FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
-
Bojudaosinebu
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Necemo moci ni juniore priključiti , hoce svi da idu bilo gdje
A to... ništa ozbiljno za sada ali ko zna možda preraste u nešto interesantno.perodeformero je napisao/la: ↑07 jul 2026, 12:05Pokret otpora Željo
Realno, trebalo bi još jedno udruženje navijača.
Edit : mogli su biti malo kreativniji sa imenom.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Eh cuj pokret otopra Zeljo hahahaha…ima li pojacanja jel stabilizacija krenula, odbranili su klub sad mogu raditi i uciniti nas velikim opet 
Ti bi radije da su ipak Mirvića pustili da radi šta god želi?ELDIABLO20 je napisao/la: ↑07 jul 2026, 12:16Eh cuj pokret otopra Zeljo hahahaha…ima li pojacanja jel stabilizacija krenula, odbranili su klub sad mogu raditi i uciniti nas velikim opet![]()
- dubioza144
- Kontakt:
Kakva pojacanja, da je para za ove igrace sto su tu, jedino trener neki treba i nadam se sto prije, ove sedmice mora bit tu
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Momci, nema mjesta za paniku, to je Tanovic, ovaj lopinaš iz Asa, covjek iz osiguranja sve imamo da nas zaštite.
Zeljeznicar iznad svega! Nikad nista od Željezničara!!!
Zeljeznicar iznad svega! Nikad nista od Željezničara!!!
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Reko bih nesto slicno kad je Ivkovic trener bio, vidjecemo u narednim danima sta ce ovi uspjeti
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Ja sam svoj stav rekao davno i apsolutno sam protiv ovoga što se sada dešava, i jesam za investitora i uvijek ću biti, i znamo svi aferime pojedinaca iz ovog odbora za hitnost, ali ljudi mi nemamo druge nego da pustimo da ljudi rade kako god, jer ocekivanja su sada nikakva, samo da je odigrati utakmice i doci do pocetka sezone neokrznuto.
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Ko god samo daj da vise stanemo na noge, zadnjih 10 godina fol stabilizacija.Levin je napisao/la: ↑07 jul 2026, 12:18Ti bi radije da su ipak Mirvića pustili da radi šta god želi?ELDIABLO20 je napisao/la: ↑07 jul 2026, 12:16Eh cuj pokret otopra Zeljo hahahaha…ima li pojacanja jel stabilizacija krenula, odbranili su klub sad mogu raditi i uciniti nas velikim opet![]()
Eto ovi su dosli pa da vidimo sta ce uraditi i hoce li.
Kako ce navuci pare bog dragi zna, nema euforije medju navijacima vise pa ce biti tesko preko sezonske ili clanske kartice.
-
Hansestadt
- Kontakt:
Realno gledajuci, ovo sto smo vidjeli prosle sezone, to smo mogli imati sa znatno manjim troskovima na igrace
- dubioza144
- Kontakt:
To cemo gledat i ove sezone sa istim troskovima, bitno je da struktura ekipe nije ostecenaHansestadt je napisao/la: ↑07 jul 2026, 13:00Realno gledajuci, ovo sto smo vidjeli prosle sezone, to smo mogli imati sa znatno manjim troskovima na igrace
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Stabilizacija je 10 godina zato što nikad ne izguramo do kraja. Kad god smo došli do tačke da možemo nešto graditi a ne samo sanirati mi smo napravili neku glupost koja nas je vraćala nazad.ELDIABLO20 je napisao/la: ↑07 jul 2026, 12:47Ko god samo daj da vise stanemo na noge, zadnjih 10 godina fol stabilizacija.Levin je napisao/la: ↑07 jul 2026, 12:18Ti bi radije da su ipak Mirvića pustili da radi šta god želi?ELDIABLO20 je napisao/la: ↑07 jul 2026, 12:16Eh cuj pokret otopra Zeljo hahahaha…ima li pojacanja jel stabilizacija krenula, odbranili su klub sad mogu raditi i uciniti nas velikim opet![]()
Eto ovi su dosli pa da vidimo sta ce uraditi i hoce li.
Kako ce navuci pare bog dragi zna, nema euforije medju navijacima vise pa ce biti tesko preko sezonske ili clanske kartice.
Uradit će oni, siguran sam da hoće ali šta kad se ponovo stabilizujemo?! Open novi Mirvić, Arapi, Korona...
Tačno je da nema euforije ali navijači nisu nikad izdali u krizi i neće ni sada siguran sam a ako izdaju morat će tražiti neki drug klub za koji će navijati jer ovo što nam je Mirvić priredio ja nisam siguran da se može lako sanirati.
