi, u najjacem takmicenju koje je osvajao 3x zaredom, tu bio najbolji strelac, najbolji ikada sa najvise pogodaka, zatim titule u Spanjolskoj (dominacija), Engleskoj (totalna dominacija), Italija (dominacija sa Juveom).

Sta je to Messi uradio osim sto je ovisio o Iniesti i Xaviju u Barki, a onda kad su ga sutnuli ko zadnjeg kera u PSG nastavio da se setka i nije ni prismrdio UCL? :yawn:
Uradio je dovoljno da njegova čuna i Barka ne izlaze iz usta Gorecki

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 07 jul 2026, 08:30

Sport90 je napisao/la:
PSV je napisao/la:
Pa zato na klupu dolazi Jorge jer je jedino on dovoljno senilan da ga pozove i drzi svaku tekmu 90 minuta da upropaste Portugalu jos jedno veliko takmicenje. Ronaldo ce ovim svojim ponasanjem narusiti svoj status i u Portugalu. Prglasice ga ljudi neprijateljem. Covjek odigra 4 utakmice 360 minuta protivDr Kongo, Kolumbija, Hrvatska, Spanija i za to vrijeme napravi 0 (nula driblinga), udje u 0 (nula) velkih šansi, napravi 0(nula) prika za svoje saigrace i kaze mogu ja jos. Jedino gdje nije imao 0 (nulu) je uzberkistan.
Ljudi su zrtva ovog egoiste, bukvano ce sav talent i klasu koju imaju baciti u vodu zbog njega. Bolesnik.

Svaka cast njemu na zelji ali druze, ne mozes vise i samo si teg koji gura citavu ekipu ka ponoru.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 07 jul 2026, 08:35

Messi i Ronaldo prvo nisu dva ista tipa igraca, Messi moze hodat po terenu i opet nesto napravit jer ima magiju covjek u nogama, ne volim ga kao covjeka ali kao igrac je prenadaren jednostavno.

dok Ronaldo je uvijek maksimalno o fizickoj spremi ovisio, o tom skoku, brzini, duelu, ulasku u prostor. Zato je njemu 100 puta teze igrat u 40oj nego Messsiju.

Messi je suh talenat, jedan u 100 godina. Ronaldo je suh trening, fizika, ubitacnost.

Ne znam zasto je ljudima tesko ove stvari provarit.

Kao covjeka vise cijenim Ronalda i prije bih s njim kafu popio da moram birat. Ali da sam sad trener 100 puta bih prije izabrao Messija u svoj tim u ovim poznim godinama nego Ronalda.

Ronaldu treba fizicka snaga jednostavno, bez nje nije top klasa, Mesiju ne treba.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 jul 2026, 08:39

Ne priliči vam ova tema za 2026tu godinu.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 07 jul 2026, 08:41

Tek sad dusa zaboli jer se moglo nadigravati sa ovim Jenkijima.Cim im centar predjes,oni kontaju bejzbol da ces izbiti loptu.Iznenade se kad krene kombinatorika.

Odavno nisam gledao losiju Belgiju koja odavno nije bolje djelovala na terenu i dominantnije.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 jul 2026, 08:41

RollingPaper je napisao/la:
07 jul 2026, 08:35
Messi i Ronaldo prvo nisu dva ista tipa igraca, Messi moze hodat po terenu i opet nesto napravit jer ima magiju covjek u nogama, ne volim ga kao covjeka ali kao igrac je prenadaren jednostavno.

dok Ronaldo je uvijek maksimalno o fizickoj spremi ovisio, o tom skoku, brzini, duelu, ulasku u prostor. Zato je njemu 100 puta teze igrat u 40oj nego Messsiju.

Messi je suh talenat, jedan u 100 godina. Ronaldo je suh trening, fizika, ubitacnost.

Ne znam zasto je ljudima tesko ove stvari provarit.

Kao covjeka vise cijenim Ronalda i prije bih s njim kafu popio da moram birat. Ali da sam sad trener 100 puta bih prije izabrao Messija u svoj tim u ovim poznim godinama nego Ronalda.

Ronaldu treba fizicka snaga jednostavno, bez nje nije top klasa, Mesiju ne treba.
To je to, jednostavno :thumbup:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 07 jul 2026, 08:44

PSV je napisao/la:
Šta su tebi doktori rekli, koji je kod tebe problem?
Ili ti još nisi ni otišao na pretrage?
Ako nisi, učini to, trebaš pomoć, vjeruj mi.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 07 jul 2026, 08:48

Najgore SP ikada, kako ce biti fino ostaviti ovu Ameriku za koju sedmicu i Allahmanet.

Dijaspora u Americi odma ce nestati 90 posto, nema sanse da bosnjo u Americi ustane u 2 ujutru da gleda Bosna - Kipar u kvalifikacijama za EP.