-
Hansestadt
- Kontakt:
To ti i kazem, fakticki si isti nivo igraca dobio kao sto si ranije imao samo puno vise platio. Brkovic glumio menadzera.dubioza144 je napisao/la: ↑07 jul 2026, 13:02To cemo gledat i ove sezone sa istim troskovima, bitno je da struktura ekipe nije ostecenaHansestadt je napisao/la: ↑07 jul 2026, 13:00Realno gledajuci, ovo sto smo vidjeli prosle sezone, to smo mogli imati sa znatno manjim troskovima na igrace![]()
Ne znam, meni je ovo čak i gore jer je Mirvić vrlo aktivan u dopisivanju sa navijačima pa mi djeluje da ih okreće protiv kluba.
Uhvatila se raja na onu njegovu objavu a ne uzima u obzir da je ono samo kompilacija naših razmišljanja i stavova koje je pokupio dopisujući se sa navijačima po cijeli dan.
Bgm, ne znam kako stigne uz sve tužbe, prijave i pad poslovanja koje ima u SAD-u.
Proslw polusezone nismo nista napravili, a nismo dali sansu nasim mladima. Daj da ove sezone to ispravimo i pokusamo ih afirmisati uz par dobrih igraca (Pejic, Sosic, Cvetanoski, Hodzic, Alic, nadam se Bicakcic...).
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
- zastitaIdentiteta
- Kontakt:
Ništa ovdje bez restarta i kantonalne.
Bliži federalnoj nego evropi.
Ko će pri zdravoj pameti doći da otkupljuje milione u dugovanjima da bi ga sutradan nabili s noge na nogu jer nema nikakva prava.
Ovo sad djeluje samo kao igra sa ko će s kojom bankom riješiti još zaduženja na obraz i nadu da će nekad neko namiriti te pare, npr preko nekog divljeg transfera.
Iskopah ovo iz 2022. postoji li novija revizija?

Bliži federalnoj nego evropi.
Ko će pri zdravoj pameti doći da otkupljuje milione u dugovanjima da bi ga sutradan nabili s noge na nogu jer nema nikakva prava.
Ovo sad djeluje samo kao igra sa ko će s kojom bankom riješiti još zaduženja na obraz i nadu da će nekad neko namiriti te pare, npr preko nekog divljeg transfera.
Iskopah ovo iz 2022. postoji li novija revizija?

Pošteno, pa kako bude.
Stize jedan dobar stoper....
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
-
KrajinaTm87
- Kontakt:
Preuzeto
Sedam juniora traži papire da ode. Među njima su i momci koji već imaju ponude iz akademije FK Sarajevo. Kad ti omladinski pogon, koji bi trebao biti budućnost kluba, ostaje bez djece, onda problem više nije pojedinačan, nego sistemski.
Ima li istine ovdje ?
Sedam juniora traži papire da ode. Među njima su i momci koji već imaju ponude iz akademije FK Sarajevo. Kad ti omladinski pogon, koji bi trebao biti budućnost kluba, ostaje bez djece, onda problem više nije pojedinačan, nego sistemski.
Ima li istine ovdje ?
Još nešto, tačno počinju da mi se nameću neke teorije zavjere i da on plaća nekoga da to sve piše za njega. Nekoga ko vrlo dobro poznaje mindset naših navijača a ako bi se to ispostavilo kao tačno onda dovodim u pitanje njegove stvarne motive dolaska.Levin je napisao/la: ↑07 jul 2026, 13:12Ne znam, meni je ovo čak i gore jer je Mirvić vrlo aktivan u dopisivanju sa navijačima pa mi djeluje da ih okreće protiv kluba.
Uhvatila se raja na onu njegovu objavu a ne uzima u obzir da je ono samo kompilacija naših razmišljanja i stavova koje je pokupio dopisujući se sa navijačima po cijeli dan.
Bgm, ne znam kako stigne uz sve tužbe, prijave i pad poslovanja koje ima u SAD-u.
Prosto mi je nemoguće da neko ko je nedavno zatvorio jednu firmu i otpustio preko 150 radnika čije mu tužbe lagano pristižu, kome prijeti 3 milikna kazne zbog kašnje ja u plaćanju i ko ima proces pred sudom od 10 miliona dolara odštete dobavljaču ima vremena da po cijeli dan sjedi i piskara sa svima. Čovjek odgovara nevjerovatnom brzinom.
Također, neko ozbiljno iznosi sve šta se dešava u klubu. Ko i sa kim sastanči, gdje i kad, koji su planovi, i neke stvari kkje su se dešavale u prethodnoj upravi. Detalje koje on lično ne bi trebao znati ali neko ih distribuira iz nekog razloga.