Sve se fino potrefilo njima sto smo otisli na SP kad se igra u Americi pa su svi vatreni navijaci postali par sedmica i to je to :D

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 07 jul 2026, 08:55

Možda i najbolje SP ikad, svaka čast na organizaciji domaćinima, šteta samo što recimo polufinale/finale nije na Azteci :salut:

Dao bi im svaki put da organizuju

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 07 jul 2026, 08:59

leo1946 je napisao/la:
07 jul 2026, 08:30

Ljudi su zrtva ovog egoiste, bukvano ce sav talent i klasu koju imaju baciti u vodu zbog njega. Bolesnik.

Svaka cast njemu na zelji ali druze, ne mozes vise i samo si teg koji gura citavu ekipu ka ponoru.
:thumbup: To je prešlo u dijagnozu nažalost. Šteta što se ponižava nakon svega. Neće da prihvati da je kraj i da se posveti fudbalu na neki drugi način. Superstar ostaje zauvijek. On to izgleda ne shvata. Mislim da dosta pažnje poklanja medijima nihovim provokacijama. Oni kad napišu da ne može više on kaže ko ne može, sad ćete vidjeti. Tako sjebe i sebe i saigrače. Bezveze.
Možda i najbolje SP ikad, svaka čast na organizaciji domaćinima, šteta samo što recimo polufinale/finale nije na Azteci :salut:

Dao bi im svaki put da organizuju
+1 odlično je prvenstvo uz par malih nedostataka.
Commando Ultrà Curva Sud

Cauchy23
Kontakt:

Post Postao/la Cauchy23 » 07 jul 2026, 09:10

alemsa je napisao/la:
07 jul 2026, 04:00
BosniaBoston je napisao/la:
07 jul 2026, 03:57
Jedno je sigurno : SAD nakon ovog više nikad, ali nikad se neće smjeti kur.čiti i glumiti silu u našem sportu. Barem dok se ne nauče osnovnom fudbalskom bontonu,
Aha a da LeBron igra fudbal drugacije bi bilo. Kao sto oni kazemo igramo fudbal do 9e godine, onda igram "real sports" :urnebes:
Fudbal pa puno praznih mjesta pa onda ostali sportovi! To je realnost svijeta!
I neki ping pongas je faca u Kini, svi zele biti on, al dzaba to!
Citav svijet igra i ludi za fudbalom!
Realno, Euro je jace od WC, al dzaba, kad WC gleda cijeli svijet. Zato, pusti Lebrona, pusti americke sportove i uzivaj u najvecem sportskom dogadjaju.

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 07 jul 2026, 09:20

Belgija je pokazala koliko je USA smijesna ekipa. Ljudi su na osnovu Paragvaja,Australije i nas dosli do osmine finala svjetskog prvenstva. I to govori koliko je ovo prosirenje glupost. Popusili su od raspadnute Turske u nebitnoj utakmici,Belgija ih napala i razmontirala,odbrana im je smijesna s ovim golmanom i stoperima. Ostaje zal sto nas strucnjak nije drugacije postavio utakmicu,ali za takve stvari treba biti strucnjak i prepoznati to. Rudi je pametno maknuo veterana Lukakua koji mu je samo teret bio.

Druga utakmica,kilavim Ronaldom u napadu Portugal nema sta traziti protiv ozbiljnijih protivnika. Portugal je zrtva Ronalda.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 07 jul 2026, 09:24

Mocvara1991 je napisao/la:
07 jul 2026, 09:20
Belgija je pokazala koliko je USA smijesna ekipa. Ljudi su na osnovu Paragvaja,Australije i nas dosli do osmine finala svjetskog prvenstva. I to govori koliko je ovo prosirenje glupost. Popusili su od raspadnute Turske u nebitnoj utakmici,Belgija ih napala i razmontirala,odbrana im je smijesna s ovim golmanom i stoperima. Ostaje zal sto nas strucnjak nije drugacije postavio utakmicu,ali za takve stvari treba biti strucnjak i prepoznati to. Rudi je pametno maknuo veterana Lukakua koji mu je samo teret bio.

Druga utakmica,kilavim Ronaldom u napadu Portugal nema sta traziti protiv ozbiljnijih protivnika. Portugal je zrtva Ronalda.
Nama nije smiješno proširenje.
Prošli grupu, igrali KO fazu, finih 15 dana na SP.

Vjerujem da nije niti Capo Verdeu i sličnim ekipama.

Jbg, ne mogu samo igrati Brazil, Argentina, Španija, Engleska, Portugal i tako te ekipe.
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “FIFA WORLD CUP 2026”

Trenutno korisnika/ca: Alucard, ArtemisFowl i 14 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []